Izmény Község Önkormányzati Képviselő-testületének 8/2016 (IX.13..) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátás körzeteiről

Hatályos: 2016. 10. 01

Izmény Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 5-6. §-ában és az önálló orvosi tevékenységről szóló 2000. évi II. törvény 2. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, valamint Magyarország helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 4. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva – a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet véleményének kikérésével - a következőket rendeli el.


A rendelet hatálya

1.§ A rendelet Izmény község közigazgatási területén területi alapellátási kötelezettséggel működő háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi körzeteket, a védőnői ellátás, és a központi orvosi ügyelet körzetét tartalmazza.


Háziorvosi és házi gyermekorvosi körzet

Vegyes körzet

2. § Az Izmény és Bonyhád háziorvosi vegyes körzethez Izmény és Bonyhád I. körzet – melyet az 1. melléklet tartalmaz – települések lakossága tartozik. A körzet magában foglalja a Varázskapu Bölcsőde és Óvoda Izményi Tagintézményét. A körzet székhelye: Bonyhád I..


Fogorvosi körzet

3. § A fogorvosi körzetet Nagymányok, Izmény, Kismányok, Györe és Váralja települések lakossága alkotja. A körzet székhelye Nagymányok.


Védőnői ellátás


4. § A védőnői körzethez Kismányok, Váralja, Györe és Izmény települések lakossága tartozik. A védőnői körzet székhelye: Nagymányok. Izmény a Nagymányok II. körzethez tartozik, melyet a 2. melléklet tartalmaz.




Központi orvosi ügyelet


5. § A központi orvosi ügyeleti ellátásáról az önkormányzat a „BZS” Egészségügyi Szolgáltató Betéti Társasággal kötött egészségügyi ellátási szerződés útján gondoskodik. Az ügyeleti ellátás székhelye Bonyhád.


6. § (1) E rendelet 2016. október 1. napján lép hatályba.

(2) A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszíti Izmény Község Önkormányzatának az egészségügyi ellátásról szóló 6/2009. (II.12.) rendelete.



Izmény, 2016. szeptember 12.




            Kelemen Ferenc                                             Dr. Puskásné Dr. Szeghy Petra

                  polgármester                                                             jegyző



A kihirdetés napja: 2016. szeptember 13.


Dr. Puskásné Dr. Szeghy Petra

                                                                                                    jegyző

Mellékletek