Apátistvánfalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (XI. 25.) önkormányzati rendelete

az apátistvánfalvai újszülött gyermekek számára biztosítható természetbeni támogatásról

Hatályos: 2022. 11. 26

Apátistvánfalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (XI. 25.) önkormányzati rendelete

az apátistvánfalvai újszülött gyermekek számára biztosítható természetbeni támogatásról

2022.11.26.

Apátistvánfalva Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében és az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:

1. § Apátistvánfalva Községi Önkormányzat az Apátistvánfalva község közigazgatási területén állandó lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező, a törvényes képviselővel együtt életvitelszerűen is Apátistvánfalván lakó, 2021. december 31-ét követően született gyermekek részére a gyermek gondozását segítő természetbeni támogatásként egyszeri 10.000,- Ft értékű ajándékkártyát (a továbbiakban: babautalvány támogatás) nyújt.

2. § (1) A jogosultság megállapítása érdekében a polgármester:

a) a minden év december 01. napi adatokat kér a Belügyminisztérium személyi adat- és lakcím nyilvántartásából a tárgyév december 01. napi és a tárgyévet megelőző év december 01. napja közötti időszakban született gyermekekre, a gyermekekkel közös háztartásban élőkre vonatkozóan.

b) köteles vizsgálni az életvitelszerű Apátistvánfalván élést, kétség esetén erre vonatkozóan bizonyítékokat kérhet be a gyermek törvényes képviselőjétől.

c) dönt a jogosultság megállapításáról, majd intézkedik az utalvány beszerzésére, átadására.

(2) A gyermek törvényes képviselője írásban benyújtott nyilatkozatával lemondhat a babautalvány átvételéről, ez esetben a megmaradó utalvány a következő évben kerül felhasználásra.

(3) A gyermek törvényes képviselője a tárgyidőszakban született gyermekenként egy babautalvány támogatásra jogosult.

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.