Csörötnek Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2006. (VI.29.) önkormányzati rendelete

az egyes szociális ellátásokról

Hatályos: 2014. 08. 20- 2015. 02. 27

Csörötnek Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Sztv.) 1. § (2) bekezdésében, 10. § (1) bekezdésében, 32. § (3) bekezdésében és a 92. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja.



I. Fejezet

Általános rendelkezések

A rendelet célja

1. §

E rendelet célja, hogy a törvényi felhatalmazással összhangban megállapítsa az önkormányzat  által a helyi sajátosságoknak megfelelő, a szociális rászorultságtól függő, pénzben és természetben biztosított szociális ellátások, a személyes gondoskodást nyújtó ellátások formáit, szervezeti kereteit, az eljárási és jogosultsági szabályokat, továbbá azok igénybevételének és érvényesítésének módját feltételeit és garanciáit.


2. § [1]

A rendelet hatálya kiterjed Csörötnek község közigazgatási területén lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, életvitelszerűen Csörötneken lakó

a) magyar állampolgárokra,

b) bevándoroltakra és letelepedettekre,

c) hontalanokra,

d) a magyar hatóság által menekültként elismert személyekre.



Eljárási rendelkezések

3. §

(1) [2] A pénzbeli szociális ellátás iránti kérelmet szóban vagy írásban a Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatalnál (a továbbiakban: hivatal)  kell előterjeszteni. A jogszabály előírhatja a kérelem benyújtására a formanyomtatvány alkalmazását.


(2) [3] A kérelemhez a

a) [4]

b) [5] az önkormányzati segély és a temetési kölcsön esetén a 3. melléklet szerinti jövedelemnyilatkozatot, valamint a jövedelemnyilatkozatban feltűntetett jövedelem valódiságának igazolására szolgáló iratot (nyugdíjszelvényt, munkáltatói igazolást és egyéb jövedelemigazolást) kell mellékelni.


(3) [6] Az Sztv. eltérő rendelkezése hiányában, a jövedelemszámításnál irányadó időszak a jogosultság megállapításakor:

a) a havi rendszerességgel járó jövedelem esetén a kérelem benyújtását megelőző hónap jövedelme,

b) nem havi rendszerességgel szerzett, illetve vállalkozásból származó jövedelem esetében a kérelem benyújtásának hónapját megelőző 12 hónap alatt szerzett jövedelem egyhavi átlaga.


(4) Ha az eljárásban résztvevő jövedelmi viszonyainak más szerve által történő igazolására nincs mód, vagy a jövedelme nem mérhető, a jövedelmére vonatkozóan köteles büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozatot tenni.


(5) [7]


(6) [8] Az ellátásban részesülő az ellátásra való jogosultság feltételeit érintő lényeges tények, körülmények megváltoztatásáról 15 napon belül értesíti a hivatalt.


(7) Ezen rendeletben szabályozott szociális ellátási formák érdemi elbírálásánál a kérelemben, valamint a jövedelemnyilatkozatban szereplő adatok valódisága környezettanulmány készítésével vizsgálható, melyet felkérés alapján a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat készít el.


(8) Ha az önkormányzat hivatalos tudomása vagy környezettanulmány lefolytatása alapján a kérelmező életkörülményeire tekintettel a (2) bek. b.) pontja szerinti jövedelemnyilatkozatban foglaltakat vitatja, felhívhatja a kérelmezőt az általa lakott lakás, illetve saját és a családja tulajdonában álló vagyon fenntartási költségeit igazoló dokumentum benyújtására. Abban az esetben, ha a fenntartási költségek meghaladják a jövedelemnyilatkozatban szereplő jövedelem 50 %-át, a jövedelme a fenntartási költségek figyelembevételével vélelmezhető.



Az ellátások megállapítása

4. §

(1) [9] A Képviselő-testület hatáskörébe utalt ellátások megállapításáról – e rendeletben foglalt kivételekkel  - a képviselő-testület határozattal dönt.


(2) [10] A képviselő-testület a rendeletben meghatározott egyes önkormányzati hatásköreit.

a) a polgármesterre,

b) a jegyzőre

ruházza át az 1. melléklet szerint.


(3) [11]


(4) A pénzbeli és természetbeni ellátás – jogerős megállapítása esetén – a kérelem benyújtásától esedékes.


5. § [12]

A pénzbeli ellátások – határozat alapján történő kifizetetése a hivatal feladata, a hivatal további feladatként:

a) az ellátások kifizetéséről pénzügyi nyilvántartást vezet,

b) gondoskodik az ellátásokkal összegfüggő járulékfizetési, pénzügyi elszámolási feladatok

végrehajtásáról.



II. Fejezet

Pénzbeli ellátások

Rendszeres szociális segély

6. §

(1) [13] A rendszeres szociális segély megállapítására vonatkozóan az Szt. 37/§-37/C. §-ában foglaltakat kell alkalmazni. A rendszeres szociális segély folyósításának feltétele – az Szt.-ben meghatározottakon túl –, hogy a rendszeres szociális segélyre jogosult személy – az egészségkárosodott személyek kivételével – (a továbbiakban: nem foglalkoztatott személy) együttműködjön:

a) Csörötnek Község Önkormányzatával,

b) a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal (Szentgotthárd, Kossuth út 7. (a továbbiakban: Szolgálat).


(2) [14] A jegyző a Foglalkoztatási és Szociális Adatbázison keresztül tájékoztatja a Vas Megyei Kormányhivatal Szentgotthárdi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Központját és a határozat egy példányának megküldésével a Szolgálatot a rendszeres szociális segély megállapításá­ról, megszüntetéséről.


(3) [15] A rendszeres szociális segélyben részesülő nem foglalkoztatott személy az együttműködés keretében köteles

a) a Szolgálatot a rendszeres szociális segélyt megállapító határozat jogerőre emelkedését követő 15 napon belül személyesen felkeresni,

b) az első megjelenést követő (nyilvántartásba vétel) 60 napon belül köteles a Szolgálattal az Szt.-ben meghatározott beilleszkedési programról írásbeli megállapodást kötni.

c) teljesíteni a beilleszkedést segítő programban foglaltakat.


(3a) [16] Az együttműködési kötelezettség megszegésének minősül, ha a rendszeres szociális segélyben részesülő nem foglalkoztatott személy:

a) a határozat jogerőre emelkedését követő 15 napon belül nem veszi fel a kapcsolatot a Szolgálattal,

b) a nyilvántartásba vételt követő 60 napon belül nem köt megállapodást a beilleszkedést segítő programról,

c) a beilleszkedési programban meghatározottakat nem teljesíti, vagy

d) legalább 3 havonta nem keresi fel a Szolgálatot.”


(4) [17] A Szolgálat a nem foglalkoztatott személy együttműködésének megszegéséről 5 napon belül értesíti a körjegyzőt.


(5) [18] Beilleszkedési programnak minősül különösen:

a) tanácsadás (jogi, munkaügyi, pszichológiai, stb.),

b) csoportos önsegítő és képességfejlesztő foglalkozás,

c) életvitelt, életmódot formáló egyéni foglalkozás,

d) az egyén környezetére irányuló tevékenység szervezése,

e) munkavégzésre felkészítő foglalkozás, munkahelykeresést segítő technikák elsajátítása,

f) alkalmi munkavállallást elősegítő programok,

g) közmunka programba való bekapcsolódás.


(6) [19] Rendszeres szociális segélyre jogosult az az aktív korúak ellátására jogosult személy, aki

a) munkavégzést akadályozó krónikus vagy pszichés betegségben, valamint szenvedélybetegségben szenved, és erről szakorvosi véleményt csatol, vagy

b) közfoglalkoztatásra irányuló munkaviszonyt azért nem létesített, mert a munkaköri alkalmassági vizsgálaton 12 hónapon belül legalább három alkalommal „nem alkalmas” minősítést kapott.



Az együttműködési kötelezettség megszegése

7. § [20]

(1)-(2)


(3) [21]


(4)-(5)



Közfoglalkoztatás

7/A. § [22]

(1) [23] Csörötnek Község Önkormányzata a foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosultak és az álláskeresőként nyilvántartott személyek munkaerőpiaci helyzetének javítása érdekében közfoglalkoztatást szervez.

(2) A közfoglalkoztatás munkaterületei különösen: kommunális feladatok, közterületi segédmunka, takarítói feladatok.

(3) A közfoglalkoztatásra legalább négyórás, hatórás vagy maximum nyolcórás napi munkaidővel, valamint legalább évi két hónapos maximum tizenkét hónapos munkavégzési időtartammal, határozott idejű munkaviszonyt kell létesíteni munkaszerződéssel.

(4) A közfoglalkoztatásba bevont személyek után a munkabért és annak közterheit - a rövid időtartamú közfoglalkoztatás esetében 5 %-ban, a hosszabb időtartamú foglalkoztatás esetében maximum 30%-os önkormányzati önrész biztosításával -vállalja az önkormányzat.


Bérpótló juttatásra jogosultság egyéb feltételei

7/B. § [24]


Lakásfenntartási támogatás

8. § [25]


(1) [26]


(2) [27]


(3) [28]


(4) [29]


(5) [30]


(6) [31]

  1. [32]
  2. [33]

  3. [34]
  4. [35]
  5. [36]
  6. [37]


(7) [38]


(8)


(9) [39]


(10) [40]


Ápolási díj

9.  § [41]


10.  § [42]



Önkormányzati segély

11. § [43]

(1) A képviselő-testület önkormányzati segélyben részesíti különösen az Szt. 45. § (4) bekezdésben meghatározott élethelyzetben lévő személyt, akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 130 %-át, egyedül élő esetében 150%-át nem haladja meg.


(2) Önkormányzati segélyt a kérelmező részére pénzben vagy természetben lehet nyújtani.


(3) Önkormányzati segély kamatmentes kölcsön formájában kizárólag a 12/A. §-ban meghatározott pénzbeli ellátásként (a továbbiakban: temetési kölcsön) nyújtható.


(4) Elhunyt személy eltemettetésének költségeihez való hozzájárulásra igényelt önkormányzati segély nyújtható annak, aki

a) az elhunyt személy eltemettetéséről gondoskodott, és

b) családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 250 %-át, egyedül élő esetében 300 %-át nem haladja meg.


(5) A helyben szokásos legolcsóbb temetés költsége 140.000 forint.


(6) A temetési költségekre tekintettel igényelt önkormányzati segély iránti kérelmet a temetés napját követő 30 napon belül lehet előterjeszteni. A kérelemhez mellékelni kell

a) a 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelet 32. §-a szerinti számlát,

b) a halotti anyakönyvi kivonatot,

c) a 3. melléklet szerinti jövedelemnyilatkozatot.


(7) Ugyanazon elhunyt személy eltemettetésére csak egy kérelem támogatható.


(8) [44] A temetési költségekre igényelt önkormányzati segély megállapításáról a polgármester átruházott hatáskörben dönt.


Temetési segély

12. § [45]


Temetési kölcsön

12/A. § [46]

(1) Temetési kölcsön nyújtható annak a személynek, aki

a) az elhunyt személy eltemettetéséről gondoskodik és számára a temetési költségek viselése olyan többletkiadást okoz, amely miatt a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került,

b) az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét meghaladó rendszeres jövedelemmel rendelkezik, amely a kölcsön visszafizetéséhez fedezetet nyújt, és

c) készfizető kezest állít, aki a b) pont szerinti feltételnek megfelel.


(2) E § alkalmazásában létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetnek minősül, ha a kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 130%-át, egyedül élő esetén 200%-át nem haladja meg, és családjának vagyona nincs.


(3) A kamatmentes temetési kölcsön összege 100.000,- Ft, melynek kifizetése a jogosultságot megállapító határozat jogerőre emelkedését követő szerződéskötéssel egyidejűleg történik.


(4) A temetési kölcsön legfeljebb tizenkettő havi időtartamra adható.


(5) A kölcsön első részletének törlesztése a kifizetést követő hónap 15. napján válik esedékessé, a további részleteket minden hónap 15. napjáig kell befizetni.


(6) A kölcsön megállapítása esetén a jogosulttal szerződést kell kötni, amelyben rögzíteni kell a kifizetés módját, a visszafizetés módjára vonatkozó szabályokat, valamint fel kell tüntetni a visszafizetés elmulasztásának jogkövetkezményeit is.


(7) Ugyanazon elhunyt személy eltemettetésére csak egy kérelem támogatható.


(8) A temetési kölcsön iránt benyújtott kérelemhez mellékelni kell:

a) az elhunyt személy halotti anyakönyvi kivonatát,

b) a temetkezési szolgáltatónak a kérelmező nevére kiállított, a temetés megrendeléséről szóló igazolását,

c) a kérelmező felhatalmazását azonnali beszedési megbízásra,

d) a kezes

da) készfizető kezességvállalási nyilatkozatát,

db)            3. § (2) bekezdés b) pontja szerinti jövedelemigazolását, és

dc) felhatalmazását azonnali beszedési megbízásra.


(9) Temetési kölcsön iránti kérelem legkésőbb a halálesettől számított 30 napig nyújtható be.


(10) A kamatmentes kölcsönszerződés megszűnéséig újabb temetési kölcsön a jogosult és kezese részére nem állapítható meg. A kölcsönszerződést megszegő jogosult részére újabb temetési kölcsön nem állapítható meg.


(11) A temetési kölcsön megállapításáról a polgármester átruházott hatáskörben dönt.



III. Fejezet [47]

Természetben nyújtott szociális ellátások

Köztemetés

12/B. § [48]

(1) A köztemetés megállapításának feltételeit az Szt. 48. §-a szabályozza.


(2) A köztemetés költségének megtérítésére az eltemettetésre köteles személy részére részletfizetést engedélyezhető, ha a kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum legkisebb összegének 200 %-át, egyedül élő esetén 250 %-át, és családjának vagyona nincs.


(3) A részletfizetés iránt benyújtott kérelemhez mellékelni kell a 3. § (2) bekezdés b) pontja szerinti jövedelemigazolást.


(4) A részletfizetés iránti kérelem benyújtásának határideje a köztemetés költségének megtérítésére kötelező határozat jogerőre emelkedését követő 15 nap.


(5) A részletfizetési kedvezmény legfeljebb tizenkettő havi időtartamra állapítható meg.


(6) Az első részlet törlesztése a részletfizetést megállapító határozat jogerőre emelkedését követő hónap 15. napján válik esedékessé, a további részleteket minden hónap 15. napjáig kell befizetni.


(7) A köztemetés költségének részletekben történő megtérítése engedélyezéséről a polgármester önkormányzati hatáskörében dönt.


Közgyógyellátás

13. §

(1) Méltányossági alapon történő közgyógyellátási igazolványra jogosult, aki szociálisan rászorult és gyógyszerköltsége olyan magas, hogy azt létfenntartása veszélyeztetése nélkül nem képes viselni.


(2) [49] Közgyógyellátásra jogosult az a személy:

a) akinek a családjában az egy főre számított családi jövedelem összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200%-át, egyedül élőnél havi 250%-át nem haladja meg, és

b) a havi rendszeres gyógyító ellátás költsége meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 20 %-át.


(3) [50]


(4) [51] A méltányossági jogcímen nyújtott közgyógyellátás megállapításáról a jegyző átruházott hatáskörben dönt.


IV. Fejezet

Szociális szolgáltatások

14. §

(1) [52] A képviselő-testület a szociális alapszolgáltatások körében:

a) étkeztetést,

b) házi segítségnyújtást,

c) családsegítést,

d) jelzőrendszeres házi segítségnyújtást,

e) [53] közösségi pszichiátriai ellátást,

f) [54] támogató szolgáltatást

biztosít.


(2) [55] A képviselő-testület az (1) bekezdés b), d)-f) pontjában meghatározott szolgáltatást a Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás által fenntartott Városi Gondozási Központ (9970 Szentgotthárd, Arany J. út 1.) útján, az (1) bekezdés c) pontjában meghatározott szolgáltatást a Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás által fenntartott Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat (9970 Szentgotthárd, Kossuth L. út 7.) útján biztosítja..


(3) [56]


15. §

(1) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybe vétele önkéntes.


(2) [57] Az étkeztetés igénylése iránti kérelmet a hivatalban lehet előterjeszteni.


(3) [58] A házi segítségnyújtás iránti kérelmet a Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás által fenntartott Városi Gondozási Központ (Szentgotthárd, Arany J. út 1.) lehet  előterjeszteni.


(4) [59] A családsegítést a Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás által fenntartott Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat (Szentgotthárd, Kossuth út 7.) központi jogszabályban meghatározott formanyomtatványon lehet előterjeszteni.


(5) Az intézményvezető és a (2) bekezdés esetében a polgármester külön eljárás nélkül haladéktalanul köteles étkeztetést és házi segítségnyújtást biztosítani annak a rászorulónak, akinek életét, testi épségét, egészségi állapotát az ellátás elmaradása veszélyezteti.



16. §

A személyes gondoskodás körébe tartozó ellátást meg kell szüntetni, ha:

a) az ellátás megállapítása határozatlan időre vagy feltétel bekövetkeztéig történt,

b) az ellátott az ellátást előzetes bejelentés nélkül tartósan (legalább két hétig) nem vette igénybe, s ezt utólag elfogadható módon nem mentette ki,

c) az ellátott magatartásával az ellátást lehetetlenné teszi, vagy akadályozza,

d) a személyi térítési díj megfizetését 3 hónapon keresztül figyelmeztetés ellenére elmulasztotta, feltéve, hogy annak megfizetésére egyébként képes lenne.



Étkeztetés

17. §

(1) Az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkeztetéséről kell gondoskodni, akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmenti jelleggel nem képesek biztosítani, különösen:

a) koruk,

b) egészségi állapotuk,

c) fogyatékosságuk, pszichikai betegségük,

d) szenvedélybetegségük

e) hajléktalanságuk miatt.


(2) [60] Életkora miatt rászoruló az a személy, aki a 62. életévét vagy a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény alapján a reá irányadó nyugdíjkorhatárt betöltötte.


(2a) [61] Egészségi állapota miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki krónikus vagy akut betegsége miatt, illetve mozgásában olyan mértékben korlátozott, hogy önmaga ellátásáról nem tud gondoskodni.


(2b) [62] Fogyatékossága miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki önmaga ellátásról nem tud gondoskodni és fogyatékosságát az Szt. 65/C. § (6) bekezdésében foglaltak szerint igazolja.


(2c) [63] Pszichiátriai betegsége, illetve szenvedélybetegsége miatt rászorultnak kell tekinteni azt a személyt, aki fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igényel, önmaga ellátásról nem tud gondoskodni. A pszichiátriai, illetve szenvedélybetegséget a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről szóló 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendelet (a továbbiakban: Ir.) 21. § (1) bekezdés szerinti szakvéleménnyel kell igazolni.


(2d) [64] Hajléktalansága miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki – nyilatkozata szerint – bejelentett lakóhellyel nem rendelkezik, kivéve azt, akinek lakcíme a hajléktalan szállás.


(3) [65]


(4) [66] Az egészségi állapot miatti rászorultságot az Ir. 1. melléklet I. Egészségi állapotra vonatkozó igazolás részének megfelelő háziorvosi vagy kezelőorvosi igazolással kell igazolni.


(5) [67] A képviselő-testület a meleg ebédet egyéb főzőhellyel kötött szerződés útján, az étel elvitelének lehetővé tételével és lakásra szállítással biztosítja.



Térítési díj

18. §

(1) [68] A személyes gondoskodást nyújtó ellátásért díjat kell fizetni.


(2) [69] A szociálisan rászorultak számára biztosított ebéd intézményi térítési díját és a lakásra szállítás díját a 4. melléklet tartalmazza.


(2a) [70] A személyes gondoskodás körébe tartozó ellátásokért fizetendő térítési díjakat – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – Szentgotthárd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2003. (IV. 30.) önkormányzati rendelete tartalmazza.


(3) A személyes gondoskodásért fizetésre kötelezettek köre:

a) az ellátást igénybe vevő jogosult,

b) a szülői felügyeleti joggal rendelkező törvényes képviselő, valamint

c) a jogosult tartásra, gondozásra köteles és képes

személyi térítési díjat fizet.


(4) A személyi térítési díjat a kötelezett jövedelmi viszonyai, valamint az intézményi  térítési díj figyelembe vételével kell megállapítani.


(5) [71]


(6) [72] Az étkeztetést igénybe vevő jogosult minden év február 28-ig igazolja a személyi térítési díj megállapításához irányadó jövedelmét a 3. § (3) bekezdés szerint.



V. Fejezet

Záró rendelkezések

Hatálybalépés

19. §


(1) E rendelet 2006. július 1. napján lép hatályba.


(2) [73]


(3) [74] Az egyes szociális ellátásokról szóló 9/2006. (VI. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 21/2012. (XI. 29.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdésével megállapított rendelkezéseket a folyamatban lévő eljárásokban is alkalmazni kell.

1. melléklet a 9/2006. (VI. 29.) önkormányzati rendelethez [75]


A képviselő-testület szociális ellátásokkal kapcsolatos átruházott hatáskörei



1. A polgármesterre átruházott hatáskörök:

a) temetési kölcsön

b) szociális étkeztetés

c) [76] temetési költségekre igényelt önkormányzati segély


2. A jegyzőre átruházott hatáskörök:

a) méltányossági közgyógyellátás

2. számú melléklet [77]


3. számú melléklet [78]



Csörötnek Község Önkormányzat Képviselő-testületének

9/2006. (VI. 29.) rendelete

az egyes szociális ellátásokról




Jövedelemnyilatkozat az önkormányzati segély igényléséhez:


A) Az ellátást igénybe vevő személyi adatai:

  • Név:
  • Születési név:
  • Anyja neve:
  • Lakóhelye:
  • Telefonszáma:


B) Az igénylővel egy háztartásban élő közeli hozzátartozók száma: …..fő


A  B) pontban szereplő közeli hozzátartozók neve:

a)

b)

c)

d)


C) Jövedelmi adatok*

 Forintban

 A jövedelmek típusai

 Kérelmező

 Közeli hozzátartozók jövedelme

 Összesen


 jövedelme

 a)

 b)

 c)

 d)

 e)

 f)

 g)


 1.

 Munkaviszonyból, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyból származó jövedelem és táppénz










 2.

 Társas és egyéni vállalkozásból származó jövedelem










 3.

 Ingatlan, ingó vagyontárgyak értékesítéséből, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelem










 4.

 Nyugellátás, baleseti nyugellátás, egyéb nyugdíjszerű ellátások










 5.

 A gyermek ellátásához és gondozásához kapcsolódó támogatások (GYED, GYES, GYET, családi pótlék, gyermektartásdíj stb.)










 6.

 Önkormányzat és munkaügyi szervek által folyósított rendszeres pénzbeli ellátás (munkanélküli járadék, rendszeres szociális és nevelési segély, jövedelempótló támogatások stb.)










 7.

 Föld bérbeadásából származó jövedelem










 8.

 Egyéb (pl. ösztöndíj, értékpapírból származó jövedelem, kis összegű kifizetések stb.)










 9.

 Összes bruttó jövedelem










 10.

 A család havi nettó jövedelme összesen






























*A jövedelem alatt az Sztv. 4. § (1) bekezdés a) pontjában foglaltakat kell érteni.


Egy főre jutó havi családi nettó jövedelem: ..................................... Ft/hó.


Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a NYILATKOZAT-ban közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

Tudomásul veszem, hogy a NYILATKOZAT-ban közölt adatok valódiságát a Szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (3) bekezdése alapján az önkormányzat a megyei APEH útján ellenőrizheti.


Dátum: ...........................



...........................................................

az ellátást igénylő
 aláírás





4. melléket a 9/2006. (VI. 29.) önkormányzati rendelethez [79]


A személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális alapellátásokért fizetendő térítési díjakról



  1. Étkeztetés


  1. Intézményi térítési díj
    1. szállítással                                             610,- Ft
    2. szállítás nélkül                                       520,- Ft


  1. Személyi térítési díj:

Jövedelemi sáv

(Ft)

Ebéd szállítással (Ft/adag)

Ebéd szállítás nélkül (Ft /adag)

0

0

0

1          - 28.500

145

55

28.501 - 71.250

570

480

71.251 - 85.500

590

500

85.501 -

610

520



Az árak az ÁFA-t nem tartalmazzák.


[1]

Módosította a 6/2011. (VII. 20.) önkormányzati rendelet 1.§ (1) bekezdése, hatályos 2011. VIII. 1-től.

[2]

Módosította az 1/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (7) bekezdése, hatályos 2013. II. 16-tól.

[3]

Módosította a 7/2008. (X. 10.) önkormányzati rendelet 1. §-a, hatályos 2008. X. 10-től.

[4]

Hatályon kívül helyezte a 2/2012. (II. 8.) önkormányzati rendelet 2. §-a, hatálytalan 2012. II. 9-től.

[5]

Módosította a 8/2010. (IV. 29.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdése, hatályos 2010. IV. 30.-tól; módosította a 16/2012. (VII. 11.) önkormányzati rendelet 1. § (4) bekezdése, hatályos 2012. VII. 12-től; módosította az 1/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (8) bekezdése, hatályos 2013. II. 16-tól; módosította a 14/2013. (XII. 13.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdése, hatályos 2014. I. 1-től.

[6]

Módosította a 7/2008. (X. 10.) önkormányzati rendelet 2. §-a, hatályos 2008. X. 10.-től.

[7]

Hatályon kívül helyezte a 6/2011. (VII. 20.) önkormányzati rendelet 3. § (1) bekezdése, hatálytalan 2011. VIII. 1-től.

[8]

Módosította az 1/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (9) bekezdése, hatályos 2013. II. 16-tól.

[9]

Módosította a 7/2008. (X. 10.) önkormányzati rendelet 3. §-a, hatályos 2008. X. 10.-től.

[10]

Módosította az 1/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (10) bekezdése, hatályos 2013. II. 16-tól; módosította a 14/2013. (XII. 13.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése, hatályos 2014. I. 1-től.

[11]

Hatályon kívül helyezte a 14/2013. (XII. 13.) önkormányzati rendelet 5. § (1) bekezdése, hatálytalan 2014. I. 1-től.

[12]

Módosította az 1/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (11) bekezdése, hatályos 2013. II. 16-tól.

[13]

Módosította a 6/2011. (VII. 20.) önkormányzati rendelet 1.§ (2) bekezdése, hatályos 2011. VIII. 1-től.

[14]

Módosította a 6/2011. (VII. 20.) önkormányzati rendelet 1.§ (3) bekezdése, hatályos 2011. VIII. 1-től; módosította a 2/2012. (II. 8.) önkormányzat8i rendelet 1. § (1) bekezdése, hatályos: 2012. II. 9-től; módosította ae 1/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdése, hatályos 2013. II. 16-tól.

[15]

Módosította a 6/2011. (VII. 20.) önkormányzati rendelet 1.§ (4) bekezdése, hatályos 2011. VIII. 1-től.

[16]

Megállapította a 6/2011. (VII. 20.) önkormányzati rendelet 2.§ (1) bekezdése, hatályos 2011. VIII. 1-től.

[17]

Módosította a 6/2011. (VII. 20.) önkormányzati rendelet 1.§ (5) bekezdése, hatályos 2011. VIII. 1-től.

[18]

Módosította a 6/2011. (VII. 20.) önkormányzati rendelet 1.§ (6) bekezdése, hatályos 2011. VIII. 1-től.

[19]

Megállapította a 16/2012. (VII. 11.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése, hatályos 2012. VII. 12-től.

[20]

Hatályon kívül helyezte a 6/2011. (VII. 20.) önkormányzati rendelet 3. § (1) bekezdése, hatálytalan 2011. VIII. 1-től.

[21]

Módosította a 7/2008. (X. 10.) önkormányzati rendelet 4. §-a, hatályos 2008. X. 10.-től.

[22]

Megállapította a 6/2011. (VII. 20.) önkormányzati rendelet 2.§ (2) bekezdése, hatályos 2011. VIII. 1-től.

[23]

Módosította a 2/2012. (II. 8.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése, hatályos 2012. II. 9-től.

[24]

Megállapította a 6/2011. (VII. 20.) önkormányzati rendelet 2.§ (3) bekezdése, hatályos 2011. VIII. 1-től; hatályon kívül helyezte a 2/2012. (II. 8.) önkormányzati rendelet 2. §-a, hatálytalan 2012. II. 9-től.

[25]

Hatályon kívül helyezte a 2/2012. (II. 8.) önkormányzati rendelet 2. §-a, hatálytalan 2012. II. 9-től.

[26]

Módosította a 9/2011. (IX. 1.) önkormányzati rendelet 1.§ (1) bekezdése, hatályos 2011. IX. 2-től.

[27]

Módosította a 9/2011. (IX. 1.) önkormányzati rendelet 1.§ (2) bekezdése, hatályos 2011. IX. 2-től.

[28]

Módosította a 9/2011. (IX. 1.) önkormányzati rendelet 1.§ (3) bekezdése, hatályos 2011. IX. 2-től.

[29]

Hatályon kívül helyezte a 9/2011. (IX. 1.) önkormányzati rendelet 3.§ (2) bekezdése, hatálytalan 2011. IX. 2-től.

[30]

Módosította a 9/2011. (IX. 1.) önkormányzati rendelet 1.§ (4) bekezdése, hatályos 2011. IX. 2-től.

[31]

Módosította a 7/2008. (X. 10.) önkormányzati rendelet 5.§-a, hatályos 2008. X. 10.-től.

[32]

Módosította a 9/2011. (IX. 1.) önkormányzati rendelet 3.§ (1) bekezdése, hatályos 2011. IX. 2-től.

[33]

Hatályon kívül helyezte a 9/2011. (IX. 1.) önkormányzati rendelet 3.§ (2) bekezdése, hatálytalan 2011. IX. 2-től.

[34]

Megállapította a 9/2011. (IX. 1.) önkormányzati rendelet 2.§ (1) bekezdése, hatályos 2011. IX. 2-től.

[35]

Megállapította a 9/2011. (IX. 1.) önkormányzati rendelet 2.§ (2) bekezdése, hatályos 2011. IX. 2-től.

[36]

Megállapította a 9/2011. (IX. 1.) önkormányzati rendelet 2.§ (3) bekezdése, hatályos 2011. IX. 2-től.

[37]

Megállapította a 9/2011. (IX. 1.) önkormányzati rendelet 2.§ (4) bekezdése, hatályos 2011. IX. 2-től.

[38]

Módosította a 9/2011. (IX. 1.) önkormányzati rendelet 1.§ (5) bekezdése, hatályos 2011. IX. 2-től.

[39]

Módosította a 9/2011. (IX. 1.) önkormányzati rendelet 1.§ (6) bekezdése, hatályos 2011. IX. 2-től.

[40]

Hatályon kívül helyezte a 9/2011. (IX. 1.) önkormányzati rendelet 3.§ (2) bekezdése, hatálytalan 2011. IX. 2-től.

[41]

Hatályon kívül helyezte a 8/2010. (IV. 29.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése, hatálytalan 2010. IV. 30.-tól.

[42]

Hatályon kívül helyezte a 8/2010. (IV. 29.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése, hatálytalan 2010. IV. 30.-tól.

[43]

Módosította a 14/2013. (XII. 13.) önkormányzati rendelet 2. §-a, hatályos 2014. I. 1-től.

[44]

Megállapította a 9/2014. (VIII. 19.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése, hatályos 2014. VIII. 20-tól.

[45]

Hatályon kívül helyezte a 14/2013. (XII. 13.) önkormányzati rendelet 5. § (1) bekezdése, hatálytalan 2014. I. 1-től.

[46]

Megállapította a 16/2012. (VII. 11.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdése, hatályos 2012. VII. 12-től.

[47]

Módosította a 21/2012. (XI. 29.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdése, hatályos 2012. XI. 30-tól.

[48]

Módosította a 21/2012. (XI. 29.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdése, hatályos 2012. XI. 30-tól.

[49]

Módosította a 9/2006. (VI. 29.) önkormányzati rendelet, hatályos 2006. VI: 29.-től; továbbá az 1/2007. (II. 26.) önkormányzati rendelet 1. §-a, hatályos 2007. II. 26.-tól; továbbá az 5/2007. (V. 18.) önkormányzati rendelet 1. §-a, hatályos 2007. V. 14.-től; továbbá a 9/2007. (VII. 17.) önkormányzati rendelet 1. §-a, hatályos 2007. VII. 17.-től.

[50]

Hatályon kívül helyezte a 6/2011. (VII. 20.) önkormányzati rendelet 3. § (1) bekezdése, hatálytalan 2011. VIII. 1-től.

[51]

Megállapította a 14/2013. (XII. 13.) önkormányzati rendelet 1. § (5) bekezdése, hatályos 2014. I. 1-től.

[52]

Módosította a 13/2010. (XI. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdése, hatályos 2010. XI. 16.-tól.

[53]

Megállapította a 9/2014. (VIII. 19.) önkormányzati rendelet 1. § (3) bekezdése, hatályos 2014. VIII. 20-tól.

[54]

Megállapította a 9/2014. (VIII. 19.) önkormányzati rendelet 1. § (3) bekezdése, hatályos 2014. VIII. 20-tól.

[55]

Módosította a 13/2010. (XI. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése, hatályos 2010. XI. 16.-tól; módosította a 9/2014. (VIII. 19.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdése, hatályos 2014. VIII. 20-tól.

[56]

Hatályon kívül helyezte a 13/2010. (XI. 15.) önkormányzati rendelet 2. § (1) bekezdése, hatálytalan 2010. XI. 16.-tól.

[57]

Módosította az 1/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (13) bekezdése, hatályos 2013. II. 16-tól.

[58]

Módosította a 9/2014. (VIII. 19.) önkormányzati rendelet 1. § (5) bekezdése, hatályos 2014. VIII. 20-tól.

[59]

Módosította a 9/2014. (VIII. 19.) önkormányzati rendelet 1. § (6) bekezdése, hatályos 2014. VIII. 20-tól.

[60]

Módosította a 13/2010. (XI. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (3) bekezdése, hatályos 2010. XI. 16.-tól; módosította az 1/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése, hatályos 2013. II. 16-tól.

[61]

Megállapította az 1/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (3) bekezdése, hatályos 2013. II. 16-tól.

[62]

Megállapította az 1/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (4) bekezdése, hatályos 2013. II. 16-tól.

[63]

Megállapította az 1/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (5) bekezdése, hatályos 2013. II. 16-tól.

[64]

Megállapította az 1/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (6) bekezdése, hatályos 2013. II. 16-tól.

[65]

Hatályon kívül helyezte a 6/2012. (III. 29.) önkormányzati rendelet 1. § (5) bekezdése, hatálytalan 2012. IV. 1-től.

[66]

Módosította a 13/2010. (XI. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (4) bekezdése, hatályos 2010. XI. 16-tól; módosította a 2/2012. (II. 8.) önkormányzati rendelet 1. § (3) bekezdése, hatályos 2012. II. 9-től; módosította az 1/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (14) bekezdése, hatályos 2013. II. 16-tól.

[67]

Módosította a 13/2010. (XI. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (5) bekezdése, hatályos 2010. XI. 16-tól.

[68]

Módosította a 6/2012. (III. 29.) önkormányzati rendelet 1. § (5) bekezdése, hatályos 2012. IV. 1-től.

[69]

Módosította a 6/2012. (III. 29.) önkormányzati rendelet 1. § (4) bekezdése, hatályos 2012. IV. 1-től; módosította az 1/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (15) bekezdése, hatályos 2013. II. 16-tól.

[70]

Megállapította a 6/2012. (III. 29.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése, hatályos 2012. IV. 1-től.

[71]

Hatályon kívül helyezte a 6/2011. (VII. 20.) önkormányzati rendelet 3. § (1) bekezdése, hatálytalan 2011. VIII. 1-től.

[72]

Megállapította a 6/2012. (III. 29.) önkormányzati rendelet 1. § (3) bekezdése, hatályos 2012. IV. 1-től.

[73]

Hatályon kívül helyezte a 21/2012. (XI. 29.) önkormányzati rendelet 1. § (3) bekezdése, hatálytalan, 2012. XI. 30-tól.

[74]

Megállapította a 21/2012. (XI. 29.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése, hatályos 2012. XI. 30-tól.

[75]

Módosította a 14/2013. (XII. 13.) önkormányzati rendelet 1. § (3) bekezdése és 1. melléklete, hatályos 2014. I. 1-től

[76]

Megállapította a 9/2014. (VIII. 19.) önkormányzati rendelet 1. § (4) bekezdése, hatályos 2014. VIII. 20-tól.

[77]

Hatályon kívül helyezte a 2/2012. (II. 8.) önkormányzati rendelet 2. §-a, hatálytalan 2012. II. 9-től.

[78]

Módosította a 2/2012. (II. 8.) önkormányzati rendelet 1. § (4) bekezdése, hatályos 2012. II. 9-től; módosította a 14/2013. (XII. 13.) önkormányzati rendelet 1. § (4) bekezdése, hatályos 2014. I. 1-től.

[79]

Módosította az 1/2009. (I. 23.) önkormányzati rendelet 1. §-a, hatályos 2009. I. 23.-tól; módosította a 6/2012. (III. 29.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdése, hatályos 2012.V.1-től; módosította az 1/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet 1. § (16) bekezdése és 1. melléklete, hatályos 2013. III. 1-jétől.