Csörötnek Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (IX.15.) önkormányzati rendelete

a köztisztviselők bankszámla-hozzájárulásáról

Hatályos: 2015. 09. 16- 2017. 02. 15

Csörötnek Község Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 226. § (7) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Magyarlak Község Önkormányzat Képviselő-testületének és Kondorfa Község Önkormányzat Képviselő-testületének hozzájárulásával a következőket rendeli el:


1. §

(1) A rendelet hatálya a Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőre terjed ki.


(2) Az (1) bekezdésben meghatározott köztisztviselő a közszolgálati jogviszonya fennállása alatt havonta a központi költségvetésről szóló törvényben meghatározott mértékű bankszámla-hozzájárulásra (a továbbiakban: hozzájárulás) jogosult.


(3) A hozzájárulást – a (4) bekezdésben meghatározott kivétellel – negyedévente utólag, a negyedévet követő hó 5. napjáig kell a köztisztviselő által megjelölt bankszámlára utalni.


(4) A közszolgálati jogviszony megszűnése vagy megszüntetése esetén a hozzájárulást az utolsó munkában töltött napon, de legkésőbb tizenöt napon belül kell a köztisztviselő által megjelölt bankszámlára utalni.


(5) A hozzájárulás kivételesen készpénzben is kifizethető a hivatal vezetőjének döntése alapján.


2. §

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2015. január 1-jétől kell alkalmazni.