Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 22.) önkormányzati rendelete

Vasszécseny Község Önkormányzatának 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 03. 01- 2022. 11. 17

Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 22.) önkormányzati rendelete

Vasszécseny Község Önkormányzatának 2022. évi költségvetéséről

2022.03.01.

Vasszécseny Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában és a 21. § vonatkozásában a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. XC. törvény 75. § (3) bekezdésének b) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Általános rendelkezések

1.  § (1) A rendelet hatálya kiterjed Vasszécseny Község Önkormányzatára, valamint az önkormányzat által fenntartott költségvetési szervre.

(2) Az önkormányzat költségvetési szerve: Vasszécsenyi Közös Önkormányzati Hivatal.

(3) A rendelet meghatározza az önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatainak ellátásához szükséges bevételeket, valamint kiadásokat.

II. Az önkormányzati költségvetés bevételei és kiadásai

2.  § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2022. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszegét 810.004.588.- Ft, azaz Nyolcszáztízmillió-négyezernyolcvannyolc forintban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület a Vasszécsenyi Közös Önkormányzati Hivatal 2022. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszegét 81.425.278.- Ft, azaz Nyolcvanegymillió-négyszázhuszonötezer-kettőszázhetvennyolc forintban állapítja meg.

(3) A Képviselő-testület az Önkormányzat és költségvetési szerve 2022. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszegét 819.701.755 Ft, azaz Nyolcszáztizenkilencmillió-hétszázegyezer-hétszázötvenöt forintban állapítja meg.

(4) A Képviselő-testület a költségvetés működési bevételi főösszegét 284.823.088.- Ft-ban, működési kiadási főösszegét 312.146.958 Ft-ban állapítja meg. A Képviselő-testület a felhalmozási költségvetési kiadási főösszegét 496.570.516 Ft-ban, a felhalmozási bevételi főösszegét 0,- Ft-ban állapítja meg.

(5) A Képviselő-testület a finanszírozási bevételek összegét 534.878.667,-Ft-ban állapítja meg, amely maradványból ered. A maradvány 38.308.151,-Ft összegben működési és 496.570.516,-Ft összegben felhalmozási célt szolgál. A Képviselő-testület finanszírozási kiadások összegét 10.984.281,-Ft-ban állapítja meg, amely állami előleg visszafizetéséből és hiteltörlesztésből tevődik össze.

(6) A Képviselő-testület tartalékot nem képez.

3.  § (1) A 2. § (1)-(4) bekezdésében megállapított bevételi és kiadási főösszegek előirányzat-csoportonkénti, kiemelt előirányzatok szerinti, valamint kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezését a 1. melléklet, a 2. melléklet, 3. melléklet tartalmazza.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi engedélyezett létszám előirányzatát a 4. melléklet szerint 25 fő átlagos statisztikai állományi létszámban állapítja meg.

4.  § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat működési költségvetési egyenlegét 0, -forintban, felhalmozási költségvetési egyenlegét 0, - forintban állapítja meg, melyet részletesen e rendelet 5. melléklete tartalmaz.

(2) A Képviselő-testület a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi 194. törvény 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből 3.987.432 Ft kötelezettséget állapít meg, kezességvállalásokból nem állapít meg kötelezettséget, saját bevételeit 6. melléklete tartalmazza.

(3) . Az önkormányzatnak európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programja és projektje van folyamatban, ezt a 7. melléklet tartalmazza.

III. A forráshiány finanszírozásának kezelése

5.  § (1) Forráshiány esetén a Képviselő-testület a költségvetés egyensúlyának megteremtéséről a működési jellegű forráshiány fedezetéről a számlavezető pénzintézet útján éven belüli likvid hitel felvételével gondoskodik.

(2) A likvid hitel felvételéről való döntés a Képviselő-testület kizárólagos jogkörébe tartozik. A hitelszerződés aláírására a Képviselő-testület felhatalmazása alapján a polgármester a jegyző jogi ellenjegyzése mellett jogosult.

(3) A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási bevételek és kiadások működési és felhalmozási cél szerinti tagolásban történő kimutatását a 8. melléklet tartalmazza.

IV. Az önkormányzati költségvetés végrehajtásával kapcsolatos rendelkezések

6.  § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy e rendelet keretein belül a 2022. évi költségvetésben az önkormányzatot megillető bevételek beszedéséről gondoskodjon, valamint tegyen intézkedéseket a jóváhagyott kiadási előirányzatok célirányos felhasználására.

(2) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzat költségvetési elszámolási számláján az átmenetileg szabad pénzeszközök betétként történő elhelyezésére, rövidlejáratú értékpapír vásárlására. A lekötést csak úgy lehet eszközölni, hogy a folyamatos pénzellátást ne zavarja. A lekötésről a polgármester a soron következő ülésen tájékoztatja a Képviselő-testületet.

(3) A Képviselő-testület – a költségvetés soron következő módosításakor történő tájékoztatási kötelezettség mellett – felhatalmazza a polgármestert

a) 100.000 Ft összeghatárig saját hatáskörben történő intézkedésre;

b) 1.000.000.- Ft összeghatárig a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításra;

c) a bevételi előirányzatok között összeghatár megkötöttsége nélkül történő átcsoportosításra.

(4) Az Önkormányzat gazdálkodásának lebonyolítását a Vasszécsenyi Közös Önkormányzati Hivatal végzi. Ennek keretében gondoskodik a bevételek beszedéséről, a kifizetések teljesítéséről, a szükséges pénzügyi nyilvántartások vezetéséről, a könyvelési munka elvégzéséről, a számlák kifizetés előtti átvizsgálásáról, a szükséges jelentések, adatszolgáltatások elvégzéséről, a belső ellenőrzések folyamatos végzéséről.

(5) A Képviselő-testület az önkormányzat által foglalkoztatottak részére béren kívüli juttatásként 200.000.- Ft összegű cafeteria keretet biztosít. A polgármester a közszférára vonatkozó, költségvetési törvényben szabályozott cafeteria keretre jogosult.

(6) A tartalékkal való rendelkezés joga a Képviselő-testületet illeti meg.

(7) A maradvány módosítása a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

7.  § (1) Alapítványok, egyesületek és más egyéb civil szervezetek – kérelemre vagy a képviselő-testület által kiírt pályázat alapján – az önkormányzat e célra elkülönített költségvetési előirányzatai terhére kizárólag a képviselő-testület döntése alapján írásbeli megállapodás szerint részesülnek önkormányzati támogatásban.

(2) Kizárólag azok az egyesületek, civil szervezetek, alapítványok kaphatnak támogatást, akik a kapott támogatás felhasználásának ellenőrzését biztosítják. A támogatáshoz megállapodást kell készíteni. A 2022. évi támogatás feltétele, hogy a 2021. évben kapott összegről a támogatott egyesület, civil szervezet elszámolást készít a támogatási megállapodásban megjelölt határidőig.

(3) A támogatott szervezet a támogatás összegével köteles elszámolni. A (2) bekezdésben megjelölt megállapodásban meg kell határozni a támogatással való elszámolás feltételeit és módját, valamint ehhez kapcsolódóan a számadás nem teljesítése esetére visszafizetési kötelezettséget kell előírni. Amennyiben a finanszírozott vagy támogatott szervezet, az előírt számadási kötelezettségnek határidőre nem tesz eleget, és a támogatási szerződés alapján további támogatási összegre is jogosult lenne, támogatását fel kell függeszteni, és fel kell szólítani a már kifizetett támogatás visszafizetésére.

(4) A támogatásról és az elszámolás feltételeiről szóló megállapodás aláírására a polgármester jogosult.

8.  § (1) Amennyiben a tulajdon védelme megfelelően biztosított és ellenőrzött, valamint az intézmény az eszközökről és az azok állományában bekövetkezett változásokról folyamatosan részletező nyilvántartást vezet mennyiségben és értékben, akkor a költségvetési évről, december 31-ei forduló-nappal készített könyvviteli mérlegben kimutatott eszközöket és forrásokat – ideértve az aktív és passzív pénzügyi elszámolásokat is – alátámasztó leltározást elegendő két évenként végrehajtani. Az ilyen módon leltározható eszközök köre a következő: ingatlanok, szellemi termékek, tárgyi eszközök, járművek, gépek-berendezések.

(2) Kötelező a fordulónappal (a megszűnés napjával) a leltározást végrehajtani, amennyiben az intézmény átszervezés vagy jogutód nélküli megszűnés következtében megszűnik.

9.  § A Vasszécseny Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott közszolgálati tisztviselők illetményalapjának mértéke 2022. évben 54.000 Ft

10. § (1) A költségvetés e rendeletben meghatározottak szerinti végrehajtásáért, valamint a beszámolási kötelezettségek teljesítésért a polgármester a felelős.

(2) Vasszécseny Község Önkormányzata elszámolási számláját az összes alszámláival együtt az OTP Nyrt. vezeti.

V. Záró rendelkezések

11.  § (1) Ez a rendelet – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – 2022. február 24-én lép hatályba.

(2) A 9. § 2022. március 1-jén lép hatályba.

12.  § A rendelet rendelkezéseit a 9. § kivételével, 2022. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet az 1/2022. (II. 22.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat költségvetésének bevételi és kiadási főösszegek előirányzat-csoportonkénti, kiemelt előirányzatok szerinti, valamint kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezése

VASSZÉCSENY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ELŐIRÁNYZATOK (Kiadások)

Rovat megnevezése

Rovat-szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

26 679 151

26 679 151

Normatív jutalmak

K1102

-

Céljuttatás, projektprémium

K1103

-

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

-

Végkielégítés

K1105

-

Jubileumi jutalom

K1106

-

Béren kívüli juttatások

K1107

976 563

976 563

Ruházati költségtérítés

K1108

-

Közlekedési költségtérítés

K1109

288 000

288 000

Egyéb költségtérítések

K1110

-

Lakhatási támogatások

K1111

-

Szociális támogatások

K1112

-

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

-

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

27 943 714

27 943 714

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

10 186 040

10 186 040

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

773 200

773 200

Egyéb külső személyi juttatások

K123

240 000

240 000

Külső személyi juttatások

K12

11 199 240

11 199 240

Személyi juttatások

K1

39 142 954

39 142 954

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

5 224 471

5 224 471

Szakmai anyagok beszerzése

K311

500 000

500 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

6 000 000

6 000 000

Árubeszerzés

K313

-

-

Készletbeszerzés

K31

6 500 000

6 500 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

500 000

500 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

1 200 000

1 200 000

Kommunikációs szolgáltatások

K32

1 700 000

1 700 000

Közüzemi díjak

K331

9 000 000

9 000 000

Vásárolt élelmezés

K332

5 050 000

5 050 000

Bérleti és lízing díjak

K333

-

-

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

7 540 000

7 540 000

Közvetített szolgáltatások

K335

-

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

13 000 000

13 000 000

Egyéb szolgáltatások

K337

6 700 000

6 700 000

Szolgáltatási kiadások

K33

41 290 000

41 290 000

Kiküldetések kiadásai

K341

324 000

324 000

Reklám- és propagandakiadások

K342

-

-

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

324 000

324 000

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

10 459 177

10 459 177

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

250 000

250 000

Kamatkiadások

K353

1 000 000

1 000 000

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

-

Egyéb dologi kiadások

K355

-

-

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

11 709 177

11 709 177

Dologi kiadások

K3

61 523 177

61 523 177

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

5 484 500

5 484 500

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

5 484 500

5 484 500

Nemzetközi kötelezettségek

K501

-

Elvonások és befizetések

K502

-

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

-

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

-

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

-

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

119 346 578

119 346 578

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

-

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

-

-

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

-

Kamattámogatások

K510

-

Működési célú támogatások EU-nak

K511

-

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

1 000 000

1 000 000

Tartalékok

K513

-

-

Egyéb működési célú kiadások

K5

119 346 578

1 000 000

120 346 578

Működési költségvetés előirányzat csoport

230 721 680

1 000 000

-

231 721 680

Beruházások

K6

-

-

Ingatlanok felújítása

K71

387 457 099

387 457 099

Informatikai eszközök felújítása

K72

-

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

2 755 906

2 755 906

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

105 357 511

105 357 511

Felújítások

K7

495 570 516

495 570 516

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

-

Felhalmozási költségvetés előiányzat csoport

495 570 516

-

-

495 570 516

Költségvetési kiadások

K1-K8

726 292 196

1 000 000

727 292 196

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

2 987 432

2 987 432

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

-

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

-

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

2 987 432

2 987 432

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

-

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9122

-

Kincstárjegyek beváltása

K9123

-

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

-

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

-

-

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

-

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

7 996 849

7 996 849

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

71 728 111

71 728 111

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

-

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

-

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

-

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

82 712 392

82 712 392

Finanszírozási kiadások

K9

82 712 392

82 712 392

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-K9)

809 004 588

1 000 000

-

810 004 588

VASSZÉCSENY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ELŐIRÁNYZATOK (Bevételek)

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

96 338 427

96 338 427

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

63 453 880

63 453 880

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B113

53 908 808

53 908 808

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

3 005 254

3 005 254

Működési célú központosított előirányzatok

B115

3 915 653

3 915 653

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

-

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

220 622 022

220 622 022

Elvonások és befizetések bevételei

B12

-

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

-

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

-

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

-

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

38 427 866

38 427 866

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

259 049 888

259 049 888

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

-

-

Jövedelemadók

B31

-

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

-

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

-

Vagyoni tipusú adók

B34

-

Értékesítési és forgalmi adók

B351

11 900 000

11 900 000

Fogyasztási adók

B352

-

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

-

Gépjárműadók

B354

-

-

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

160 000

160 000

Termékek és szolgáltatások adói

B35

12 060 000

12 060 000

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

-

-

Közhatalmi bevételek

B3

12 060 000

12 060 000

Készletértékesítés ellenértéke

B401

-

Szolgáltatások ellenértéke

B402

3 500 000

1 000 000

4 500 000

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

-

Tulajdonosi bevételek

B404

530 000

-

530 000

Ellátási díjak

B405

2 800 000

2 800 000

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

1 400 000

1 400 000

Működési bevételek

B4

8 230 000

1 000 000

9 230 000

Felhalmozási bevételek

B5

-

-

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

-

-

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

-

-

Költségvetési bevételek

B1-B7

279 339 888

1 000 000

-

280 339 888

költségvetési egyenleg MŰKÖDÉSI

279 339 888

1 000 000

-

280 339 888

költségvetési egyenleg FELHALMOZÁSI

-

-

-

-

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

-

-

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

-

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8131

33 094 184

33 094 184

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8131

496 570 516

496 570 516

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8132

-

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8132

-

Maradvány igénybevétele

B813

529 664 700

529 664 700

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

-

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

-

Központi, irányító szervi támogatás

B816

-

Betétek megszüntetése

B817

-

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

-

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

-

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

-

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

-

Finanszírozási bevételek

B8

529 664 700

529 664 700

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

809 004 588

1 000 000

810 004 588

2. melléklet az 1/2022. (II. 22.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat költségvetési szerve (VKÖH) költségvetésének bevételi és kiadási főösszegek előirányzat-csoportonkénti, kiemelt előirányzatok szerinti, valamint kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezése

VASSZÉCSENYI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ELŐIRÁNYZATAI (Kiadások)

Rovat megnevezése

Rovat-szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

53 561 400

53 561 400

Jubileumi jutalom

K1106

1 543 000

1 543 000

Béren kívüli juttatások

K1107

2 531 256

2 531 256

Közlekedési költségtérítés

K1109

950 000

950 000

Egyéb költségtérítések

K1110

682 000

682 000

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

59 267 656

-

-

59 267 656

Külső személyi juttatások

K12

-

-

Személyi juttatások

K1

59 267 656

-

-

59 267 656

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

7 872 316

7 872 316

Szakmai anyagok beszerzése

K311

200 000

200 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

1 650 000

1 650 000

Készletbeszerzés

K31

1 850 000

-

-

1 850 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

1 500 000

1 500 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

1 050 000

1 050 000

Kommunikációs szolgáltatások

K32

2 550 000

-

-

2 550 000

Közüzemi díjak

K331

1 500 000

1 500 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

260 000

260 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

2 200 000

2 200 000

Egyéb szolgáltatások

K337

800 000

800 000

Szolgáltatási kiadások

K33

4 760 000

-

-

4 760 000

Kiküldetések kiadásai

K341

2 090 000

2 090 000

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

2 090 000

-

-

2 090 000

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

2 035 306

2 035 306

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

2 035 306

-

-

2 035 306

Dologi kiadások

K3

13 285 306

-

-

13 285 306

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

-

Egyéb működési célú kiadások

K5

-

Működési költségvetés előirányzat csoport

80 425 278

80 425 278

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

787 400

787 400

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

212 600

212 600

Beruházások

K6

1 000 000

1 000 000

Felújítások

K7

-

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

-

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

1 000 000

1 000 000

Költségvetési kiadások

K1-K8

81 425 278

-

-

81 425 278

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

-

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

-

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

-

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

-

-

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

-

-

Finanszírozási kiadások

K9

-

-

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

81 425 278

-

-

81 425 278

VASSZÉCSENYI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ELŐIRÁNYZATAI (Bevételek)

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

4 483 200

4 483 200

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

4 483 200

-

-

4 483 200

Közhatalmi bevételek

B3

Működési bevételek

B4

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

Működési költségvetés előirányzat csoport

4 483 200

4 483 200

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

Felhalmozási bevételek

B5

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

Költségvetési bevételek

B1-B7

4 483 200

-

-

4 483 200

költségvetési egyenleg MŰKÖDÉSI

költségvetési egyenleg FELHALMOZÁSI

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8131

5 213 967

5 213 967

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8131

-

-

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8132

-

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8132

-

Maradvány igénybevétele

B813

5 213 967

5 213 967

Központi, irányító szervi támogatás

B816

71 728 111

71 728 111

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

76 942 078

-

76 942 078

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

Finanszírozási bevételek

B8

76 942 078

-

76 942 078

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

81 425 278

-

81 425 278

3. melléklet az 1/2022. (II. 22.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat és költségvetési szerve költségvetésének bevételi és kiadási főösszegek előirányzat-csoportonkénti, kiemelt előirányzatok szerinti, valamint kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezése

Vasszécseny Önkormányzata és a VKÖH költségvetési előirányzatai
(Kiadások)

Rovat megnevezése

Rovat-szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

80 240 551

80 240 551

Jubileumi jutalom

K1106

1 543 000

1 543 000

Béren kívüli juttatások

K1107

3 507 819

3 507 819

Ruházati költségtérítés

K1108

-

-

Közlekedési költségtérítés

K1109

1 238 000

1 238 000

Egyéb költségtérítések

K1110

682 000

682 000

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

87 211 370

87 211 370

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

10 186 040

10 186 040

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

773 200

773 200

Egyéb külső személyi juttatások

K123

240 000

240 000

Külső személyi juttatások

K12

11 199 240

11 199 240

Személyi juttatások

K1

98 410 610

98 410 610

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

13 096 787

13 096 787

Szakmai anyagok beszerzése

K311

700 000

700 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

7 650 000

7 650 000

Árubeszerzés

K313

-

-

Készletbeszerzés

K31

8 350 000

8 350 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

2 000 000

2 000 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

2 250 000

2 250 000

Kommunikációs szolgáltatások

K32

4 250 000

4 250 000

Közüzemi díjak

K331

10 500 000

10 500 000

Vásárolt élelmezés

K332

5 050 000

5 050 000

Bérleti és lízing díjak

K333

-

-

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

7 800 000

7 800 000

Közvetített szolgáltatások

K335

-

-

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

15 200 000

15 200 000

Egyéb szolgáltatások

K337

7 500 000

7 500 000

Szolgáltatási kiadások

K33

46 050 000

46 050 000

Kiküldetések kiadásai

K341

2 414 000

2 414 000

Reklám- és propagandakiadások

K342

-

-

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

2 414 000

2 414 000

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

12 494 483

12 494 483

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

250 000

250 000

Kamatkiadások

K353

1 000 000

1 000 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

13 744 483

13 744 483

Dologi kiadások

K3

74 808 483

74 808 483

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

5 484 500

5 484 500

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

5 484 500

5 484 500

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

119 346 578

119 346 578

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

-

1 000 000

1 000 000

Tartalékok

K513

-

-

Egyéb működési célú kiadások

K5

119 346 578

1 000 000

120 346 578

Működési költségvetés előirányzat csoport

311 146 958

1 000 000

-

312 146 958

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

787 400

787 400

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

212 600

212 600

Beruházások

K6

1 000 000

1 000 000

Ingatlanok felújítása

K71

387 457 099

387 457 099

Informatikai eszközök felújítása

K72

-

-

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

2 755 906

2 755 906

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

105 357 511

105 357 511

Felújítások

K7

495 570 516

495 570 516

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

-

Felhalmozási költségvetés előiányzat csoport

496 570 516

-

-

496 570 516

Költségvetési kiadások

K1-K8

807 717 474

1 000 000

808 717 474

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

2 987 432

2 987 432

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

2 987 432

2 987 432

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

-

-

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

-

-

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

7 996 849

7 996 849

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

-

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

-

-

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

-

-

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

-

-

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

10 984 281

10 984 281

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

-

-

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

-

-

Finanszírozási kiadások

K9

10 984 281

10 984 281

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-K9)

818 701 755

1 000 000

-

819 701 755

Vasszécseny Önkormányzata és a VKÖH költségvetési előirányzatai
(Bevételek)

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

96 338 427

96 338 427

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

63 453 880

63 453 880

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B113

53 908 808

53 908 808

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

3 005 254

3 005 254

Működési célú központosított előirányzatok

B115

3 915 653

3 915 653

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

-

-

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

220 622 022

220 622 022

Elvonások és befizetések bevételei

B12

-

-

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

-

-

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

-

-

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

-

-

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

42 911 066

42 911 066

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

263 533 088

263 533 088

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

-

-

Jövedelemadók

B31

-

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

-

-

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

-

-

Vagyoni tipusú adók

B34

-

-

Értékesítési és forgalmi adók

B351

11 900 000

11 900 000

Fogyasztási adók

B352

-

-

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

-

-

Gépjárműadók

B354

-

-

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

160 000

160 000

Termékek és szolgáltatások adói

B35

12 060 000

12 060 000

Közhatalmi bevételek

B3

12 060 000

12 060 000

Készletértékesítés ellenértéke

B401

-

-

-

Szolgáltatások ellenértéke

B402

3 500 000

1 000 000

4 500 000

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

-

-

-

Tulajdonosi bevételek

B404

530 000

-

530 000

Ellátási díjak

B405

2 800 000

-

2 800 000

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

1 400 000

-

1 400 000

Működési bevételek

B4

8 230 000

1 000 000

9 230 000

Felhalmozási bevételek

B5

-

-

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

-

-

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

-

-

Költségvetési bevételek

B1-B7

276 422 812

1 000 000

-

277 172 812

költségvetési egyenleg MŰKÖDÉSI

276 422 812

1 000 000

-

277 172 812

költségvetési egyenleg FELHALMOZÁSI

-

-

-

-

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

-

-

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

-

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8131

38 308 151

38 308 151

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8131

496 570 516

496 570 516

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8132

-

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8132

-

-

Maradvány igénybevétele

B813

534 878 667

534 878 667

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

-

-

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

-

-

-

-

Központi, irányító szervi támogatás

B816

-

-

-

-

Betétek megszüntetése

B817

-

-

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

-

-

-

-

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

534 878 667

-

-

534 878 667

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

-

-

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

-

Finanszírozási bevételek

B8

534 878 667

-

-

534 878 667

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

818 701 755

1 000 000

-

819 701 755

4. melléklet az 1/2022. (II. 22.) önkormányzati rendelethez

Engedélyezett létszámkeret

MEGNEVEZÉS

Költségvetési engedélyezett létszámkeret (álláshely) (fő

MINDÖSSZESEN

ÖNKORMÁNYZAT

KÖLTSÉGVETÉSI SZERV

teljes munkaidőben foglalkozatott

rész-munkaidőben foglalkoztatott

főjegyző, jegyző, aljegyző, címzetes főjegyző, körjegyző

2

2

I. besorolási osztály összesen

3

3

II. besorolási osztály összesen

7

7

KÖZTISZTVISELŐK, KORMÁNYTISZTVISELŐK ÖSSZESEN

12

12

orvos

szakorvos

főiskolai végzettségű egyéb egészségügyi dolgozó

1

1

szakdolgozó

1

1

védőnő

1

1

EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLATI JOGVISZONYBAN FOGLALKOZTATOTTAK ÖSSZESEN

3

3

"A", "B" fizetési osztály összesen

0

"C", "D" fizetési osztály összesen

2

2

"E"-"J" fizetési osztály összesen

0

KÖZALKALMAZOTTAK ÖSSZESEN

0

2

2

fizikai alkalmazott,
a költségvetési szerveknél foglalkoztatott egyéb munkavállaló (fizikai alkalmazott)

1

1

közfoglalkoztatott

EGYÉB BÉRRENDSZER ÖSSZESEN

1

1

polgármester, főpolgármester

1

1

helyi önkormányzati képviselő-testület tagja, megyei közgyűlés tagja

6

6

alpolgármester, főpolgármester-helyettes,

0

0

VÁLASZTOTT TISZTSÉGVISELŐK ÖSSZESEN

7

7

KÖLTSÉGVETÉSI ENGEDÉLYEZETT LÉTSZÁMKERETBE TARTOZÓ FOGLALKOZTATOTTAK LÉTSZÁMA MINDÖSSZESEN

11

2

12

25

5. melléklet az 1/2022. (II. 22.) önkormányzati rendelethez

Vasszécseny Község Önkormányzata költségvetési egyenlege működési és felhalmozási cél szerinti bontásban

Rovat megnevezése

Rovatszám

2022.évi tervezett előirányzat

Személyi juttatások

K1

98 410 610

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

13 096 787

Dologi kiadások

K3

74 808 483

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

5 484 500

Egyéb működési célú kiadások

K5

120 346 578

Finanszírozási kiadások

K9

10 984 281

Működési költségvetési kiadások

323 131 239

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

263 533 088

Közhatalmi bevételek

B3

12 060 000

Működési bevételek

B4

9 230 000

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

-

Finanszírozási bevételek

B8

38 308 151

Működési költségvetési bevételek

323 131 239

Működési bevételek és kiadások egyenlege

-

Beruházási kiadások

K6

1 000 000

Felújítások

K7

495 570 516

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

-

Felhalmozási költségvetési kiadások

496 570 516

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

-

Felhalmozási bevételek

B5

-

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

-

Finanszírzási bevételek

B8

496 570 516

Felhalmozási költségvetési bevételek

496 570 516

Felhalmozási bevételek és kiadások egyenlege

-

6. melléklet az 1/2022. (II. 22.) önkormányzati rendelethez

A Gst. 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek az adósságot keletkeztető ügyletek futamidejének végéig, illetve a kezesség érvényesíthetőségéig, és a Gst. 45. § (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerinti saját bevételek

Rovat megnevezése

Rovat-szám

adósságot keletkeztető ügylet kezdő időpontja

adósságot keletkeztető ügylet lejárati időpontja

adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8111

2020.01.02

2029.09.30

2 987 432

ebből: pénzügyi vállalkozás

B8111

2020.01.02

2029.09.30

2 987 432

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

353/2011. (XII. 30.) Korm. Rendelet értelmében az önkormányzat saját bevételének minősül

Rovat megnevezése

saját bevételek 2022.

saját bevételek 2023.

saját bevételek 2024.

saját bevételek 2025.

1.a helyi adóból és a települési adóból származó bevétel,

12 060 000

12 060 000

12 060 000

12 160 000

2. az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel,

1 400 000

1 400 000

1 400 000

1 500 000

5. bírság-, pótlék- és díjbevétel,

0

ÖSSZESEN:

13 460 000

13 460 000

13 460 000

13 660 000

7. melléklet az 1/2022. (II. 22.) önkormányzati rendelethez

Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai, bevételei, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásai (Ft)

Csapadékvíz pályázat

Eredeti ei.

K1. Személyi juttatások

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K3. Dologi kiadások

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

K5. Egyéb működési célú kiadások

K6. Beruházási kiadások

K7. Felújítások

28 189 920

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

K1-K8. Költségvetési kiadások ÖSSZESEN

28 189 920

B1-B7 Költségvetési bevételek

B8 Finanszírozási bevételek- önkormányzat projekthez történő hozzájárulása

28 189 920

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

28 189 920

Bölcsöde pályázat

Eredeti ei.

K1. Személyi juttatások

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K3. Dologi kiadások

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

K5. Egyéb működési célú kiadások

K6. Beruházási kiadások

K7. Felújítások

341 695 000

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

K1-K8. Költségvetési kiadások ÖSSZESEN

341 695 000

B1-B7 Költségvetési bevételek

B8 Finanszírozási bevételek- önkormányzat projekthez történő hozzájárulása

341 695 000

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

341 695 000

8. melléklet az 1/2022. (II. 22.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási bevételek és kiadások működési és felhalmozási cél szerinti tagolásban (Ft)

Megnevezés

Rovat-szám

eredeti ei. Működési célú

eredeti ei. Felhalmozási célú

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

2 987 432

ebből: pénzügyi vállalkozás

K9111

2 987 432

ebből: fedezeti ügyletek nettó kiadásai

K9111

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

ebből: pénzügyi vállalkozás

K9113

ebből: fedezeti ügyletek nettó kiadásai

K9113

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

7 996 849

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

7 996 849

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

Megnevezés

Rovat-szám

eredeti ei. Működési célú

eredeti ei. Felhalmozáci célú

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

-

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

Betétek megszüntetése

B817

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

ebből: tulajdonosi kölcsönök visszatérülése

B818

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

-

Külföldi finanszírozás bevételei

B82