Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 03. 05

Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.03.05.

Vasszécseny Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában és a 21. § vonatkozásában a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. XC. törvény 75. § (3) bekezdésének b) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed Vasszécseny Község Önkormányzatára, valamint az önkormányzat által fenntartott költségvetési szervre.

(2) Az önkormányzat költségvetési szerve: Vasszécsenyi Közös Önkormányzati Hivatal.

(3) A rendelet meghatározza az önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatainak ellátásához szükséges bevételeket, valamint kiadásokat.

2. Az önkormányzati költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2023. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszegét 928.198.900.- Ft, azaz kilencszázhuszonnyolcmillió-egyszázkilencvennyolcezer-kilencszáz forintban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület a Vasszécsenyi Közös Önkormányzati Hivatal 2023. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszegét 95.098.055.- Ft, azaz kilencvenötmillió-kilencvennyolcezer-ötvenöt forintban állapítja meg.

(3) A Képviselő-testület az Önkormányzat és költségvetési szerve 2023. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszegét 940.060.277 Ft, azaz kilencszáznegyvenmillió-hatvanezer-kettőszázhetvenhét forintban állapítja meg.

(4) A Képviselő-testület a költségvetés működési bevételi főösszegét 407.159.384.- Ft-ban, működési kiadási főösszegét 607.159.384 Ft-ban állapítja meg. A Képviselő-testület a felhalmozási költségvetési kiadási főösszegét 332.900.893 Ft-ban, a felhalmozási bevételi főösszegét 532.900.893,- Ft-ban állapítja meg.

(5) A Képviselő-testület a finanszírozási bevételek összegét 370.922.139,-Ft-ban állapítja meg, amely maradványból ered. A maradvány 81.021.246,-Ft összegben működési és 289.900.893,-Ft összegben felhalmozási célt szolgál. A Képviselő-testület finanszírozási kiadások összegét 12.959.611,-Ft-ban állapítja meg, amely állami előleg visszafizetéséből és hiteltörlesztésből tevődik össze.

(6) A Képviselő-testület tartalékot nem képez.

3. § (1) A 2. § (1)-(4) bekezdésében megállapított bevételi és kiadási főösszegek előirányzat-csoportonkénti, kiemelt előirányzatok szerinti, valamint kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezését az 1. melléklet, a 2. melléklet, a 3. melléklet tartalmazza.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi engedélyezett létszám előirányzatát a 4. melléklet szerint 25 fő átlagos statisztikai állományi létszámban állapítja meg.

4. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat működési költségvetési egyenlegét -200.000.000, -forintban, felhalmozási költségvetési egyenlegét 200.000.000, - forintban állapítja meg, melyet részletesen az 5. melléklet tartalmaz.

(2) A Képviselő-testület a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi 194. törvény 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből 2.987.432 Ft kötelezettséget állapít meg, kezességvállalásokból nem állapít meg kötelezettséget, saját bevételeit a 6. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzatnak európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programja és projektje van folyamatban, ezt a 7. melléklet tartalmazza.

3. A forráshiány finanszírozásának kezelése

5. § (1) Forráshiány esetén a Képviselő-testület a költségvetés egyensúlyának megteremtéséről a működési jellegű forráshiány fedezetéről a számlavezető pénzintézet útján éven belüli likvid hitel felvételével gondoskodik.

(2) A likvid hitel felvételéről való döntés a Képviselő-testület kizárólagos jogkörébe tartozik. A hitelszerződés aláírására a Képviselő-testület felhatalmazása alapján a polgármester a jegyző jogi ellenjegyzése mellett jogosult.

(3) A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási bevételek és kiadások működési és felhalmozási cél szerinti tagolásban történő kimutatását a 8. melléklet tartalmazza.

4. Az önkormányzati költségvetés végrehajtásával kapcsolatos rendelkezések

6. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy e rendelet keretein belül a 2023. évi költségvetésben az önkormányzatot megillető bevételek beszedéséről gondoskodjon, valamint tegyen intézkedéseket a jóváhagyott kiadási előirányzatok célirányos felhasználására.

(2) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzat költségvetési elszámolási számláján az átmenetileg szabad pénzeszközök betétként történő elhelyezésére, rövidlejáratú értékpapír vásárlására. A lekötést csak úgy lehet eszközölni, hogy a folyamatos pénzellátást ne zavarja. A lekötésről a polgármester a soron következő ülésen tájékoztatja a Képviselő-testületet.

(3) A Képviselő-testület – a költségvetés soron következő módosításakor történő tájékoztatási kötelezettség mellett – felhatalmazza a polgármestert

a) 100.000 Ft összeghatárig saját hatáskörben történő intézkedésre;

b) 1.000.000.- Ft összeghatárig a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításra;

c) a bevételi előirányzatok között összeghatár megkötöttsége nélkül történő átcsoportosításra.

(4) Az Önkormányzat gazdálkodásának lebonyolítását a Vasszécsenyi Közös Önkormányzati Hivatal végzi. Ennek keretében gondoskodik a bevételek beszedéséről, a kifizetések teljesítéséről, a szükséges pénzügyi nyilvántartások vezetéséről, a könyvelési munka elvégzéséről, a számlák kifizetés előtti átvizsgálásáról, a szükséges jelentések, adatszolgáltatások elvégzéséről, a belső ellenőrzések folyamatos végzéséről.

(5) A Képviselő-testület az önkormányzat által foglalkoztatottak részére béren kívüli juttatásként 200.000.- Ft összegű cafeteria keretet biztosít. A polgármester a közszférára vonatkozó, költségvetési törvényben szabályozott cafeteria keretre jogosult.

(6) A tartalékkal való rendelkezés joga a Képviselő-testületet illeti meg.

(7) A maradvány módosítása a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

7. § (1) Alapítványok, egyesületek és más egyéb civil szervezetek – kérelemre vagy a képviselő-testület által kiírt pályázat alapján – az önkormányzat e célra elkülönített költségvetési előirányzatai terhére kizárólag a képviselő-testület döntése alapján írásbeli megállapodás szerint részesülnek önkormányzati támogatásban.

(2) Kizárólag azok az egyesületek, civil szervezetek, alapítványok kaphatnak támogatást, akik a kapott támogatás felhasználásának ellenőrzését biztosítják. A támogatáshoz megállapodást kell készíteni. A 2023. évi támogatás feltétele, hogy a 2022. évben kapott összegről a támogatott egyesület, civil szervezet elszámolást készít a támogatási megállapodásban megjelölt határidőig.

(3) A támogatott szervezet a támogatás összegével köteles elszámolni. A (2) bekezdésben megjelölt megállapodásban meg kell határozni a támogatással való elszámolás feltételeit és módját, valamint ehhez kapcsolódóan a számadás nem teljesítése esetére visszafizetési kötelezettséget kell előírni. Amennyiben a finanszírozott vagy támogatott szervezet, az előírt számadási kötelezettségnek határidőre nem tesz eleget, és a támogatási szerződés alapján további támogatási összegre is jogosult lenne, támogatását fel kell függeszteni, és fel kell szólítani a már kifizetett támogatás visszafizetésére.

(4) A támogatásról és az elszámolás feltételeiről szóló megállapodás aláírására a polgármester jogosult.

8. § (1) Amennyiben a tulajdon védelme megfelelően biztosított és ellenőrzött, valamint az intézmény az eszközökről és az azok állományában bekövetkezett változásokról folyamatosan részletező nyilvántartást vezet mennyiségben és értékben, akkor a költségvetési évről, december 31-ei forduló-nappal készített könyvviteli mérlegben kimutatott eszközöket és forrásokat – ideértve az aktív és passzív pénzügyi elszámolásokat is – alátámasztó leltározást elegendő két évenként végrehajtani. Az ilyen módon leltározható eszközök köre a következő: ingatlanok, szellemi termékek, tárgyi eszközök, járművek, gépek-berendezések.

(2) Kötelező a fordulónappal (a megszűnés napjával) a leltározást végrehajtani, amennyiben az intézmény átszervezés vagy jogutód nélküli megszűnés következtében megszűnik.

9. § A Vasszécseny Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott közszolgálati tisztviselők illetményalapjának mértéke 2023. évben 54.000 Ft

10. § (1) A költségvetés e rendeletben meghatározottak szerinti végrehajtásáért, valamint a beszámolási kötelezettségek teljesítésért a polgármester a felelős.

(2) Vasszécseny Község Önkormányzata elszámolási számláját az összes alszámláival együtt az OTP Nyrt. vezeti.

5. Záró rendelkezések

11. § (1) A rendelet rendelkezéseit a 9. § kivételével, 2023. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) A 9. § rendelkezéseit, 2023. március 1. napjától kell alkalmazni.

12. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba.

1. melléklet az 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat költségvetésének bevételi és kiadási főösszegek előirányzat-csoportonkénti, kiemelt előirányzatok szerinti, valamint kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezése

VASSZÉCSENY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ELŐIRÁNYZATOK
KIADÁSOK forintban

Rovat megnevezése

Rovat-szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

26 674 548

26 674 548

Normatív jutalmak

K1102

47 390

47 390

Céljuttatás, projektprémium

K1103

-

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

-

Végkielégítés

K1105

-

Jubileumi jutalom

K1106

-

Béren kívüli juttatások

K1107

1 070 313

1 070 313

Ruházati költségtérítés

K1108

-

Közlekedési költségtérítés

K1109

552 000

552 000

Egyéb költségtérítések

K1110

-

Lakhatási támogatások

K1111

-

Szociális támogatások

K1112

-

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

208 200

208 200

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

28 552 451

28 552 451

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

10 474 800

10 474 800

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

-

-

Egyéb külső személyi juttatások

K123

400 000

400 000

Külső személyi juttatások

K12

10 874 800

10 874 800

Személyi juttatások

K1

39 427 251

39 427 251

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

5 231 329

5 231 329

Szakmai anyagok beszerzése

K311

600 000

600 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

10 000 000

10 000 000

Árubeszerzés

K313

-

-

Készletbeszerzés

K31

10 600 000

10 600 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

500 000

500 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

1 400 000

1 400 000

Kommunikációs szolgáltatások

K32

1 900 000

1 900 000

Közüzemi díjak

K331

15 200 000

15 200 000

Vásárolt élelmezés

K332

5 050 000

5 050 000

Bérleti és lízing díjak

K333

250 000

250 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

2 400 000

2 400 000

Közvetített szolgáltatások

K335

-

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

20 000 000

20 000 000

Egyéb szolgáltatások

K337

6 700 000

6 700 000

Szolgáltatási kiadások

K33

49 600 000

49 600 000

Kiküldetések kiadásai

K341

324 000

324 000

Reklám- és propagandakiadások

K342

-

-

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

324 000

324 000

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

8 636 267

8 636 267

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

35 094 000

35 094 000

Kamatkiadások

K353

2 800 000

2 800 000

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

-

Egyéb dologi kiadások

K355

-

-

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

46 530 267

46 530 267

Dologi kiadások

K3

108 954 267

108 954 267

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

5 591 100

5 591 100

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

5 591 100

5 591 100

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

140 397 771

140 397 771

Tartalékok

K513

200 000 000

200 000 000

Egyéb működési célú kiadások

K5

340 397 771

-

340 397 771

Működési költségvetés előirányzat csoport

499 601 718

-

-

499 601 718

Beruházások

K6

-

-

Ingatlanok felújítása

K71

261 732 987

261 732 987

Informatikai eszközök felújítása

K72

-

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

-

-

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

70 667 906

70 667 906

Felújítások

K7

332 400 893

332 400 893

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

-

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

332 400 893

-

-

332 400 893

Költségvetési kiadások

K1-K8

832 002 611

-

832 002 611

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

2 987 432

2 987 432

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

-

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

-

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

2 987 432

2 987 432

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

-

-

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

-

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

9 972 179

9 972 179

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

83 236 678

83 236 678

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

-

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

-

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

-

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

96 196 289

96 196 289

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

-

-

Finanszírozási kiadások

K9

96 196 289

96 196 289

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-K9)

928 198 900

-

-

928 198 900

VASSZÉCSENY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ELŐIRÁNYZATOK
BEVÉTELEK forintban

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

105 051 947

105 051 947

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

67 826 460

67 826 460

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B113

69 569 343

69 569 343

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

2 941 077

2 941 077

Működési célú központosított előirányzatok

B115

3 915 653

3 915 653

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

-

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

249 304 480

249 304 480

Elvonások és befizetések bevételei

B12

-

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

-

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

-

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

-

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

37 506 000

37 506 000

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

286 810 480

286 810 480

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

-

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

-

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

-

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

-

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

200 000 000

200 000 000

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

200 000 000

200 000 000

Értékesítési és forgalmi adók

B351

16 000 000

16 000 000

Gépjárműadók

B354

-

-

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

230 000

230 000

Termékek és szolgáltatások adói

B35

16 230 000

16 230 000

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

-

-

Közhatalmi bevételek

B3

16 230 000

16 230 000

Készletértékesítés ellenértéke

B401

-

Szolgáltatások ellenértéke

B402

7 900 000

-

7 900 000

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

-

Tulajdonosi bevételek

B404

3 750 000

-

3 750 000

Ellátási díjak

B405

2 700 000

2 700 000

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

1 400 000

1 400 000

Működési bevételek

B4

15 750 000

-

15 750 000

Immateriális javak értékesítése

B51

-

Ingatlanok értékesítése

B52

43 000 000

43 000 000

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

-

Részesedések értékesítése

B54

-

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

-

Felhalmozási bevételek

B5

43 000 000

43 000 000

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

-

-

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

-

-

Költségvetési bevételek

B1-B7

561 790 480

-

-

561 790 480

költségvetési egyenleg MŰKÖDÉSI

318 790 480

-

-

318 790 480

költségvetési egyenleg FELHALMOZÁSI

243 000 000

-

-

243 000 000

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

-

-

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

-

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8131

76 507 527

76 507 527

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8131

289 900 893

289 900 893

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8132

-

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8132

-

Maradvány igénybevétele

B813

366 408 420

366 408 420

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

-

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

-

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

-

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

-

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

-

Hitelek, kölcsönök felvétele külföldi pénzintézettől

B825

-

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

-

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

-

Finanszírozási bevételek

B8

366 408 420

366 408 420

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

928 198 900

-

928 198 900

2. melléklet az 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat költségvetési szerve (VKÖH) költségvetésének bevételi és kiadási főösszegek előirányzat-csoportonkénti, kiemelt előirányzatok szerinti, valamint kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezése

VASSZÉCSENYI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ELŐIRÁNYZATAI
KIADÁSOK

Rovat megnevezése

Rovat-szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

62 134 600

62 134 600

Normatív jutalmak

K1102

266 500

266 500

Céljuttatás, projektprémium

K1103

-

Jubileumi jutalom

K1106

5 445 000

5 445 000

Béren kívüli juttatások

K1107

2 531 256

2 531 256

Ruházati költségtérítés

K1108

-

Közlekedési költségtérítés

K1109

1 010 000

1 010 000

Egyéb költségtérítések

K1110

682 000

682 000

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

72 069 356

-

-

72 069 356

Külső személyi juttatások

K12

-

-

Személyi juttatások

K1

72 069 356

-

-

72 069 356

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

9 528 737

9 528 737

Szakmai anyagok beszerzése

K311

160 000

160 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

1 200 000

1 200 000

Árubeszerzés

K313

-

Készletbeszerzés

K31

1 360 000

-

-

1 360 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

1 850 000

1 850 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

1 280 000

1 280 000

Kommunikációs szolgáltatások

K32

3 130 000

-

-

3 130 000

Közüzemi díjak

K331

2 090 000

2 090 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

170 000

170 000

Közvetített szolgáltatások

K335

-

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

1 680 000

1 680 000

Egyéb szolgáltatások

K337

970 000

970 000

Szolgáltatási kiadások

K33

4 910 000

-

-

4 910 000

Kiküldetések kiadásai

K341

2 100 000

2 100 000

Reklám- és propagandakiadások

K342

-

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

2 100 000

-

-

2 100 000

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

1 499 962

1 499 962

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

1 499 962

-

-

1 499 962

Dologi kiadások

K3

12 999 962

-

-

12 999 962

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

-

Egyéb működési célú kiadások

K5

-

Működési költségvetés előirányzat csoport

94 598 055

94 598 055

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

-

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

-

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

393 700

393 700

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

-

-

Részesedések beszerzése

K65

-

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

-

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

106 300

106 300

Beruházások

K6

500 000

500 000

Felújítások

K7

-

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

-

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

500 000

500 000

Költségvetési kiadások

K1-K8

95 098 055

-

-

95 098 055

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

-

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

-

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

-

-

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

-

-

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

-

Finanszírozási kiadások

K9

-

-

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

95 098 055

-

-

95 098 055

VASSZÉCSENYI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ELŐIRÁNYZATAI
BEVÉTELEK

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

7 347 658

7 347 658

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

7 347 658

-

-

7 347 658

Közhatalmi bevételek

B3

Működési bevételek

B4

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B64

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B65

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

Működési költségvetés előirányzat csoport

7 347 658

7 347 658

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

Felhalmozási bevételek

B5

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

Felhalmozási költségvetés előirányzat csoport

Költségvetési bevételek

B1-B7

7 347 658

-

-

7 347 658

költségvetési egyenleg MŰKÖDÉSI

7 347 658

-

7 347 658

költségvetési egyenleg FELHALMOZÁSI

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8131

4 513 719

4 513 719

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8131

-

-

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8132

-

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8132

-

Maradvány igénybevétele

B813

4 513 719

4 513 719

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

Központi, irányító szervi támogatás

B816

83 236 678

83 236 678

Betétek megszüntetése

B817

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

87 750 397

-

87 750 397

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

Finanszírozási bevételek

B8

87 750 397

-

87 750 397

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

95 098 055

-

95 098 055

3. melléklet az 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat és költségvetési szerve költségvetésének bevételi és kiadási főösszegek előirányzat-csoportonkénti, kiemelt előirányzatok szerinti, valamint kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti részletezése

VASSZÉCSENY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉS VASSZÉCSENYI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ELŐIRÁNYZATOK
KIADÁS

Rovat megnevezése

Rovat-szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

88 809 148

88 809 148

Normatív jutalmak

K1102

313 890

313 890

Céljuttatás, projektprémium

K1103

-

-

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

-

-

Végkielégítés

K1105

-

-

Jubileumi jutalom

K1106

5 445 000

5 445 000

Béren kívüli juttatások

K1107

3 601 569

3 601 569

Ruházati költségtérítés

K1108

-

-

Közlekedési költségtérítés

K1109

1 562 000

1 562 000

Egyéb költségtérítések

K1110

682 000

682 000

Lakhatási támogatások

K1111

-

-

Szociális támogatások

K1112

-

-

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

208 200

208 200

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

100 621 807

100 621 807

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

10 474 800

10 474 800

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

-

-

Egyéb külső személyi juttatások

K123

400 000

400 000

Külső személyi juttatások

K12

10 874 800

10 874 800

Személyi juttatások

K1

111 496 607

111 496 607

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

14 760 066

14 760 066

Szakmai anyagok beszerzése

K311

760 000

760 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

11 200 000

11 200 000

Árubeszerzés

K313

-

-

Készletbeszerzés

K31

11 960 000

11 960 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

2 350 000

2 350 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

2 680 000

2 680 000

Kommunikációs szolgáltatások

K32

5 030 000

5 030 000

Közüzemi díjak

K331

17 290 000

17 290 000

Vásárolt élelmezés

K332

5 050 000

5 050 000

Bérleti és lízing díjak

K333

250 000

250 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

2 570 000

2 570 000

Közvetített szolgáltatások

K335

-

-

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

21 680 000

21 680 000

Egyéb szolgáltatások

K337

7 670 000

7 670 000

Szolgáltatási kiadások

K33

54 510 000

54 510 000

Kiküldetések kiadásai

K341

2 424 000

2 424 000

Reklám- és propagandakiadások

K342

-

-

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

2 424 000

2 424 000

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

10 136 229

10 136 229

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

35 094 000

35 094 000

Kamatkiadások

K353

2 800 000

2 800 000

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

-

-

Egyéb dologi kiadások

K355

-

-

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

48 030 229

48 030 229

Dologi kiadások

K3

121 954 229

121 954 229

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

5 591 100

5 591 100

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

5 591 100

5 591 100

Nemzetközi kötelezettségek

K501

-

-

Elvonások és befizetések

K502

-

-

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

-

-

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

-

-

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

-

-

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

140 397 771

140 397 771

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

-

-

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

-

-

-

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

-

-

Kamattámogatások

K510

-

-

Működési célú támogatások EU-nak

K511

-

-

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

-

-

-

Tartalékok

K513

200 000 000

200 000 000

Egyéb működési célú kiadások

K5

340 397 771

-

340 397 771

Működési költségvetés előirányzat csoport

594 199 773

-

-

594 199 773

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

-

-

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

-

-

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

393 700

393 700

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

-

-

Részesedések beszerzése

K65

-

-

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

-

-

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

106 300

106 300

Beruházások

K6

500 000

500 000

Ingatlanok felújítása

K71

261 732 987

261 732 987

Informatikai eszközök felújítása

K72

-

-

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

-

-

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

70 667 906

70 667 906

Felújítások

K7

332 400 893

332 400 893

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

-

Felhalmozási költségvetés előiányzat csoport

332 900 893

-

-

332 900 893

Költségvetési kiadások

K1-K8

927 100 666

-

927 100 666

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

2 987 432

2 987 432

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

-

-

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

-

-

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

2 987 432

2 987 432

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

-

-

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9122

-

-

Kincstárjegyek beváltása

K9123

-

-

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

-

-

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

-

-

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

-

-

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

9 972 179

9 972 179

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

-

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

-

-

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

-

-

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

-

-

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

12 959 611

12 959 611

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

-

-

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

-

-

Finanszírozási kiadások

K9

12 959 611

12 959 611

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-K9)

940 060 277

-

-

940 060 277

VASSZÉCSENY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉS VASSZÉCSENYI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ELŐIRÁNYZATOK
BEVÉTELEK

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

kötelező feladatok

önként vállalt feladatok

állami (államigazgatási) feladatok

ÖSSZESEN

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

105 051 947

105 051 947

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

67 826 460

67 826 460

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B113

69 569 343

69 569 343

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

2 941 077

2 941 077

Működési célú központosított előirányzatok

B115

3 915 653

3 915 653

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

-

-

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

249 304 480

249 304 480

Elvonások és befizetések bevételei

B12

-

-

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

44 853 658

44 853 658

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

294 158 138

294 158 138

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

200 000 000

200 000 000

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

200 000 000

200 000 000

Jövedelemadók

B31

-

Értékesítési és forgalmi adók

B351

16 000 000

16 000 000

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

230 000

230 000

Termékek és szolgáltatások adói

B35

16 230 000

16 230 000

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

-

-

Közhatalmi bevételek

B3

16 230 000

16 230 000

Szolgáltatások ellenértéke

B402

7 900 000

-

7 900 000

Tulajdonosi bevételek

B404

3 750 000

-

3 750 000

Ellátási díjak

B405

2 700 000

-

2 700 000

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

1 400 000

-

1 400 000

Működési bevételek

B4

15 750 000

-

15 750 000

Immateriális javak értékesítése

B51

-

Ingatlanok értékesítése

B52

43 000 000

43 000 000

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

-

Részesedések értékesítése

B54

-

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

-

Felhalmozási bevételek

B5

43 000 000

43 000 000

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

-

-

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

-

-

Költségvetési bevételek

B1-B7

569 138 138

-

-

569 138 138

költségvetési egyenleg MŰKÖDÉSI

326 138 138

-

-

326 138 138

költségvetési egyenleg FELHALMOZÁSI

243 000 000

-

-

243 000 000

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

-

-

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

-

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele MŰKÖDÉSRE

B8131

81 021 246

81 021 246

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele FELHALMOZÁSRA

B8131

289 900 893

289 900 893

Maradvány igénybevétele

B813

370 922 139

370 922 139

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

370 922 139

-

-

370 922 139

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

-

-

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

-

Finanszírozási bevételek

B8

370 922 139

-

-

370 922 139

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

940 060 277

-

-

940 060 277

4. melléklet az 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelethez

Engedélyezett létszámkeret

MEGNEVEZÉS

Költségvetési engedélyezett létszámkeret (álláshely) (fő) ÖNKORMÁNYZAT

Költségvetési engedélyezett létszámkeret (álláshely) (fő) KÖLTSÉGVETÉSI SZERV VKÖH

ÖSSZESEN

teljes munkaidő

részmunkaidő

főjegyző, jegyző, aljegyző, címzetes főjegyző, körjegyző

2

2

I. besorolási osztály összesen

4

4

II. besorolási osztály összesen

6

6

III. besorolási osztály összesen

KÖZTISZTVISELŐK, KORMÁNYTISZTVISELŐK ÖSSZESEN

12

12

főiskolai végzettségű egyéb egészségügyi dolgozó

1

1

szakdolgozó

1

1

védőnő

1

1

egyéb foglalkoztatott

EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLATI JOGVISZONYBAN FOGLALKOZTATOTTAK ÖSSZESEN

3

3

főtanácsos, főmunkatárs, tanácsos, munkatárs

"A", "B" fizetési osztály összesen

1

1

"C", "D" fizetési osztály összesen

1

1

2

"E"-"J" fizetési osztály összesen

0

KÖZALKALMAZOTTAK ÖSSZESEN

2

1

3

fizikai alkalmazott,
a költségvetési szerveknél foglalkoztatott egyéb munkavállaló (fizikai alkalmazott)

0

ösztöndíjas foglalkoztatott

közfoglalkoztatott

EGYÉB BÉRRENDSZER ÖSSZESEN

0

0

polgármester, főpolgármester

1

1

helyi önkormányzati képviselő-testület tagja, megyei közgyűlés tagja

6

6

alpolgármester, főpolgármester-helyettes,
megyei közgyűlés elnöke, alelnöke

0

0

VÁLASZTOTT TISZTSÉGVISELŐK ÖSSZESEN

7

7

KÖLTSÉGVETÉSI ENGEDÉLYEZETT LÉTSZÁMKERETBE TARTOZÓ FOGLALKOZTATOTTAK LÉTSZÁMA MINDÖSSZESEN

12

1

12

25

5. melléklet az 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelethez

Vasszécseny Község Önkormányzata költségvetési egyenlege működési és felhalmozási cél szerinti bontásban

Vasszécseny Község Önkormányzata költségvetési egyenlege működési és felhalmozási cél szerinti bontásban

Rovat megnevezése

Rovatszám

2023.évi tervezett előirányzat

Személyi juttatások

K1

111 496 607

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

14 760 066

Dologi kiadások

K3

121 954 229

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

5 591 100

Egyéb működési célú kiadások

K5

340 397 771

Finanszírozási kiadások

K9

12 959 611

Működési költségvetési kiadások

607 159 384

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

294 158 138

Közhatalmi bevételek

B3

16 230 000

Működési bevételek

B4

15 750 000

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

-

Finanszírozási bevételek

B8

81 021 246

Működési költségvetési bevételek

407 159 384

Működési bevételek és kiadások egyenlege

- 200 000 000

Beruházási kiadások

K6

500 000

Felújítások

K7

332 400 893

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

-

Felhalmozási költségvetési kiadások

332 900 893

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

200 000 000

Felhalmozási bevételek

B5

43 000 000

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

-

Finanszírozási bevételek

B8

289 900 893

Felhalmozási költségvetési bevételek

532 900 893

Felhalmozási bevételek és kiadások egyenlege

200 000 000

6. melléklet az 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelethez

A Gst. 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek az adósságot keletkeztető ügyletek futamidejének végéig, illetve a kezesség érvényesíthetőségéig, és a Gst. 45. § (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerinti saját bevételek

Rovat megnevezése

Rovat-szám

adósságot keletkeztető ügylet kezdő időpontja

adósságot keletkeztető ügylet lejárati időpontja

adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8111

2020.01.02

2029.09.30

2 987 432

ebből: pénzügyi vállalkozás

B8111

2020.01.02

2029.09.30

2 987 432

ebből: pénzügyi vállalkozás

B8113

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

2 987 432,0

Rovat megnevezése

saját bevételek 2023.

saját bevételek 2024.

saját bevételek 2025.

saját bevételek 2026.

353/2011. (XII. 30.) Korm. Rendelet értelmében az önkormányzat saját bevételének minősül

1.a helyi adóból és a települési adóból származó bevétel,

16 230 000

16 230 000

16 230 000

16 230 000

2. az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel,

46 750 000

750 000

750 000

4 750 000

5. bírság-, pótlék- és díjbevétel,

0

ÖSSZESEN:

62 980 000

16 980 000

16 980 000

20 980 000

7. melléklet az 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelethez

Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai, bevételei, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásai (Ft)

Betegellátási központ pályázat

Eredeti ei.

K1. Személyi juttatások

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K3. Dologi kiadások

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

K5. Egyéb működési célú kiadások

200000000

K6. Beruházási kiadások

K7. Felújítások

0

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

K1-K8. Költségvetési kiadások ÖSSZESEN

200 000 000

B16 Működési célú támogatások fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B25 Felhalmozási célú támogatásokfejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

200000000

B63 Működési célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól

B73 Felhalmozási célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól

B1-7 A helyi önkormányzat projekthez történő hozzájárulása

B1-B7 Költségvetési bevételek

B8 Finanszírozási bevételek- önkormányzat projekthez történő hozzájárulása

-

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

200 000 000

Bölcsöde pályázat

Eredeti ei.

K1. Személyi juttatások

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K3. Dologi kiadások

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

K5. Egyéb működési célú kiadások

K6. Beruházási kiadások

K7. Felújítások

264 134 916

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

K1-K8. Költségvetési kiadások ÖSSZESEN

264 134 916

B16 Működési célú támogatások fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B25 Felhalmozási célú támogatásokfejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B63 Működési célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól

B73 Felhalmozási célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól

B1-7 A helyi önkormányzat projekthez történő hozzájárulása

B1-B7 Költségvetési bevételek

B8 Finanszírozási bevételek- önkormányzat projekthez történő hozzájárulása

264 134 916

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

264 134 916

8. melléklet az 1/2023. (III. 2.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási bevételek és kiadások működési és felhalmozási cél szerinti tagolásban (Ft)

Megnevezés

Rovat-szám

eredeti ei. Működési célú

eredeti ei.
Felhalmozási célú

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

2 987 432

ebből: pénzügyi vállalkozás

K9111

2 987 432

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

9 972 179

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

9 972 179

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92