Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (V. 26.) önkormányzati rendeletének indokolása

Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló ének módosításáról

Hatályos: 2022. 05. 27
Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló ének módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
A rendelet társadalmi, gazdasági, költségvetési hatása: A Rendelet a 2021. évi költségvetési rendelet tartalmazta előirányzatok a teljesség és folytonosság elvének megfelelő rendezettségét, az Önkormányzat gazdálkodásának átlátható feltételeit biztosítja.
A rendeletben foglaltak végrehajtásának környezetre gyakorolt hatása, egészségi következménye A Rendeletben foglaltaknak a jelenlegi helyzethez viszonyított számottevő környezeti és egészségi következményei, eltérései nincsenek.
Adminisztratív terheket befolyásoló hatás: A rendelet a jelenlegihez képest többlet adminisztratív terheket nem keletkeztet.
A rendelet megalkotásának szükségessége: Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 111. § (1)-(3) bekezdése és az államháztartásról szóló 2011. CXCV. törvény 34. § (1)-(5) bekezdésben foglaltak teszik indokolttá.
A jogszabály alkalmazásához szükséges személyi, tárgyi, szervezeti, pénzügyi feltételek: A Rendelet alkalmazása a jelenlegi szabályozáshoz képest többlet személyi feltételt nem igényel. Adminisztratív terheket csökkentő vagy növelő hatása nincs. A jogszabály alkalmazásához szükséges személyi, szervezeti, tárgyi és pénzügyi feltételek biztosítottak.
Az előterjesztésben hivatkozott, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) 29/A. §, a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: stabilitási törvény) 45. § (1) bekezdés a) pontja, illetve a stabilitási törvény 3. § (1) bekezdése szerinti kötelezettségek elvégzése.