Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendeletének indokolása

Bögöt község Szabályozási Tervének jóváhagyásáról, valamint Helyi Építési Szabályzatáról szóló 7/2007. (X.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 12. 02
Bögöt község Szabályozási Tervének jóváhagyásáról, valamint Helyi Építési Szabályzatáról szóló 7/2007. (X.30.) önkormányzati rendelet módosításáról
Általános indokolás
Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testülete kezdeményezte a helyi építési szabályzat és annak mellékleteként elfogadott szabályozási terv módosítását.
Részletes indokolás
Az 1–4. §-hoz, az 1. melléklethez és a 2. melléklethez
Az 1. § Az OTÉK által nem szabályozott lakás és üdülő önálló rendeltetési egység után elhelyezendő személygépkocsi számát szabályozza.
A 2. §-ban elírás kerül javításra, a mintalapokat a 4. melléklet tartalmazza.
A 3. § a mellékletek változásáról rendelkezik.
A 4. § a rendelet hatályba lépéséről rendelkezik.
1. Társadalmi hatások
A rendelet módosítása a változó társadalmi és gazdasági feltételek kielégítése céljából készült, elfogadásával kedvezőbb jogi környezetet biztosít a város területén a természetes és a jogi személyek számára.
2. Gazdasági, költségvetési hatások
A mezőgazdasági terület fejlesztésének gazdaságélénkítő, vállalkozást segítő, beruházást ösztönző hatásai várhatóak. A korábbi rendelet megtartandó elemeire építő, és a módosítások átvezetésével elfogadható új rendeletnek közvetlen költségvetési hatásai nincsenek.
3. Környezeti hatások
A korábbi rendelet megtartandó elemeire építő, és a módosítások átvezetésével elfogadható új rendelet környezeti hatása a meglévő területek ésszerű és célszerű felhasználásának elősegítése, a belső tartalékok hatékonyabb kihasználása, a meglévő be nem épített területekkel való hatékony gazdálkodás megvalósításával.
4. Egészségügyi következmények
A rendeletnek egészségügyi következményei nincsenek.
5. Adminisztratív terheket befolyásoló hatások
A korábbi rendelet megtartandó elemeire építő, és a módosítások átvezetésével elfogadható új rendelet a lakosság adminisztratív terheit nem növeli, az építéshatósági munkát elősegíti.
6. A jogszabály megalkotásának szükségessége, a jogalkotás elmaradásának várható következményei
A korábbi rendelet megtartandó elemeire építő, és a módosítások átvezetésével elfogadható új rendelet szükségességét a folyton változó társadalmi igények és a magasabb szintű építési előírásokhoz való alkalmazkodás indokolja.
Várható következménye, új munkahelyek teremtése, életminőség javulása.
7. A jogszabály alkalmazásához szükséges személyi, szervezeti, tárgyi és pénzügyi feltételek:
A korábbi rendelet megtartandó elemeire építő, és a módosítások átvezetésével elfogadható új rendelet végrehajtásához szükséges személyi, szervezeti, tárgyi és pénzügyi feltételek rendelkezésre állnak.