Porpác Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (V.27.) önkormányzati rendelete

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 6/2013. (V. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 05. 28- 2015. 05. 28

Porpác község Önkormányzatának Képviselő-testülete a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. Törvény 45. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 5. és 11. pontjaiban és a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/C.§ (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 6/2013. (V. 30.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Ör.) 1.§ (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(3) A rendelet személyi hatálya a szennyvíz keletkezése szerinti ingatlan (ideértve az üdülőingatlanokat, az időlegesen használt és a nem használt ingatlanokat is) tulajdonosára, vagyonkezelőjére, egyéb jogcímen használójára (továbbiakban: ingatlan-tulajdonos) terjed ki.”


2. §


Az Ör. 4.§-a az alábbi (4) és (5) bekezdésekkel egészül ki:


„(4) A közszolgáltató a közszolgáltatási tevékenységéhez kapcsolódóan az igénybevevő tulajdonos adatait (név, születési dátum valamint a lakcím), valamint az elszállított háztartási szennyvíz keletkezési helyének adatait (település, utca, házszám, intézmény, üzem, megnevezése, címe) kizárólag a közszolgáltatás végzéséhez és az önkormányzati ellenőrzéshez tartja nyilván és kezeli az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek megfelelően.


(5) A tulajdonos a közszolgáltatás ellátása során köteles megadni a (4) bekezdésben rögzített személyes adatait.”


3. §


Az Ör. az alábbi 5/A.§-sal és megelőző címmel egészül ki:



„A közszolgáltatás teljesítésére vonatkozó szerződés és egyes tartalmi elemei


5/A.§


A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére irányuló közszolgáltatás teljesítésére vonatkozó szerződésben meg kell határozni a szerződő felek megnevezését és azonosító adatait, szerződés tárgyát, a közszolgáltatás teljesítésének kezdő napját, a teljesítés helyét, a begyűjtésre vonatkozó szabályokat, a felek jogait és kötelezettségeit, a közszolgáltatási díj megállapítását, a számla kiegyenlítésének módját.”


Záró rendelkezések


4. §


Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.





Porpác, 2015. május 26.




/ : Tóth Teodóra : /                                                                / : dr. Szijártó Valéria : /

     polgármester                                                                                jegyző



Kihirdetve: Porpác, 2015. május 27.




                                                                                              / : dr. Szijártó Valéria : /

                                                                                                          jegyző