Sitke Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2015. (II. 10.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról

Hatályos: 2016. 01. 01- 2016. 02. 29

Sitke Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdésében, 10. § (1) bekezdésében,
26. §-ában, 32. § (1) bekezdés b) pontjában, 32. § (3) bekezdésében, 48. § (4) bekezdésében, 62. § (2) bekezdésében, 92. § (1) bekezdés a) pontjában, 92. § (2) bekezdésében, 132. § (4) bekezdésében, 134/E. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következő önkormányzati rendeletet alkotja.

I. Fejezet

Általános rendelkezések


1. A szociális igazgatás szervei

1. § (1) Az e rendeletben meghatározott önkormányzati szociális feladat- és hatásköröket:

a) Sitke Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület),

b) a polgármester

gyakorolja.

(2) Az e rendeletben meghatározott hatásköröket eltérő rendelkezés hiányában a Képviselő-testület szervezeti és működési szabályzata alapján a polgármester gyakorolja.

2. Eljárási rendelkezések

2. § A jövedelemigazolás tartalmazza a jövedelmet megalapozó, a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerinti önálló, vagy nem önálló tevékenység kezdő időpontját.

3. § (1) Az e rendeletben meghatározott szociális ellátás iránti kérelmet a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági Irodájánál (a továbbiakban: Hatósági Iroda) vagy Sitke Község Önkormányzata hivatalos helyiségében kell előterjeszteni.

(2) Ha a kérelmező a kérelemhez egyidejűleg nem mellékeli a jövedelemigazolást, azt a Hatósági Iroda megkéri.

(3) Az e rendeletben meghatározott szociális ellátással kapcsolatos hatósági ügyben elektronikus kapcsolattartásnak nincs helye, kivéve, ha ezt jogszabály valamely ügyekben, eljárási cselekményekben kötelezővé teszi.

4. § (1) Ha e rendelet másként nem rendelkezik az eseti jelleggel nyújtott szociális ellátást a határozat jogerőre emelkedésének a napját követő 5 napon belül a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal Gazdasági és Városfejlesztési Irodája utalja, vagy fizeti ki.

(2) Ha az eseti jelleggel nyújtott szociális ellátás folyósításának az (1) bekezdés szerinti  határideje miatt a kérelmező élete, testi épsége veszélyeztetetté válna, a szociális ellátást a polgármester utasítására a határozat jogerőre emelkedésekor házipénztárból kell kifizetni.

5. §[1] (1) A települési támogatás felhasználását a jegyző eseti jelleggel ellenőrizheti.

(2) A jegyző az ellenőrzés keretében a támogatásban részesülőnek a személyi adat és lakcímnyilvántartást vezető szerv megkeresésével megállapított lakóhelyén, vagy a tartózkodási helyén környezettanulmányt készít.

(3) A környezettanulmány része a kérelemben megjelölt és a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez nyújtható települési támogatással (a továbbiakban: lakásfenntartási települési támogatás) érintett lakás vonatkozásában a tényleges lakáshasználat fennállásának a vizsgálata a támogatásban részesülő és a támogatásban részesülő háztartásának a tagjai esetében.

(4) A környezettanulmány készítésekor figyelembe vételre kerül a támogatásban részesülőnek különösen a támogatás felhasználására vonatkozó nyilatkozata, a felhasználást igazoló számlamásolat.

(5) A jegyző felhívhatja a jogosultat a kérelemben megjelölt, a támogatással érintett lakásban igénybevett közüzemi szolgáltatásra vonatkozó szolgáltatói szerződés fennállásának az igazolására

6. § Ha a szociális hatáskört gyakorló szerv a szociális ellátás megtérítését elrendeli, a megtérítés összegét, illetve pénzegyenértékét és a kamat összegét – amennyiben annak megfizetése a kötelezett megélhetését súlyosan veszélyeztetné – méltányosságból

a) csökkentheti vagy elengedheti, ha a visszafizetésre kötelezett személy családjának egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg az 71250 forintot,

b) részletekben fizettetheti meg.

2/A. Időskorúak támogatása[2]

6/A. § (1) A polgármester évente egy alkalommal pénzbeli támogatást állapíthat meg annak a szociálisan rászoruló, a 65. életévét a tárgyévben betöltő személynek, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 250000 forintot.

(2) A támogatás mértéke alkalmanként 10000 forint.

(3) A támogatás megállapítása iránti kérelmet a 7. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

(4) Az időskorúak támogatását a megállapító döntés jogerőre emelkedését követően, legkésőbb 30 napon belül kell folyósítani.

II. Fejezet

Pénzbeli és természetbeni szociális ellátások


3. Köztemetés


7. §  (1) A polgármester gondoskodik a Sitke Község Önkormányzata illetékességi területén elhunyt személy közköltségen, hamvasztással történő eltemettetéséről.

(2) A természetben nyújtott köztemetés költsége legfeljebb 240000 forint. A köztemetés során biztosítani kell a hamvasztásos temetés szükséges költségeit, valamint egy élővirág koszorút.

(3)  A polgármester az Szt. 48. § (3) bekezdése szerinti megtérítési kötelezettség alól egészben mentesítheti az eltemettetésre köteles személyt, ha a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az 42750 forintot és a kötelezettség teljesítése a család mindennapi megélhetését veszélyeztető, aránytalan terhet jelent.

4. Lakásfenntartási települési támogatás


8. § (1) A polgármester lakásfenntartási települési támogatást nyújthat a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez. A lakásfenntartási települési támogatás a szociálisan rászoruló háztartások részére a háztartás tagjai által lakott lakás fenntartásával kapcsolatos rendszeres kiadásaik viseléséhez nyújtott hozzájárulás.

(2) A polgármester lakásfenntartási települési támogatást

a) a villamos energia-szolgáltatáshoz,

b) a víziközmű-szolgáltatáshoz,

c) a vezetékes földgáz-szolgáltatáshoz,

d) a távhőszolgáltatáshoz,

e) a lakbérhez,

f) az albérleti díjhoz, vagy

g) a közös költséghez

nyújthat az e rendeletben meghatározott feltételek szerinti jogosultnak.

(3) A lakásfenntartási települési támogatást a lakhatáshoz kapcsolódó azon rendszeres kiadásokhoz kell nyújtani, amelyek megfizetésének az elmaradása a kérelmező nyilatkozata alapján a lakhatását a legnagyobb mértékben veszélyezteti.

(3a)[3] Azon személy esetében, akinél előrefizetős gáz- vagy áramfogyasztást mérő készülék működik, a lakásfenntartási települési támogatást vagy annak meghatározott részét természetben, a készülék működtetését lehetővé tévő eszköz (a továbbiakban: kódhordozó) formájában kell nyújtani, ideértve a készülék feltöltésének elektronikus úton, a fogyasztó javára történő teljesítését is.

(4)[4] A lakásfenntartási települési támogatásra jogosult az a személy, akinek a háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 82000 forintot, és a háztartás tagjai egyikének sincs vagyona. Az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem megegyezik a háztartás összjövedelmének és a fogyasztási egységek összegének a hányadosával.

9. § (1) A lakásfenntartási települési támogatás tekintetében fogyasztási egység a háztartás tagjainak a háztartáson belüli fogyasztási szerkezetet kifejező arányszáma, ahol

a) a háztartás első nagykorú tagjának arányszáma 1,0,

b) a háztartás második nagykorú tagjának arányszáma 0,9,

c) a háztartás minden további nagykorú tagjának arányszáma 0,8,

d) a háztartás első és második kiskorú tagjának arányszáma személyenként 0,8,

e) a háztartás minden további kiskorú tagjának arányszáma tagonként 0,7,

(2) Ha a háztartás

a) (1) bekezdés a)–c) pontja szerinti tagja magasabb összegű családi pótlékban vagy fogyatékossági támogatásban részesül, vagy

b) (1) bekezdés d) vagy e) pontja szerinti tagjára tekintettel magasabb összegű családi pótlékot folyósítanak,

a rá tekintettel figyelembe vett arányszám 0,2-del növekszik.

(3) Ha a háztartásban gyermekét egyedülállóként nevelő szülő – ideértve a gyámot és a nevelőszülőt –  él, a rá tekintettel figyelembe vett arányszám 0,2-del növekszik, azzal, hogy gyermeknek tekintendő az Szt. 4. § (1) bekezdés db)-dd) pontjaiban nevesített személy, feltéve, hogy a nagykorúsága betöltését megelőzően is örökbe fogadott, mostoha-, illetve nevelt gyermeke volt az őt egyedülállóként nevelő szülőjének.

10. § (1) A lakásfenntartási települési támogatás esetében a lakhatás elismert havi költsége az elismert lakásnagyság és az egy négyzetméterre jutó elismert költség szorzata. A lakhatás egy négyzetméterre jutó elismert havi költsége 450 forint.

(2) A lakásfenntartási települési támogatás esetében elismert lakásnagyság

a) ha a háztartásban egy személy lakik 35 négyzetméter,

b) ha a háztartásban két személy lakik 45 négyzetméter,

c) ha a háztartásban három személy lakik 55 négyzetméter,

d) ha a háztartásban négy személy lakik 65 négyzetméter,

e) ha négy személynél több lakik a háztartásban, a d) pontban megjelölt lakásnagyság és minden további személy után 5-5 négyzetméter,

de legfeljebb a jogosult által lakott lakás nagysága.

11. § (1) A lakásfenntartási települési támogatás egy hónapra jutó összege

a) a lakhatás elismert havi költségének 30%-a, ha a jogosult háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 14250 forintot,

b) a lakhatás elismert havi költségének és a támogatás mértékének (a továbbiakban: TM) szorzata, ha a jogosult háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem az a) pont szerinti mértéket meghaladja,

de nem lehet kevesebb, mint 2500 forint, azzal, hogy a támogatás összegét 100 forintra kerekítve kell meghatározni.

(2) Ha a TM értéke nullánál nem nagyobb, a lakásfenntartási települési támogatás egy hónapra jutó összege 2500 forint.

(3) A (4) bekezdés b) pontja szerinti TM kiszámítása a következő módon történik:

TM = 0,3 –

  J– 0,5 x 28500

x 0,15


28500

ahol a J a jogosult háztartásában egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelmet jelöli. A TM-et századra kerekítve kell meghatározni.

(4) A lakásfenntartási települési támogatást egy évre kell megállapítani.

(5) A lakásfenntartási települési támogatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.

(6) Az (5) bekezdés alkalmazásában külön lakásnak kell tekinteni a társbérletet, az albérletet és a jogerős bírói határozattal megosztott lakás lakrészeit.

12. § (1) A lakásfenntartási települési támogatás megállapítása iránti kérelmet az 1. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

(2)[5] A lakásfenntartási települési támogatás megállapításához

a) a vagyonnyilatkozat, valamint a háztartás tagjai jövedelmének hitelt érdemlő igazolása,

b) a lakás nagyságának hitelt érdemlő igazolása,

c) a lakásban igénybevett közüzemi szolgáltatás díjáról a kérelmező nevére kiállított, a kérelem benyújtásának a napjától számított 4 hónapnál nem régebbi számla, valamint

d) a természetbeni szociális ellátásként nyújtott ellátás esetén a támogatott szolgáltatást szolgáltatási vagy közszolgáltatási szerződés alapján szerződőként igénybe vevő fogyasztónak és a fogyasztási helynek a szolgáltató általi azonosításához szükséges adat megállapítására, igazolására szolgáló irat bemutatása vagy másolatának csatolása, továbbá – a 12/A. § (1) bekezdése szerinti, társasházban lakó jogosult esetében –  a közös képviselő 6. melléklet szerinti nyilatkozata

szükséges.

(3)[6] A természetbeni szociális ellátás formájában megállapított lakásfenntartási települési támogatás folyósítása a szolgáltató részére történik és annak összegét a támogatással érintett költség(ek) tekintetében a szolgáltató írja jóvá. Ebben az esetben a jogosultságot megállapító határozatban arról is rendelkezni kell, hogy a támogatást mely lakásfenntartási kiadás(ok)hoz nyújtják, továbbá fel kell tüntetni a támogatott szolgáltatást szolgáltatási vagy közszolgáltatási szerződés alapján szerződőként igénybe vevő fogyasztónak és a fogyasztási helynek a szolgáltató általi azonosításához szükséges adatait

12/A.[7] § (1) Ha a jogosult közös mérővel rendelkező, vagy a szolgáltató részére díjszétosztás nélkül fizető társasházban lakik, a szolgáltatás költségének megfizetése során a jogosult háztartására jutó összeget a támogatás beszámításával a közös képviselő állapítja meg.

(2) Amennyiben az (1) bekezdés szerinti jogosult esetén a támogatás havi összege az adott havi számla végösszegét meghaladja, a jóváírást követően fennmaradó összeget a közös képviselő a következő számlákban a teljes jóváírásig érvényesíti.

(3) A 9. § (3a) bekezdésében szabályozottak szerint kódhordozó formájában nyújtott lakásfenntartási települési támogatás esetén a 12. § (3) bekezdésében és az (1) bekezdésében foglaltakat nem kell alkalmazni.


12/B.[8] § (1) A megállapított lakásfenntartási települési támogatást utólag, minden hónap 5. munkanapjáig kell folyósítani.

(2) A kérelmezőt a lakásfenntartási települési támogatás a kérelem benyújtása hónapjának első napjától illeti meg, azzal, hogy a jogosultság kezdő hónapjában a havi támogatás teljes összegét kell folyósítani.

(3) Ha a 10. § (1) bekezdése szerinti egy négyzetméterre jutó elismert havi költség összege változik, a változás időpontjától a lakásfenntartási települési támogatást az új összegnek megfelelően kell folyósítani.

(4) Ha a lakásfenntartási települési támogatásban részesülő személy lakcíme a támogatás folyósításának időtartama alatt megváltozik, vagy a jogosult meghal, a változás, illetve a haláleset hónapjára járó támogatást a korábban illetékes folyósító szerv teljes összegben folyósítja, de a támogatás további folyósítását meg kell szüntetni.

(5) Az előrefizetős gáz- vagy áramfogyasztást mérő készülék leszerelése esetén a lakásfenntartási települési támogatás kódhordozó formájában történő nyújtását meg kell szüntetni.

(6) A szolgáltatási, egyetemes szolgáltatási vagy közszolgáltatási szerződés alapján, természetbeni szociális ellátás formájában, havi rendszerességgel nyújtott lakásfenntartási települési támogatás esetében ugyanazon lakás tekintetében bekövetkezett szolgáltatóváltáskor a változás hónapjára járó támogatást teljes összegben a korábbi szolgáltatónak, míg a változást követő hónapra járó támogatást az új szolgáltatónak kell folyósítani.

5. Rendkívüli települési támogatás


13. § (1) A polgármester a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint az időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személy részére rendkívüli települési támogatást köteles nyújtani.

(2) A rendkívüli települési támogatás megállapításánál figyelembe vehető, az egy főre számított havi családi jövedelemhatár – a 14. § (2) bekezdésben foglalt kivétellel –  nem haladhatja meg,

a) ha a kérelmező nem egyedülélő, a 40000 forintot,

b) ha a kérelmező nyugdíjas és a házastársa, vagy az élettársa is nyugdíjas, a 48000 forintot,

c) egyedülélő esetén az 57000 forintot,

d) a gyermekét egyedül nevelő szülő, vagy más törvényes képviselő esetén a 69000 forintot.

(3)[9] Ha azt a kérelmező élethelyzete indokolttá teszi, a hatáskör gyakorlója egyedi mérlegelése alapján a (2) bekezdésben meghatározott jövedelemhatároktól a kérelmező javára

a) ha a kérelmező nem egyedülélő, 45000 forintig,

b) ha a kérelmező nem egyedülélő, de egyedülálló, 70000 forintig,

c) ha a kérelmező nyugdíjas és a házastársa, vagy az élettársa is nyugdíjas, 62000 forintig,

d) ha a kérelmező egyedülélő, 74100 forintig,

e) a gyermekét egyedül nevelő szülő, vagy más törvényes képviselő esetén 85000 forintig

eltérhet.

(4) A rendkívüli települési támogatást a rászorultsághoz igazodóan esetenként  – a 15. § (1) bekezdésben foglalt kivétellel –  legfeljebb 28500 forintig terjedő összegben lehet megállapítani. Az elhunyt személy eltemettetésének költségeihez való hozzájárulásként megállapított rendkívüli települési támogatás összege nem lehet kevesebb a helyben szokásos legolcsóbb temetés költségének a 10%-ánál. A helyben szokásos legolcsóbb temetés költsége 210000 forint.

(5) A rendkívüli települési támogatás megállapítása iránti kérelmet  – a 15. § (4) bekezdésben foglalt kivétellel –  a 2. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

6. Rendkívüli települési tanévkezdési támogatás


14. § (1) A Képviselő-testület a beiskolázással együtt járó költségek fedezéséhez való hozzájárulásként pénzbeli rendkívüli települési támogatást állapíthat meg.

(2)[10] A rendkívüli települési tanévkezdési támogatásra az a Sitke község közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező gyermek és a fiatal felnőtt jogosult,

a) aki a tárgyév szeptember hónapban

aa) köznevelési intézményben tanulói, vagy

ab) felsőoktatási oktatási intézmény első évfolyamán hallgatói

jogviszonnyal rendelkezik; és

b) a családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem a 99750 forintot, a gyermekét egyedül nevelő szülő vagy más törvényes képviselő esetében a 123120 forintot, ha a kérelmező nyugdíjas, vagy a családjában van nyugdíjas, a 119700 forintot nem haladja meg.

(3) A rendkívüli települési tanévkezdési támogatás iránti kérelmet a gyermek törvényes képviselője, fiatal felnőtt kérelmező esetén a fiatal felnőtt nyújtja be.

(4) A rendkívüli települési tanévkezdési támogatás iránti kérelemhez a (2) bekezdés ab) és ac) alpontjaiban foglalt esetekben mellékelni kell a tanulói vagy a hallgatói jogviszony fennállásának az igazolását. A (2) bekezdés aa) alpontjában foglalt esetben a tanulói jogviszony igazolást a Hatósági Iroda hivatalból szerzi be.

(5) A rendkívüli települési tanévkezdési támogatás iránti kérelmet a (6) bekezdésben foglalt kivétellel tárgyév június 30. napjáig kell benyújtani.

(6) Amennyiben a (4) bekezdés szerinti igazolás benyújtására a tárgyév június 30. napját követően kerül sor, a A rendkívüli települési tanévkezdési támogatás iránti kérelmet legkésőbb a tárgyév szeptember 30. napjáig kell benyújtani.

15. § (1) A rendkívüli települési tanévkezdési támogatás mértékét a Képviselő-testület az Önkormányzat tárgyévi költségvetése ismeretében határozza meg, amely nem haladhatja meg a 14250 forintot.

(2) A rendkívüli települési tanévkezdési támogatás iránti kérelmet a Képviselő-testület

a) amennyiben a kérelem a tárgyév június 30. napjáig benyújtásra kerül, a tárgyév július havi ülésén,

b) amennyiben a kérelem a tárgyév június 30. napját követően szeptember 30. napjáig benyújtásra kerül, a tárgyév október havi ülésén

bírálja el.

(3) A tárgyév július hónapban megállapított rendkívüli települési tanévkezdési támogatást a tárgyév augusztusában, augusztus 5-éig, a tárgyév október hónapban megállapított tanévkezdési támogatást a tárgyév novemberében, november 5-éig kell folyósítani.

(4) A rendkívüli települési tanévkezdési támogatás megállapítása iránti kérelmet a 3. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

7. Újszülöttek támogatása


16. § (1) Az újszülött gyermek születésével kapcsolatos költségek finanszírozása céljából a törvényes képviselő részére a kérelmére pénzbeli támogatás állapítható meg egyszeri támogatásként, ha a családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a kilencszeresét.

(2) Az újszülöttek támogatása a jogosultat akkor is megilleti, ha a gyermek halva született.

(3)[11] Az újszülöttek támogatására vonatkozó igényt a szülést követő tizenhat hónapon belül lehet benyújtani a 4. melléklet szerinti formanyomtatványon. A kérelemhez mellékelni kell az újszülött gyermek születési anyakönyvi kivonatát, halvaszületett gyermek esetén a halvaszületést bizonyító okiratot.

(4) A támogatás összege újszülött gyermekenként 40000 forint.

(5) Az újszülöttek támogatását a megállapító döntés jogerőre emelkedését követően, legkésőbb 30 napon belül kell postai kifizetéssel vagy átutalással folyósítani.

III. Fejezet

Szociális szolgáltatások


8. Alapszolgáltatások


17. § (1) A Képviselő-testület az alábbi szociális alapszolgáltatásokat biztosítja:

a) étkeztetés,

b) házi segítségnyújtás.

(2) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevétele önkéntes. A szociális étkeztetés iránti kérelmet Sitke Község Önkormányzatához kell benyújtani és a kérelemről, Sitke Község Önkormányzata, mint szociális szolgáltató képviseletében a polgármester dönt.

(3) A szociális étkeztetés igénybevételének megkezdésekor a polgármester az ellátást igénylővel, illetve törvényes képviselőjével megállapodást köt, mely tartalmazza az intézményi jogviszony (egyoldalú, illetve kétoldalú) megszűntetésének módjait, eseteit is.

9. Étkeztetés


18. § (1) Étkeztetést az önkormányzat főzőkonyha működtetésével biztosítja.

(2) A rendelet alkalmazásában  – étkeztetés tekintetében –  szociálisan rászorultnak kell tekintetni különösen azt a személyt, aki rendszeres pénzellátásban, vakok személyi járadékában, fogyatékossági támogatásban, saját jogán magasabb összegű családi pótlékban részesül, továbbá a súlyos mozgáskorlátozott, illetve a hajléktalan személyt.

10. Házi segítségnyújtás


19. § (1)[12] A Képviselő-testület a házi segítségnyújtást Sárvár Város Önkormányzatával, mint a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ fenntartójával, kötött megállapodás útján biztosítja.

(2) A szolgáltatást a házi gondozási körzetben élő, e rendelet hatálya alá tartozó személyek részére biztosítja a szolgáltatást végző. A házi gondozási körzet területe Sitke község közigazgatási területével egyezik meg.

11. Intézményi térítési díj


20. § (1) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokért térítési díjat kell fizetni

(2) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybe vételéért fizetendő intézményi térítési díj megállapítására minden év március hónapjában kerül sor, a térítési díj mértékét, összegét az 5. melléklet tartalmazza.

(3) A fizetendő személyi térítési díj összegéről, a szociális étkeztetés esetén e rendelet alapján a polgármester dönt, és arról értesíti a fizetésre kötelezettet.

(4) A (2) bekezdés alapján megállapított új intézményi térítési díj alapulvételével minden év március 31-ig lefolytatott felülvizsgálat kapcsán megállapított személyi térítési díj minden év április 1-től alkalmazhatóak.

(5) Az Szt. 115. § (4) bekezdésében meghatározott esetben a jogorvoslati kérelmet a Képviselő-testülethez kell benyújtani, a Képviselő-testület a személyi térítési díj összegéről határozattal rendelkezik.

(6) A szociális étkeztetésért fizetendő személyi térítési díjat utólag, tárgyhónapot követő 10. napjáig kell megfizetni.

IV. Fejezet

Záró rendelkezések


21. § (1) Ez a rendelet 2015. március 1-jén lép hatályba. Egyidejűleg hatályát veszti Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testületének a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról, valamint a gyermekjóléti szolgáltatásról és a gyermekvédelmi támogatásokról szóló 2/1998. (III.26.) önkormányzati rendelete.

(2) A 16. §-t 2014. január 1-jét követően kell alkalmazni.

(3) 2015. március 1-jén hatályát veszti Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat által biztosított személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjáról szóló 4/2010. (II.12.) önkormányzati rendelete.


Sitke, 2015. február 09.



/ : Morgós István : /                                                               / : dr. Szijártó Valéria : /

     polgármester                                                                                jegyző

Kihirdetve: Sitke, 2015. február 10.



                                                                                              / : dr. Szijártó Valéria : /

                                                                                                          jegyző

[1]

A rendelet szövegét a 6/2015. (III.31.) önkormányzati rendelet 2. §-a módosította. Hatályos: 2015.ápr.1-től

[2]

A rendelet szövegébe iktatta a 17/2015. (X.7.) önkormányzati rendelet 2.§-a módosította. Hatályos: 2015.10.08-tól

[3]

Beiktatta a 6/2015. (III.31.) önkormányzati rendelet 4.§-a. Hatályos: 2015.ápr. 1-től

[4]

A rendelet szövegét a 14/2015. (IX.22.) önkormányzati rendelet 1.§-a módosította. Hatályos: 2015.09.23-tól

[5]

A rendelet szövegét a 6/2015. (III.31.) önkormányzati rendelet 3.§-a módosította. Hatályos: 2015.ápr. 1-től

[6]

Beiktatta a 6/2015. (III.31.) önkormányzati rendelet 3.§-a. Hatályos: 2015.ápr. 1-től

[7]

Beiktatta a 6/2015. (III.31.) önkormányzati rendelet 5.§-a. Hatályos: 2015.ápr. 1 -től

[8]

Beiktatta a 6/2015. (III.31.) önkormányzati rendelet 5.§-a. Hatályos: 2015.ápr. 1 -től

[9]

A rendelet szövegét a 17/2015. (X.7.) önkormányzati rendelet 1.§ (1) bekezdése módosította. Hatályos: 2015.10.08-tól

[10]

A rendelet szövegét a 17/2015. (X.7.) önkormányzati rendelet 1.§ (2) bekezdése módosította. Hatályos: 2015.10.08-tól

[11]

A rendelet szövegét a 6/2015. (III.31.) önkormányzati rendelet 7.§-a módosította. Hatályos: 2015.ápr. 1-től

[12]

A rendelet szövegét a 21/2015. (XII.21.) önkormányzati rendelet 1.§-a módosította. Hatályos: 2016.01.01-től