Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2017. (II.28.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről

Hatályos: 2017. 03. 01- 2017. 03. 01

Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§


Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (II. 14.) önkormányzati rendelete 4. §- a helyébe a következő rendelkezés lép:


„4.§


A képviselő-testület az önkormányzat 2017. évi költségvetési bevételeinek

a) forrásonkénti összetételét a 2. melléklet,

b) a bevételek kötelező, önként vállalt és állami (államigazgatási) feladatok és költségvetési szerv szerinti bontását a 3. melléklet

c) kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 18. melléklet

d) a költségvetési szerv 2017. évi állami és önkormányzati támogatását a 19. melléklet

szerint határozza meg.”


2.§


Sitke Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2/2017. (II. 14.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdése  helyébe a következő rendelkezés lép:


„ 5.§ (2) A képviselő-testület a 2017. évi költségvetés kiemelt kiadási előirányzatait

a) kormányzati funkciók és költségvetési szerve szerint a 4. melléklet,

b) kötelező, önként vállalt, valamint állami (államigazgatási) feladatok és költségvetési szerv szerinti bontásban az 5. melléklet

alapján állapítja meg.”

3.§


Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (II. 14.) önkormányzati rendelete 11. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


 „(1) Az önkormányzat összesített létszámkeretét 4,75 főben, a 2017.december 31-i záró létszámát 4,75 főben határozza meg, tervezett közfoglalkoztatotti létszám 2 fő.


4.§


Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (II. 14.) önkormányzati rendelete 11. §- a az alábbi (3)- (4 ) bekezdésekkel egészül ki:


„(3) A helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervnél létszámnövekedést csak a képviselő-testület engedélyezhet.

(4) A megüresedett álláshelyek betöltésére a polgármesterrel történő előzetes egyezetés után   kerülhet sor.”


5.§


Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (II. 14.) önkormányzati rendelete 13. §- a helyébe a következő rendelkezés lép:

„13.§


(1) Az éves költségvetés végrehajtását a vonatkozó jogszabályokban, valamint a  szervezeti és működési szabályzatban meghatározott követelmények és feltételek érvényesítésével, a gazdaságosságra, a hatékonyságra és az eredményességre vonatkozó előírások, a gazdálkodási, számviteli szabályok maradéktalan betartása, és az ellenőrizhetőség szempontjainak biztosítása mellett kell megvalósítani.

(2) Az önkormányzat és  költségvetési szerve az elemi költségvetésüket az e rendeletben  meghatározott kiemelt előirányzatok szerinti összegekkel kötelesek összeállítani, melyet a polgármester hagy jóvá.

(3) A költségvetési szerv jogosult az előírt bevételek és a költségvetésben tervezett bevételi előirányzatok beszedésére, a jóváhagyott kiadások teljesítésére az e rendeletben, a jogszabályokban és a képviselő-testületi határozatokban foglaltak szerint.


6.§


Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (II. 14.) önkormányzati rendelete 15. §- az alábbi  a (3) – (8) bekezdésekkel egészül ki:


„15.§ (3) A költségvetési szerv a költségvetésben jóváhagyott kiadási és bevételi előirányzatait saját hatáskörben módosíthatja, a kiadási előirányzatokon belül átcsoportosítást hajthat végre a (4) – (6) bekezdésben foglalt szabályok betartása mellett.

(4) Az előirányzat-módosítás nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére kivéve az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet (továbbiakban: Ávr.) 36. § (2) bekezdésében foglalt eseteket, figyelemmel az Ávr. 36.§ (3) bekezdésében meghatározott előírásokra.

(5) A költségvetési szerv az államháztartáson belülről kapott működési és felhalmozási célú támogatásokat, valamint az államháztartáson kívülről átvett működési és felhalmozási pénzeszközöket – a kapcsolódó célnak megfelelően – saját hatáskörben felhasználhatja.

(6) A helyi önkormányzat által irányított gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szerv esetében az előirányzatok módosítására csak a pénzügyi-gazdasági feladatokat ellátó gazdasági szervezet vezetőjével történő előzetes egyeztetés alapján, annak egyetértésével kerülhet sor.

(7) A költségvetési szerv a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításokat, valamint a többletbevételek felhasználásához kapcsolódó módosításokat köteles a felügyeleti szervnek 60 napon belül beterjeszteni, melyről a polgármester a képviselő-testületet a 14. § (2) bekezdésében meghatározott időpontokban  tájékoztatja. A gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési  szerv e kötelezettségének a pénzügyi-gazdasági feladatokat ellátó kijelölt költségvetési szerv adatszolgáltatása útján tesz eleget.

(8) A képviselő-testület a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat módosításokkal a Rendeletet a 14.§ (2) bekezdésében meghatározott időpontokban módosítja.”


7.§


(1) Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (II. 14.) önkormányzati rendelete 3-5. mellékletei helyébe, az 1-3. mellékletek lépnek.


(2) Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (II. 14.) önkormányzati rendelete a 4. melléklet szerinti 18. melléklettel, az 5. melléklet szerinti 19. melléklettel egészül ki.


8.§


Ezen önkormányzati rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és hatálybalépését követő napon hatályát veszti.


Sitke, 2017. február 27.




        /: Morgós István :/                                                                     /: dr. Szijártó Valéria :/

            polgármester                                                                               címzetes főjegyző


Kihirdetési záradék: Jelen önkormányzati rendelet 2017. február 28-án kihirdetésre került.




                                                                                                             /:dr. Szijártó Valéria:/

                                                                                                                címzetes főjegyző    


Mellékletek