Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2019. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Sitke Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról

Hatályos: 2019. 11. 27- 2019. 11. 27

Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

1.§


Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testületének Sitke Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2015. (II.10.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: SZMSZ) 6.§ (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

 „(3) Amennyiben a képviselő valamely ügyben elmulasztja személyes érintettségének bejelentését, és a személyes érintettséget bármely önkormányzati képviselő a döntés meghozatalától számított három hónapon belül bejelenti, a képviselő-testület a képviselő részére megállapított tiszteletdíjat 70 %-kal, 2 havi időtartamra csökkenti.”

2.§


Az SZMSZ 23.§ (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép

„(2) Kötelezettségét megszegni az a képviselő, aki két egymást követő ülésen nem vesz részt a képviselő-testület ülésén, és távolmaradását előzetesen nem jelezte.”

3.§


 (1) Az SZMSZ 12/A.§ (2) bekezdésének a) pontjában a „képviselő” szövegrész helyébe a „képviselő-testület tagja” szöveg lép.

(2) Az SZMSZ 12/A.§ (6) bekezdésében a „a megyei napilapban/Vas Népe/” szövegrész helyébe a „Sitke község honlapján” szöveg lép.

(3) Az SZMSZ 16.§ (2) bekezdésében a „Gazdasági és Városfejlesztési Irodájának” szövegrész helyébe a „Humánpolitikai Irodájának” szöveg lép.

4.§


(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő első napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti az SZMSZ 12/A.§ (2) bekezdésében a „b) a képviselő-testület bizottsága” szövegrész, az SZMSZ 18.§-ában a „polgármesterre” szövegrész.


Sitke, 2019. november 25.



                        /: Morgós István : /                                         / : Dr. Szijártó Valéria : /

                             polgármester                                                   címzetes főjegyző


Kihirdetve: Sitke,2019. november 26.


Sitke, 2019. november 26.

                                                                                              / : Dr. Szijártó Valéria : /

                                                                                                   címzetes főjegyző