Magyarlak Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról szóló 2/2015. (II. 16.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 12. 01- 2015. 11. 30

Magyarlak Község Önkormányzat Képviselő-testülete az alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában és a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 2. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §

A szociális ellátásokról szóló 2/2015. (II. 16.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Szr.) II. Fejezete a következő 5/A. alcímmel és 10/A. §-sal egészül ki:

5/A. Szociális célú tűzifa támogatás

10/A. §

(1) A Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló 2014. évi C. törvény 1. melléklet IX. Helyi önkormányzatok támogatásai fejezet 13. A helyi önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatása jogcím alapján elnyert támogatásból, az Önkormányzat által beszerzett szociális célú tűzifa terhére természetbeni támogatás nyújtható annak a személynek, aki

a) aktív korúak ellátására, időskorúak járadékára, adósságkezelési támogatáshoz kapcsolódó adósságcsökkentési támogatásra, vagy lakásfenntartási támogatásra jogosult,

b) halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő családban él, vagy

c) tartósan létfenntartási gonddal küzd.


(2) E § alkalmazásában tartósan létfenntartási gonddal küzdő személy, akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 150 %-át, egyedül élő esetében 250 %-át nem haladja meg, és vagyona nincs.


(3) A tüzelőtámogatás iránti kérelmet évente egy alkalommal, december hónapban lehet előterjeszteni.


(4) Nem fatüzelésre alkalmas tüzelőberendezéssel fűtött lakásra és életvitelszerűen nem lakott lakásra támogatás nem igényelhető.


(5) Tüzelőtámogatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak, legfeljebb 3 m3 mennyiségben állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.


(6) A támogatással összefüggésben a jogosult semmilyen ellenszolgáltatással nem tartozik, a tűzifa házhoz szállításáról az Önkormányzat gondoskodik. A jogosult a tűzifa átvételét átvételi elismervény aláírásával igazolja.”


2. §

Ez a rendelet 2015. december 1-jén lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.