Magyarlak Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2021. (VII.30.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról

Hatályos: 2021. 08. 02- 2021. 12. 31

Magyarlak Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2021. (VII. 30.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról

Magyarlak Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (1) bekezdésében, 25. § (3) bekezdés b) pontjában, 32. § (1) bekezdés b) pontjában és (3) bekezdésében, 45. § (1) bekezdésében, 48. § (4) bekezdésében, 92. § (1) bekezdés a) pontjában, 92. § (2) bekezdésében, 115. § (3) bekezdésében és a 132. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. FEJEZET Általános rendelkezések

1. § (1) A pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátások iránti kérelmet szóban vagy írásban a Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatalnál (a továbbiakban: hivatal) kell előterjeszteni.

(2) Az 1-2. alcím szerinti támogatások iránti kérelemhez mellékelni kell

  • a) az 1. melléklet szerinti jövedelemnyilatkozatot,
  • b) a 2. melléklet szerinti vagyonnyilatkozatot és
  • c) a kérelem benyújtását megelőző hónapra vonatkozó, a kérelmező által lakott lakás, illetve a saját és a családja tulajdonában álló vagyon fenntartási költségeit igazoló dokumentumokat.

(3) A jövedelemtől függő szociális ellátások esetében a jövedelemről tett nyilatkozathoz mellékelni kell a jövedelem típusának megfelelő igazolást, így különösen

  • a) munkaviszonyból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtását megelőző havi nettó keresetről kiállított munkáltatói igazolást;
  • b) nyugdíj, rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás, egyéb nyugdíjszerű ellátás esetén a kifizetett ellátást igazoló szelvényt, a nyugdíjfolyósító szerv által tárgyév elején megküldött nyugdíjközlő lapot, az ellátást megállapító határozatot vagy bankszámlakivonatot;
  • c) álláskeresési támogatás esetén az állami foglalkoztatási szerv hatáskörében eljáró járási hivatal által megállapított álláskeresési járadékról szóló határozatot, ennek hiányában az utolsó havi folyósítás összegét igazoló szelvényt vagy bankszámlakivonatot, banki igazolást;
  • d) vállalkozásból származó jövedelem esetén az adóhatóság által kiállított igazolást, az adóbevallással le nem zárt időszakra vonatkozóan havi bontásban kiállított könyvelői igazolást, ennek hiányában a vállalkozó nyilatkozatát;
  • e) tartásdíj esetén a megállapításáról szóló bírósági határozatot;
  • f) ösztöndíj esetén a közép-, illetve felsőoktatási intézmény által kiállított igazolást, vagy az intézmény nyilvántartásából kinyomtatott, és a hallgató aláírásával ellátott adatlapot;
  • g) egyéb jövedelem esetén – a családtámogatási ellátás és fogyatékossági támogatás kivételével – a kérelmező írásban tett nyilatkozatát.

(4) A (3) bekezdés a)-f) pontja szerinti igazolások másolatban is benyújthatók.

(5) Amennyiben a kérelmező családjában jövedelemmel nem rendelkező nagykorú személy van, a kérelemhez csatolni kell az érintett személy erről szóló írásos nyilatkozatát.

2. § (1) A rendeletben nem szabályozott eljárási kérdésekben a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) és a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006. (III. 27.) Korm. rendeletrendelkezéseit kell alkalmazni.

(2) A szociális rászorultságtól függő pénzbeli vagy természetbeni szociális ellátás iránti kérelmet az e célra rendszeresített formanyomtatványon kell benyújtani. A formanyomtatvány tartalmazza az egy főre jutó havi jövedelem kiszámításánál figyelembe veendő személynek az Szt. 10. § (7) bekezdése szerinti írásbeli felhatalmazását.

(3) A hatáskört gyakorló szerv hivatalból indult eljárás esetén eltekinthet a jövedelmi viszonyok vizsgálatától.

(4) A pénzbeli ellátás kifizetése folyószámlára utalással, postai úton vagy házipénztárból történő kifizetéssel történik. Az egyszeri pénzbeli ellátást az azt megállapító határozat véglegessé válásától számított 15 napon belül, a rendszeres pénzbeli ellátást havonta utólag, tárgyhót követő hónap 10. napjáig kell kifizetni.

(5) A szociális ellátások finanszírozása az önkormányzat mindenkori éves költségvetési rendeletében a helyi szociális feladatok ellátására biztosított előirányzat terhére történik.

3. § (1) A rendeletben meghatározott szociális ellátások elbírálásánál a kérelemben és mellékleteiben szereplő adatok valódisága környezettanulmány készítésével vizsgálható, melyet a hivatal vagy felkérés alapján a Család- és Gyermekjóléti Központ Szentgotthárd (a továbbiakban: Központ) készít el.

(2) Az ellátásban részesülő az ellátásra való jogosultság feltételeit érintő lényeges tények, körülmények megváltoztatásáról 15 napon belül értesíti a hivatalt.

(3) A jogosult a települési támogatás kérelemnek megfelelő felhasználásának ellenőrzése céljából, eseti jelleggel a felhasználást igazoló dokumentumok bemutatására kötelezhető. A jogosult a felhívás közlését követő 15 napon belül köteles a felhívásban foglaltaknak eleget tenni. A támogatás felhasználása a jogosultságot megállapító határozat jogerőre emelkedését követő egy éven túl nem ellenőrizhető.

II. FEJEZET Pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátások

4. § (1) Szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátás a rendkívüli települési támogatás, valamint a települési támogatásként nyújtott temetési támogatás.

(2) Természetben nyújtott szociális ellátás a köztemetés.

(3) A települési támogatás kérelemre vagy hivatalból is megállapítható.

(4) Az önkormányzat az (1)-(2) bekezdés szerinti támogatásokon kívül a szociálisan rászorultak részére más pénzbeli támogatást nem nyújt.

1. Rendkívüli települési támogatás

5. § (1) Rendkívüli települési támogatásra

  • a) az a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került vagy időszakosan létfenntartási gonddal küzdő személy jogosult,
    • aa) aki elemi kár miatt lakhatását elveszítette vagy lakóingatlana a rendeltetésszerű használatra átmenetileg alkalmatlanná vált,
    • ab) akinek betegsége miatt a megélhetését veszélyeztető mértékű gyógyszer vagy gyógyászati segédeszköz kiadása merült fel és közgyógyellátásban nem részesül,
    • ac) akinek a sérelmére elkövetett bűncselekményből a megélhetését veszélyeztető anyagi kára keletkezett, vagy
  • b) az a tartósan létfenntartási gonddal küzdő személy jogosult, aki egészségügyi állapotának romlása miatt tartósan keresőképtelenné vált vagy állandó jelleggel 80%-ot meghaladó jövedelem-kiesése következett be, vagy
  • c) aki egyéb, az Szt. 45. § (4) bekezdésében meghatározott helyzetben van,

ha családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, egyedül élő esetében 300 %-át nem haladja meg, és családja tagjainak vagyona nincs.

(2) Az (1) bekezdés a) pont ab) alpontja szerinti megélhetést veszélyeztető helyzetben van, akinek

  • a) az egyszeri kiadása a kéthavi jövedelmét meghaladó összegű,
  • b) a rendszeres kiadása a havi jövedelmének 50%-át meghaladó összegű.

(3) Különös méltánylást érdemlő esetben, ha az (1) bekezdés szerinti élethelyzettel kapcsolatban kétszázezer forintot meghaladó igazolt kár vagy kiadás merült fel, a jogosultság vizsgálatánál a kérelmező jövedelmi és vagyoni helyzetét nem kell vizsgálni.

6. § (1) Az 5. § (1) bekezdésben meghatározott feltételek meglétét a rendkívüli, indokolt élethelyzet jellegének megfelelő dokumentummal kell igazolni. A kérelmező sérelmére elkövetett bűncselekményre történő hivatkozással akkor állapítható meg rendkívüli települési támogatás, ha a kérelmező igazolja, hogy feljelentést tett és az ügyben nyomozó hatóság eljárást indított.

(2) A rendkívüli települési támogatás eseti jelleggel nyújtható, amelynek mértéke nem lehet kevesebb 2.000 forintnál és nem haladhatja meg a ténylegesen felmerült költség mértékét, de legfeljebb a 20.000 forintot.

(3) A megállapított rendkívüli települési támogatás folyósítása

  • a) készpénzben,
  • b) egészben vagy részben természetbeni ellátásként, vagy
  • c) az igénylő költségeinek közvetlen átvállalásával

történhet.

(4) Rendkívüli települési támogatás ugyanazon személynek évente legfeljebb 40.000 forint összegben nyújtható.

2. Temetési támogatás

7. § (1) A temetési költségekre tekintettel települési támogatásra (a továbbiakban: temetési támogatás) jogosult az a személy, aki

  • a) az elhunyt személy eltemettetéséről gondoskodott, és
  • b) családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 150 %-át, egyedül élő esetében 300 %-át nem haladja meg.

(2) A temetési támogatás iránti kérelmet a temetés napját követő 30 napon belül lehet előterjeszteni. A kérelemhez mellékelni kell

  • a) a temetés költségeiről a kérelmező nevére kiállított számla másolati példányát,
  • b) a halotti anyakönyvi kivonatot.

(3) Ugyanazon elhunyt személy eltemettetésére csak egy kérelem támogatható.

(4) A temetési támogatás összege 14.000 forint.

3. Köztemetés

8. § (1) A köztemetés a legolcsóbb hamvasztás és urnás eltemetés formájában történik.

(2) A köztemetés költségének vagy egy részének megtérítése alól mentesíthető az az eltemettetésre köteles személy, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét, egyedül élő esetében az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át nem haladja meg, és vagyona nincs.

(3) A köztemetés költségének megtérítésére kötelezett személy részére legfeljebb 12 havi részletfizetés engedélyezhető, ha családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét, egyedül élő esetében az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át nem haladja meg, és vagyona nincs.

III. FEJEZET Szociális szolgáltatások

4. Az ellátások formái

9. § (1) A képviselő-testület a szociális alapszolgáltatások körében

  • a) étkeztetést,
  • b) családsegítést,
  • c) házi segítségnyújtást,
  • d) jelzőrendszeres házi segítségnyújtást,
  • e) pszichiátriai betegek részére nyújtott közösségi alapellátást és
  • f) támogató szolgáltatást

biztosít.

(2) Az önkormányzat

  • a) az (1) bekezdés b) pontjában meghatározott szolgáltatást a Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás (a továbbiakban: Társulás) által fenntartott Központ,
  • b) az (1) bekezdés c)-f) pontjában meghatározott szolgáltatást a Társulás által fenntartott Városi Gondozási Központ

útján biztosítja.

10. § (1) Az étkeztetés igénylése iránti kérelmet a hivatalban lehet előterjeszteni.

(2) A polgármester külön eljárás nélkül haladéktalanul köteles étkeztetést és házi segítségnyújtást biztosítani annak a rászorulónak, akinek életét, testi épségét, egészségi állapotát az ellátás elmaradása veszélyezteti.

(3) A személyes gondoskodás körébe tartozó ellátást meg kell szüntetni, ha

  • a) az ellátást igénybe vevő
    • aa) a megszüntetést kérelmezi,
    • ab) meghal,
    • ac) az ellátást előzetes bejelentés nélkül tartósan (legalább két hétig) nem vette igénybe, s ezt utólag elfogadható módon nem mentette ki,
    • ad) étkeztetés esetén az Szt. 94/C. § (1) bekezdése szerinti megállapodásban foglalt higiéniai szabályokat ismétlődően nem tartja be,
    • ae) magatartásával az ellátást lehetetlenné teszi vagy akadályozza,
  • b) a jogosultság feltételei már nem állnak fenn,
  • c) az ellátás megállapítása határozott időre vagy feltétel bekövetkeztéig történt, és a határozott idő letelt vagy a feltétel bekövetkezett, vagy
  • d) a kötelezett kéthavi személyi térítési díjhátralékot halmozott fel.

5. Étkeztetés

11. § (1) A szociális konyha formájában nyújtott étkeztetés keretében az önkormányzat főétkezésként napi egyszeri meleg ételt (a továbbiakban: ebéd) biztosít annak, aki

  • a) a 65. életévét vagy a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény alapján a reá irányadó nyugdíjkorhatárt betöltötte,
  • b) krónikus vagy akut betegsége, mozgásban való korlátozottsága, fogyatékossága miatt önmaga ellátásáról nem tud gondoskodni,
  • c) szenvedély- vagy pszichiátriai beteg,
  • d) hajléktalan,
  • e) bármely más okból önmaga, illetve eltartottja részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képes a legalább napi egyszeri meleg étkezést biztosítani.

(2) Az (1) bekezdés b)-c) pontja szerinti jogosultsági feltételnek való megfelelés a háziorvos vagy kezelőorvos által kiállított igazolás alapján állapítható meg.

(3) Az étkeztetés az ebéd

  • a) elvitelének lehetővé tételével és
  • b) lakásra szállítással

kerül megszervezésre.

(4) Az étkeztetés ellátási területe Magyarlak községre terjed ki.

(5) E § alkalmazásában hajléktalan – az Szt. 89. § (1) bekezdésében foglaltakra figyelemmel – az Szt. 4. § (3) bekezdése szerinti személy.

6. Térítési díj

12. § (1) A személyes gondoskodást nyújtó ellátásért térítési díjat kell fizetnie az Szt. 114. § (2) bekezdése szerinti kötelezettnek.

(2) Az étkeztetés intézményi térítési díját és a személyi térítési díj csökkentésének, illetve elengedésének megállapításához kapcsolódó jövedelemsávokat a 3. melléklet tartalmazza.

(3) A személyes gondoskodás körébe tartozó ellátásokért fizetendő térítési díjakat – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – Szentgotthárd Város Önkormányzat Képviselő-testületének önkormányzati rendelete tartalmazza.

(4) A személyi térítési díjat az intézményi térítési díj, valamint a kötelezett jövedelmi viszonyai figyelembe vételével kell megállapítani.

13. § (1) Ha a jogosult távolmaradását étkeztetés esetén a jogosult vagy a kötelezett előre nem látható ok miatt nem tudja előzetesen bejelenteni, a kötelezett a távolmaradás kezdetétől mentesül a térítési díj megfizetésének kötelezettsége alól.

(2) Az étkeztetést igénybe vevő jogosult minden év február 28-ig igazolja a személyi térítési díj megállapításához irányadó jövedelmét az 1. § (3) bekezdés szerint.

IV. FEJEZET Záró rendelkezések

14. § Ez a rendelet 2021. augusztus 1-jén lép hatályba.

15. § [1]

1. melléklet

Jövedelemnyilatkozat

A) Az ellátást igénybe vevő személyi adatai:

1. Név: ………………………………………………………………

2. Születési név: ……………………………………………………..

3. Lakóhelye:…………………………………………………………

B) Az igénylővel egy háztartásban élő közeli hozzátartozók száma: …..fő

A B) pontban szereplő közeli hozzátartozók neve:

a) ………………………………………………….

b) ………………………………………………….

c) ………………………………………………….

d) ………………………………………………….

e) ………………………………………………….

f) ………………………………………………….

g) ………………………………………………….

C) Jövedelmi adatok*

Forintban

A jövedelmek típusai

Kérelmező
jövedelme

Közeli hozzátartozók jövedelme

Összesen

a)

b)

c)

d)

e)

f)

g)

1.

Munkaviszonyból, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyból származó jövedelem és táppénz

2.

Társas és egyéni vállalkozásból származó jövedelem

3.

Ingatlan, ingó vagyontárgyak értékesítéséből

4.

Nyugellátás, baleseti nyugellátás, egyéb nyugdíjszerű ellátások

5.

A gyermek ellátásához és gondozásához kapcsolódó támogatások (GYED, GYES, GYET, családi pótlék, gyermektartásdíj, árvaellátás stb.)

6.

Járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított rendszeres pénzbeli ellátás

7.

Föld bérbeadásából származó jövedelem

8.

Egyéb (pl. ösztöndíj, értékpapírból származó jövedelem, kis összegű kifizetések stb.)

9.

Összes bruttó jövedelem

10.

A család havi nettó jövedelme összesen

*A jövedelem alatt az Szt. 4. § (1) bekezdés a) pontjában foglaltakat kell érteni.

Egy főre jutó havi családi nettó jövedelem: ..................................... Ft/hó.

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a NYILATKOZAT-ban közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

Tudomásul veszem, hogy a NYILATKOZAT-ban közölt adatok valódiságát a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hatáskörrel és illetékességgel rendelkező adóigazgatósága útján ellenőrizheti

Dátum: ...........................

………………………………………. …………………………………

Ellátást igénybe vevő aláírása Nagykorú hozzátartozó aláírása

2. melléklet

Vagyonnyilatkozat

I. A kérelmező személyes adatai

Neve: ............................................................................................................................

Születési neve: .............................................................................................................

Anyja neve: ..................................................................................................................

Születési hely, év, hó, nap: ..........................................................................................

Lakóhely: .....................................................................................................................

Tartózkodási hely: .......................................................................................................

Társadalombiztosítási Azonosító Jele: .......................................................................

II. A kérelmező és a vele együtt élő közeli hozzátartozójának vagyona

A. Ingatlanok

1. Lakástulajdon és lakótelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat):

- címe: ........................................ város/község ........................... út/utca .......... hsz.,

- alapterülete: ........... m2,

- tulajdoni hányad: ...........................,

- a szerzés ideje: ................ év.

Becsült forgalmi érték:* .......................................... Ft

Az ingatlan-nyilvántartásba az ingatlanra vonatkozóan bejegyzett terhek, korlátolt dologi jogok, vagyoni értékű jogok vagy feljegyzett tények:

................................ (pl. haszonélvezet, jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom, használati jogok, szolgalom).

2. Üdülőtulajdon és üdülőtelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat):

- címe: ........................................ város/község ........................... út/utca ............. hsz.,

- alapterülete: ........... m2,

- tulajdoni hányad: ...........................,

- a szerzés ideje: ................ év.

Becsült forgalmi érték:* .......................................... Ft

Az ingatlan-nyilvántartásba az ingatlanra vonatkozóan bejegyzett terhek, korlátolt dologi jogok, vagyoni értékű jogok vagy feljegyzett tények:

................................ (pl. haszonélvezet, jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom, használati jogok, szolgalom).

3. Egyéb, nem lakás céljára szolgáló épület- vagy épületrész-tulajdon (vagy állandó használat):

- megnevezése .................................... (pl. zártkerti építmény, műhely, üzlet, műterem, rendelő, garázs),

- címe: ........................................... város/község ......................... út/utca ............. hsz.,

- alapterülete: ........... m2,

- tulajdoni hányad: ...........................,

- a szerzés ideje: ................ év.

Becsült forgalmi érték:* .......................................... Ft

Az ingatlan-nyilvántartásba az ingatlanra vonatkozóan bejegyzett terhek, korlátolt dologi jogok, vagyoni értékű jogok vagy feljegyzett tények:

................................ (pl. haszonélvezet, jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom, használati jogok, szolgalom).

4. Termőföldtulajdon (vagy állandó használat):

- megnevezése: ......................................................................................................................

- címe: ........................................... város/község ....................... út/utca ............ hsz., (pontos cím hiányában: ...................... helyrajzi szám),

- alapterülete: ........... m2,

- tulajdoni hányad: ...........................,

- a szerzés ideje: ................ év.

Becsült forgalmi érték:* .......................................... Ft

Az ingatlan-nyilvántartásba az ingatlanra vonatkozóan bejegyzett terhek, korlátolt dologi jogok, vagyoni értékű jogok vagy feljegyzett tények:

................................ (pl. haszonélvezet, jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom, használati jogok, szolgalom).

B. Egyéb vagyontárgyak

Gépjármű adatai:

a) személygépkocsi: ................................................................ típus .................. rendszám

a szerzés ideje, valamint a gyártás éve: ...............................................................................

Becsült forgalmi érték:** .......................................... Ft

Gépjárműre bejegyzett terhek, gépjárművet terhelő vagyoni értékű jogok:

................................................................................. (pl. elidegenítési és terhelési tilalom, bejegyzett üzemben tartói jog). A gépjárművet mozgáskorlátozottságra tekintettel tartják fenn:

igen nem

(a megfelelő aláhúzandó).

b) tehergépjármű, autóbusz, motorkerékpár, vízi- vagy egyéb jármű:

................................................................................................. típus .................. rendszám

a szerzés ideje, valamint a gyártás éve: ..............................................................................

Becsült forgalmi érték:** .......................................... Ft

Gépjárműre bejegyzett terhek, gépjárművet terhelő vagyoni értékű jogok:

................................................................................. (pl. elidegenítési és terhelési tilalom, bejegyzett üzemben tartói jog).

III. Nyilatkozatok

1. Felelősségem tudatában kijelentem [a megfelelő aláhúzandó, és a b) pont szerinti esetben kitöltendő], hogy

a) fizetési számlával nem rendelkezem vagy

b) az alábbi fizetési számlával rendelkezem (valamennyi megjelölendő):

- Pénzforgalmi szolgáltató neve: ................................................................................................

fizetési számla száma: ..............................................................................................................

fizetési számlán kezelt összeg ..................................................................................................

- Pénzforgalmi szolgáltató neve: ................................................................................................

fizetési számla száma: ..............................................................................................................

fizetési számlán kezelt összeg ..................................................................................................

- Pénzforgalmi szolgáltató neve: ................................................................................................

fizetési számla száma: ..............................................................................................................

fizetési számlán kezelt összeg ..................................................................................................

- Pénzforgalmi szolgáltató neve: ................................................................................................

fizetési számla száma: ..............................................................................................................

fizetési számlán kezelt összeg ..................................................................................................

2. Felelősségem tudatában kijelentem [a megfelelő aláhúzandó, és a b) pont szerinti esetben kitöltendő], hogy a velem együttélő közeli hozzátartozóm

a) fizetési számlával nem rendelkezik vagy

b) az alábbi fizetési számlával rendelkezik (valamennyi megjelölendő):

- Pénzforgalmi szolgáltató neve: ................................................................................................

fizetési számla száma: ..............................................................................................................

fizetési számlán kezelt összeg ..................................................................................................

- Pénzforgalmi szolgáltató neve: ................................................................................................

fizetési számla száma: ..............................................................................................................

fizetési számlán kezelt összeg ..................................................................................................

- Pénzforgalmi szolgáltató neve: ................................................................................................

fizetési számla száma: ..............................................................................................................

fizetési számlán kezelt összeg ..................................................................................................

- Pénzforgalmi szolgáltató neve: ................................................................................................

fizetési számla száma: ..............................................................................................................

fizetési számlán kezelt összeg ..................................................................................................

3. Tudomásul veszem, hogy az ellátásra való jogosultság feltételeinek megállapítása érdekében a hatóság a fentiekben megjelölt pénzforgalmi szolgáltató felé megkereséssel élhet a fizetési számlán kezelt összeg tekintetében.

4. Kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek. Hozzájárulok a nyilatkozatban szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárásban történő felhasználásához, kezeléséhez.

Kelt: .......... év .............................. hó ............ nap

................................................
aláírás

Megjegyzés:

A vagyoni helyzet vizsgálatakor nem kell figyelembe venni az életvitelszerűen lakott ingatlan eladása, valamint az életvitelszerűen lakott ingatlanon fennálló vagyoni értékű jog átruházása esetén az eladott ingatlan, illetve átruházott vagyoni értékű jog ellenértékeként a fizetési számlára befizetett összeget.

Ha a kérelmező vagy vele együttélő közeli hozzátartozója bármely vagyontárgyból egynél többel rendelkezik, a vagyonnyilatkozat megfelelő pontját a vagyontárgyak számával egyezően kell kitölteni. Ha a vagyonnyilatkozatban feltüntetett vagyon nem Magyarország területén van, a forgalmi értéket a vagyon helye szerinti állam hivatalos pénznemében is fel kell tüntetni.

* Becsült forgalmi értékként az ingatlannak a településen szokásos forgalmi értékét kell feltüntetni.

** Becsült forgalmi értékként a gépjármű kora és állapota szerinti értéket kell feltüntetni.

3. melléklet

A személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális alapellátásokért fizetendő térítési díjak

I. Étkeztetés

1. Intézményi térítési díj (Ft / ellátási nap):

A

B

C

1

Lakásra szállítással

Elvitellel

2

Ebéd

Szállítás

Ebéd

3

615

100

615

2. A személyi térítési díj csökkentésének, illetve elengedésének megállapításához kapcsolódó jövedelemsávok:

A

B

C

1

Jövedelmi sáv
(Ft)

A térítési díj kedvezmény mértéke

2

Lakásra szállítással

Elvitellel

3

0

100 %

100 %

4

1 - 28.500

74,126 %

86,179 %

5

28.501 - 71.250

11,888 %

13,821 %

6

71.251 - 85.500

9,091 %

10,569 %

7

85.501 -

6,294 %

7,317 %


[1] A 15. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.