Sorokpolány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (V.06.) önkormányzati rendelete

A 2013. évi költségvetés végrehajtásáról

Hatályos: 2014. 05. 06

Az önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk /2/ bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében,

az Alaptörvény 32. cikk /1/ bekezdés f. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


(1) Az önkormányzat képviselő-testülete a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadást

       e ft bevétellel

   e ft kiadással

hagyja jóvá.

(2) Az önkormányzat mérlegszerűen bemutatott bevételeit, kiadásait önkormányzati szinten az 1. mellékletben foglaltaknak megfelelően fogadja el.

(3) A működési célú bevételek és kiadások, valamint a tőkejellegű bevételek és kiadások mérlegét a 2. melléklet szerint fogadja el.


2. §



A képviselő-testület az Önkormányzat 2013. évi zárszámadását részletesen a következők szerint fogadja el:

(1) A bevételek teljesítését részletezve a 3. melléklet tartalmazza.


(2) A kiadások teljesítését részletezve a 4. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat beruházási és felújítási kiadásait az 5. melléklet szerint hagyja jóvá.

(4) A többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségek célonkénti és címenkénti alakulását a 6. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) Az önkormányzat által nyújtott kölcsönök állományát lejárat és eszközök szerint a 7. melléklet szerint fogadja el.

(6) Az önkormányzat a 2013. december 31-i állapot szerinti adósságállományát lejárat és eszközök szerinti bontásban a 8. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) Az önkormányzat által adott közvetett támogatások összegét a 9. melléklet szerint fogadja el.

(8) Az EU-s támogatással megvalósuló programok és projektek, valamint az önkormányzaton kívül megvalósult projektekhez való hozzájárulás pénzügyi elszámolását a 10. melléklet szerint fogadja el.

(9) A képviselő-testület az önkormányzat 2013. évi egyszerűsített mérlegét, egyszerűsített pénzmaradvány-kimutatását a 11. és 12. mellékletekben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(10) A képviselő-testület az önkormányzat pénzmaradványát és annak felhasználását a 13. mellékletnek megfelelően hagyja jóvá, illetve engedélyezi.

(11) A képviselő-testület a pénzeszközök változásának levezetését a 14. mellékletben szereplő adatok alapján hagyja jóvá.

(12) Az immateriális javak és tárgyi eszközök állományában 2013. évben bekövetkezett változásokat a 15. melléklet részletezi.

(13) Az önkormányzat 2013. december 31-i állapot szerinti vagyonkimutatását – beleértve a „0”-ra leírt, de használatban lévő, illetve használaton kívüli eszközök állományát, a 16. melléklet szerint állapítja meg.

(14) Az önkormányzat tulajdonában lévő, a jogszabály alapján érték nélkül nyilvántartott eszközök állományát a 17. melléklet tartalmazza.

(15) A mérlegben értékkel nem szereplő kötelezettségeket, ideértve a kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos függő kötelezettségeket a 18. melléklet tartalmazza.

(16) Az önkormányzat az önállóan működő és gazdálkodó, illetve önállóan működő költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatának teljesítését a 19. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.


3. §


Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.



Sorokpolány, 2014. április 30.




        Antal Lászlóné           Horváth Zoltánné

        Polgármester             jegyző


A rendelet 2014. május 05-én kihirdetésre került.


Horváth Zoltánné

jegyző