Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2010. (II. 10.) önkormányzati rendelete

a Hajmáskér-Sóly Körjegyzőség hivatalában foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról, valamint kegyeleti támogatásokról

Hatályos: 2010. 02. 12

Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2010. (II. 10.) önkormányzati rendelete

a Hajmáskér-Sóly Körjegyzőség hivatalában foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról, valamint kegyeleti támogatásokról

2010.02.12.

Hajmáskér Község Önkormányzat Képviselő-testülete –a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény (a továbbiakban: Ktv.) 4. §-ában kapott felhatalmazás alapján, figyelemmel a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 1994. évi LXIV. tv. 13. § (1) bekezdésére, az alábbi rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya Hajmáskér-Sóly Körjegyzőség Hivatalában (továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőkre terjed ki.

(2) A rendelet 2. és 3. §-ában meghatározott szabályokat a polgármester tekintetében is alkalmazni kell.

Juttatások

2. § (1) A köztisztviselő részére az Önkormányzat a következő juttatásokat biztosítja:

a) a Ktv.49/F. §-a szerinti cafetéria juttatás

b) illetményelőleg (évi egy alkalommal 30.000,-Ft összeghatárig)

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott juttatások és támogatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a körjegyző az egységes közszolgálati szabályzatban állapítja meg.

Kegyeleti támogatások

3. § (1) A körjegyző a köztisztviselőt a közszolgálat halottjává, illetve a munkavállalót a Hivatal saját halottjává nyilváníthatja.

(2) Az elhunyt köztisztviselővel és munkavállalóval közös háztartásban élt közeli hozzátartozót – amennyiben a köztisztviselőt nem nyilvánították a közszolgálat halottjává, illetve a munkavállalót nem nyilvánították a Hivatal saját halottjává – kérelmére temetési segély illeti meg, melynek összege: 20.000 Ft.

(3) A támogatás mértékét, feltételeit és az elbírálás rendjét a körjegyző az egységes közszolgálati szabályzatban állapítja meg.

4. § (1) A rendeletben meghatározott juttatások fedezetét az Önkormányzat éves költségvetési rendeletében biztosítja.

Záró rendelkezések

5. § (1) E rendelet 2010. február 12. napján lép hatályba.

(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg az Önkormányzat 2/1999. (I.27.) rendelete és a 14/2001. (X.25.) rendelete hatályát veszti.