Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2021 (I.28.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli és hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és díjairól szóló 5/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 01. 29- 2021. 01. 29

Hajmáskér Község Önkormányzat Képviselő-testületének hatáskörében eljáró Hajmáskér Önkormányzatának Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kacsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva–tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI.3.) Korm. rendelettel elrendelt veszélyhelyzetre – az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva


1.§ Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2017. (II. 23.) a hivatali helyiségen kívüli és hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és díjairól szóló önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) 6. § (4) bekezdése helyébe az alábbi (4) bekezdés lép:

„(4) A házasulandók az (1) és (2) bekezdésben meghatározott díjakat legkésőbb a házasságkötés létesítését megelőző 7. napig kötelesek a Hivatal költségvetési elszámolási számlájára, házipénztárba, vagy készpénzátutalási megbízáson befizetni és a befizetés tényét igazolni.”


2.§ A Rendelet 6. § a következő (5), (6) bekezdéssel egészül ki.


„(5) Amennyiben a többletszolgáltatás igénybevevői a házasságkötési szándékukat a házasságkötés tervezett időpontját legkésőbb 2 nappal megelőzően írásban visszavonják, az általuk befizetett díj teljes összegének visszatérítésére jogosultak.


(6) A házasságkötéséért fizetendő díjak évente felülvizsgálatra kerülnek.”


3. § A Rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és hatályba lépését követő napon hatályát veszti.