Hajmáskér Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (III.24.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

Hatályos: 2023. 10. 27

Hajmáskér Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (III. 24.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

2023.10.27.

Hajmáskér Község Önkormányzata Polgármestere a Képviselő-testület feladat- és hatáskörében, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 27/2021. (I.29.) Korm. rendelettel elrendelt és a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdés 6. pontjában, 5. § (2) bekezdés b)-c) pontjában, (4) bekezdés, 6. § (5)-(6) bekezdésében, 11. § (16) bekezdésében, 13. § (1) bekezdésében, 18. § (1) bekezdésében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 107. §-ában, 109. § (4) bekezdésében, 143. § (4) bekezdés i) pontjában, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. tv. (a továbbiakban: Áht.) 97. § (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet tárgyi hatálya Hajmáskér Község Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) tulajdonából és az Önkormányzatot megillető vagyoni értékű jogokból álló törzsvagyonára és üzleti vagyonára (a továbbiakban együtt: önkormányzati vagyon) terjed ki.

(2) A rendelet személyi hatálya az Önkormányzatra, az önkormányzati vagyon használóira terjed ki.

2. Az Önkormányzat vagyona

2. § Az Önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező forgalomképtelen törzsvagyon a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvényben (a továbbiakban: Nvtv.) meghatározott vagyon, mely vagyonelemeket az 1. melléklet tartalmazza.

3. § Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) az önkormányzati vagyonból nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonná vagyonelemet nem minősít.

4. § (1) Az önkormányzati törzsvagyon korlátozottan forgalomképes vagyonelemei:

a) a közmű jellegű létesítmények,

b) az Önkormányzat által alapított költségvetési szervek használatában lévő vagyon,

c) mindazon vagyon, melyet törvény vagy a Képviselő-testület rendeletével annak nyilvánít.

(2) Az Önkormányzat korlátozottan forgalomképes törzsvagyon elemeit a 2. melléklet tartalmazza.

5. § (1) Az Önkormányzat üzleti vagyona az Nvtv. szerint mindaz a vagyon, amely nem tartozik a törzsvagyonba. Az üzleti vagyon az Önkormányzat eredményes, növekvő színvonalú működését, anyagi gyarapodását szolgáló vagyon.

(2) Az önkormányzati üzleti vagyon ingatlan vagyonelemei:

a) építmények, nem lakás céljára szolgáló helyiségek,

b) építési telkek,

c) mezőgazdasági földterületek

d) a sportpályák és sportcélú létesítmények

e) egyéb vagyon.

(3) Az önkormányzati üzleti vagyon ingó és vagyoni értékű jogok vagyonelemei:

a) készpénz,

b) egyéb pénzeszközök és követelések,

c) értékpapírok,

d) kötvények, részvények,

e) vállalkozásban lévő üzletrészek,

f) használati és haszonélvezeti jog,

g) szolgalmi jog,

h) egyéb vagyoni értékű jogok.

(4) Az Önkormányzat üzleti vagyonához tartozó ingatlan vagyonelemek körét a 3. melléklet tartalmazza.

(5) Az Önkormányzat vagyonkezelésbe adott vagyonát a 4. melléklet tartalmazza.

3. A vagyon minősítése

6. § (1) Az Nvtv.-ben meghatározott vagyon minősítése, átminősítése a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

(2) Az (1) bekezdés szerinti minősítést, átminősítést kezdeményezheti:

a) a polgármester,

b) a jegyző,

c) a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság,

(3) Az üzleti vagyonból a törzsvagyonba történő átminősítés akkor lehetséges, ha

a) a vagyonelem kötelező önkormányzati feladatkör ellátását, vagy hatáskör gyakorlását szolgáló funkciót tölt be, vagy az átminősítést követően ilyenné válik, vagy

b) a község településrendezési eszközeinek módosítása azt alátámasztja.

(4) A törzsvagyon körébe tartozó vagyonelem üzleti vagyonná történő átminősítése abban az esetben lehetséges, ha az a továbbiakban kötelező önkormányzati feladatkör ellátását, vagy hatáskör gyakorlását nem szolgálja, és a feladatkör ellátása, vagy a hatáskör gyakorlása az átminősítést követően az átminősítéssel érintett vagyonelem nélkül is megoldható.

4. A tulajdonosi jogok gyakorlása

7. § (1) Az Nvtv. szerinti tulajdonosi joggyakorló a Képviselő-testület.

(2) Az önkormányzati vagyonra vonatkozó ügyekben a Képviselő-testületet közigazgatási hatósági és bírósági eljárásban a polgármester képviseli és gyakorolja az ügyfél jogát. Az Önkormányzat jogi képviseletének biztosításáról a polgármester gondoskodik.

(3) A tulajdonost megillető jognyilatkozatok megtétele - így különösen tulajdonosi hozzájárulás kiadása, építési eljárás kezdeményezése, megállapodáson alapuló szolgalmi jog létesítése, elidegenítési és terhelési tilalmak bejegyzésének kezdeményezése, elidegenítési és terhelési tilalmak törlésének engedélyezése, a további megterheléshez történő hozzájárulás megadása, megtagadása - a polgármester hatáskörébe tartozik.

5. Önkormányzati vagyon kezelése, hasznosítása

8. § A Képviselő-testület olyan vagyonelemet, amelyre vagyonkezelői jog létesíthető nem határoz meg.

9. § (1) A nettó 25 millió Ft értékhatár alatti vagyon értékesítése a Képviselő-testület döntése szerint pályázati eljárás lefolytatásával vagy annak mellőzésével történhet.

(2) Önkormányzati vagyont értékesíteni nettó 25 millió Ft értékhatár felett csak versenyeztetés útján lehet az Nvtv.-ben meghatározottak szerint.

(3) Az Önkormányzat vagyonát ingyenesen átruházni az Nvtv.-ben meghatározottak szerint lehet.

10. § A pályázati kiírásnak tartalmaznia kell

a) a kiíró szerv nevét, a kifüggesztésének és levételének napját,

b) a pályázatra kiírt vagyontárgy megnevezését, helyét (utca, házszám, helyrajzi szám),

c) a vagyontárgy hasznosítására, használatára vonatkozó szakhatósági kikötéseket,

d) a vagyontárgy minimális, induló alapárát, bérbeadás esetén a bérleti díjat és annak karbantartási módját, épületvagyon hasznosítása esetén az egyedi építészeti és funkcionális megkötéseket,

e) a pályázat tartalmi előírásaira vonatkozó tájékoztatást,

f) a pályázati ajánlat benyújtásának helyét és határidejét,

g) a pályázati tárgyalás helyét és idejét,

h) a pályázati biztosíték összegét és befizetésének módját,

i) a tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy a kiíró fenntartja a jogot, hogy a pályázatot visszavonja, vagy érvénytelennek nyilvánítsa és

j) a kapcsolattartó elérhetőségét.

11. § A pályázati hirdetményt a Hajmáskéri Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) hirdetőtábláján, az Önkormányzat honlapján és a kiíró által szükségesnek tartott felületeken kell közzétenni.

12. § (1) A pályázatnak tartalmaznia kell

a) a pályázó nevét, személyi számát, adóazonosító jelét/adószámát, anyja nevét, pontos lakcímét, nyilatkozatát, állampolgárságára vonatkozóan, meghatalmazott esetén meghatalmazását,

b) jogi személy esetén a társaság megnevezését, székhelyét, statisztikai számjelét, cégbírósági bejegyzés számát, adószámát, képviselő nevét, aláírási címpéldányát,

c) a tervezett tevékenység vagy tevékenységi kör megnevezését,

d) a pályázati biztosíték befizetésének igazolását,

e) a pályázati biztosíték visszafizetéséhez a pályázó átutalási számlaszámát és

f) a pályázó nyilatkozatát, hogy a pályázati feltételeket elfogadja, jogi személy esetén, nyilatkozatát, az Nvtv. 3. § (2) bekezdésében foglaltak szerint arról, hogy a törvény 3. § (1) bekezdés 1. pont (b) alpontja szerinti átlátható szervezet.

A pályázati tárgyalás lebonyolítása a pályázat kiírójának a feladata.

(2) A pályázónak vagy meghatalmazottjának a pályázati tárgyaláson minden külön értesítés nélkül meg kell jelenni. A késés vagy távollét - előzetes jelentkezés ellenére is - a pályázatból való kizárást vonja maga után.

(3) A pályázati tárgyaláson a pályázókon, a levezető elnökön és jegyzőkönyvvezetőn kívül még legalább egy (független) személy részt vesz. Az ott elhangzottakról folyamatosan vezetett jegyzőkönyvet kell készíteni, melyet a pályázati tárgyalást levezető elnök, a jegyzőkönyvvezető, a (független) személy és a pályázó aláír.

(4) A tárgyalás megkezdésekor a levezető elnök

a) ismerteti a beérkezett pályázati ajánlatokat, a pályázati feltételeket,

b) tájékoztatja a résztvevőket a licitálás módjáról,

c) megkérdezi a jelenlévőket, hogy a pályázat lefolytatásával kapcsolatban kizáró okról van-e tudomásuk, illetve van-e a pályázattal kapcsolatos egyéb kérdésük, észrevételük és

d) felhívja a figyelmet a visszalépés következményeire.

(5) A pályázat lefolytatását a pályázók nevének megjelölésével, - ajánlatonként – a jegyzőkönyvben rögzíteni kell.

(6) A pályázat lefolytatását követően a levezető elnök eredményt hirdet, és felhívja a nyertes pályázó figyelmét a teendőkre, a szerződéskötés időpontjára, fizetés módjára vonatkozóan.

13. § (1) A szerződéseket a pályázati eljárást követő 30 napon belül meg kell kötni. Amennyiben a vételár megfizetéséhez hitel felvétele szükséges, úgy a hitelintézeti döntést követő 30 napon belül kell a szerződést megkötni.

(2) Amennyiben a nyertes pályázó az adásvételi szerződést nem köti meg és a vételárat nem egyenlíti ki, úgy a befizetett pályázati biztosítékot elveszíti, és a versenyeztetési ismételten le kell folytatni.

(3) Amennyiben a versenyeztetés eredménytelen volt, a versenyeztetést – szükség esetén módosított pályázati feltételekkel – ismételten le kell folytatni.

14. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat tulajdonában lévő vagyont a döntése vagy törvényi kötelezettsége alapján az Nvtv.-ben foglaltak figyelembe vételével adhatja ingyenes használatba.

(2) A Képviselő-testület az ingyenes használatról szóló döntésében határozza meg a használót a vagyon rendeltetésszerű használatával kapcsolatosan esetlegesen terhelő kötelezettségeket.

6. Önkormányzati költségvetési szervek vagyongazdálkodása

15. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat által alapított költségvetési szervek (a továbbiakban: költségvetési szerv) részére a működésükhöz szükséges vagyon használati jogát a feladat ellátáshoz szükséges mértékben biztosítja. A közös alapítású és fenntartású költségvetési szervek vagyona feletti rendelkezési jogot az alapítók és fenntartók között létrejött megállapodás szabályozza.

(2) A költségvetési szervek a használati joguknál fogva a tulajdonostól elvárható gondossággal jogosultak és kötelesek a vagyon rendeltetésszerű használatára, működtetésére, fenntartására, hasznosítására, a vagyonhoz fűződő közüzemi költségek viselésére.

(3) A költségvetési szervek joga a használatukban lévő vagyon hasznosításával az alaptevékenységet nem sértő, és kizárólag a költségvetési szerv bevételeit növelő, kötelező feladatok ellátását nem veszélyeztető - bevételszerző tevékenységet folytatni.

(4) A költségvetési szerv használatában lévő ingatlant a szerv vezetője maximum egy évig terjedő időtartamra jogosult bérbe, használatba adni. Az éven túli bérbe, használatba adáshoz a Képviselő-testület hozzájárulása szükséges. A költségvetési szerv vezetője az általa használt ingatlant alkalmanként 30 napot meg nem haladó időtartamra adhatja térítésmentes használatba az Nvtv.-ben foglaltak figyelembe vételével. A bérbe, használatba adásra vonatkozó versenyeztetés lebonyolítására, valamint a szerződés megkötésére a költségvetési szerv vezetője köteles.

(5) A bevételszerző tevékenység eredményességéért és jogszerűségéért a költségvetési szerv vezetője felel

(6) Ha a Képviselő-testület másként nem rendelkezik, a költségvetési szerv a bevételszerző tevékenységből származó eredményeit köteles visszaforgatni az alaptevékenység ellátását szolgáló kifizetések teljesítésére.

(7) A vagyon bérbeadására, hasznosítására csak írásbeli szerződés alapján, a Képviselő-testület döntései, valamint a költségvetési szervek belső szabályzataiban részletezett feltételekkel kerülhet sor. A több évre szóló szerződésekben meghatározott bérleti díjak értékállóságáról a szerződésben rendelkezni kell.

(8) A költségvetési szervek ingó vagyontárgyai értékesítésére vagy selejtezésére a költségvetési szerv vezetője 50.000.- Ft egyedi értékig önállóan, 50.001-100.000,- Ft egyedi érték esetén a polgármester, 100.000,- Ft-ot meghaladó egyedi érték esetén pedig a Képviselő-testület előzetes hozzájárulásával jogosult. Az értékmegállapítás alapja az értékesítésre vagy selejtezésre kerülő vagyontárgy vagy vagyontárgyak bruttó forgalmi értéke. Az értékesítésből származó bevétel az Önkormányzat érintett költségvetési szervének költségvetését illeti meg. A költségvetési szerv vezetőjének az értékesítésről és a selejtezésről a zárszámadáshoz kapcsolódóan számot kell adnia.

(9) A költségvetési szerv vezetője lehetősége van minden évben legkésőbb október 15-ig írásban jelezni a költségvetési szerv használatában lévő vagyon karbantartásával, felújításával, korszerűsítésével, pótlásával kapcsolatos, szakszerű érvekkel alátámasztott igényét a jegyzőnek, annak érdekében, hogy az a következő évi költségvetési koncepció összeállításánál számításba vehető legyen.

(10) A költségvetési szervet megillető követelésről az intézmény likviditásának megtartása mellett lemondani

a) az 50.000,- Ft egyedi összeget meg nem haladó követelés esetében a költségvetési szerv vezetője önállóan,

b) az 50.000,- Ft egyedi összeget meghaladó követelés esetében a Képviselő- testület engedélyével jogosult.

7. A vagyon értékének meghatározása

16. § (1) Az önkormányzati vagyon értékesítése esetén az adott vagyonelem forgalmi értékét meg kell határozni.

(2) Az Önkormányzat

a) ingatlan vagyonának értékét a forgalmi értékbecslés alapján megállapított értéken,

b) az ingó vagyonának értékét nyilvántartási értéken,

c) értékpapír vagyonának értékét névértéken kell megállapítani.

(3) Ingatlanvagyon tulajdonjogának Önkormányzat általi visszterhes megszerzését megelőzően az adott ingatlan forgalmi értékét meg kell állapítani. Ettől - a Képviselő-testület egyedi döntésével - abban az esetben lehet eltérni, ha az ingatlanért kért érték az ingatlan lényegi jellemzőivel - így különösen: annak területével, elhelyezkedésével, természeti és környezeti adottságaival - azonos jellemzőkkel rendelkező ingatlan helyben szokásos forgalmi értékét nem haladja meg. Amennyiben a Képviselő-testület a forgalmi értékbecslés beszerzésére vonatkozó főszabálytól való eltérésről határoz, úgy e határozat részeként az ingatlan tulajdonjogának megszerzéséről is dönthet.

(4) Ha a szerződés tárgya több vagyonelem, a rendelet értékhatárra vonatkozó rendelkezéseinek alkalmazásakor a vagyonelemek együttes értéke az irányadó.

(5) Örökölt vagyon esetén - amennyiben az adó- és értékbizonyítvány 6 hónapnál nem régebbi - a hagyatéki eljárás során megállapított értéket kell a vagyon értékének tekinteni.

(6) A tőzsdére bevezetett értékpapír 5 millió Ft-ot meghaladó elidegenítése esetén a pályázati indulóárat az értékesítésről hozott képviselő-testületi döntés napját megelőző 5 tőzsdei napnak megfelelő átlagár alapján kell megállapítani.

(7) Apport gazdasági társaságba való bevitelekor a vagyon piaci értékét könyvvizsgáló bevonásával kell megállapítani és azt a piaci értéken kell a vállalkozásba vinni.

8. A vagyonszerzés szabályai

17. § (1) Az Önkormányzat visszterhes ingatlanvagyon szerzése és az Önkormányzatot jogszabály vagy szerződés által megillető elővásárlási jog gyakorlása kizárólag a Képviselő-testület döntése alapján történhet.

(2) Az önkormányzati tulajdonszerzést megelőzően a vagyonelem forgalmi értékét meg kell határozni.

(3) Az ingatlanvagyon megszerzése esetén a döntés előkészítése során vizsgálni kell, hogy az ingatlan megszerzése milyen önkormányzati célok megvalósításához és milyen feltételek mellett alkalmas, fel kell tárni a továbbhasznosítási lehetőségeket, illetve a várható üzemeltetési költségek körét és nagyságát is.

18. § (1) Ingyenes felajánlás révén akkor kerülhetnek az Önkormányzat tulajdonába ingó és ingatlan vagyontárgyak, ha az Önkormányzat képes a felajánlott vagyonnal való gazdálkodással járó kötelezettségek teljesítésére.

(2) A felajánlás elfogadásáról a Képviselő-testület dönt. A vagyonátadás során felmerült költségeket az Önkormányzat viseli.

9. Az Önkormányzat követeléseiről való lemondás

19. § Az Önkormányzat követeléseiről 50.000,-Ft egyedi értékhatárig a polgármester, 50.000,‑Ft egyedi értékhatár feletti összegről a Képviselő-testület jogosult lemondani. A követelésről való lemondás nem veszélyeztetheti a költségvetési gazdálkodás likviditását.

10. Önkormányzati forrásbevonás

20. § Az önkormányzati forrásbevonás - adósságot keletkeztető ügylet (hitelfelvétel, kötvény kibocsátás) - a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló törvény és az Áht., valamint az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló kormányrendelet vonatkozó rendelkezéseinek figyelembe vételével történhet.

11. Vagyonnyilvántartás és leltár

21. § (1) Az Önkormányzat vagyonáról az Nvtv.-ben és a Mötv.-ben meghatározott előírásoknak megfelelő számviteli és kataszteri nyilvántartásokat kell vezetni.

(2) A vagyonleltár alapját képező nyilvántartások állományának felfektetéséről és folyamatos vezetéséről, valamint a vagyonleltár összeállításáról, az ingatlanok esetében a vagyonkataszterben szereplő adatok egyezőségéről a Hivatal gondoskodik.

12. Záró rendelkezések

22. § (1) Ez a rendelet 2021. március 25. napján lép hatályba.

(2) Hatályát veszti az Önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 8/2012 (VI. 01.) önkormányzati rendelet.

1. melléklet1

FORGALOMKÉPTELEN VAGYON

Sorsz.

Helyrajzi szám

Megnevezés

Utca

Terület (m2)

1.

Buszforduló Öskü felé

József Attila lakótelep

2.

Buszforduló Vasútállomás

Kossuth Lajos utca

3.

Hajmáskér 6.sz. kút

Tábori út

4.

05

Közút

Külterület

5572

5.

09

Közút

Külterület

23769

6.

010/4

Saját használatú út

1041

7.

010/6

Saját használatú út

84

8.

011

Saját használatú közút

7697

9.

012/7

Saját használatú út

Külterület

4775

10.

012/11

Saját használatú út

231

11.

013

Közút

2616

12.

015/6

Külterületi út

197

13.

015/7

Külterületi út

550

14.

015/8

Külterületi út

1013

15.

015/9

Külterületi közút

1116

16.

015/16

Külterületi út

1098

17.

015/18

Külterületi út

3439

18.

015/24

Külterületi út

2423

19.

015/26

Külterületi út

3190

20.

020/4

út

Rákóczi Ferenc utca

1083

21.

021

Közút

Határ út

5369

22.

023

Közút

Külterület

9971

23.

026/3

Út

Külterület

868

24.

026/10

Út

Külterület

670

25.

026/18

Árok

844

26.

030/4

Külterületi út

2644

27.

030/8

Külterületi út

1174

28.

030/10

Külterületi út

2081

29.

030/13

Külterületi út

813

30.

039

Közút

Külterület

600

31.

047/2

Közút

Külterület

251

32.

051

Közút

Külterület

494

33.

053

Temető

Kossuth Lajos utca

13294

34.

057/14

Árok

163

35.

057/18

Külterületi út

1010

36.

060/17

Árok

Külterület

5099

37.

063

Közút

Külterület

1680

38.

064

Közút

Külterület

11346

39.

065/7

Saját használatú út

Külterület

1853

40.

065/34

Saját használatú út

Külterület

474

41.

066

Közút

Külterület

960

42.

068/2

Országos közút

Külterület

21348

43.

073/2

Külterületi út

5189

44.

073/12

Külterületi út

2355

45.

073/16

Külterületi út

4808

46.

077/11

Külterületi út

36

47.

08/8

Külterületi út

3873

48.

08/11

Külterületi közút

6152

49.

081/4

Árok

2894

50.

087/2

Közút

Külterület

567

51.

1/20

Utca

Zrínyi Miklós utca

3057

52.

1/32

Kivett saját használatú út

970

53.

1/4

Kivett út

294

54.

21

Közterület

Széchenyi István utca

4479

55.

49

Utca

Erkel Ferenc utca

6216

56.

87

Közterület

Munkácsy Mihály utca

9772

57.

115

Közterület

Rákóczi köz

835

58.

133

Közterület

Ady Endre utca

663

59.

156

Utca

Rákóczi Ferenc utca

11973

60.

174

Közterület

Dózsa György utca

8888

61.

178

Árok

Dózsa György utca

418

62.

180

Közterület

Tüskés köz

1493

63.

229

Közterület

Ady Endre utca

1256

64.

247

Közterület

Bem József utca

981

65.

260

Közterület

Honvéd utca

4125

66.

261

Közterület

Hunyadi János utca

1684

67.

271

Közterület

Templom köz

1202

68.

275

Közterület

Templom köz

346

69.

342

Közterület

Patak utca

1856

70.

358

Közterület

Patak utca

157

71.

367

Közterület

Kossuth Lajos utca

479

72.

373

Közterület

Névtelen

630

73.

390/1

Út, árok

359

74.

402/3

Közút

Tábor

56

75.

404/4

Közút

190

76.

411/5

Út

Táncsics Mihály utca

62

77.

418

Közterület

Táncsics Mihály utca

2653

78.

425/3

Közút

88

79.

432

Közterület

Kinizsi Pál utca

1020

80.

461

Közterület

Petőfi Sándor utca

1490

81.

472/2

Közterület

Arany János utca

3954

82.

472/12

Közút

284

83.

472/13

Közút

Deák Ferenc utca

3552

84.

491/30

Beépítetlen terület

Tábori út

0

85.

491/35

Beépítetlen terület

Jókai Mór ltp.

224

86.

491/36

Beépítetlen terület

Jókai Mór ltp.

38233

87.

495/1

Beépítetlen terület

Névtelen

6766

88.

495/3

Beépítetlen terület

2555

89.

519

Szántó

Tábori út

13016

90.

555/3

Közút

Diófa köz

403

91.

558

Közterület

Hársfa utca

11196

92.

578

Közterület

Diófa utca

18451

93.

607/20

Közút

822

94.

607/22

Közút

839

95.

607/23

Közterület

4541

96.

607/26

Közterület

669

97.

608

Közterület

Szederfa utca

3586

98.

614

Közterület

József A. ltp.

466

99.

615

Járda

Tábori út

1557

100.

615/

Buszmegálló

Tábori út

10

101.

616/13

Közterület

Tábor

6321

102.

616/23

Közterület

Gyűjtő utak

4099

103.

616/28

Közterület

Tábor

1667

104.

616/33

Út

Tábor

4792

105.

616/35

Út

Tábor

1833

106.

616/41

Út

Tábor

344

107.

616/45

Közút

Tábor

1245

108.

616/47

Közút

Tábor

1100

109.

616/49

Árok

Tábor

470

110.

616/84

Út

Tábor

1012

111.

616/91

Vasút melletti terület

Tábor

2517

112.

616/108

Út

Tábor

75

113.

616/112

Út

Tábor

3789

114.

616/115

Út

Tábor

1309

115.

616/118

Út

Tábor

1534

116.

616/139

Közterület

Tábor

2728

117.

616/176

Közút

Tábor

793

118.

616/177

Közlekedési terület

Tábor

8174

119.

616/239

közút

426

120.

617

Temető és ravatalozó

Temető

17035

121.

1011

Közút

Zártkert

549

2. melléklet2

KORLÁTOZOTTAN FORGALOMKÉPES VAGYON

Helyrajzi szám

Megnevezés

Utca

Terület (m2)

önk. Tul. (%)

Buszváró

Tábori út

100

130/

Gazdasági épület

Széchenyi István utca

775

100

472/1

Beépítetlen terület

Jókai utca

122

100

481/5

Beépítetlen terület

Névtelen

89

100

491/11

Kazánház

90

100

491/18

Beépítetlen terület

Tábori út

962

100

491/19

Beépítetlen terület

Tábori út

962

100

491/20

Beépítetlen terület

Tábori út

888

100

491/21

Beépítetlen terület

Tábori út

888

100

491/22

Beépítetlen terület

Tábori út

962

100

491/23

Beépítetlen terület

Tábori út

962

100

491/28

Beépítetlen terület

Tábori út

962

100

491/29

Beépítetlen terület

Tábori út

962

100

491/30

közterület

Tábori út

0

100

506

Beépítetlen terület

Tábori út

3555

100

540

Beépítetlen terület

Diófa utca

604

50

559

Beépítetlen terület

Névtelen

111

100

561

Beépítetlen terület

558. út mellett

412

100

Önkormányzat költségvetési szervek használatban lévő ingatlanai

149

Óvoda

Rákóczi utca 13.

1299

100

210

Polgármesteri Hivatal

Kossuth Lajos u. 31

939

100

246

Általános iskola

Bem József u. 2

2044

100

250

Orvosi rendelő

Bem József u. 3

452

100

323/1

Műhely, volt posta épülete

Kossuth Lajos utca 22.

1078

100

323/4

Művelődési ház

Kossuth Lajos utca 20.

2840

100

616/137

Közösségi ház

Iskola u. 4

1812

100

616/138

Parancsnoki épület

Tábor

5150

100

3. melléklet3

ÜZLETI VAGYON

Helyrajzi szám

Megnevezés

Utca

Terület (m2)

önk. Tul (%)

Egyéb üzleti vagyon

Táborkerítés

Zártkert

100

055

Szántó

2397

100

056

Szántó

502

100

612

Lakóház udvar

József A. lakótelep

1193

100

616/136

Beépítetlen terület

Tábor

2587

100

616/156

Tábori 1-2 jelű épület

Tábori út

8271

100

616/168

Boltíves (múzeum)

Tábor

6200

100

Telkek

339

árok

264

100

351

Kivett, beépítetlen terület

159

100

355

Kivett, beépítetlen terület

116

100

507/3

Kivett, beépítetlen terület

925

100

607/9

Beépítetlen terület

299

100

607/10

Beépítetlen terület

723

100

607/11

Beépítetlen terület

6731

100

607/13

Beépítetlen terület

7937

100

607/14

Beépítetlen terület

7962

100

607/15

Beépítetlen terület

7854

100

607/17

Beépítetlen terület

5855

100

607/21

Beépítetlen terület

1212

100

607/25

rét

19572

100

616/34

Földterület

Tábor

7456

100

616/36

Telephely, Beépítetlen terület

Tábor

7918

100

616/85

Beépítetlen terület

Tábor

2977

100

616/131

Beépítetlen terület

Tábor

3891

100

616/135

Beépítetlen terület

Tábor

2338

100

616/151

Beépítetlen terület

19023

100

616/166

Beépítetlen terület

Tábor

8733

100

616/171

földterület

Tábor

5803

100

616/178

közterület

Tábor

252

100

616/187

Kivett beépítetlen terület

101168

100

616/188

Kivett beépítetlen terület

59937

100

616/235

Kivett beépítetlen terület

3114

100

616/236

Kivett beépítetlen terület

17420

100

616/237

Kivett, beépítetlen terület

2729

100

1005

Szántó

Zártkert

1827

100

1007

kert

Zártkert

604

100

1012

kert

Zártkert

424

100

1027

Zártkert

137

100

Sportpályák, sportcélú létesítmények

616/6

Sporttelep

Tábor

26970

100

4. melléklet4

VAGYONKEZELÉSBE ADOTT

Helyrajzi szám

Megnevezés

Utca

Terület (m2)

átvevő

Forgalomképtelen vagyon

Bekötött ivóvíz

Diófa utca

Bakonykarszt

Bekötött ivóvíz

Munkácsy Mihály utca

Bakonykarszt

Bekötött ivóvíz

Rákóczi köz

Bakonykarszt

Bekötött ivóvíz

Erkel Ferenc utca

Bakonykarszt

Bekötött ivóvíz

Tábori út

Bakonykarszt

Bekötött víz

József A ltp.

Bakonykarszt

Ivóvízhálózat

Tábor

Bakonykarszt

103/3

Bekötött víz

Munkácsy Mihály utca

Bakonykarszt

171

Bekötött víz

Rákóczi Ferenc utca 44

Bakonykarszt

491/37

Vízmű 5.sz kút

480

Bakonykarszt

495/2

Vízmű - Védter. 5.6.kút

495

Bakonykarszt

615/

Új iskola járdák

Tábor

1080

KLIKK

Korlátozottan forgalomképes vagyon

Légvezeték

Bakonykarszt

133-as forrcső

Bakonykarszt

160-as nyomócső

Bakonykarszt

110-es nyomócső

Bakonykarszt

100-as pvc nyomcső

Bakonykarszt

80-as pvc nyomcső

Bakonykarszt

Medence m3

Bakonykarszt

1.sz. Kút

Bakonykarszt

2. sz kút

Bakonykarszt

Védkerítés m3

Bakonykarszt

Védkerítés 2.sz kút

Bakonykarszt

Védkerítés gépház

Bakonykarszt

Fogyasztó

Bakonykarszt

125 ac nyomócső

Bakonykarszt

100ac nyomócső

Bakonykarszt

80as nyomócső

Bakonykarszt

KG-PVC NA 200 szv. csatorna

Bakonykarszt

Szennyvízbekötés

Bakonykarszt

Gépház

Bakonykarszt

Gépház 1. kút

Bakonykarszt

Szennyvíz csatorna hálózat

Bakonykarszt

Monitoring és szenny.forrás észlelő kút

Bakonykarszt

Ivóvíz bekötővezeték

Kinizsi utca

Bakonykarszt

1/34

Ivó és szennyvíz bekötővezeték

Zrínyi Miklós utca

Bakonykarszt

172/2

Ivóvíz bekötővezeték

Rákóczi Ferenc u. 46.

Bakonykarszt

616/9

Iskolai tornaterem

Iskola utca 8

5751

KLIKK

616/71

Ivóvíz bekötővezeték

Tábori út 80.

Bakonykarszt

616/100

Ivó és szennyvíz bekötővezeték

Tábori út 30.

Bakonykarszt

616/105

Szennyvízbekötő vezeték

Tábor

Bakonykarszt

616/238

Gábor Áron ált. isk.

Iskola utca 1

6306

KLIKK

076

Földterület 1.sz kút

Bakonykarszt

078

Földterület

Bakonykarszt

Üzleti vagyon

026/12

Szántó

Külterület

9897

616/180

Tábor telephely

8388

1

Az 1. melléklet a Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdés - 1. mellékletével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (X. 26.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

2

A 2. melléklet a Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (X. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (X. 26.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 3. melléklet a Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (X. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdés - 2. mellékletével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (X. 26.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 4. melléklet a Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (X. 26.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.