Zalacséb Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (V. 31.) önkormányzati rendeletének indokolása

a nyári napközis tábor igénybevételének módjairól, feltételeiről szóló 7/2021. (VII. 19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 06. 01
a nyári napközis tábor igénybevételének módjairól, feltételeiről szóló 7/2021. (VII. 19.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
Zalacséb Község Önkormányzata a tavalyi sikeres napközis tábor után ismételten megszervezi az 1-8. osztályos gyermekeknek a nyári tábort. A szervezéshez tavaly elfogadott a testület egy rendeletet, amely szabályozza, hogy mikor és kik vehetnek részt a táborban. A rendelet úgy rendelkezik, hogy a képviselő-testület minden évben határozatban állapítja meg a napközis tábor időpontját.
A költségeket a rendeletnek kell tartalmaznia, kötelezettséget csak önkormányzati rendelet írhat elő. Az előzetes költségek számítása megtörtént, amely alapján a táborvezető és a szervezők 28.000 Forint/fő díjat állapítottak meg. A résztvevői díj tartalmazza a belépők költségét, az étkezési térítési díjakat, illetve a személyi költségeket is fedezi.
A rendelet továbbá meghatározza, hogy a zalacsébi állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők 50% kedvezményben részesülnek. A fennmaradó különbözetet zalacsébi gyermek esetében az Önkormányzat saját költségvetés terhére vállalja kifizetni.
További kedvezmény, hogy lakcímtől függetlenül, ahol egy családból legalább 2 gyermek jelentkezik a táborba ott 2000,- Ft/fő testvér kedvezmény jár.
Mivel a tavalyi évhez képest nőttek a költségek a tábor szervezése miatt, ezért a 7/2021. (VII. 19.) önkormányzati rendelet 4. mellékletét módosítani szükséges az új térítési díjakkal.