Benk Község Önkormányzat Polgármesterének 1/2021(II.15.)önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 02. 16

Benk Község Önkormányzat Polgármesterének 1/2021(II.15.)önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Benk Község Önkormányzatának Képviselő-testülete hatáskörében eljáró Benk Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 27/2021.(I.29.) Kormányrendelettel kihirdetett vészhelyzetben, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében veszélyhelyzet idejére meghatározott feladat- és hatáskörében eljárva az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény 61. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § a. költségvetési bevételi főösszegét 61 647 766 forintban,

b. költségvetési kiadási főösszegét 61 647 766 forintban,

állapítja meg.

2. § A Képviselő-testület az önkormányzat bevételeit előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállat feladatok, államigazgatási feladatok szerinti, rovatrendbontásban a 1. melléklet szerinti részletezettségben állapítja meg.

3. § A Képviselő-testület az önkormányzat kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállat feladatok, államigazgatási feladatok szerinti, rovatrendbontásban a 2.melléklet szerinti részletezettségben állapítja meg.

4. § A Képviselő-testület az önkormányzat által irányított polgármester hivatal kiadásait a 4. melléklet szerinti részletezettségben állapítja meg.

5. § A Képviselő-testület az önkormányzat által működtetett könyvtár kiadásait az 5. melléklet szerinti részletezettségben állapítja meg.

6. § A Képviselő-testület a községgazdálkodás kiadásait a 6. melléklet szerinti részletezettségben állapítja meg.

7. § A Képviselő-testület a köztemető kiadásait a 7.melléklet szerinti részletezettségben állapítja meg.

8. § A Képviselő-testület az önkormányzat által folyósított segélyek kiadásait a 8. melléklet szerinti részletezettségben állapítja meg.

9. § A Képviselő-testület az önkormányzat által irányított költségvetési szervek engedélyezett létszámát, külön bemutatva a közfoglalkoztatottak létszámát a 9. melléklet szerint hagyja jóvá.

10. § A Képviselő-testület az önkormányzat és az önkormányzat által irányított költségvetési szervek működési és felhalmozási célú bevételeit és kiadásait – mérlegszerűen – a 10. melléklet szerinti részletezettségben állapítja meg.

11. § A Képviselő-testület az önkormányzat bevételeit , kiadásait rovatonkénti megosztásban a 12.13. melléklet tartalmazza.

12. § A Képviselő-testület az előirányzat felhasználási tervét a 14. melléklet szerint hagyja jóvá.

A Képviselő-testület a polgármester által felhasználható forrásfelhasználás mértékét 500 000 Ft-ban állapítja meg.

13. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit 2021. január 1.-től kell alkalmazni

Melléklet

Mészáros Lajos
polgármester

Dr. Gál-Lakatos Enikő
jegyző