Nyírkércs község képviselő testületének 8/2017 (VI.28..) önkormányzati rendelete

a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól

Hatályos: 2017. 06. 30

Nyírkércs község képviselő testületének 8/2017 (VI.28..) önkormányzati rendelete

a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól

2017.06.30.

Nyírkércs Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23. § (5) bekezdés 5. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012 (XI. 8.) Kormányrendelet 29. §-a alapján a következőket rendeli el:

I. Általános rendelkezések

1. § (1) E rendelet hatálya Nyírkércs község településfejlesztési koncepciójának (a továbbiakban: koncepció), integrált településfejlesztési stratégiájának (a továbbiakban: stratégia), településrendezési eszközeinek, településképi arculati kézikönyvének és településképi rendeletének készítése, módosítása során a 2. §-ban meghatározott partnerekre, valamint a partnerségi egyeztetés szabályaira terjed ki.

(2) Nyírkércs község koncepciójának, stratégiájának, településrendezési eszközeinek, településképi arculati kézikönyvének és településképi rendeletének vagy azok módosításának a partnerekkel történő véleményeztetése „a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről” szóló 314/2012. (XI.8.) Kormányrendelet (a továbbiakban: R) és jelen rendeletben meghatározott szabályok szerint történik.

2. § (1) Az egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: partnerek) köre:

a) a településen állandó lakhellyel, tartózkodási hellyel, illetve ingatlantulajdonnal rendelkező természetes személyek,

b) az adott településrendezési eszközzel összefüggésbe hozható és ott székhellyel, telephellyel rendelkező, közvetlenül érintett gazdálkodó szervezetek,

c) a közigazgatási területen működő elismert egyházak,

d) a közigazgatási területen működő civil és érdekképviseleti szervezetek.

II. A tájékoztatás módja és eszközei

3. § (1) Nyírkércs község koncepciójával, stratégiájával, településrendezési eszközeivel, településképi arculati kézikönyvének készítésével, illetve településképi rendeletével vagy azok módosításával kapcsolatban a partnerek tájékoztatása az Önkormányzat hivatalos hirdetőtábláján közzétéve, az önkormányzati honlapon és lakossági fórumon történik.

(2) A közzétett dokumentumokkal kapcsolatban az ott megjelölt időpontig a partnerek észrevételt, javaslatot tehetnek, véleményt nyilváníthatnak, melyet benyújthatnak papíralapon írásban, vagy beküldhetnek az Önkormányzat honlapján megadott elérhetőségen e-mail formájában.

III. A javaslatok, vélemények dokumentálásnak módja

4. § (1) A határidőn belül véleményt adó, és a véleményt aláíró partnerektől a beérkezett javaslatokat, véleményeket (a továbbiakban: érdemi észrevételek) az ügyirathoz kell iktatni.

(2) A hirdetményben jelölt határidő leteltét követően az érdemi észrevételek megküldésre kerülnek szakmai javaslat készítése céljából a dokumentum készítésével megbízott tervezőnek.

5. § (1) A Képviselőtestület az adott feladatra megbízott tervező és a települési főépítész szakmai javaslata alapján dönt a Partnerek véleményének elfogadásáról vagy el nem fogadásáról.

IV. Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indokolásának módja, dokumentálásuk, nyilvántartásuk rendje

6. § (1) Az el nem fogadott javaslatokat-véleményeket tartalmazó dokumentumokat az ügy aktájában meg kell őrizni.

(2) Az el nem fogadott véleményeket és azok indokolását a Partnerrel tértivevényes levélben kell ismertetni.

V. Az elfogadott koncepció, stratégia, településrendezési eszköz, településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet nyilvánosságát biztosító eszközök

7. § (1) A Polgármester a község hivatalos honlapján gondoskodik az elfogadott koncepció, a stratégia, az arculati kézikönyv, a településképi rendelet és a településrendezési eszközök közzétételéről az elfogadást követő 15 napon belül.

VI. Záró rendelkezések

8. § (1) E rendelet 2017. június 30. napján lép hatályba.

(2) E rendelet előírásait a hatályba lépését követően indult eljárásokban alkalmazni kell.