Nyírkércs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2019 (XII.3..) önkormányzati rendelete

a 65. életévüket betöltött személyek természetbeni támogatásáról

Hatályos: 2019. 12. 03- 2019. 12. 30

Nyírkércs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

A rendelet célja, hatálya


(1) A rendelet célja Nyírkércs község népességmegtartó erejének, a lakosság jólétének növelése, ennek érdekében a településen életvitelszerűen élő, 65. életévüket betöltött személyek természetbeni támogatása.

(2) Az (1) bekezdés szerinti támogatás egyszeri, vissza nem térítendő természetbeni támogatás formájában nyújtható.

(3) A rendelet személyi hatálya kiterjed Nyírkércs község közigazgatási területén élő 65. életüket betöltött, magyar állampolgársággal rendelkező személyekre, akik a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkeznek, életvitelszerűen lakóhelyükön vagy tartózkodási helyükön laknak és a szociális célú tüzelőanyag támogatásról szóló 15/2019. (X.8.) önkormányzati rendelet alapján szociális célú tüzelőanyag támogatásban nem részesültek.

2. §

Eljárási szabályok

 

(1) Az eljárás megindítása hivatalból, kérelem benyújtása nélkül történik.

(2) Nyírkércs Község Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) Képviselő-testülete természetbeni támogatásban részesíti azt a személyt, aki jelen rendelet 1. § (3) bekezdésében foglaltaknak megfelel.

(2) Nem jogosult támogatásra az a személy, akinek háztartásában volt olyan személy, akit a szociális célú tüzelőanyag támogatásról szóló 15/2019. (X.8.) önkormányzati rendelet alapján a képviselő-testület szociális célú tüzelőanyag támogatásban részesít.

(3) Jelen rendeletben meghatározott támogatás megállapításáról Nyírkércs Község Önkormányzatának polgármestere határozatban dönt.

(4) A támogatás ugyanazon ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg.

(5) A kiszállított tűzifát jelen rendelet 1. melléklete szerinti átvételi elismervény kiállításával kell igazolni 2 példányban, melyből egy példány a támogatásban részesülőt illet meg.

(6) Az e rendeletben nem szabályozott eljárásra az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvényt (a továbbiakban: Ákr.) kell megfelelően alkalmazni.


3. §

A támogatás mértéke


A támogatás mértéke 1 erdei köbméter keménylombos fafajta.


4. §

Vegyes és záró rendelkezések


(1) A támogatás forrása az önkormányzat által biztosított saját forrás.

(2) A támogatásra vonatkozó döntést az Általános Igazgatási Osztály készíti elő, amely ellenőrizheti a kérelemben foglalt adatok valódiságát, különös tekintettel az egy lakcímen lakók címadatait. A támogatás elbírálása során – különösen a jogosultág feltételeinek megállapításánál - az e rendeletben nem szabályozott kérdésekben az Szt. rendelkezéseit, az eljárásra az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.

(3) Jelen rendelet a 2019. december 3. napján 18 óra 30 perckor lép hatályba és 2019. december 31-én hatályát veszti.




                  Rostás János Tibor                                                    Szilvási Ágota Andrea

                       polgármester                                                                     jegyző


Záradék:

A rendelet 2019. december 3. napján 18 óra 00 perckor a helyben szokásos módon kihirdetésre került.


Nyírkércs, 2019. december 3.


                                                                                                     Szilvási Ágota Andrea

                                                                                                                 jegyző

Mellékletek