Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 04. 26- 2023. 05. 23

Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről1

2023.04.26.

Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f.) pontjából fakadó eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § 1. pontjában-, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. tv. 23. -24. §-aiban foglalt felhatalmazás alapján, figyelemmel Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény vonatkozó rendelkezéseire, az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, képviselő-testületére és annak bizottságaira, a Közös Önkormányzati Hivatalra, az önkormányzat felügyelete alá tartozó intézményeire terjed ki. A rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

2. A költségvetés előirányzatai és részletezése

2. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2022. évi

a)2 költségvetési működési bevételeit 545 067 740 Ft-ban,

b)3 költségvetési működési kiadásait 591 103 180 Ft-ban,

c)4 működési egyenlegét 110 170 614 Ft-ban,

d)5 költségvetési felhalmozási bevételeit 156 207 054 Ft-ban,

e)6 költségvetési felhalmozási kiadásait 242 632 167 Ft-ban,

f)7 felhalmozási egyenlegét -86 425 213 Ft-ban,

g)8 finanszírozási bevételeit 219 789 752 Ft-ban,

h)9 finanszírozási kiadásait 87 329 099 Ft-ban,

i)10 költségvetési bevételeit 921 064 546 Ft-ban,

j)11 költségvetési kiadásait 921 064 546 Ft-ban állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti megoszlását kötelező, önként vállalt és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 1. melléklet tartalmazza.

(3) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési kiadások kiemelt előirányzatonkénti megoszlását kötelező, önként vállalt és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban a 2. melléklet tartalmazza.

(4) Az Önkormányzat általános működésének és ágazati feladatainak a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény szerinti támogatását a 3. melléklet tartalmazza.

(5) A helyi adókból származó bevételeket és az egyéb közhatalmi bevételeket a 4. melléklet tartalmazza.

(6) Az Önkormányzat által nyújtott támogatásokat, kölcsönöket az 5. melléklet, a támogatások, kölcsönök bevételeit a 6. melléklet tartalmazza.

(7) A lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat a 7. melléklet tartalmazza.

(8) A beruházásokat, felújításokat a 8. melléklet tartalmazza.

3. § (1) Az Önkormányzat által irányított költségvetési szervek bevételeinek forrásonkénti megoszlását kötelező, önként vállalt, valamint állami (államigazgatási) bevételek szerinti bontásban a 16. melléklet tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat által irányított költségvetési szervek kiadásait kiemelt előirányzatonként kötelező, önként vállalt és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban a 15. melléklet tartalmazza.

(3) Az irányító szervi támogatásokat a 9. melléklet tartalmazza.

4. § (1) A Képviselő-testület a 2022. évi költségvetésében

a) 0 Ft működési céltartalékot,

b) 0 Ft általános tartalékot állapít meg. A céltartalék feladatonkénti részletezését a 10. melléklet tartalmazza.

(2) A Képviselő-testület a céltartalék felhasználásáról való döntést – a Képviselő-testületnek történő beszámolási kötelezettség mellett – a polgármester hatáskörébe ruházza.

5. § (1) A több éves kihatással járó kötelezettségvállalásokat a 11. melléklet tartalmazza.

(2) A Képviselő-testület megállapítja, hogy az Önkormányzatnak a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 4. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettsége nincs, az Önkormányzat fennálló hiteltartozással, kibocsátott kötvényállománnyal, kezességvállalással nem rendelkezik. A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási bevételeket és kiadásokat működési és felhalmozási cél szerinti bontásban a 14. melléklet tartalmazza.

6. § Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásait, bevételeit, valamint az Önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásait a 12. melléklet tartalmazza.

7. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat összesített létszámkeretét 18 főben, a 2022. december 31-i tervezett záró létszámát 18 főben, a közfoglalkoztatottak tervezett létszámát 42 főben határozza meg.

(2) A létszámkeretet költségvetési szervenkénti bontásban a 13. melléklet tartalmazza.

8. § (1) Az Önkormányzat által fenntartott költségvetési szerveknek a jóváhagyott éves költségvetés alapján, a vonatkozó jogszabályokban, valamint az alapító okiratukban meghatározott követelmények és feltételek érvényesítésével működnek és gazdálkodnak a gazdaságosságra, a hatékonyságra és az eredményességre vonatkozó előírások, a gazdálkodási, számviteli szabályok maradéktalan betartása, és az ellenőrizhetőség szempontjainak biztosítása mellett.

(2) Az Önkormányzat és a költségvetési szervek az elemi költségvetésüket a rendeletben meghatározott kiemelt előirányzatok szerinti összegekkel állítják össze. A költségvetési szervek elemi költségvetését a polgármester hagyja jóvá.

(3) A költségvetési szervek a bevételek beszedésére és a kiadások teljesítésére a rendeletben, más jogszabályokban és a Képviselő-testület határozataiban foglaltak szerint jogosultak.

(4) A költségvetési szervek tervezett bevételeinek elmaradása nem eredményezi a költségvetési támogatás növekedését. A tervezett bevételek elmaradása esetén, a tervezett kiadási előirányzatok nem teljesíthetők.

9. § (1) A rendeletben meghatározott bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról – a 10. § (2)–(4) bekezdéseiben és a 11. §-ban meghatározott kivételekkel – a Képviselő-testület dönt.

(2) Az (1) bekezdés szerinti módosításokhoz, átcsoportosításokhoz kapcsolódóan a Képviselő-testület szükség szerint, de legalább a II. negyedévet és a III. negyedévet követően továbbá a tárgyévet követően legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig – december 31-i hatállyal – módosítja a rendeletet.

10. § (1) A költségvetési szervek a költségvetésben jóváhagyott kiadási és bevételi előirányzataikat saját hatáskörben módosíthatják, a kiadási előirányzatokon belül átcsoportosítást hajthatnak végre a jelen §-ban foglaltak szerint.

(2) Az előirányzat-módosítás – az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 36. § (2) bekezdésében meghatározott kivétellel – nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére.

(3) Az Ávr. 35. § (1) bekezdése szerint az önkormányzati költségvetési szervek a gazdálkodási év során elért többletbevételeiket 500.000 Ft értékhatárig saját hatáskörben felhasználhatják. E § alkalmazásában többletbevétel a költségvetési szerv B4. Működési bevételek és B5. Felhalmozási bevételek költségvetésében tervezett eredeti előirányzatán felül pénzügyileg teljesült összeg. A fenti értékhatárt meghaladó többletbevételek felhasználásról – a költségvetési szervek vezetői kérelmére – a Képviselő-testület dönt.

(4) A költségvetési szervek az államháztartáson belülről kapott működési és felhalmozási célú támogatásokat, valamint az államháztartáson kívülről átvett működési és felhalmozási pénzeszközöket – a kapcsolódó célnak megfelelően – saját hatáskörben felhasználhatják.

(5) Az Önkormányzat által irányított gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szervek esetében az előirányzatok módosítására csak a pénzügyi-gazdasági feladatok ellátására kijelölt költségvetési szerv vezetőjével történő előzetes egyeztetés alapján, annak egyetértésével kerülhet sor.

(6) A költségvetési szervek a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításokat, valamint a többletbevételek felhasználásához kapcsolódó módosításokat 60 napon belül bejelentik a polgármesternek. A polgármester a módosításokról 9. § (2) bekezdésében meghatározott időpontokban tájékoztatja a Képviselő-testületet. A gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szervek e kötelezettségüknek a pénzügyi-gazdasági feladatok ellátására kijelölt költségvetési szerv adatszolgáltatása útján teljesítik.

(7) A Képviselő-testület az átruházott hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításokkal a 9. § (2) bekezdésében meghatározott időpontokban módosítja a rendeletet.

11. § (1) A polgármester a képviselő-testület utólagos tájékoztatása mellett két testületi ülés közötti időszakban felmerülő, halaszthatatlan esetben hárommillió forintot meg nem haladó hitelfelvételre jogosult.

(2) A jelen rendeletben és annak mellékleteiben meg nem határozott feladatokban Mátraterenye Község Képviselő-testülete a polgármester – utólagos beszámolási kötelezettséggel – 3000 e Ft összeghatárig kötelezettségvállalási joggal ruházza fel bevételi többletforrás, illetve kiadási megtakarítás terhére.

(3) A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése az önálló költségvetési szervek tekintetében függetlenített belső ellenőr alkalmazásával történik.

12. § (1) A Képviselő-testület Mátraterenyei Közös Önkormányzati Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában 2022.01.01. napjától az illetményalapot 46.380- Ft-ban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület a Mátraterenyei Közös Önkormányzati Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában a köztisztviselők cafeteria juttatásának keretét 231.900 Ft/év/fő-ben határozza meg.

13. § (1) Az állami támogatásokat megalapozó adatok évközi változásáról a költségvetési szerv vezetője köteles az államháztartásért felelős miniszter által kiadott tájékoztatóban meghatározott időpontokban adatot szolgáltatni.

(2) Az állami támogatásokat megalapozó adatok valóságtartalmáért, az elszámolásokhoz szükséges dokumentumok helyességéért a költségvetési szervek vezetői a felelősek.

(3) A költségvetési szervek vezetői kötelesek az elszámolások alapját képező nyilvántartásokat, dokumentumokat naprakészen vezetni.

14. § (1) Az önkormányzat intézményeinek pénzellátását az Önkormányzat a kincstári finanszírozás alapján, időarányosan biztosítja az előirányzat-felhasználási terv figyelembevételével. A kötelezettségvállalásnak előirányzat-felhasználási terven kell alapulnia. E szabálytól eltérni csak a beruházások és felújítások esetén lehet, az ezekhez kapcsolódó bevételek folyósításának ismeretében.

(2) Az önkormányzati költségvetési szervek részére az Önkormányzat a feladatellátáshoz évközben egyszeri jelleggel jóváhagyott támogatásokat a jóváhagyást követő 8 napon belül egy összegben folyósítja.

(3) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy egyedi kérelmek alapján az intézményeknek folyósítandó éves költségvetési támogatás előirányzatának időben előre hozott finanszírozását engedélyezze, amennyiben a kiadáshoz szükséges bevétel az Önkormányzat fizetési számláján rendelkezésre áll. Az ebből jelentkező túl-, illetve alulfinanszírozást a következő havi, de legkésőbb a december havi támogatás utalásánál rendezni kell.

(4) A meghatározott célra folyósított állami támogatás, valamint a támogatás értékű bevétel az összeg címzettjének számlájára érkezést követően továbbutalható.

15. § A Képviselő-testület a kiadások készpénzben történő teljesítésének eseteit a következők szerint állapítja meg:

a) elszámolásra kiadott előlegek,

b) készlet- és tárgyi eszköz beszerzések,

c) szolgáltatások ellenértéke,

d) kiküldetési kiadások,

e) reprezentációs kiadások,

f) magánszemélytől vásárlás kifizetése,

g) szociális juttatások, segélyek,

h) állományba tartozók személyi kifizetései,

i) állományba nem tartozók személyi kifizetései,

j) országgyűlési, helyi, európai parlamenti választások, népszavazások kiadásai,

k) közfoglalkoztatottak személyi juttatásai,

l) társadalmi szervezetek támogatása.

3. Államháztartáson kívüli források átadása, átvétele

16. § (1) A Képviselő-testület az államháztartáson kívüli támogatás átadásáról és átvételéről szóló 5/2015. (III. 4.) önkormányzati rendeletében foglaltak alapján dönt.

(2) Az államháztartáson kívüli források átvételéről 200.000 Ft összegig – alapítványi forrás kivételével – a polgármester dönt, s arról a soron következő ülésen tájékoztatja a képviselő-testületet.

(3) A 100.000 Ft összeget meghaladó alapítványi forrás átvételéről a képviselő-testület a polgármester előterjesztésére és javaslata alapján határozattal dönt.

(4) Az államháztartáson kívüli forrás átvétele nem okozhat többletköltséget az önkormányzatnak.

4. Záró rendelkezések

17. § Ez a rendelet 2022. február 17-én lép hatályba.

18. § A rendelet rendelkezéseit 2022. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet

Az önkormányzat bevételei (Ft)

1. számú melléklet

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

ÖSSZESEN

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

108 504 599

108 504 599

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

79 182 900

79 182 900

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása 12

B113

129 442 481

129 442 481

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

3 934 714

3 934 714

Működési célú központosított előirányzatok 13

B115

15 667 552

15 667 552

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai 14

B116

4 300 110

4 300 110

Önkormányzatok működési támogatásai 15

B11

341 032 356

341 032 356

Elvonások és befizetések bevételei

B12

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről 16

B16

127 840 000

127 840 000

Működési célú támogatások államháztartáson belülről 17

B1

468 872 356

468 872 356

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

Társaságok jövedelemadói

B312

Jövedelemadók

B31

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

Vagyoni tipusú adók

B34

4 000 000

4 000 000

Értékesítési és forgalmi adók 18

B351

39 000 000

39 000 000

Fogyasztási adók

B352

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

Gépjárműadók

B354

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók 19

B355

16 000 000

16 000 000

Termékek és szolgáltatások adói 20

B35

59 000 000

59 000 000

Egyéb közhatalmi bevételek 21

B36

1 200 000

1 200 000

Közhatalmi bevételek 22

B3

60 200 000

60 200 000

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

B401

Szolgáltatások ellenértéke

B402

50 000

50 000

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

2 000 000

2 000 000

Tulajdonosi bevételek 23

B404

12 500 000

12 500 000

Ellátási díjak

B405

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

400 000

400 000

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

Kamatbevételek

B408

100 000

100 000

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

Egyéb működési bevételek

B411

Működési bevételek 24

B4

15 050 000

15 050 000

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B64

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B65

945 384

945 384

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

945 384

945 384

Működési bevételek összesen 25

545 067 740

545 067 740

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

16 152 721

16 152 721

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről 26

B25

139 054 342

139 054 342

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

Immateriális javak értékesítése

B51

Ingatlanok értékesítése

B52

1 000 000

1 000 000

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

Részesedések értékesítése

B54

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

Felhalmozási bevételek 27

B5

156 207 054

156 207 054

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B74

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B75

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

Felhalmozási bevételek összesen 28

156 207 054

156 207 054

Költségvetési bevételek 29

B1-B7

701 274 794

701 274 794

Működési bevételek és működési kiadások egyenlege 30

110 171 614

110 171 614

Felhalmozási bevételek és a felhalmozási kiadások egyenlege 31

-86 425 213

-86 425 213

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8111

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8113

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele működésre

B8131

49 402 795

49 402 795

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele felhalmozásra

B8131

154 648 056

154 648 056

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele működésre

B8132

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele felhalmozásra

B8132

Maradvány igénybevétele

B813

204 050 851

204 050 851

Államháztartáson belüli megelőlegezések 32

B814

15 738 901

15 738 901

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

Központi, irányító szervi támogatás

B816

Betétek megszüntetése

B817

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

Belföldi finanszírozás bevételei 33

B81

15 738 901

15 738 901

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

Közös hivatal választás 34

B83

0

0

Finanszírozási bevételek 35

B8

15 738 901

15 738 901

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8) 36

921 064 546

921 064 546

2. melléklet

Rovat megnevezése

Rovat-szám

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

ÖSSZESEN

Törvény szerinti illetmények, munkabérek 37

K1101

102 548 682

102 548 682

Normatív jutalmak

K1102

Céljuttatás, projektprémium

K1103

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

Végkielégítés

K1105

Jubileumi jutalom

K1106

Béren kívüli juttatások

K1107

Ruházati költségtérítés

K1108

Közlekedési költségtérítés

K1109

1 467 000

1 467 000

Egyéb költségtérítések

K1110

Lakhatási támogatások

K1111

Szociális támogatások

K1112

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

10 380 000

10 380 000

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

Egyéb külső személyi juttatások

K123

Külső személyi juttatások

K12

Személyi juttatások 38

K1

114 395 682

114 395 682

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 39

K2

12 176 500

12 176 500

Szakmai anyagok beszerzése 40

K311

4 150 000

4 150 000

Üzemeltetési anyagok beszerzése 41

K312

25 822 411

25 822 411

Árubeszerzés

K313

Készletbeszerzés 42

K31

29 972 411

29 972 411

Informatikai szolgáltatások igénybevétele 43

K321

2 500 000

2 500 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

1 000 000

Kommunikációs szolgáltatások 44

K32

3 500 000

3 500 000

Közüzemi díjak 45

K331

23 500 000

23 500 000

Vásárolt élelmezés

K332

Bérleti és lízing díjak

K333

1 000 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások 46

K334

18 416 035

18 416 035

Közvetített szolgáltatások

K335

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások 47

K336

20 953 110

20 953 110

Egyéb szolgáltatások 48

K337

20 282 754

20 282 754

Szolgáltatási kiadások 49

K33

84 151 899

84 151 899

Kiküldetések kiadásai

K341

1 200 000

Reklám- és propagandakiadások

K342

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

1 200 000

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó 50

K351

21 460 518

21 460 518

Fizetendő általános forgalmi adó 51

K352

27 849 656

Kamatkiadások

K353

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

Egyéb dologi kiadások 52

K355

10

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások 53

K35

49 310 184

49 310 184

Dologi kiadások 54

K3

168 134 494

168 134 494

Társadalombiztosítási ellátások

K41

Családi támogatások

K42

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

K44

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

Egyéb nem intézményi ellátások 55

K48

19 472 393

19 472 393

Ellátottak pénzbeli juttatásai 56

K4

19 472 393

19 472 393

Nemzetközi kötelezettségek

K501

Elvonások és befizetések 57

K502

1 745 246

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre 58

K506

269 596 065

269 596 065

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre 59

K508

5 582 800

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

Kamattámogatások

K510

Egyéb működési célú támogatások Európai Uniónak

K511

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

Tartalékok

K513

Egyéb működési célú kiadások 60

K5

276 924 111

276 924 111

Működési kiadások összesen 61

591 103 180

591 103 180

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

Ingatlanok beszerzése, létesítése 62

K62

130 196 652

130 196 652

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

142 200

142 200

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

43 597 797

43 597 797

Részesedések beszerzése

K65

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó 63

K67

23 940 906

23 940 906

Beruházások 64

K6

197 877 555

197 877 555

Ingatlanok felújítása 65

K71

35 252 712

35 252 712

Informatikai eszközök felújítása

K72

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó 66

K74

9 502 000

9 502 000

Felújítások 67

K7

44 754 712

44 754 712

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K81

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K85

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

Lakástámogatás

K87

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K89

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

Felhalmozási kiadások összesen 68

242 632 267

242 632 267

Költségvetési kiadások

K1-K8

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9122

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9123

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

14 463 199

14 463 199

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása 69

K915

72 865 900

72 865 900

Közös Hivatal választási kiadás

0

0

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K924

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

Finanszírozási kiadások 70

K9

87 329 099

87 329 099

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9) 71

921 064 546

921 064 546

3. melléklet

Az önkormányzat általános működésének és ágazati feladatainak támogatása (Ft)

3. számú melléklet

Jogcím

Mennyiségi egység

Mutató-szám

Ft

I. A helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

I.1.a) Önkormányzati hivatal működésének támogatása

I.1.a) Önkormányzati hivatal működésének támogatása- elismert hivatali létszám alapján

elismert hivatali létszám

9,61

52 811 755

I.1.a)-I.1.f) Önkormányzati hivatal működésének támogatása-beszámítás után

Ft

9,61

65 524 775

I.1.b) Támogatás összesen

Ft

19 306 169

I.1.ba) A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

hektár

25 200

7 290 360

I.1.bb) Közvilágítás fenntartásának támogatása

km

6 464 000

I.1.bc) Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása

m2

2 454 744

I.1.bd) Közutak fenntartásának támogatása

km

3 097 065

I.1.b)-I.1.f) Támogatás összesen - beszámítás után

Ft

28 229 890

I.1.ba) - I.1.f) A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása - beszámítás után

Ft

25200

10 660 119

I.1.bb) - I.1.f) Közvilágítás fenntartásának támogatása - beszámítás után

Ft

9 451 798

I.1.bc) - I.1.f) Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása - beszámítás után

Ft

3 589 379

I.1.bd) - I.1.f) Közutak fenntartásának támogatása - beszámítás után

Ft

4 528 594

I.1.c) Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

8 000 000

I.1.c) - I.1.f) Egyéb önkormányzati feladatok támogatása - beszámítás után

Ft

11 697 770

I.1.d) Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

külterületi lakos

12 750

I.1.d) - I.1.f) Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása - beszámítás után

Ft

18 643

I.1.e) Üdülőhelyi feladatok támogatása

idegenforgalmi adóforint

0

I.1.e) - I.1.f) Üdülőhelyi feladatok támogatása - beszámítás után

Ft

0

I.1.f) beszámítás Beszámítás

Ft

0

I.1.f) kiegészítés I.1. jogcímekhez kapcsolódó kiegészítés

Ft

0

I.1. - I.1.f) A települési önkormányzatok működésének támogatása beszámítás és kiegészítés után

Ft

0

I.1.f) Info Nem teljesült beszámítás/szolidaritási hozzájárulás alapja

Ft

0

V. SZH Szolidaritási hozzájárulás

Ft

0

I.2) Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítása

m3

0

I.3) Határátkelőhelyek fenntartásának támogatása

ki- és belépési adatok

0

I.5) Bérintézkedések támogatása

Ft

3 033 521

I. A helyi önkormányzatok működésének általános támogatása összesen

Ft

108 504 599

II. 1. Pedagógusok, és az e pedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők bértámogatása

Óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

II.1.(1) Pedagógusok elismert létszáma

9,4

45 698 100

II.1.(2) Pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező, pedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklet e szerint

4

13 356 000

II.1.(3) Pedagógus szakképzettséggel rendelkező, pedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklet e szerint

II.2. Óvodaműködtetési támogatás

II.2.(1) Óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

101,3

11 143 000

II.2.(11) Óvoda napi nyitvatartási ideje nem éri el a nyolc órát, de eléri a hat órát

II.4. Kiegészítő támogatás a pedagógusok és a pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

Óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

II. 4.a) (1). Alapfokozatú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2019. január 1-jei átsorolással szerezték meg

2

952 000

Bérintézkedések támogatása

Ft

8 033 800

II. A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

Ft

79 182 900

III.2 Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

25 672 393

III.2.a Család- és gyermekjóléti szolgálat

számított létszám

1

4 287 440

III.2.c (1) szociális étkeztetés

4

298 360

III.2.db (1) házi segítségnyújtás - személyi gondozás

29

14 368 920

III.3.f Időskorúak nappali intézményi ellátása

III.3.f(1) időskorúak nappali intézményi ellátása

III. 3 Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

III.3.a (2) A finanszírozás szempontjából elismert szakmai dolgozók bértámogatása: bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók

13 800 000

III.3.b) Bölcsődei üzemeltetési támogatás

Ft

1 626 000

III.4. A települési önkormányzatok által biztosított egyes szociális szakosított ellátások, valamint a gyermekek átmeneti gondozásával kapcsolatos feladatok támogatása

III.4.a A finanszírozás szempontjából elismert szakmai dolgozók bértámogatása

III.4.b Intézmény-üzemeltetési támogatás

Ft

III.5. Gyermekétkeztetés támogatása

III.5. aa) A finanszírozás szempontjából elismert dolgozók bértámogatása

8,64

21 098 880

III.5. ab) Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

Ft

23 123 708

III.5. b) A rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatása

Ft

3657

2 084 490

Bérintézkedések támogatása 72

Ft

23 082 290

III. A települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása összesen 73

Ft

129 442 481

IV. A Települési Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

IV.b) Települéis önkormányzatok nyilvános könyvtári és a közművelődési feladatainak támogatása (... fő)

Ft

3 934 714

IV. A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása összesen

Ft

3 974 714

V. Működési célú központosított előirányzatok 74

Ft

15 667 552

VI. Elszámolásból származó bevételek 75

Ft

4 300 110

A központi költségvetésből származó előirányzat összesen: 76

Ft

341 032 356

4. melléklet

Helyi adó és egyéb közhatalmi bevételek (Ft)

4. számú melléklet

Megnevezés

Rovat-szám

Eredeti előirányzat

építményadó

B34

épület után fizetett idegenforgalmi adó

B34

magánszemélyek kommunális adója

B34

4 000 000

telekadó

B34

Vagyoni tipusú adók

B34

4 000 000

Értékesítési és forgalmi adók 77

B351

39 000 000

ebből: állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó 78

B351

39 000 000

ebből: ideiglenes jelleggel végzett tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

B351

Gépjárműadók

B354

ebből: belföldi gépjárművek adójának a központi költségvetést megillető része

B354

ebből: belföldi gépjárművek adójának a helyi önkormányzatot megillető része

B354

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók 79

B355

16 000 000

ebből: tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

B355

ebből: talajterhelési díj

B355

Termékek és szolgáltatások adói 80

B35

55 000 000

eljárási illetékek

B36

igazgatási szolgáltatási díjak

B36

felügyeleti díjak

B36

ebrendészeti hozzájárulás

B36

környezetvédelmi bírság

B36

természetvédelmi bírság

B36

műemlékvédelmi bírság

B36

építésügyi bírság

B36

szabálysértési pénz- és helyszíni bírság és a közlekedési szabályszegések után kiszabott közigazgatási bírság helyi önkormányzatot megillető része

B36

egyéb bírság, késedelmi pótlék

B36

Egyéb közhatalmi bevételek 81

B36

1 200 000

5. melléklet

Támogatások, kölcsönök (Ft)

5. számú melléklet

Megnevezés

Rovat-szám

Eredeti előirányzat

központi költségvetési szervek részére

K504

központi kezelésű előirányzatok részére

K504

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K504

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K504

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K504

elkülönített állami pénzalapok részére

K504

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K504

társulások és költségvetési szerveik részére

K504

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K504

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K504

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

központi költségvetési szervek részére

K505

központi kezelésű előirányzatok részére

K505

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K505

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K505

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K505

elkülönített állami pénzalapok részére

K505

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K505

társulások és költségvetési szerveik részére

K505

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K505

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

központi költségvetési szervek részére

K506

központi kezelésű előirányzatok részére

K506

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K506

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K506

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K506

elkülönített állami pénzalapok részére

K506

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K506

társulások és költségvetési szerveik részére 82

K506

269 596 065

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K506

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre 83

K506

269 596 065

egyházi jogi személyek részére

K508

egyéb civil szervezetek részére

K508

háztartások részére

K508

pénzügyi vállalkozások részére

K508

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K508

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K508

egyéb vállalkozások részére

K508

Európai Unió részére

K508

kormányok és nemzetközi szervezetek részére

K508

egyéb külföldiek részére

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

egyházi jogi személyek részére

K512

egyéb civil szervezetek részére

K512

háztartások részére

K512

pénzügyi vállalkozások részére

K512

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K512

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K512

egyéb vállalkozások részére

K512

kormányok és nemzetközi szervezetek részére

K512

egyéb külföldiek részére

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

központi költségvetési szervek részére

K82

központi kezelésű előirányzatok részére

K82

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K82

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K82

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K82

elkülönített állami pénzalapok részére

K82

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K82

társulások és költségvetési szerveik részére

K82

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K82

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K82

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

központi költségvetési szervek részére

K83

központi kezelésű előirányzatok részére

K83

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K83

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K83

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K83

elkülönített állami pénzalapok részére

K83

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K83

társulások és költségvetési szerveik részére

K83

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K83

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K83

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

központi költségvetési szervek részére

K84

központi kezelésű előirányzatok részére

K84

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása részére

K84

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok részére

K84

társadalombiztosítás pénzügyi alapjai részére

K84

elkülönített állami pénzalapok részére

K84

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K84

társulások és költségvetési szerveik részére

K84

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveik részére

K84

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveik részére

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

egyházi jogi személyek részére

K86

egyéb civil szervezetek részére

K86

háztartások részére

K86

pénzügyi vállalkozások részére

K86

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K86

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K86

egyéb vállalkozások részére

K86

Európai Unió részére

K86

kormányok és nemzetközi szervezetek részére

K86

egyéb külföldiek részére

K86

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

egyházi jogi személyek részére

K89

egyéb civil szervezetek részére

K89

háztartások részére

K89

pénzügyi vállalkozások részére

K89

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K89

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások részére

K89

egyéb vállalkozások részére

K89

Európai Unió részére

K89

kormányok és nemzetközi szervezetek részére

K89

egyéb külföldiek részére

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K89

6. melléklet

Támogatások, kölcsönök bevételei (Ft)

6. számú melléklet

Támogatások, kölcsönök bevételei

Rovat-szám

(költségvetési szerv neve)

Önkormányzati előirányzatok

Összesen

központi költségvetési szervektől

B14

központi kezelésű előirányzatoktól

B14

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B14

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B14

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B14

elkülönített állami pénzalapoktól

B14

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B14

társulások és költségvetési szerveiktől

B14

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B14

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B14

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

központi költségvetési szervektől

B15

központi kezelésű előirányzatoktól

B15

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B15

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B15

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B15

elkülönített állami pénzalapoktól

B15

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B15

társulások és költségvetési szerveiktől

B15

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B15

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

központi költségvetési szervektől

B16

központi kezelésű előirányzatoktól

B16

2 058 428

2 058 428

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B16

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B16

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B16

8 000 000

8 000 000

elkülönített állami pénzalapoktól 84

B16

90 181 572

90 181 572

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől 85

B16

27 600 000

27 600 000

társulások és költségvetési szerveiktől

B16

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B16

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről 86

B16

127 840 000

127 840 000

központi költségvetési szervektől

B23

központi kezelésű előirányzatoktól

B23

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B23

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B23

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B23

elkülönített állami pénzalapoktól

B23

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B23

társulások és költségvetési szerveiktől

B23

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B23

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B23

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

központi költségvetési szervektől

B24

központi kezelésű előirányzatoktól

B24

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B24

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B24

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B24

elkülönített állami pénzalapoktól

B24

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B24

társulások és költségvetési szerveiktől

B24

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B24

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B24

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

központi költségvetési szervektől

B25

központi kezelésű előirányzatoktól

B25

fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B25

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól

B25

társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

B25

elkülönített állami pénzalapoktól

B25

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B25

társulások és költségvetési szerveiktől

B25

nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől

B25

térségi fejlesztési tanácsok és költségvetési szerveiktől

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

egyházi jogi személyektől

B64

egyéb civil szervezetektől

B64

háztartásoktól

B64

pénzügyi vállalkozásoktól

B64

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B64

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B64

egyéb vállalkozásoktól

B64

Európai Uniótól

B64

kormányok és nemzetközi szervezetektől

B64

egyéb külföldiektől

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B64

egyházi jogi személyektől

B65

egyéb civil szervezetektől

B65

háztartásoktól

B65

pénzügyi vállalkozásoktól

B65

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B65

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B65

egyéb vállalkozásoktól

B65

Európai Uniótól

B65

kormányok és nemzetközi szervezetektől

B65

egyéb külföldiektől

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B65

egyházi jogi személyektől

B74

egyéb civil szervezetektől

B74

háztartásoktól

B74

pénzügyi vállalkozásoktól

B74

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B74

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B74

egyéb vállalkozásoktól

B74

Európai Uniótól

B74

kormányok és nemzetközi szervezetektől

B74

egyéb külföldiektől

B74

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B74

egyházi jogi személyektől

B75

egyéb civil szervezetektől

B75

háztartásoktól

B75

pénzügyi vállalkozásoktól

B75

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B75

önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásoktól

B75

egyéb vállalkozásoktól

B75

Európai Uniótól

B75

kormányok és nemzetközi szervezetektől

B75

Közalapítványtól

B75

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B75

7. melléklet

Lakosságnak juttatott támogatások, szociális, rászorultsági jellegű ellátások (Ft)

7. számú melléklet

Megnevezés

Rovat-szám

Eredeti előirányzat

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

Oktatásban résztvevők pénzbeli juttatásai

K47

Egyéb nem intézményi ellátások 87

K48

19 472 373

rendszeres szociális segély [Szoctv. 37. § (1) bek. a) - d) pontok]

K48

önkormányzati segély

K48

települési támogatás 88

K48

19 472 393

egyéb, az önkormányzat rendeletében megállapított juttatás

K48

köztemetés [Szoctv. 48.§]

K48

önkormányzat által saját hatáskörben (nem szociális és gyermekvédelmi előírások alapján) adott pénzügyi ellátás

K48

önkormányzat által saját hatáskörben (nem szociális és gyermekvédelmi előírások alapján) adott természetbeni ellátás

K48

Ellátottak pénzbeli juttatásai 89

K4

19 472 393

8. melléklet

Beruházások és felújítások (Ft)

8. számú melléklet

Rovat megnevezése

Rovat-szám

(költségvetési szerv neve)

Önkormányzati előirányzatok

MINDÖSSZESEN

tervek

tervek

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

beruházás

beruházás

Ingatlanok beszerzése, létesítése 90

K62

130 196 652

130 196 652

Informatikai eszközök beszerzése

142 200

142 200

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

tárgyieszközbeszerzés

0

0

eszközbeszerzés

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése 91

K64

43 597 797

43 597 797

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó 92

K67

23 940 906

23 940 906

Beruházások összesen 93

K6

197 877 555

197 877 555

felújítás

felújítás

Ingatlanok felújítása 94

K71

35 252 712

35 252 712

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó 95

K74

9 502 000

9 502 000

Felújítások 96

K7

44 754 712

44 754 712

Beruházások és felújítások összesen 97

K6-K7

242 632 267

242 632 267

9. melléklet

Irányító szervi támogatások (Ft)

9. számú melléklet

Megnevezés

Rovat-szám

Mátraterenyei Közös Önkormányzati Hivatal

ÖSSZESEN

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása működési célra 98

K915

71 865 900

71 865 900

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása felhalmozási célra

K915

1 000 000

1 000 000

ÖSSZESEN: 99

72 865 900

72 865 900

10. melléklet

Általános- és céltartalékok (Ft)

10. számú melléklet

Rovat megnevezése

Rovat-szám

(költségvetési szerv neve)

Önkormányzati előirányzatok

MINDÖSSZESEN

Általános tartalékok

K513

0

0

Céltartalékok

K513

0

0

Tartalék összesen

K513

0

0

11. melléklet

Többéves kihatással járó kötelezettségvállalások és saját bevételek (Ft)

11. számú melléklet

Rovat megnevezése

Rovat-szám

adósságot keletkeztető ügylet kezdő időpontja

adósságot keletkeztető ügylet lejárati időpontja

adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8111

ebből: pénzügyi vállalkozás

B8111

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8113

ebből: pénzügyi vállalkozás

B8113

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

ebből: befektetési jegyek

B8121

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

ebből: kárpótlási jegyek

B8123

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

ebből: nemzetközi fejlesztési szervezetek

B824

ebből: más kormányok

B824

ebből: külföldi pénzintézetek

B824

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

Rovat megnevezése

Rovat-szám

saját bevételek 2022.

saját bevételek 2023.

saját bevételek 2024.

saját bevételek 2025.

helyi adóból és a települési adóból származó bevétel 100

B3

59 000 000

59 000 000

59 000 000

59 000 000

önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

B5

osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel

B5

tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel 101

B5

1 000 000

1 000 000

1 000 000

1 000 000

bírság-, pótlék- és díjbevétel 102

B3

1 200 000

1 200 000

1 200 000

1 200 000

kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

B6-B7

0

0

0

0

ÖSSZESEN: 103

B3

61 200 000

61 200 000

61 200 000

61 200 000

12. melléklet

Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai, bevételei, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásai (Ft)

12. számú melléklet

Projekt megnevezése: …

Eredeti előirányzat

K1. Személyi juttatások

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K3. Dologi kiadások

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

K5. Egyéb működési célú kiadások

K6. Beruházási kiadások

K7. Felújítások

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

K1-K8. Költségvetési kiadások ÖSSZESEN

B16 Működési célú támogatások fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B25 Felhalmozási célú támogatások fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozásától

B63 Működési célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól

B73 Felhalmozási célú átvett pénzeszközök Európai Uniótól

B1-7 A helyi önkormányzat projekthez történő hozzájárulása

B1-B7 Költségvetési bevételek

B8 Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

13. melléklet

Foglalkoztatottak létszáma (fő)

13. számú melléklet

Mátraterenyei Közös Önkormányzati Hivatal

Önkormányzat

MINDÖSSZESEN

jegyző, aljegyző

1

1

I. besorolási osztály összesen

6

6

II. besorolási osztály összesen

6

6

III. besorolási osztály összesen

Köztisztviselők összesen

13

13

igazgató (főigazgató), igazgatóhelyettes (főigazgató-helyettes)

főosztályvezető, főosztályvezető-helyettes, osztályvezető, ügykezelő osztályvezető, további vezető

főtanácsos, főmunkatárs, tanácsos, munkatárs

"A", "B" fizetési osztály összesen

"C", "D" fizetési osztály összesen

"E"-"J" fizetési osztály összesen

1

1

kutató, felsőoktatásban oktató

Közalkalmazottak összesen

1

1

munka törvénykönyve hatálya alá tartozó egyéb munkavállaló

3

3

ösztöndíjas foglalkoztatott

közfoglalkoztatott

42

42

Egyéb

45

45

polgármester

1

1

helyi önkormányzati képviselő-testület tagja, képviselő-testület bizottságának tagja

4

4

alpolgármester

2

2

Választott tisztségviselők összesen

7

7

Foglalkoztatottak létszáma mindösszesen

13

53

66

14. melléklet

A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási bevételek és kiadások működési és felhalmozási cél szerint (Ft)

14. számú melléklet

Megnevezés

Rovat-szám

Eredeti előirányzat

Eredeti előirányzat

Működési célú

Felhalmozási célú

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

ebből: pénzügyi vállalkozás

K9111

ebből: fedezeti ügyletek nettó kiadásai

K9111

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

ebből: pénzügyi vállalkozás

K9113

ebből: fedezeti ügyletek nettó kiadásai

K9113

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

ebből: befektetési jegyek

K9121

ebből: kárpótlási jegyek

K9121

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9122

ebből: fedezeti ügyletek nettó kiadásai

K9122

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9123

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

ebből: kárpótlási jegyek

K9124

ebből: fedezeti ügyletek nettó kiadásai

K9124

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

14 463 199

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

14 463 199

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

ebből: fedezeti ügyletek nettó kiadásai

K923

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K924

ebből: nemzetközi fejlesztési szervezetek

K924

ebből: más kormányok

K924

ebből: külföldi pénzintézetek

K924

ebből: fedezeti ügyletek nettó kiadásai

K924

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

15. melléklet

Közös Hivatal kiadásai

15. számú melléklet

Rovat megnevezése

Rovat-szám

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

ÖSSZESEN

Törvény szerinti illetmények, munkabérek 104

K1101

50 882 364

50 882 364

Normatív jutalmak 105

K1102

Céljuttatás, projektprémium 106

K1103

3 645 500

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

Végkielégítés

K1105

Jubileumi jutalom

K1106

Béren kívüli juttatások

K1107

Ruházati költségtérítés

K1108

Közlekedési költségtérítés 107

K1109

662 348

662 348

Egyéb költségtérítések

K1110

600000

600000

Lakhatási támogatások

K1111

Szociális támogatások

K1112

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai 108

K1113

4 797 654

4 797 654

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások 109

K122

937 276

Egyéb külső személyi juttatások 110

K123

125 501

Külső személyi juttatások 111

K12

0

Személyi juttatások 112

K1

61 650 643

61 650 643

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 113

K2

9 377 406

9 377 406

Szakmai anyagok beszerzése 114

K311

148 879

Üzemeltetési anyagok beszerzése 115

K312

160 175

Árubeszerzés

K313

Készletbeszerzés

K31

Informatikai szolgáltatások igénybevétele 116

K321

3 323 653

3 323 653

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

Kommunikációs szolgáltatások

K32

Közüzemi díjak

K331

Vásárolt élelmezés

K332

Bérleti és lízing díjak

K333

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

Közvetített szolgáltatások

K335

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások 117

K336

1 587 120

1 587 120

Egyéb szolgáltatások 118

K337

196 017

196 017

Szolgáltatási kiadások

K33

Kiküldetések kiadásai

K341

59 873

Reklám- és propagandakiadások

K342

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

K34

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó 119

K351

1 133 357

1 133 357

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

Kamatkiadások

K353

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

Egyéb dologi kiadások

K355

4

4

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

Dologi kiadások 120

K3

6 609 078

6 609 078

Társadalombiztosítási ellátások

K41

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

Nemzetközi kötelezettségek

K501

Elvonások és befizetések

K502

Tartalékok

K513

Egyéb működési célú kiadások

K5

152 996

152 996

Működési kiadások összesen 121

77 790 123

77 790 123

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése 122

K63

455 000

455 000

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

Részesedések beszerzése

K65

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó 123

K67

122 850

122 850

Beruházások

K6

Lakástámogatás

K87

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K89

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

Felhalmozási kiadások összesen 124

577 850

577 850

Költségvetési kiadások 125

K1-K8

78 367 973

78 367 973

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

Pénzeszközök betétként elhelyezése 126

K916

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K924

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz 127

K965

Maradvány igénybevétele 128

K9813

Központi, irányítószervi támogatás 129

K9816

Finanszírozási kiadások

K9

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9) 130

78 367 973

78 367 973

16. melléklet

Közös Hivatal bevételei (Ft)

16. számú melléklet

Rovat megnevezése

Rovat-
szám

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

ÖSSZESEN

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B113

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

Működési célú központosított előirányzatok

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

Elvonások és befizetések bevételei

B12

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről 131

B16

5 046 935

5 046 935

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

Társaságok jövedelemadói

B312

Jövedelemadók

B31

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

Vagyoni tipusú adók

B34

Értékesítési és forgalmi adók

B351

Fogyasztási adók

B352

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

Gépjárműadók

B354

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

Termékek és szolgáltatások adói

B35

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

Közhatalmi bevételek

B3

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

B401

Szolgáltatások ellenértéke

B402

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

Tulajdonosi bevételek

B404

Ellátási díjak

B405

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

Kamatbevételek 132

B408

310

310

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

Egyéb működési bevételek

B411

Működési bevételek

B4

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B64

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök 133

B65

239 811

239 811

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

Működési bevételek összesen

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

Immateriális javak értékesítése

B51

Ingatlanok értékesítése

B52

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

Részesedések értékesítése

B54

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

Felhalmozási bevételek

B5

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B74

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B75

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

Felhalmozási bevételek összesen

Költségvetési bevételek

B1-B7

Működési bevételek és működési kiadások egyenlege

Felhalmozási bevételek és a felhalmozási kiadások egyenlege

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8111

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8113

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele működésre

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele felhalmozásra

B8131

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele működésre

B8132

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele felhalmozásra

B8132

Maradvány igénybevétele

B813

215017

215017

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

Központi, irányító szervi támogatás 134

B816

72 865 900

72 865 900

Betétek megszüntetése

B817

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

Finanszírozási bevételek 135

B8

72 865 900

72 865 900

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8) 136

78 367 973

78 367 973

1

Az önkormányzati rendeletet a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (V. 23.) önkormányzati rendelete 13. §-a hatályon kívül helyezte 2023. május 24. napjával.

2

A 2. § (1) bekezdés a) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés a) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés a) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 2. § (1) bekezdés b) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés b) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés b) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

4

A 2. § (1) bekezdés c) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés c) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

5

A 2. § (1) bekezdés d) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés d) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés d) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

6

A 2. § (1) bekezdés e) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés e) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés e) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

7

A 2. § (1) bekezdés f) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés f) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

8

A 2. § (1) bekezdés g) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés g) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés g) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

9

A 2. § (1) bekezdés h) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés h) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés h) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

10

A 2. § (1) bekezdés i) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés i) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés i) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

11

A 2. § (1) bekezdés j) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés j) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés j) pontja a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

12

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

13

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Működési célú központosított előirányzatok” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

14

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

15

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Önkormányzatok működési támogatásai” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

16

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

17

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Működési célú támogatások államháztartáson belülről” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

18

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Értékesítési és forgalmi adók” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

19

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

20

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Termékek és szolgáltatások adói” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

21

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb közhatalmi bevételek” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

22

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Közhatalmi bevételek” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

23

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Tulajdonosi bevételek” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

24

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Működési bevételek” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

25

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Működési bevételek összesen” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

26

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

27

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Felhalmozási bevételek” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

28

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Felhalmozási bevételek összesen” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

29

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Költségvetési bevételek” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

30

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Működési bevételek és működési kiadások egyenlege” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

31

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Felhalmozási bevételek és a felhalmozási kiadások egyenlege” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

32

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Államháztartáson belüli megelőlegezések” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

33

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Belföldi finanszírozás bevételei” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

34

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Közös hivatal választás” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

35

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Finanszírozási bevételek” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

36

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

37

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Törvény szerinti illetmények, munkabérek” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

38

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Személyi juttatások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

39

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

40

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Szakmai anyagok beszerzése” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

41

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Üzemeltetési anyagok beszerzése” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

42

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Készletbeszerzés” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

43

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Informatikai szolgáltatások igénybevétele” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

44

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Kommunikációs szolgáltatások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

45

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Közüzemi díjak” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

46

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

47

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

48

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb szolgáltatások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

49

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Szolgáltatási kiadások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

50

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

51

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Fizetendő általános forgalmi adó” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

52

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb dologi kiadások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

53

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

54

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Dologi kiadások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

55

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb nem intézményi ellátások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

56

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Ellátottak pénzbeli juttatásai” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

57

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Elvonások és befizetések” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

58

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

59

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

60

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb működési célú kiadások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

61

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Működési kiadások összesen” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

62

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Ingatlanok beszerzése, létesítése” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

63

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

64

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Beruházások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

65

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Ingatlanok felújítása” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

66

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

67

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Felújítások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

68

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Felhalmozási kiadások összesen” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

69

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Központi, irányító szervi támogatások folyósítása” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

70

A 2. mellékletben foglalt táblázat „Finanszírozási kiadások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

71

A 2. mellékletben foglalt táblázat „KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

72

A 3. mellékletben foglalt táblázat „Bérintézkedések támogatása” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

73

A 3. mellékletben foglalt táblázat „III. A települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása összesen” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

74

A 3. mellékletben foglalt táblázat „V. Működési célú központosított előirányzatok” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

75

A 3. mellékletben foglalt táblázat „VI. Elszámolásból származó bevételek” sorát a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdése iktatta be.

76

A 3. mellékletben foglalt táblázat „A központi költségvetésből származó előirányzat összesen:” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

77

A 4. mellékletben foglalt táblázat „Értékesítési és forgalmi adók” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

78

A 4. mellékletben foglalt táblázat „ebből: állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

79

A 4. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

80

A 4. mellékletben foglalt táblázat „Termékek és szolgáltatások adói” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

81

A 4. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb közhatalmi bevételek” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

82

Az 5. mellékletben foglalt táblázat „társulások és költségvetési szerveik részére” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

83

Az 5. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

84

A 6. mellékletben foglalt táblázat „elkülönített állami pénzalapoktól” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

85

A 6. mellékletben foglalt táblázat „helyi önkormányzatok és költségvetési szerveiktől” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

86

A 6. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

87

A 7. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb nem intézményi ellátások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

88

A 7. mellékletben foglalt táblázat „települési támogatás” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

89

A 7. mellékletben foglalt táblázat „Ellátottak pénzbeli juttatásai” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

90

A 8. mellékletben foglalt táblázat „Ingatlanok beszerzése, létesítése” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

91

A 8. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

92

A 8. mellékletben foglalt táblázat „Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

93

A 8. mellékletben foglalt táblázat „Beruházások összesen” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

94

A 8. mellékletben foglalt táblázat „Ingatlanok felújítása” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

95

A 8. mellékletben foglalt táblázat „Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

96

A 8. mellékletben foglalt táblázat „Felújítások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

97

A 8. mellékletben foglalt táblázat „Beruházások és felújítások összesen” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

98

A 9. mellékletben foglalt táblázat „Központi, irányító szervi támogatások folyósítása működési célra” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

99

A 9. mellékletben foglalt táblázat „ÖSSZESEN:” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

100

A 11. mellékletben foglalt táblázat „helyi adóból és a települési adóból származó bevétel” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

101

A 11. mellékletben foglalt táblázat „tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

102

A 11. mellékletben foglalt táblázat „bírság-, pótlék- és díjbevétel” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

103

A 11. mellékletben foglalt táblázat „ÖSSZESEN:” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

104

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Törvény szerinti illetmények, munkabérek” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

105

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Normatív jutalmak” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

106

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Céljuttatás, projektprémium” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

107

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Közlekedési költségtérítés” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

108

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

109

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

110

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb külső személyi juttatások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

111

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Külső személyi juttatások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

112

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Személyi juttatások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

113

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

114

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Szakmai anyagok beszerzése” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

115

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Üzemeltetési anyagok beszerzése” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

116

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Informatikai szolgáltatások igénybevétele” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

117

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

118

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb szolgáltatások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

119

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

120

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Dologi kiadások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

121

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Működési kiadások összesen” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

122

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Informatikai eszközök beszerzése, létesítése” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

123

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

124

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Felhalmozási kiadások összesen” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

125

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Költségvetési kiadások” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

126

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Pénzeszközök betétként elhelyezése” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

127

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb működési célú átvett pénzeszköz” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

128

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Maradvány igénybevétele” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

129

A 15. mellékletben foglalt táblázat „Központi, irányítószervi támogatás” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

130

A 15. mellékletben foglalt táblázat „KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

131

A 16. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.

132

A 16. mellékletben foglalt táblázat „Kamatbevételek” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.

133

A 16. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb működési célú átvett pénzeszközök” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.

134

A 16. mellékletben foglalt táblázat „Központi, irányító szervi támogatás” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.

135

A 16. mellékletben foglalt táblázat „Finanszírozási bevételek” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.

136

A 16. mellékletben foglalt táblázat „BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)” sora a Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.