Mátraszele Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (X. 21.) önkormányzati rendelete

Mátraszele Község településképének védelméről

Hatályos: 2021. 10. 22- 2021. 10. 23

Mátraszele Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (X. 21.) önkormányzati rendelete

Mátraszele Község településképének védelméről

Mátraszele Község Önkormányzat Képviselő-testülete a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 12. § (2) bekezdés a)-h) pontban kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés 8. a. pontjában a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésében és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 29. § (3) és 57. § (3) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 43/A. § (6) bekezdés c) pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Nógrád Megyei Kormányhivatal Állami Főépítészének, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnak, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala és a Miniszterelnökség Örökségvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága, valamint a partnerségi rendelet szerinti résztvevők véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § A Mátraszele Község településképének védelméről szóló Mátraszele Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2018 (VIII.15..) önkormányzati rendelete 28. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„28. § A Képviselő-testület a véleményét a 27. § felsorolt esetekben az önkormányzati főépítész szakmai álláspontjára. alapozza.

  • 1. A településképi véleményezés szempontjai, a véleményezési eljárás szabályai

2. § A Mátraszele Község településképének védelméről szóló Mátraszele Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2018 (VIII.15..) önkormányzati rendelete 30. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„30. § A Településképi bejelentési eljárást az önkormányzati főépítész, illetve amennyiben önkormányzati főépítész folyamatos foglalkoztatására nem kerül sor a Képviselő-testület folytatja le.”

3. § A Mátraszele Község településképének védelméről szóló Mátraszele Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2018 (VIII.15..) önkormányzati rendelete 34. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„34. § A településképi bejelentési eljárás az ügyfél által a Képviselő-testülethez benyújtott papíralapú vagy elektronikusan megküldött bejelentésre indul. A bejelentéshez szükséges bejelentőlapot az e rendelet 6. melléklete tartalmazza, illetve az önkormányzati honlapról letölthető. A bejelentéshez papíralapú dokumentációt kell mellékelni, illetve elektronikus bejelentés esetén elektronikus dokumentációt kell csatolni.

VI.Fejezet A településképi kötelezés

1. A településképi kötelezési eljárás szabályai

4. § Ez a rendelet 2021. október 22-én lép hatályba.