Sajókápolna Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2020. (III.13.) önkormányzati rendelete

Sajókápolna Község Önkormányzata 2020. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 05. 29

Sajókápolna Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2020. (III.13.) önkormányzati rendelete

Sajókápolna Község Önkormányzata 2020. évi költségvetéséről

Sajókápolna Község Önkormányzatának képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában megjelölt feladatkörében a következőket rendeli el:

1. § (1)[1] Sajókápolna Község Önkormányzata (továbbiakban: önkormányzat) 2020. évi költségvetésének [J1]

  • a) bevételi főösszege:78 212 960 forint,
  • b) kiadási főösszege: 78 212 960 forint

(2) Sajókápolna Község Önkormányzata 2020. évi bevételeit és kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban az 1. melléklet tartalmazza.

(3) A 2019. évi pénzmaradvány 10.596.247.-Ft-ban kerül igénybevételre működési célra.

(4) Az önkormányzat kötelező feladatait látja el, költségvetésében önként vállalt - és állami, államigazgatási feladattal nem tervez.

2. § Az önkormányzat előirányzat felhasználási tervét a 2. melléklet tartalmazza.

3. § A rendelet 1. § (1) bekezdésében meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai évközben megváltoztathatók.

4. § (1) A képviselő-testület felhatalmazza hivatalát, a polgármestert a pénzügyi tervben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(2) A költségvetési szerv a rendelet 1. §-ában meghatározott kiadási előirányzatokat nem lépheti túl, kivéve, ha az államháztartás más alrendszereitől, alapítványból és saját tevékenységéből származó nem tervezett bevételt ér el.

(3) A költségvetési szerv az adott évi bérelőirányzatot csak az államháztartás más alrendszereitől, alapítványból származó bevételekkel összefüggésben teljesített bérkifizetéssel, valamint a jóváhagyott pénzmaradványnak a bérmegtakarításból származó részével lépheti túl.

(4) A költségvetési szerv a részére jóváhagyott, illetve módosított személyi juttatások előirányzatával önállóan gazdálkodik.

(5) A személyi juttatások előirányzatának átmeneti megtakarítás terhére tartós kötelezettség nem vállalható.

5. § Az önkormányzat a Parasznyai Közös Önkormányzati Hivatal útján folyamatosan gondoskodik az intézmények pénzellátásáról.

6. § Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásaival, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulást nem tervez. A Magyar Faluprogramban tervezett pályázati bevételekkel nem terveztünk.

7. § A képviselő-testület általános tartalékot nem állapít meg.

8. § A képviselő-testület több éves kihatással járó feladatokat nem tervez.

9. § A képviselő-testület döntése alapján a közvetett támogatások kedvezményét megszüntette, így közvetett támogatással érintett tevékenységek nem kerültek a költségvetésbe

10. § A képviselő-testület a Parasznyai Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők részére személyenként 200.000.-Ft/fő/év keretösszegű cafatéria-juttatásnak biztosítja anyagi fedezetét.

11. § A képviselő-testület az éves létszámkeretet elkülönítve a közfoglalkoztatottak éves létszámkeretét a 3. melléklet szerint hagyja jóvá.

12. § Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből származó tárgyévi fizetési kötelezettségének felső határát meghatározó saját bevételeit a 4. mellékletben mutatja ki.

13. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit 2020. január 1. napjától kell alkalmazni.

Tőzsér György Varga Vincéné

polgármester jegyző

1. melléklet

Bevételek kiadások

2020 kltg mód mell.pdf

2. melléklet

Előirányzat felhasználási ütemterv

2 mell 2020 kltg.pdf

3. melléklet

intézményi létszámkeret

3 mell 2020 kltg.pdf

4. melléklet

Adósságot keletkeztető ügylet

4 mell 2020 kltg.pdf


[1] Az 1. § (1) bekezdése a Sajókápolna Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2/2021. (V. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.