Sajókápolna Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2020. (III.13.) önkormányzati rendelete

Sajókápolna Község Önkormányzata 2020. évi költségvetéséről

Hatályos: 2020. 03. 14- 2021. 05. 28

Sajókápolna Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2020. (III.13.) önkormányzati rendelete

Sajókápolna Község Önkormányzata 2020. évi költségvetéséről

Sajókápolna Község Önkormányzatának képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában megjelölt feladatkörében a következőket rendeli el:

1. § (1) Sajókápolna Község Önkormányzata (továbbiakban: „önkormányzat”) 2020. évi költségvetésének

  • a) kiadási főösszege: 71. 375. 981,-Ft,
  • b) bevételi főösszege: 71. 375. 981,-Ft.

(2) Sajókápolna Község Önkormányzata 2020. évi bevételeit és kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban az 1. melléklet tartalmazza.

(3) A 2019. évi pénzmaradvány 10.596.247.-Ft-ban kerül igénybevételre működési célra.

(4) Az önkormányzat kötelező feladatait látja el, költségvetésében önként vállalt - és állami, államigazgatási feladattal nem tervez.

2. § Az önkormányzat előirányzat felhasználási tervét a 2. melléklet tartalmazza.

3. § A rendelet 1. § (1) bekezdésében meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai évközben megváltoztathatók.

4. § (1) A képviselő-testület felhatalmazza hivatalát, a polgármestert a pénzügyi tervben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(2) A költségvetési szerv a rendelet 1. §-ában meghatározott kiadási előirányzatokat nem lépheti túl, kivéve, ha az államháztartás más alrendszereitől, alapítványból és saját tevékenységéből származó nem tervezett bevételt ér el.

(3) A költségvetési szerv az adott évi bérelőirányzatot csak az államháztartás más alrendszereitől, alapítványból származó bevételekkel összefüggésben teljesített bérkifizetéssel, valamint a jóváhagyott pénzmaradványnak a bérmegtakarításból származó részével lépheti túl.

(4) A költségvetési szerv a részére jóváhagyott, illetve módosított személyi juttatások előirányzatával önállóan gazdálkodik.

(5) A személyi juttatások előirányzatának átmeneti megtakarítás terhére tartós kötelezettség nem vállalható.

5. § Az önkormányzat a Parasznyai Közös Önkormányzati Hivatal útján folyamatosan gondoskodik az intézmények pénzellátásáról.

6. § Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásaival, valamint a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulást nem tervez. A Magyar Faluprogramban tervezett pályázati bevételekkel nem terveztünk.

7. § A képviselő-testület általános tartalékot nem állapít meg.

8. § A képviselő-testület több éves kihatással járó feladatokat nem tervez.

9. § A képviselő-testület döntése alapján a közvetett támogatások kedvezményét megszüntette, így közvetett támogatással érintett tevékenységek nem kerültek a költségvetésbe

10. § A képviselő-testület a Parasznyai Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők részére személyenként 200.000.-Ft/fő/év keretösszegű cafatéria-juttatásnak biztosítja anyagi fedezetét.

11. § A képviselő-testület az éves létszámkeretet elkülönítve a közfoglalkoztatottak éves létszámkeretét a 3. melléklet szerint hagyja jóvá.

12. § Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből származó tárgyévi fizetési kötelezettségének felső határát meghatározó saját bevételeit a 4. mellékletben mutatja ki.

13. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit 2020. január 1. napjától kell alkalmazni.

Tőzsér György Varga Vincéné

polgármester jegyző

1. melléklet

Bevételek kiadások

1 mell 2020 kltg.pdf

2. melléklet

Előirányzat felhasználási ütemterv

2 mell 2020 kltg.pdf

3. melléklet

intézményi létszámkeret

3 mell 2020 kltg.pdf

4. melléklet

Adósságot keletkeztető ügylet

4 mell 2020 kltg.pdf