Hét Község Önkormányzatnak Képviselő-testülete 1/2014. (II. 6.) önkormányzati rendelet

Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Hatályos: 2014. 02. 06- 2014. 12. 30

Hét Község Önkormányzatnak Képviselő-testülete

  1/2014. (II. 6.) önkormányzati  rendelet

Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Hét  Község  Önkormányzat Képviselő-testülete    az Alaptörvény  32.cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés f.pontjában meghatározott feladatkörében -figyelembevéve a Serényfalvai Közös Önkormányzati Hivatalt fenntartó önkormányzatok 2014. január 31.napján megtartott  közös testületi ülésén elfogadott,a közös hivatal 2014.évi költségvetését elfogadó határozatait- 2014. évi pénzügyi tervéről (költségvetéséről) az alábbiakat rendeli el.


                                                 A rendelet hatálya

                                                               1.§

A rendelet hatálya Hét Község Önkormányzat  Képviselő-testületére, annak bizottságára, a közös önkormányzati  hivatalra és az önkormányzat által ellátott kötelező és önként vállalt feladatellátás finanszírozására terjed ki.


A költségvetés bevételei és kiadásai

                                                               2.§

                                                             

(1)  A képviselő-testület az önkormányzat 2014 . évi költségvetését:

170.042 EFt           

Költségvetési bevétellel

                    170.042 EFt           

Költségvetési kiadással



        


állapítja meg.


(2)   Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1.1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.


(3) A költségvetési bevételek és költségvetési kiadások előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 1.2., 1.3.,  mellékletek részletezik.

(4)A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű     bemutatását önkormányzati szinten a 2.1. és a 2.2. melléklet részletezi


A költségvetés részletezése 

                                                              3.§

A Képviselő-testület az önkormányzat 2014. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

(1)   Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit „ nemleges „ tartalommal  a 3. melléklet részletezi.

(2)   Az önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 4. melléklet tartalmazza.    

(3)   Az önkormányzat 2013. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait „nemleges”tartalommal az 5. melléklet részletezi.     

(4)   Az önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 6. melléklet szerint határozza meg.

(5)   Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként „nemleges” tartalommal   a 7. melléklet szerint részletezi.

(6)   Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket a 8. melléklet szerint hagyja jóvá.

                                                              4.§

(1)   A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati szintű megoszlását, és az éves (engedélyezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát  a 9., 9.1…..9.1.2 mellékletek szerint határozza meg.

(2) Az önkormányzat 30 napon túli elismert tartozásállománya alakulását a 10.melléklet tartalmazza.

A költségvetés végrehajtásának szabályai

                                                               5.§

(1)   Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

 (2)  Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3)   A költségvetési egyensúly érdekében évközben  figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4)  Amennyiben az önkormányzat 30 napon túli, elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves  eredeti kiadási előirányzatának 10%-át, vagy a 150 millió forintot, és a tartozását egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, akkor az irányító szerv a költségvetési szervnél önkormányzati biztost jelöl ki..

(5) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

(6)Az önkormányzatnál  a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem        haladhatja meg a rendszeres személyi juttatások előirányzatának 10  %-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások előirányzat évközi megtakarítása szolgál.

 Az előirányzatok módosítása

                                                             6.§

Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.

.


          A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

                                                              7.§

Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése  belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.




 Záró  rendelkezések

                                                      8

A rendelet  2014.február 6.napján lép hatályba,rendelkezései 2014. január 1. napjától

alkalmazandóak





                           Bende György

Schlögl Zoltánné

                              polgármester

jegyző




A rendelet kihirdetésre került:


Hét,2014.február 6.

                                                                                                        Schlögl Zoltánné

                                                                                                                jegyző