Hét Község Képviselő-testülete 1/2018(II.9.) önkormányzati rendelet

Hét Község Önkormányzata Képviselő-testülete 1/2018. (II.9.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről

Hatályos: 2018. 02. 09- 2019. 04. 28

Hét Község Önkormányzata Képviselő-testülete

  1/2018. (II.9 .) önkormányzati  rendelete

Az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről


Hét  Község  Önkormányzata  Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület)   az Alaptörvény  32.cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés f./pontjában meghatározott feladatkörében eljárva  2018. évi pénzügyi tervéről (költségvetéséről) a következőket rendeli el.


A költségvetés bevételei és kiadásai

1.§


(1)  A képviselő-testület az önkormányzat 2018. évi költségvetését:

266.425.-EFt

Költségvetési bevétellel

266.425.-EFt                                                     

      „                 kiadással

        






állapítja meg.

(2)       Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1.1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(3) A költségvetési bevételek és költségvetési kiadások előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 1.2., 1.3.,  mellékletek részletezik.

(4)A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű     bemutatását önkormányzati szinten a 2.1. és a 2.2. melléklet részletezi

A költségvetés részletezése 

2.§


A Képviselő-testület az önkormányzat 2018. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

(1)   Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit  a 3. melléklet részletezi.

(2)   Az önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 4. melléklet tartalmazza.    

(3)   Az önkormányzat  2018. évben adósságot keletkeztető fejlesztési cél megvalósítását az 5.melléklet szerint nem tervezi

(4)   Az önkormányzat   költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 6. melléklet szerint határozza meg.

(5)   Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként   a 7. melléklet szerint részletezi.

(6)   Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást „ nemleges tartalommal” a 8. melléklet szerint hagyja jóvá.


3.§

(1)   A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati szintű megoszlását, és az éves (engedélyezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát  a  9.1…..9.1.2 mellékletek szerint határozza meg.

(2) Az önkormányzat 30 napon túli elismert tartozásállománya alakulását  „nemleges tartalommal”a 10.melléklet tartalmazza.

Egyéb rendelkezések

4.§


         Hét Község Önkormányzata Képviselő-testülete a települési folyékony hulladék

 kezelésével kapcsolatos közszolgáltatások és annak kötelező igénybevételéről szóló

10/2013.(31.) önkormányzati rendelet 10.§ (2) bekezdése az alábbiak szerint

 változik :

(2) 2018.január l.napjától a közszolgáltatás díja 2000.-Ft/köbméter+ áfa


A költségvetés végrehajtásának szabályai

5.§

(1)   Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

 (2)  Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3)   A költségvetési egyensúly érdekében évközben  figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4)  Amennyiben az önkormányzat 30 napon túli, elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves  eredeti kiadási előirányzatának 10%-át, vagy a 150 millió forintot, és a tartozását egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, akkor az irányító szerv a költségvetési szervnél önkormányzati biztost jelöl ki..

 (5) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület  gyakorolja.                                                    

        (6)Az önkormányzatnál  a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem        haladhatja meg a rendszeres
        személyi     juttatások előirányzatának 10  %-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások előirányzat évközi 
       megtakarítása szolgál.

 Az előirányzatok módosítása

6.§


Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.

          A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7.§


Az önkormányzat,mint  költségvetési szerv ellenőrzése  belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző felelős                                                

Záró  rendelkezések

8.§

A rendelet  2018. február 9. napján du.15.00. órakor  lép hatályba,rendelkezései 2018. január 1. napjától alkalmazandóak


                  Bende György 

     Schlögl Zoltánné

                  polgármester

    jegyző



A rendelet kihirdetve  2018. február 9. napján

 du. 14.55 órakor.                                                                                     Schlögl Zoltánné

                                                                                                                         jegyző




Mellékletek