Szántód Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2009. (XII.1.) önkormányzati rendelete

A HELYI KÖZUTAK NEM KÖZLEKEDÉSI CÉLÚ IGÉNYBEVÉTELÉRŐL

Hatályos: 2009. 12. 01

Szántód Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2009. (XII.1.) önkormányzati rendelete

A HELYI KÖZUTAK NEM KÖZLEKEDÉSI CÉLÚ IGÉNYBEVÉTELÉRŐL

2009.12.01.

A közúti közlekedésről szóló 1988.évi I.törvény 37. § (1) bekezdése, valamint az államháztartás szóló 1992.évi XXVIII.törvény 10. § (3) bekezdése alapján a helyi közutak nem közlekedési célú igénybevétele esetén fizetendő díj mértékéről az alábbi rendeletet alkotja:

Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya csak azokra a helyi önkormányzat tulajdonában álló azon közterületekre terjed ki, melyek az ingatlan-nyilvántartásban helyi közútként kerültek bejegyzésre.

(2) E rendelet alkalmazása során az út fogalma alatt a közúti közlekedésről szóló 1988.évi I.törvény 47. §-a szerinti meghatározást kell érteni.

Az igénybevételi díj mértéke és megfizetésének módja

2. § (1) A helyi közút nem közlekedési célú igénybevételéért igénybevételi díjat kell fizetni, melynek mértékét az önkormányzat képviselőtestülete e rendelet 1.számú melléklete szerint állapítja meg.

(2) Az igénybevételi díjat az önkormányzat pénztárába vagy az önkormányzat bankszámlájára utalással vagy az önkormányzat nevére szóló befizetési csekken kell megfizetni a hozzájárulás kiadásával egyidőben, de az igénybevétel megkezdése előtt. A befizetést igazoló bizonylatot vagy banki átutalási igazolást a hozzájárulással együtt az igénybevétel ideje alatt az igénybevétel helyszínén kell tartani, hogy esetleges ellenőrzés esetén megtekinthető legyen.

Záró rendelkezés

3. § E rendelet kihirdetése napján lép hatályba.

Szántód,2009.november 24.

Dolgos János
polgármester

Dr.Kiss Pál
címzetes főjegyző