Beremend Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2021. (III.4.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 03. 25

Beremend Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2021. (III.4.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

2022.03.25.

Beremend Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (2)-(4) illetve a 24. § (2)-(4) bekezdéseiben, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Kormányrendelet 27. § (1) és (2) bekezdésében kapott felhatalmazás, valamint Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény rendelkezései alapján az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Beremend Nagyközség Önkormányzata 2020. évi költségvetéséről és annak végrehajtási feladatairól a következőket rendeli el:

I. Fejezet

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Beremend Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületére, annak bizottságaira, az önkormányzat gazdálkodási feladatait ellátó, önálló gazdasági szervezettel rendelkező önkormányzati hivatalára, az önkormányzat irányítása alá tartozó, költségvetési szerveire.

II. Fejezet

Részletes rendelkezések

1. A rendelet szerkezete

2. §1 A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szerveinek létszám előirányzatát az 1. mellékletben meghatározottak szerint állapítja meg.

3. §2 (1)3 A helyi önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzat és intézményei 2021. évi költségvetésének bevételi főösszegét 1.988.674 ezer forintban állapítja meg, ebből

a) a működési bevétel 1.948.094 ezer forint

b) a felhalmozási bevétel 40.580 ezer forint

(2)4 A helyi önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzat és intézményei 2021. évi költségvetésének kiadási főösszegét 1.988.674 ezer forintban állapítja meg, ebből

a) a működési kiadás 1.948.094 ezer forint

b) a felhalmozási kiadás 179.760 ezer forint

c) a felhalmozási hiány -139.179 ezer forint

(3) A helyi önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzat és intézményei 2021. évi költségvetésének működési többletét 36.714. ezer forintban állapítja meg.

(4) Az önkormányzat összevont költségvetési előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és feladattípusok szerinti bontásban a 2. melléklet tartalmazza.”

2. A költségvetési bevételek

4. § (1)5 Az Önkormányzat és költségvetési szerveinek bevételi és kiadási költségvetését – előirányzat- csoportok, kiemelt előirányzatok és feladattípusok szerint – a 3. melléklet szerint állapítja meg.

(2)6

(3)7 Az Önkormányzatot megillető működési és feladatalapú támogatásokat, valamint az Európai Uniós támogatásokkal megvalósuló programokat, projekteket a 4. melléklet mutatja be.

(4)8 Az Önkormányzat közhatalmi bevételeit az 5. melléklet szerint állapítja meg.

(5)9 Az Önkormányzat működési célú átvett pénzeszközeit, támogatási bevételeit a 6. melléklet tartalmazza.

(6)10 Az Önkormányzat felhalmozási célú átvett pénzeszközeit, támogatási bevételeit a 7. melléklet tartalmazza.

3. A költségvetési kiadások

5. §11 (1) Az Önkormányzat egyéb működési célú kiadásait a 8. melléklet tartalmazza, melyből az ITR Bizottság 7 millió Ft előirányzat erejéig – átruházott hatáskörben – rendelkezik.

(2) Az Önkormányzat felhalmozási célra átadott pénzeszközeit a 9. melléklet tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat által folyósított ellátottak pénzbeli juttatásait a 10. melléklet tartalmazza.

6. § (1)12 Az Önkormányzat és költségvetési szervei felújítási kiadási előirányzatait a 11. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

(2)13 az Önkormányzat és költségvetési szervei beruházási előirányzatait a 12.melléklet szerint állapítja meg.

(3) A 11. számú mellékletben meghatározott felújítási keretből a Településfejlesztési Bizottság 22,5 millió Ft előirányzat erejéig - átruházott hatáskörben – rendelkezik.

4. A költségvetési kiadások és bevételek

7. § (1)14 Az Önkormányzat a tartalék összegét 176.216 ezer forintban hagyja jóvá, ebből:

a) általános tartalék 3.545 ezer forint,

b) céltartalék 172.671 ezer forint.

(2)15 A tartalékok részletezését a 13. melléklet tartalmazza.

(3) A tartalék felhasználására vonatkozó szabály:

a) Az általános tartalék összege nem lehet kevesebb, mint a költségvetés főösszegének 0,2%-a.

b) A képviselő-testület az önkormányzat tárgyévi gazdálkodásáról szóló I. féléves beszámolót megelőzően az általános tartalékot csak elemi károk enyhítésére, elmaradt bevételek pótlására használhatja fel.

c) Tartalékkal való rendelkezés jogát az önkormányzat képviselő-testülete saját hatáskörében tartja.

8. § Az Áht. 24. §. (4) bekezdése alapján az alábbi tájékoztatások kerülnek bemutatásra:

a)16 az Önkormányzat költségvetési mérlege az 2. melléklet szerint

b)17 az Önkormányzat előirányzat felhasználási terve a 14. melléklet szerint

c)18 a többéves kihatású döntések a 15. melléklet szerint

d)19 az Önkormányzat közvetett támogatásait a 16. melléklet szerint

e)20 az Áht. 29/A. §. szerinti középtávú tervezés a 17. melléklet szerint.

9. §21 Az Áht. 78. §. (2) bekezdése által előírt likviditási tervet a 18. melléklet tartalmazza.

10. § (1) A képviselő-testület elrendeli, hogy az önkormányzat költségvetéséből támogatott szervezeteknek biztosított pénzeszközök – a 11. és 12. §-ban foglalt kötelezettségvállalások kivételével – megállapodás alapján folyósíthatók.

(2) A (1) bekezdés szerinti támogatásokról szóló megállapodásokat Beremend Nagyközség Képviselő-testületének döntése alapján a polgármester köti meg és írja alá. A megállapodásnak tartalmaznia kell, hogy a kedvezményezett a támogatást milyen célra használhatja fel. Több cél megjelölése esetén külön-külön kell rendelkezni az egyes feladatokra fordítható támogatás összegéről. A megállapodásnak tartalmaznia kell továbbá a támogatás felhasználásának elszámolási módját, az elszámolás ellenőrizhetőségének lehetőségét. A támogatás felhasználásáról a támogatott feladatjellegétől függően legkésőbb 2021. március 31.-ig el kell számolni. Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő részére újabb támogatás 5 évig nem adható. A képviselő-testület pénzügyi bizottsága jogosult ellenőrizni a támogatások felhasználását és a számadási kötelezettség teljesítését.

(3) Az önkormányzat által pályázati úton vagy azon kívül nyújtott támogatások közzétételével kapcsolatban a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény szabályai az irányadók.

5. A költségvetés végrehajtási szabályai

11. § (1) A költségvetési gazdálkodás biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(2) Költségvetési szerv jóváhagyott éves költségvetés vagy költségvetési keret alapján, a vonatkozó jogszabályokban meghatározott követelmények és feltételek érvényesítésével működik és gazdálkodik.

(3) A költségvetési szerv elemi költségvetését a polgármester hagyja jóvá. A költségvetési szerv jóváhagyott költségvetése, költségvetési keretei, valamint többletbevételei felhasználásáról az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) 34. § (3) bekezdésében foglaltak szerint, önállóan dönt.

(4) A választások költségeinek, tételeinek, elszámolására, belső ellenőrzési rendjére, kötelezettségvállalására a jegyző jogosult a mindenkori jogszabályi illetve belső szabályzatok alapján.

(5) A Beremendi Közös Önkormányzati Hivatal az önkormányzat valamint a képviselő-testület irányítása alá tartozó valamennyi költségvetési szerv költségvetése, a tárgyévben várható bevételei és kiadási előirányzatok teljesüléséről havi bontású, éves előirányzat-felhasználási tervet készít.

(6)22 A képviselő-testület a költségvetési évet követő három év várható előirányzatait, a költségvetési év folyamatai és áthúzódó hatásai, valamint a gazdasági előrejelzések ismeretében a 19. mellékletben és 20. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

12. § (1) A helyi önkormányzat a költségvetését az Áht. 34. § (1)-(5) bekezdése és az Ávr. 43. §-a alapján e rendelet módosításával megváltoztathatja.

(2) Az önkormányzat a költségvetési rendeletben meghatározott létszámkeretet nem lépheti túl.

(3) A költségvetési szervek a létszámot érintő változásokat (feladat elmaradása, csökkentése, nyugdíjazás, átszervezés stb.) kötelesek a végrehajtást megelőzően 2 hónappal a Közös Önkormányzati Hivatalhoz bejelenteni.

(4) A képviselő-testület által jóváhagyott előirányzatok és költségvetési létszámkeretek között az önálló gazdasági szervezettel rendelkező valamint az az önkormányzat irányítása alatt működő költségvetési szerv saját hatáskörben az Ávr. 42. § szerint megemelheti.

(5) A költségvetési szerv az Ávr. 43. § (2)-(3) bekezdése alapján – az Ávr. 44. § (2) bekezdésére tekintettel – átcsoportosítást hajthat végre, azonban ez nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére, kivéve, ha az irányító szerv azt engedélyezi az előirányzatok jóváhagyásakor még nem ismert jogszabályváltozás miatt.

(6) Az önállóan működő költségvetési szervek a többlet bevételük terhére is csak a forrás képződés mértékének, illetve ütemének figyelembe vételével és az intézmény biztonságos működésének szem előtt tartásával vállalhatnak kötelezettséget.

(7) Az önkormányzati intézményeknél a tervezett bevételek elmaradása nem vonja maga után a költségvetési fenntartói támogatás növekedését, hanem azt a kiadás csökkentésével kell egyensúlyozni.

(8) Az élet és vagyon biztonságot veszélyeztető elemi csapás vagy ennek következményei elhárítása céljából a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körébe az Áht. 40. § (5) bekezdése szerint átmeneti intézkedéseket hozhat, amelyek a képviselő-testületet legközelebbi ülésén be kell számolnia.

13. § Költségvetési szerv pénzmaradványának, illetve előirányzat maradványának felhasználásáról a képviselő-testület dönt.

14. § (1) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletet csak a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 10. §-a alapján köthet.

(2) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány finanszírozási módja a hitelfelvétel, a számlavezető pénzintézettől.

(3) A hitelfelvétellel kapcsolatos szerződés megkötésének jogát illetve kezesség vállalását a képviselő-testület gyakorolja. A polgármester a képviselő-testület döntés alapján köthet hitelszerződést illetve vállalhat kezességet.

15. § Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja illetve befektetési alapokba helyezheti el.

III. Fejezet

Záró rendelkezések

16. § (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

1. melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzat 2021. évi létszámkerete

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Cím száma

Cím megnevezése

Teljes munkaidőben dolgozók létszáma

Részmunka-időben dolgozók létszáma

Létszám összesen (fő)

Teljes munkaidőben dolgozók létszáma

Részmunka-időben dolgozók létszáma

Létszám összesen (fő)

1.

Közös Önkormányzati Hivatal

18

18

2.

Közművelődési és Iskolai Könyvtár

4

4

3.

Védőnői Szolgálat

1

1

4.

Temetőfenntartás

1

1

5.

Mezőőri Szolgálat

1

1

6.

Önkormányzat

38

5

43

7.

Napközi

17

17

8.

Napsugár Óvoda

14

14

9.

Idősek Szociális Otthona

20

20

11.

Bölcsőde

9

9

Összesen

122

6

128

1/A. számú melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzat közfoglalkoztatottak 2021. évi létszámkerete

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Cím száma

Cím megnevezése

Teljes munkaidőben dolgozók létszáma

Részmunka-időben dolgozók létszáma

Létszám összesen (fő)

Teljes munkaidőben dolgozók létszáma

Részmunka-időben dolgozók létszáma

Létszám összesen (fő)

1.

Közcélú foglalkoztatás

38

38

Összesen

38

38

2. melléklet23

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi összevont költségvetési mérlege

Megnevezés

Módosított előirányzat

I-IX. havi teljesítés

Megnevezés

Módosított előirányzat

I-IX. havi teljesítés

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

Működési bevételek (intézményi)

210 794 384

145 375 484

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

Közhatalmi bevételek

554 124 816

547 962 956

Felhalmozási bevételek

975 402

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről

597 658 263

489 007 711

tárgyi eszk., imm.javak értékesítése

- ebből: általános működési támogatás

68 791 270

51 281 368

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

- ebből : feladatalapú támogatás

453 196 935

341 671 340

Felhalmozási célú átvett bevételek ÁHT-n kívülről

40 580 298

39 780 298

- ebből szolidaritási hozzájárulás

Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

- ebből egyéb működési célra átvett pénzeszköz

75 670 058

96 055 003

Előző évi fejlesztési pénzmaradvány

Működési célú átvett pénzeszközök ÁHT-n kívülről

Működési célú hitel

Előző évi pénzmaradvány

129 603 276

315 531 468

Finanszírozási bevétel

455 912 953

296 708 747

Működési bevételek összesen

1 948 093 692

1 794 586 366

Felhalmozási bevételek összesen

40 580 298

40 755 700

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

Személyi juttatások

517 421 211

348 604 063

Beruházások

63 013 396

43 445 537

Munkaadókat terhelő járulékok

76 858 749

53 214 089

Felújítások

82 905 019

19 763 207

Dologi kiadások

351 960 767

256 553 586

Egyéb felhalmozási célú kiadások

3 458 000

Ellátottak pénzbeni juttatásai

14 287 600

5 252 391

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülről

3 458 000

Egyéb működési célú kiadások

355 437 046

231 511 109

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülről

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

34 380 000

Felhalmozási hitel kamata, árfolyamveszteség

1 983 217

1 833 382

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

321 057 046

Felhalmozási célú hitel visszafizetése

28 400 000

21 300 000

Pénzforgalom nélküli kiadások- tartalékok

176 215 366

539 397 944

Felhalmozási tartalék

Általános tartalék

3 544 560

539 397 944

Működési tartalékok (céltartalék)

172 670 806

Finanszírozási kiadások összesen

455 912 953

314 466 758

államházt.belüli megel. Vissza

17 758 011

Központi irányítószervi támogatás (intézményfinanszírozás)

455 912 953

296 708 747

Működési kiadások összesen

1 948 093 692

1 748 999 940

Felhalmozási kiadások összesen

179 759 632

86 342 126

Működési többlet:

37 036 032

493 811 518

Felhalmozási hiány:

-139 179 334

-45 586 426

3. melléklet24

Beremend Nagyközség Önkormányzat 2021. évi költségvetés: bevételek és kiadások

1. Bevételek

1.1. Beremend Nagyközség Önkormányzata és szervei bevételei

adatok Ft-ban

Kiemelt bevételi előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

I-IX. hó teljesítés

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

73 566 882

3 811 000

69 755 882

50 099 047

II. B3. Közhatalmi bevételek

554 124 816

554 124 816

547 962 956

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

521 988 205

521 988 205

0

392 952 708

Általános működési támogatás

68 791 270

51 281 368

Feladatalapú támogatás

453 196 935

341 671 340

Támogatásértékű bevétel

0

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

75 670 058

75 670 058

125 706 380

V. B8112. Működési célú hitel

0

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

126 296 618

126 296 618

308 867 616

VII. B8. Finanszírozási bevételek

0

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

9 780 724

9 780 724

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

975 402

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

40 580 298

40 580 298

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

0

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 392 226 877

1 322 470 995

69 755 882

1 436 344 833

* megjegyzés: felügyelet alá tartozó szervezeti egységei: védőnő, temető, mezőőr, műhely csoport, iskola üzemeltetés, kábel tv. Szolgáltatás, strand üzemeltetés

1.2. Napsugár Óvoda bevételei

adatok Ft-ban

Kiemelt bevételi előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

I-IX. hó teljesítés

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

310 134

310 134

161 545

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

0

Általános működési támogatás

Feladatalapú támogatás

0

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

362 626

362 626

445 814

VII. B8. Finanszírozási bevételek

80 041 934

80 041 934

53 641 312

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

80 714 694

80 714 694

0

54 248 671

1.3. Bölcsőde bevételei

adatok Ft-ban

Kiemelt bevételi előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

I-IX. hó teljesítés

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

282 900

282 900

125 827

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

0

Általános működési támogatás

Feladatalapú támogatás

0

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

358 208

358 208

683 596

VII. B8. Finanszírozási bevételek

47 895 718

47 895 718

34 082 836

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

48 536 826

48 536 826

34 892 259

1.4. Iskolai és Közművelődési Könyvtár bevételei

adatok Ft-ban

Kiemelt bevételi előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

I-IX. hó teljesítés

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

0

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

Általános működési támogatás

Feladatalapú támogatás

0

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

519 231

519 231

519 231

VII. B8. Finanszírozási bevételek

21 395 095

21 395 095

14 534 156

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

21 914 326

21 914 326

15 053 387

1.5. Közös Önkormányzati Hivatal bevételei

adatok Ft-ban

Kiemelt bevételi előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

I-IX. hó teljesítés

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

57 579 250

6 341 599

51 237 651

56 593 044

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

Általános működési támogatás

0

Feladatalapú támogatás

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

95 252

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

1 827 783

1 827 783

2 910 212

VII. B8. Finanszírozási bevételek

205 958 834

65 454 069

19 961 963

120 542 802

128 858 404

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

265 365 868

71 795 668

71 199 615

122 370 585

188 456 912

1.6. Idősek Szociális Otthona bevételei

adatok Ft-ban

Kiemelt bevételi előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

I-IX. hó teljesítés

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

53 049 328

53 049 328

38 396 021

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

0

Általános működési támogatás

Feladatalapú támogatás

0

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

252 945

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

238 810

238 810

2 104 999

VII. B8. Finanszírozási bevételek

99 245 338

99 245 338

65 592 039

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

152 533 476

152 533 476

106 346 004

2. Kiadások

2.1. Beremend Nagyközség Önkormányzata és szervei kiadásai

adatok Ft-ban

Kiemelt kiadási előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

I-IX. hó teljesítés

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

188 673 638

177 606 763

11 066 875

127 900 950

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

25 873 546

24 158 180

1 715 366

18 927 899

III. K3. Dologi kiadások

157 689 137

92 665 474

65 023 663

125 026 964

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

14 287 600

14 287 600

5 272 811

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

355 437 046

0

355 437 046

235 903 534

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

34 380 000

34 380 000

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

321 057 046

321 057 046

VI. K512.Tartalékok

173 293 439

173 293 439

0

528 587 811

Általános tartalék

3 544 560

3 544 560

528 587 811

Működési tartalék (céltartalék)

169 748 879

169 748 879

VII. K9. Finanszírozási kiadások

444 923 513

444 923 513

296 708 747

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

63 013 396

63 013 396

37 361 517

II. K7.Felújítások

82 905 019

82 905 019

19 763 207

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

3 458 000

3 458 000

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

3 458 000

3 458 000

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

30 383 217

30 383 217

40 891 393

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

30 383 217

30 383 217

23 133 382

államhazt.belüli megelőlegezés vissza

17 758 011

KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 539 937 551

926 934 969

613 002 582

1 436 344 833

* megjegyzés: felügyelet alá tartozó szervezeti egységei: védőnő, temető, mezőőr, műhely csoport, iskola üzemeltetés, kábel tv. Szolgáltatás, strand üzemeltetés, közfoglalkoztatás

2.2. Napsugár Óvoda kiadásai

adatok Ft-ban

Kiemelt kiadási előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

I-IX. hó teljesítés

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

57 404 877

57 404 877

38 928 659

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

8 897 756

8 897 756

6 082 176

III. K3. Dologi kiadások

14 412 061

14 412 061

8 070 089

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

1 167 747

Általános tartalék

1 167 747

Működési tartalék (céltartalék)

VII. K9. Finanszírozási kiadások

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

II. K7.Felújítások

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

80 714 694

80 714 694

54 248 671

2.3. Bölcsőde kiadásai

adatok Ft-ban

Kiemelt kiadási előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

I-IX. hó teljesítés

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

37 581 591

37 581 591

26 755 524

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

5 825 147

5 825 147

4 145 128

III. K3. Dologi kiadások

5 130 088

5 130 088

3 540 539

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

386 078

Általános tartalék

386 078

Működési tartalék (céltartalék)

VII. K9. Finanszírozási kiadások

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

64 990

II. K7.Felújítások

0

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

48 536 826

48 536 826

34 892 259

2.4. Iskolai és Közművelődési Könyvtár kiadásai

adatok Ft-ban

Kiemelt kiadási előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

I-IX. hó teljesítés

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

13 224 799

13 224 799

9 124 147

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

2 049 844

2 049 844

1 337 922

III. K3. Dologi kiadások

6 639 683

6 639 683

3 857 236

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

734 082

Általános tartalék

734 082

Működési tartalék (céltartalék)

VII. K9. Finanszírozási kiadások

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

II. K7.Felújítások

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

21 914 326

21 914 326

15 053 387

2.5. Közös Önkormányzati Hivatal kiadásai

adatok Ft-ban

Kiemelt kiadási előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

I-IX. hó teljesítés

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

135 369 287

23 828 736

24 062 078

87 478 473

91 774 653

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

21 011 567

3 693 454

3 729 622

13 588 491

13 957 285

III. K3. Dologi kiadások

111 794 552

45 766 044

44 724 886

21 303 622

79 650 243

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

2 890 681

Általános tartalék

2 890 681

Működési tartalék (céltartalék)

VII. K9. Finanszírozási kiadások

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

184 050

II. K7.Felújítások

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

268 175 405

73 288 234

72 516 586

122 370 585

188 456 912

2.6. Idősek Szociális Otthona kiadásai

adatok Ft-ban

Kiemelt kiadási előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

I-IX. hó teljesítés

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

83 323 142

83 323 142

54 120 130

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

12 915 088

12 915 088

8 763 679

III. K3. Dologi kiadások

56 295 246

56 295 246

37 725 670

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

5 631 545

Általános tartalék

5 631 545

Működési tartalék (céltartalék)

VII. K9. Finanszírozási kiadások

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

104 980

II. K7.Felújítások

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

152 533 476

152 533 476

106 346 004

4. melléklet25

Helyi önkormányzat általános működéséhez és ágazati feladataihoz kapcsolódó támogatások 2021.

1. Állami támogatások

Jogcím

I. HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA

Mennyiségi egység

Mutató

Ft

1.1.1.1. Önkormányzati hivatal működésének támogatása (székhelynél)

Ft/fő

5 475 000

46 221 492

1.1.1.1. Info1 Önkormányzati hivatal működésének támogatása-elismert hivatali létszám alapján

8,16

44 676 000

1.1.1. Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatás összesen

22 345 218

1.1.1.2. Településüzemeltetés- zöldterület-gazdálkodás támogatása- kiegészítés előtt

ha

25 200

6 287 400

1.1.1.3.Településüzemeltetés-közvilágítás fenntartásának támogatása - kiegészítés előtt

km

6 272 000

1.1.1.4. Településüzemeltetés - Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása - kiegészítés előtt

m2

211 554

1.1.1.5. Településüzemeltetés - Közutak fenntartásának támogatása - kiegészítés előtt

km

2 299 510

1.1.1.6. Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

2700

6 517 800

1.1.1.7. Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

2550

10 200

I.2. Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalamtalnítása

köbméter

800

80 000

1.1.3. Határátkelőhelyek fenntartásásnak támogatása

333 377

666 754

68 566 710

II. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK EGYES KÖZNEVELÉSI ÉS GYERMEKÉTKEZTETÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

1.2.1. Óvodaműködtetési támogatás

1.2.1.1. Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

92

8 960 800

1.2.2.1. Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott - pedagógusok átlagalapú bértámogatása

8,9

43 267 350

1.2.3.Kiegészítő támogatás a pedagógusok és a pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők minősítéséből adódó többletkiadáshoz

1.2.3.1.1.1.1. pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2020. január 1-jéig történő átsorolással szerezték meg

3

1 296 000

1.2.5. Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok nevelőmunkáját közvetlenül segítők átlagalapú támogatása

1.2.5.1.1. pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagalapú támogatása

5

14 595 000

68 119 150

III. A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

1.3.4. A települési önkormányzatok által biztosított egyes szociális szakosított ellátások, valamint a gyermekek átmeneti gondozásával kapcsolatos feladatok támogatása

1.3.4.1. bértámogatása

15

63 510 600

1.3.4.2. Intézmény-üzemeltetési támogatás

30 831 000

94 341 600

1.4.1. Gyermekétkeztetés támogatása

1.4.1.1. Intézményi gyermekétkeztetés bértámogatása

5,17

12 283 920

1.4.1.2. Intézményi gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

14 895 318

1.4.2. szünidei étkeztetés támogatása

adag

1576

449 160

27 628 398

1.3.3.. Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

1.3.3.1.1. felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

0,3

1 530 000

1.3.3.1.2. bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

3,5

14 910 000

1.3.3.2. Bölcsődei üzemeltetési támogatás

10 089 000

26 529 000

1.3.2. Szociális és gyerekjóléti alapszolgáltatás feladatai

153 527 044

1.5.2. Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és a közművelődési feladatainak támogatása

lakos

2170

5 238 380

ÁLLAMI TÁMOGATÁS ÖSSZESEN:

443 950 282

Szolidaritási hozzájárulás mértéke

93 567 481

I. mód

Kulturális kiegészitő támogatás

482 000

Iparűzési adó kompenzálás

6 824 810

Előző évi állami tám elszám- visszautalás

7 014 946

Szociális ágazati pótlék

11 202 928

Összesen:

469 474 966

II. mód

Önkormányzati támogatás

224 560

Köznvevelési tám- óvoda

1 995 000

Szociális kieg tám. (ISZO,ASZK)

9 285 902

Gyerekéteztetés fel. Tám

279 180

Közműv. Tám

86 904

Iparűzési adó kompenzálás

6 824 810

Szociális ágazati pótlék

13 473 435

Szociélis célú tűzifa tám.

4 495 800

III.mód

Közműv. Tám

86 904

Szociális kieg tám. (ISZO,ASZK)

13 557 282

Szociális ágazati pótlék

2 203 462


2. Humán szolgáltatások fejlesztése a Siklósi járásban_EFOP-1.5.3-16-2017-00075 azonosító számú projekt- 2021. évi bevételeit és kiadásait bemutató mérleg

4/a melléklet

adatok Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

Működési bevételek (intézményi)

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

Közhatalmi bevételek

Felhalmozási bevételek

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről

tárgyi eszk., imm.javak értékestése

- ebből: általános működési támogatás

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

- ebből : feladatalapú támogatás

Felhalmozási célú átvett bevételek ÁHT-n kívülről

Működési célú átvett pénzeszközök ÁHT-n kívülről

Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

Működési célú hitel

Előző évi fejlesztési pénzmaradvány

Előző évi pénzmaradvány

21 165 000

Működési bevételek összesen

21 165 000

Felhalmozási bevételek összesen

0

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

Személyi juttatások

1 800 000

Beruházások

Munkaadókat terhelő járulékok

279 000

Felújítások

Dologi kiadások

19 086 000

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Ellátottak pénzbeni juttatásai

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülről

Egyéb működési célú kiadások

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülről

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

Felhalmozási hitel kamata, árfolyamveszteség

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

Felhalmozási célú hitel visszafizetése

Pénzforgalom nélküli kiadások- pénzkészlet

Felhalmozási tartalék

Működési hitel visszafizetés

Működési kiadások összesen

21 165 000

Felhalmozási kiadások összesen

0

Működési önrész:

0

Felhalmozási hiány:

0

3. Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése (könyvtár)- TOP-3.2.1-16-BA1-2018-00064 - 2021. évi bevételeit és kiadásait bemutató mérleg

4/b melléklet

adatok Ftban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

Működési bevételek (intézményi)

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

Közhatalmi bevételek

Felhalmozási bevételek

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről

tárgyi eszk., imm.javak értékestése

- ebből: általános működési támogatás

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

- ebből : feladatalapú támogatás

Felhalmozási célú átvett bevételek ÁHT-n kívülről

Működési célú átvett pénzeszközök ÁHT-n kívülről

Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

Működési célú hitel

Előző évi fejlesztési pénzmaradvány

Előző évi pénzmaradvány

127 764

Működési bevételek összesen

127 764

Felhalmozási bevételek összesen

0

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

Személyi juttatások

Beruházások

Munkaadókat terhelő járulékok

Felújítások

2 100 910

Dologi kiadások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Ellátottak pénzbeni juttatásai

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülről

Egyéb működési célú kiadások

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülről

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

Felhalmozási hitel kamata, árfolyamveszteség

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

Felhalmozási célú hitel visszafizetése

Pénzforgalom nélküli kiadások- pénzkészlet

Felhalmozási tartalék

Működési hitel visszafizetés

Működési kiadások összesen

0

Felhalmozási kiadások összesen

2 100 910

Működési önrész:

1 973 146

Felhalmozási hiány önrész):

2 100 910

4. Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése (tornaterem)- TOP-3.2.1-16-BA1-2018-00065 - 2021. évi bevételeit és kiadásait bemutató mérleg

4/c melléklet

adatok Ftban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

Működési bevételek (intézményi)

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

Közhatalmi bevételek

Felhalmozási bevételek

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről

tárgyi eszk., imm.javak értékestése

- ebből: általános működési támogatás

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

- ebből : feladatalapú támogatás

Felhalmozási célú átvett bevételek ÁHT-n kívülről

Működési célú átvett pénzeszközök ÁHT-n kívülről

Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

Működési célú hitel

Előző évi fejlesztési pénzmaradvány

Előző évi pénzmaradvány

2 103 184

Működési bevételek összesen

2 103 184

Felhalmozási bevételek összesen

0

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

Személyi juttatások

Beruházások

Munkaadókat terhelő járulékok

Felújítások

3 866 210

Dologi kiadások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Ellátottak pénzbeni juttatásai

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülről

Egyéb működési célú kiadások

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülről

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

Felhalmozási hitel kamata, árfolyamveszteség

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

Felhalmozási célú hitel visszafizetése

Pénzforgalom nélküli kiadások- pénzkészlet

Felhalmozási tartalék

Működési hitel visszafizetés

Működési kiadások összesen

0

Felhalmozási kiadások összesen

3 866 210

Működési önrész:

1 763 026

Felhalmozási hiány önrész):

3 866 210

5. Bölcsődei nevelés feltételeinek javítása Beremenden_TOP-1.4.1-16-BA1-2017-00007 - 2021. évi bevételeit és kiadásait bemutató mérleg

4/d. melléklet

adatok Ftban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

Működési bevételek (intézményi)

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

Közhatalmi bevételek

Felhalmozási bevételek

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről

tárgyi eszk., imm.javak értékestése

- ebből: általános működési támogatás

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

- ebből : feladatalapú támogatás

Felhalmozási célú átvett bevételek ÁHT-n kívülről

Működési célú átvett pénzeszközök ÁHT-n kívülről

Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

Működési célú hitel

Előző évi fejlesztési pénzmaradvány

Előző évi pénzmaradvány

761 211

Működési bevételek összesen

761 211

Felhalmozási bevételek összesen

0

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

Személyi juttatások

Beruházások

Munkaadókat terhelő járulékok

Felújítások

Dologi kiadások

444 500

- ebből: felújítás

ebből: szakmai tev.segítő szolgáltatás

444 500

- ebből : eszköz beszerzés

Egyéb működési célú kiadások

316 711

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülről

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

Felhalmozási hitel kamata, árfolyamveszteség

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

Felhalmozási célú hitel visszafizetése

Pénzforgalom nélküli kiadások- pénzkészlet

Felhalmozási tartalék

Működési hitel visszafizetés

Működési kiadások összesen

761 211

Felhalmozási kiadások összesen

0

Működési önrész:

0

Felhalmozási hiány önrész):

0

6. Közösségi és felelősség szerepvállalás erősítése Kásádon és térségében_TOP-5.3.-16-BA1-2017-00011 azonosító számú projekt- 2021. évi bevételeit és kiadásait bemutató mérleg

4/e melléklet

adatok Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

Működési bevételek (intézményi)

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

Közhatalmi bevételek

Felhalmozási bevételek

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről

tárgyi eszk., imm.javak értékestése

- ebből: általános működési támogatás

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

- ebből : feladatalapú támogatás

Felhalmozási célú átvett bevételek ÁHT-n kívülről

Működési célú átvett pénzeszközök ÁHT-n kívülről

Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

Működési célú hitel

Előző évi fejlesztési pénzmaradvány

Előző évi pénzmaradvány

2 367 560

Működési bevételek összesen

2 367 560

Felhalmozási bevételek összesen

0

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

Személyi juttatások

Beruházások

Munkaadókat terhelő járulékok

Felújítások

Dologi kiadások

2 367 560

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Ellátottak pénzbeni juttatásai

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülről

Egyéb működési célú kiadások

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülről

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

Felhalmozási hitel kamata, árfolyamveszteség

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

Felhalmozási célú hitel visszafizetése

Pénzforgalom nélküli kiadások- pénzkészlet

Felhalmozási tartalék

Működési hitel visszafizetés

Működési kiadások összesen

2 367 560

Felhalmozási kiadások összesen

0

Működési önrész:

0

Felhalmozási hiány:

0

5. melléklet26

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés B3. Közhatalmi bevételek

adatok Ft-ban

Megnevezés

Módosított előirányzat

I. félévi teljesítés

B34. Építményadó

195 000 000

195 879 875

Telekadó

Vállalkozók kommunális adója

B311. Magánszemélyek jövedelemadói

30 000

Idegenforgalmi adó /tart. utáni/

B351. Iparűzési adó /áll.jell./

357 814 691

351 879 715

Iparűzési adó /ideiglenes.jell./

Helyi adók összesen

552 844 691

547 759 590

B354. Gépjármű adó

B36. Pótlék, bírság, egyéb bevételek

69 000

122 711

B355. Talajterhelési díj

240 000

80 655

Közhatalmi bevételek mindösszesen

553 153 691

547 962 956

6. melléklet27

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés B6. Működési célú átvett pénzeszközök

adatok Ft-ban

Funkció

Megnevezés

Eredeti előirányzat

teljesítés

Működési célú támogatási bevételek
Beremend Nagyközség Önkormányzata
TB alapoktól

Védőnői szolgálat
Központi költségvetési szervtől
Közcélú foglalkoztatás
Helyi önkormányzatoktól
Központi költségvetésből- mezőőri támogatás

64 864 329

96 055 003

64 864 329

96 055 003

7 269 600

4 834 800

072311

074031

7 269 600

4 834 800

56 514 729

39 518 746

041231

56 514 729

39 518 746

1 080 000

540 000

011130

TOP -5.3.1 pályázat

2 743 200

EFOP előleg

12 103 984

011130

földalapú tám, bértámogatás

3 447 293

2 237 093

Bölcsőde ráemelési kérelem támogatása

5 937 748

31 937 748

Kulturális támogatás

431 933

431 933

Magyar falu program

1 389 999

gyermekvédelmi támogatás

317 500

Pályázati támogatás-rendezvényekhez

988 755

Működési célú átvett pénzeszközök és támogatások összesen

75 670 058

96 055 003

7. melléklet28

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök, B811. Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

adatok ezer Ft-ban

Funkció

Megnevezés

Eredeti előirányzat

teljesítés

Felhalmozási célú támogatási bevételek
Beremend Nagyközség Önkormányzata
Lakosságtól

40 580 298

836 721

40 580 298

836 721

011130

800 000

836 721

Magyar Falu Program - ravatalozó

29 999 574

Hidak, járdák, felújítása_ BM pályázat

9 780 724

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök, hitel- és kölcsönfelvétel Áht-on kívülről összesen

40 580 298

836 721

8. melléklet29

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés K5. Egyéb működési célú kiadások

adatok Ft-ban

Funkció

Megnevezés

Eredeti előirányzat

teljesítés

Pénzeszköz átadások

333 138 831

157 308 373

Beremend Nagyközség Önkormányzata

333 138 831

157 308 373

011130

Önkormányzati igazgatás
ITR Bizottsági keret
Pályázati keret
Hétvégi ügyelet
Helyi Védelmi Bizottság támogatása
7. osztály- kirándulás támogatása
Duna- Dráva Víz támogatás
Mecsek- Dráva Önkormányzati Társulás támogatása
Határ menti Települések tám. 2021. évi tagdíj
Dráva- Tenkes Társulás, KÖSZ tagdíj

9 737 278

3 717 327

4 000 000

254 310

0

2 341 580

1 231 140

150 000

150 000

62 890

300 000

2 005 698

2 005 698

10 000

500 000

138 289

NEFELA Egyesülés

80 000

011130

Bursa Hungarica

200 000

25 000

107054

Beremendi Alapszolgáltatási Központ átadott támogatás
Állami támogatás - átadás

8 741 902

173 881 295

85 718 163

Szolidaritási hozzájárulás mértéke

93 567 481

48 701 888

011130

Beremend Sport Kft. Támogatása

11 000 000

3 866 812

072311

Fogorvosnak átadott pénzeszköz

4 600 000

1 656 118

074011

Foglalkozás egészségügy

900 000

340 254

Gyermekorvos -heti-4 órában- keret

2 400 000

327 000

MÁK 2019. évi felülvizsgálat+kamat

6 610 875

6 748 533

Ördögkatlan Fesztivál támogatása

700 000

Támogatásértékű kiadások

10 500 000

6 232 278

Önkormányzati igazgatás
Lakossági szennyvíztámogatás

10 500 000

6 232 278

52020

10 500 000

6 232 278

Támogatási keret- magánszemélyeknek

0

0

Vállalkozói keret

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

333 138 831

157 308 373

9. melléklet30

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások, K9. Finanszírozási kiadások

adatok Ft-ban

Funkció

Megnevezés

Eredeti
előirányzat

teljesítés

Felhalmozási célú támogatások

2 000 000

0

11130

Lakásvásárlási támogatás

1 000 000

11130

Munkáltatói kölcsön

1 000 000

K9111. Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

30 383 217

15 434 615

Szőlőhegyi vill. Hálózat kiépítéséhez támogatás 77/2021. (X.7.)

1 458 000

Felhalmozási célra kiadások, és finanszírozási kiadások összesen:

33 841 217

15 434 615

10. melléklet31

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

adatok Ft-ban

Sorszám

Megnevezés

Rovat

Eredeti
előirányzat

teljesítés

1.

Társadalombiztosítási ellátások

K41

2.

Családi támogatások

K42

800 000

0

egyéb önkorm. Pénzbeni család támogatás

K42/29

rendszeres gyerekvédelmi támogatás

K42/31

800 000

3.

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

4.

Betegséggel kapcsolatos (nem TB) ellátások

K44

0

0

ápolási díj

K44/21

közgyógyellátás

K44/22

5.

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

foglalkoztatást helyettesítő támogatás

K45/27

6.

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

1 600 000

535 000

lakásfenntartási támogatások

K46/21

1 600 000

535 000

7.

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai (gyerekétkeztetés)

K47/9

2 000 000

592 545

8.

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

9 887 600

2 407 995

rendszeres szociális támogatás

K48/21

rendkívüli segélyek

K48/22

600 000

185 000

temetési segély

K48/23

1 200 000

810 000

köztemetés

K48/24

750 000

egyéb az önkorm. Rendeletben megállapított juttatás

K48/25

7 337 600

1 412 995

9.

Önkormányzat által folyósított ellátások összesen

K4

14 287 600

3 535 540

11. melléklet32

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés K7. Beruházások

adatok Ft-ban

Funkció

Felújítási cél

Eredeti előirányzat

Teljesítés

nettó

Áfa

bruttó


011130



Beremend Nagyközség Önkormányzata

65 279 542

9 168 248

43 124 721

19 763 207

0

0

TOP-1.4.1-16-BA1-2017-00007_Bölcsődei nevelés feltételeinek javítása Beremenden

350 000

94 500

444 500

TOP -3.2.1-16-BA1-2018-00064- könyvtár

1 654 260

446 650

2 100 910

1 312 746

TOP -3.2.1-16-BA1-2018-0006- Tornaterem

3 044 260

821 950

3 866 210

Pályázati önerő_keretösszeg (2020-as többlet költségek)

0

0

0

Strand nyitás előtti munkálatai

2 204 725

595 276

2 800 000

279 960

Településfejlesztési Bizottság keret

17 716 535

4 783 464

22 500 000

5 647 460

Pályázati önerő_keretösszeg (2021-es pályázatokhoz)

0

0

0

Kazánok cseréje, javítása 74/2021. (X.7.)

3 622 047

977 953

4 600 000

Idősek Szociális Otthona_kapacitásbővítési ell. Alapján

0

0

Óvoda-villámvédelem

1 580 000

426 600

2 006 600

Tehergépjárművek felújítási kerete

2 362 205

637 795

3 000 000

1 776 948

Bölcsőde-villámvédelem

950 000

256 500

1 206 500

Óvoda-redőnyök

472 441

127 559

600 000

Magyar Falu Prg- ravatalozó felúj.

23 621 712

6 377 862

29 999 574

Könyvtár klima

332 274

közvill rekonstrukció

633 095

Belügy pály-hidak, járdák felújítása

7 701 357

2 079 366

9 780 724

9 780 724

011130

Közös Önkormányzati Hivatal

0

0

0

0

0

KÖH felújítás (általános tartalék)

0

0

0

0

0

0

0

ÖSSZESEN

65 279 542

17 625 476

82 905 018

19 763 207

12. melléklet33

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés K6. Beruházások

adatok Ft-ban

Funkció

Beruházási cél

Eredeti előirányzat

Teljesítés

nettó

Áfa

bruttó


011130




Beremend Nagyközség Önkormányzat


45 545 372

10 089 023

55 634 395

38 883 257

Földterület vásárlási keret

4 000 000

4 000 000

1 640 000

Kút tervezési,engedélyezési költségei 73/2021. (X.7.)

2 000 000

0

2 000 000

85/2021.(XI.15.) hat kút tervezési, eng. Ktgs.

2 047 244

552 756

2 600 000

Sportpálya épületgépészeti karbant.

0

0

713 740

MFP/5253/2020. -gépjármű beszerzés- önerő

574 803

155 197

730 000

730 000

MFP-EIM/2020. - elhagyott ingatlan vás.

5 700 000

5 700 000

5 700 000

MFP-AEE/2020. - orvosi eszköz

2 166 673

585 002

2 751 675

315 890

Ivóvíz_rekonstrukció (vízkezelő technológia-br.152.976.706,- 60 %-a)

0

0

0

Közterület kbt. Szolgáló eszközbeszerzés (fűnyíró)

11 811 024

3 188 976

15 000 000

14 999 474

Sport Kft. Kisbusz

3 937 008

1 062 992

5 000 000

5 000 000

CMTS_kábeltv.

1 200 000

324 000

1 524 000

1 479 865

Start program - beruházások

2 178 620

0

2 178 620

2 885 719

emlékmű felújitás

0

0

366 080

kis értékű te

0

0

1 407 670

START Közm.Prg. Bevétele - kiadása_billencs kisteherautó

9 930 000

2 681 100

12 611 100

csapadék víz elvezetés terv.dok.

381 000

Óvoda parkoló

0

0

1 322 631

urna sírhely

893 260

közvill. Támpontok

0

0

1 047 928

Közös Önkormányzati Hivatal
Informatikai rendszer fejlesztése

6 299 212

1 700 787

8 000 000

4 562 280

Informatikai eszközök beszerzése

787 401

212 598

1 000 000

336 900

Klíma (rendezvényterem)

5 511 811

1 488 189

7 000 000

4 225 380

ÖSSZESEN

51 844 584

11 789 811

63 013 396

43 445 537

13. melléklet34

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés K512. Tartalékok

Előirányzat

eredeti

teljesítés

1.

Általános tartalék:

3 544 560

539 397 944

2.

Céltartalék összesen:
Működési céltartalék
Felhalmozási céltartalék
Pályázati önrész
Egyéb

33 491 475

172 670 809

-139 179 334

Tartalék összesen

37 036 035

539 397 944

14. melléklet35

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés Előirányzat-felhasználási ütemterv

adatok Ft-ban

Megnevezés

Jan.

Febr.

Márc.

Ápr.

Máj.

Jún.

Júl.

Aug.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Össz.:

Személyi juttatások

40 465 586

40 465 586

40 465 586

40 465 586

40 465 586

41 371 267

41 371 267

41 371 267

41 371 267

49 869 404

49 869 404

49 869 404

517 421 211

Járulékok

6 006 301

6 006 301

6 006 301

6 006 301

6 006 301

6 125 092

6 125 092

6 125 092

6 125 092

7 442 294

7 442 294

7 442 294

76 858 749

dologi kiadások

28 860 769

28 860 769

28 860 769

28 860 769

28 860 769

29 404 988

29 404 988

29 404 988

29 404 988

30 012 324

30 012 324

30 012 324

351 960 767

Államháztartáson kívüli pe.átadás

2 490 000

2 490 000

2 490 000

2 490 000

2 490 000

2 490 000

2 490 000

2 490 000

2 990 000

2 490 000

6 490 000

2 490 000

34 380 000

Támogatásértékű kiadás

23 367 048

23 367 048

23 367 048

23 367 048

23 367 048

25 190 691

25 190 691

25 190 691

25 190 691

29 496 106

29 496 106

44 466 829

321 057 046

Ellátottak pénzbeni juttatásai

768 333

768 333

768 333

768 333

768 333

768 333

768 333

1 200 133

768 333

768 333

5 404 133

768 333

14 287 600

Felújítások

3 210 393

3 210 393

3 210 393

3 210 393

3 210 393

3 210 393

3 210 393

3 210 393

12 991 117

3 210 393

7 810 393

33 209 967

82 905 019

Beruházások

3 640 191

3 640 191

3 640 191

3 640 191

3 640 191

3 640 191

3 640 191

3 640 191

3 640 191

20 371 291

3 640 191

6 240 191

63 013 396

Pénzforgalom nélküli kiadások

36 416 097

36 416 097

36 416 097

36 416 097

36 416 097

41 955 281

41 955 281

41 955 281

41 955 281

48 835 124

48 835 124

48 835 124

496 406 985

Hiteltörlesztés

7 595 804

7 595 804

7 595 804

7 595 804

30 383 217

Kiadások összesen

145 224 718

145 224 718

152 820 523

145 224 718

145 224 718

154 156 237

161 752 041

154 588 037

164 436 961

200 091 075

188 999 970

230 930 272

1 988 673 990

Intézm. Működési bevételek

17 388 383

17 388 383

17 388 383

17 388 383

17 388 383

17 388 383

17 388 383

17 894 273

17 388 383

17 931 016

17 931 016

17 931 016

210 794 384

Közhatalmi bevételek

247 669 500

40 784 298

247 669 500

18 001 518

554 124 816

Ktgvetési támogatások

36 995 857

36 995 857

36 995 857

36 995 857

44 492 803

43 820 667

36 995 857

36 995 857

48 198 785

54 500 270

54 500 270

54 500 270

521 988 205

Felhalmozási bevétel

200 000

200 000

39 780 298

200 000

200 000

40 580 298

Támogatásértékű bevételek

5 405 361

5 405 361

5 405 361

5 544 735

5 405 361

5 405 361

5 405 361

11 343 109

5 405 361

6 981 563

6 981 563

6 981 563

75 670 058

Átvett pénzeszközök

0

Kölcsönök visszatérülése

0

Hitelfelvétel

0

Pénzforgalom nélküli bevétel

46 622 136

46 622 136

46 622 136

46 987 863

46 987 863

46 987 863

46 987 863

46 987 863

46 987 863

54 574 215

54 574 215

54 574 215

585 516 229

Bevételek összesen

106 611 737

106 411 737

354 081 237

107 116 837

155 058 707

113 602 273

146 557 761

113 421 101

365 649 891

133 987 065

133 987 065

152 188 583

1 988 673 990

15. melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés Többéves kihatással járó előirányzatok éves bontásban

adatok ezer forintban

Sorszám

1

2

3

4

5

6

Fizetési kötelezettség ezer forintban

1

Hitel
megnevezése

Hitelintézet
megnevezése

Szerződés
szerinti
összeg (ezer)

Hitelnyújtás
dátuma

Lejárat
ideje

Jelenlegi
állomány

2018.

2019.

2020.

2021.

2022.

2023.

Összesen

2

Kölcsönszerződés_célhitel igénybevételéhez

OTP Bank Nyrt.

142 000

2018.07.02

2023.12.29

79 551 087

0

28 400

28 400

28 400

28 400

28 400

142 000

16. melléklet

Kimutatás az Önkormányzat közvetett támogatásairól

adatok ezer Ft-ban

Megnevezés

Jogcím

Összesen

Helyi Adók

Mentesség

0

Építményadó- lakás, garázs
Iparűzési adó- adóalap:2,5 millió Ft értékhatárig


Helyi iparűzési adó- 2,5 millió Ft értékhatár

-

-

Gépjárműadó

Mentesség

Súlyos mozgáskorlátozott személy 13 e Ft-ig, egyházi személy, költségvetési szervek

-

gyermekétkeztetés térítési díj
kedvezménye

5/2015. (II.26.) -a pénzbeli és természetbeni támogatásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekvédelmi ellátásokról- szóló önkormányzati rendelet 38. §.-40. §.

-

szociális étkeztetés térítési díj
kedvezménye

5/2015. (II.26.) -a pénzbeli és természetbeni támogatásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekvédelmi ellátásokról- szóló önkormányzati rendelet 26. §.

-

Összesen:

-

17. melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzat Áht. 29/A. §. bekezdése szerinti középtávú tervezésre vonatkozó költségvetési kitekintő határozata 2018-2022. évek

adatok Ft-ban

Megnevezés

2018.év

2019. év

2020. év

2021. év

2022. év

1.

Saját bevétel összesen (353/2011. (XII.30.) Korm.rend.)

412 459 225

415 930 000

552 141 000

495 069 000

519 822 450

1.1

helyi adókból származó bevétel

412 319 225

415 790 000

552 072 000

495 000 000

519 750 000

1.2

az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

0

0

1.3

osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel

1.4

tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

1.5

bírság-, pótlék-és díjbevétel

140 000

140 000

69 000

69 000

72 450

1.6

kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

2.

Hitelfelvételi korlát (Gst.tv. 10. §.(5)bek.)-adott évi saját bevétel 50%-a

206 229 613

207 965 000

276 070 500

247 534 500

259 911 225

3.

2018. évi adósságot keletkeztető ügyletek összesen

0

34 140 892

31 218 256

30 383 217

29 548 178

3.1

hitelekből eredő aktuális tőketartozás

34 140 892

31 218 256

30 383 217

29 548 178

3.2

kötvény kibocsátásból származó tőketartozás

4.

Tárgyévi fizetési kötelezettség

0

4.1

tőkefizetési kötelezettség

0

28 400 000

28 400 000

28 400 000

28 400 000

4.2

kamatfizetési kötelezettség

0

5 740 892

2 818 256

1 983 217

1 148 178

5.

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (2.-3.)

206 229 613

173 824 108

244 852 244

217 151 283

230 363 047

3.7

fedezeti betét összege

18. melléklet36

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés Likviditási terv

adatok Ft-ban

Hónap

Adat
jellege

Nyitó
pénzáll.

Pénzforgalmi

Záró
pénzáll.

Likviditás
milyensége

Likviditási hitel

Korrigált
záró egy.

Bevétel

Kiadás

Egyenleg

Felvét

Törlesztés

Egyenleg

Január

havi

129 603 276

106 611 737

145 224 718

-38 612 981

90 990 295

halmozott

Február

havi

90 990 295

106 611 737

145 224 718

-38 612 981

52 377 314

halmozott

Március

havi

52 377 314

354 081 237

152 820 523

201 260 714

253 638 028

halmozott

Április

havi

253 638 028

107 116 837

145 224 718

-38 107 881

215 530 147

halmozott

Május

havi

215 530 147

155 058 707

145 224 718

9 833 989

225 364 136

halmozott

Június

havi

225 364 136

113 602 273

154 156 237

-40 553 964

184 810 172

halmozott

Július

havi

184 810 172

146 557 761

161 752 041

-15 194 280

169 615 892

halmozott

Augusztus

havi

169 615 892

113 421 101

154 588 037

-41 166 936

128 448 956

halmozott

Szeptember

havi

128 448 956

365 649 891

164 436 961

201 212 930

329 661 886

halmozott

Október

havi

329 661 886

133 987 065

200 091 075

-66 104 010

263 557 876

halmozott

November

havi

263 557 876

133 987 065

188 999 970

-55 012 905

208 544 971

halmozott

December

havi

208 544 971

152 188 583

230 930 272

-78 741 689

129 803 282

19. melléklet37

Működési célú bevételek és kiadások 2020/2021/2022. évi alakulását bemutató mérleg

adatok ezer forintban

Megnevezés

2021. év

2022. év

2023. év

I. Működési bevételek és kiadások

Működési bevételek

210 795

217 119

223 632

Közhatalmi bevételek

554 125

570 749

587 871

Önkormányzatok működési támogatásai

521 988

537 648

553 777

Működési célú pénzeszközátvétel Áht-on belülről

75 670

77 940

80 278

Múködési célú pénzeszköz átvétel Áht-on kívülről

0

0

0

Költségvetési bevételek összesen:

1 362 578

1 403 455

1 445 559

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

Előző évi költségvetési pénzmaradvány igénybevétele

129 603

133 491

137 496

Központi irányítószervi támogatás

455 913

469 590

483 678

Finanszírozási bevételek összesen:

585 516

603 081

621 174

Működési bevételek összesen:

1 948 094

2 006 537

2 066 733

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

517 421

532 944

548 932

Külső személyi juttatások

0

0

0

Személyi juttatások összesen:

517 421

532 944

548 932

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

76 859

79 165

81 540

Dologi kiadások összesen:

351 961

362 520

373 395

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 288

14 717

15 158

Tartalékok

176 215

181 501

186 946

Központi irányítószervi támogatás

455 913

469 590

483 678

Egyéb működési célú kiadások

355 437

366 100

377 083

Finanszírozási bevételek összesen:

1 001 853

1 031 909

1 062 866

Működési célú kiadások összesen:

1 948 094

2 006 537

2 066 733

Működési célú költségvetési bevételek és kiadások egyenlege

0

0

0

20. mellék38

Felhalmozási célú bevételek és kiadások 2020/2021/2022. évi alakulását bemutató mérleg

adatok ezer forintban

Megnevezés

2021. év

2022. év

2023. év

II. Felhalmozási bevételek és kiadások

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések Áht-on belülről

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése Áht-on belülről

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele Áht-on belülről

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei Áht-on belülről

0

0

Felhalmozási célú támogatások Áht-on belülről

0

0

0

Immateriális javak értékesítése

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések Áht-on kívülről

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése Áht-on kívülről

0

0

0

Értékesített tárgyi eszközök és immateriális javak utáni ÁFA befizetés

0

0

Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

40 580

42 203

43 891

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

40 580

42 203

43 891

Finanszírozási bevételek

40 580

42 203

43 891

Immateriális javak beszerzése, létesítése

0

0

Ingatlanok beszerzése, létesítése

49 616

51 104

52 638

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

0

Részesedések beszerzése

0

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

0

Beruházási célú előzetesen felszámított ÁFA

13 396

13 798

14 212

Beruházások összesen:

63 012

64 903

66 850

Ingatlanok felújítása

65 280

67 238

69 256

Informatikai eszközök felújítása

0

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított ÁFA

17 626

18 154

18 699

Felújítások összesen:

82 906

85 393

87 955

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása Áht-on kívülre

3 458

3 562

3 669

Felhalmozási célú hitel visszafizetés, hitel kamat

30 383

29 548

28 713

Tartalékok

-139 179

-143 354

-147 655

Belföldi finanszírozás kiadásai:

-105 338

-110 245

-115 273

Finanszírozási kiadások összesen:

40 580

40 051

39 531

Felhalmozási célú bevételek és kiadások egyenlege

0

2 152

4 360

1

A 2. § a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 3. § a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 3. § a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 3. § (1) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (III. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

4

A 3. § (2) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (III. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

5

A 4. § (1) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 4. § (2) bekezdését a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 9. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

7

A 4. § (3) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 4. § (4) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 4. § (5) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 4. § (6) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

11

Az 5. § a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

12

A 6. § (1) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

13

A 6. § (2) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

14

A 7. § (1) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg. A 7. § (1) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg. A 7. § (1) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (III. 24.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

15

A 7. § (2) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

16

A 8. § a) pontja a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 9. § b) pontja szerint módosított szöveg.

17

A 8. § b) pontja a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 9. § c) pontja szerint módosított szöveg.

18

A 8. § c) pontja a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 9. § d) pontja szerint módosított szöveg.

19

A 8. § d) pontja a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 9. § e) pontja szerint módosított szöveg.

20

A 8. § e) pontja a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 9. § f) pontja szerint módosított szöveg.

21

A 9. § a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

22

A 11. § (6) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

23

A 2. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 8. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (III. 24.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

24

A 3. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 8. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (III. 24.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

25

A 4. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (III. 24.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

26

Az 5. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 8. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (III. 24.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

27

A 6. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 8. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 4. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (III. 24.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

28

A 7. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 8. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 4. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

29

A 8. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 8. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 4. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

30

A 9. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 8. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 4. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

31

A 10. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 8. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 4. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

32

A 11. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 8. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 4. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (III. 24.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

33

A 12. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 8. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 4. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (III. 24.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

34

A 13. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (X. 8.) önkormányzati rendelete 8. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 4. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (III. 24.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

35

A 14. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 4. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (III. 24.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

36

A 18. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 4. § (13) bekezdésével megállapított szöveg. A 18. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (III. 24.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

37

A 19. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 4. § (14) bekezdésével megállapított szöveg. A 19. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (III. 24.) önkormányzati rendelete 3. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

38

A 20. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 4. § (15) bekezdésével megállapított szöveg. A 20. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (III. 24.) önkormányzati rendelete 3. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.