Beremend Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2021. (III.4.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 03. 05- 2021. 10. 08

Beremend Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2021. (III.4.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Beremend Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (2)-(4) illetve a 24. § (2)-(4) bekezdéseiben, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Kormányrendelet 27. § (1) és (2) bekezdésében kapott felhatalmazás, valamint Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény rendelkezései alapján az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Beremend Nagyközség Önkormányzata 2020. évi költségvetéséről és annak végrehajtási feladatairól a következőket rendeli el:

I. FEJEZET A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Beremend Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületére, annak bizottságaira, az önkormányzat gazdálkodási feladatait ellátó, önálló gazdasági szervezettel rendelkező önkormányzati hivatalára, az önkormányzat irányítása alá tartozó, költségvetési szerveire.

II. FEJEZET Részletes rendelkezések

1. A rendelet szerkezete

2. § A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szerveinek létszám előirányzatát az 1. számú mellékletben meghatározottak szerint állapítja meg.

3. § (1) A helyi önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzat 2021. évi költségvetésének

a) bevételi főösszegét 1.773.080 ezer forintban

ebből:

1. működési bevétel 1.772.280 ezer forint

2. felhalmozási bevétel 800 ezer forint

b) kiadási főösszegét 1.773.080 ezer forintban

ebből:

1. működési kiadás 1.772.280 ezer forint

2. felhalmozási kiadás 114.590 ezer forint

3. felhalmozási hiány -113.790 ezer forint

c) működési többletét 7.131 ezer forintban

állapítja meg.

(2) Az önkormányzat összevont költségvetési előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és feladattípusok szerinti bontásban a 2. számú melléklet tartalmazza.

2. A költségvetési bevételek

4. § (1) Az Önkormányzat és költségvetési szerveinek bevételi költségvetését – előirányzat- csoportok, kiemelt előirányzatok és feladattípusok szerint – a 3/1.-3/6. számú mellékletek szerint állapítja meg.

(2) Az önkormányzat költségvetési szerveinek kiadási költségvetését – előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és feladattípusok szerint – a 3/7.-3/12. számú melléklet szerint állapítja meg.

(3) Az Önkormányzatot megillető működési és feladatalapú támogatásokat a 4., valamint az Európai Uniós támogatásokkal megvalósuló programokat, projekteket a 4/A, 4/B, 4/C, 4/D, 4/E számú mellékletek mutatja be.

(4) Az Önkormányzat közhatalmi bevételeit az 5. számú melléklet szerint állapítja meg.

(5) Az Önkormányzat működési célú átvett pénzeszközeit, támogatási bevételeit a 6. számú melléklet tartalmazza.

(6) Az Önkormányzat felhalmozási célú átvett pénzeszközeit, támogatási bevételeit a 7. számú melléklet tartalmazza.

3. A költségvetési kiadások

5. § (1) Az Önkormányzat egyéb működési célú kiadásait a 8. számú melléklet tartalmazza, melyből az ITR Bizottság 7 millió Ft előirányzat erejéig – átruházott hatáskörben – rendelkezik.

(2) Az Önkormányzat felhalmozási célra átadott pénzeszközeit a 9. számú melléklet tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat által folyósított ellátottak pénzbeli juttatásait a 10. számú melléklet tartalmazza.

6. § (1) Az Önkormányzat és költségvetési szervei felújítási kiadási előirányzatait a 11. számú mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

(2) az Önkormányzat és költségvetési szervei beruházási előirányzatait a 12. számú melléklet szerint állapítja meg.

(3) A 11. számú mellékletben meghatározott felújítási keretből a Településfejlesztési Bizottság 22,5 millió Ft előirányzat erejéig - átruházott hatáskörben – rendelkezik.

4. A költségvetési kiadások és bevételek

7. § (1) Az Önkormányzat az általános és céltartalék előirányzatokat az alábbiak szerint hagyja jóvá:

Az Önkormányzat tartaléka összesen: 120.921 ezer Ft

ebből:

a) általános tartalék 3.545 ezer Ft

b) céltartalék 117.376 ezer Ft

(2) A tartalékok részletezését a 13. számú melléklet tartalmazza.

(3) A tartalék felhasználására vonatkozó szabály:

a) Az általános tartalék összege nem lehet kevesebb, mint a költségvetés főösszegének 0,2%-a.

b) A képviselő-testület az önkormányzat tárgyévi gazdálkodásáról szóló I. féléves beszámolót megelőzően az általános tartalékot csak elemi károk enyhítésére, elmaradt bevételek pótlására használhatja fel.

c) Tartalékkal való rendelkezés jogát az önkormányzat képviselő-testülete saját hatáskörében tartja.

8. § Az Áht. 24. §. (4) bekezdése alapján az alábbi tájékoztatások kerülnek bemutatásra:

  • a) az Önkormányzat költségvetési mérlege az 2. számú melléklet szerint
  • b) az Önkormányzat előirányzat felhasználási terve a 14. számú melléklet szerint
  • c) a többéves kihatású döntések a 15. számú melléklet szerint
  • d) az Önkormányzat közvetett támogatásait a 16. számú melléklet szerint
  • e) az Áht. 29/A. §. szerinti középtávú tervezés a 17. számú melléklet szerint.

9. § Az Áht. 78. §. (2) bekezdése által előírt likviditási tervet a 18. számú melléklet tartalmazza.

10. § (1) A képviselő-testület elrendeli, hogy az önkormányzat költségvetéséből támogatott szervezeteknek biztosított pénzeszközök – a 11. és 12. §-ban foglalt kötelezettségvállalások kivételével – megállapodás alapján folyósíthatók.

(2) A (1) bekezdés szerinti támogatásokról szóló megállapodásokat Beremend Nagyközség Képviselő-testületének döntése alapján a polgármester köti meg és írja alá. A megállapodásnak tartalmaznia kell, hogy a kedvezményezett a támogatást milyen célra használhatja fel. Több cél megjelölése esetén külön-külön kell rendelkezni az egyes feladatokra fordítható támogatás összegéről. A megállapodásnak tartalmaznia kell továbbá a támogatás felhasználásának elszámolási módját, az elszámolás ellenőrizhetőségének lehetőségét. A támogatás felhasználásáról a támogatott feladatjellegétől függően legkésőbb 2021. március 31.-ig el kell számolni. Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő részére újabb támogatás 5 évig nem adható. A képviselő-testület pénzügyi bizottsága jogosult ellenőrizni a támogatások felhasználását és a számadási kötelezettség teljesítését.

(3) Az önkormányzat által pályázati úton vagy azon kívül nyújtott támogatások közzétételével kapcsolatban a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény szabályai az irányadók.

5. A költségvetés végrehajtási szabályai

11. § (1) A költségvetési gazdálkodás biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(2) Költségvetési szerv jóváhagyott éves költségvetés vagy költségvetési keret alapján, a vonatkozó jogszabályokban meghatározott követelmények és feltételek érvényesítésével működik és gazdálkodik.

(3) A költségvetési szerv elemi költségvetését a polgármester hagyja jóvá. A költségvetési szerv jóváhagyott költségvetése, költségvetési keretei, valamint többletbevételei felhasználásáról az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) 34. § (3) bekezdésében foglaltak szerint, önállóan dönt.

(4) A választások költségeinek, tételeinek, elszámolására, belső ellenőrzési rendjére, kötelezettségvállalására a jegyző jogosult a mindenkori jogszabályi illetve belső szabályzatok alapján.

(5) A Beremendi Közös Önkormányzati Hivatal az önkormányzat valamint a képviselő-testület irányítása alá tartozó valamennyi költségvetési szerv költségvetése, a tárgyévben várható bevételei és kiadási előirányzatok teljesüléséről havi bontású, éves előirányzat-felhasználási tervet készít.

(6) A képviselő-testület a költségvetési évet követő három év várható előirányzatait, a költségvetési év folyamatai és áthúzódó hatásai, valamint a gazdasági előrejelzések ismeretében a 19-20. számú mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

12. § (1) A helyi önkormányzat a költségvetését az Áht. 34. § (1)-(5) bekezdése és az Ávr. 43. §-a alapján e rendelet módosításával megváltoztathatja.

(2) Az önkormányzat a költségvetési rendeletben meghatározott létszámkeretet nem lépheti túl.

(3) A költségvetési szervek a létszámot érintő változásokat (feladat elmaradása, csökkentése, nyugdíjazás, átszervezés stb.) kötelesek a végrehajtást megelőzően 2 hónappal a Közös Önkormányzati Hivatalhoz bejelenteni.

(4) A képviselő-testület által jóváhagyott előirányzatok és költségvetési létszámkeretek között az önálló gazdasági szervezettel rendelkező valamint az az önkormányzat irányítása alatt működő költségvetési szerv saját hatáskörben az Ávr. 42. § szerint megemelheti.

(5) A költségvetési szerv az Ávr. 43. § (2)-(3) bekezdése alapján – az Ávr. 44. § (2) bekezdésére tekintettel – átcsoportosítást hajthat végre, azonban ez nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére, kivéve, ha az irányító szerv azt engedélyezi az előirányzatok jóváhagyásakor még nem ismert jogszabályváltozás miatt.

(6) Az önállóan működő költségvetési szervek a többlet bevételük terhére is csak a forrás képződés mértékének, illetve ütemének figyelembe vételével és az intézmény biztonságos működésének szem előtt tartásával vállalhatnak kötelezettséget.

(7) Az önkormányzati intézményeknél a tervezett bevételek elmaradása nem vonja maga után a költségvetési fenntartói támogatás növekedését, hanem azt a kiadás csökkentésével kell egyensúlyozni.

(8) Az élet és vagyon biztonságot veszélyeztető elemi csapás vagy ennek következményei elhárítása céljából a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körébe az Áht. 40. § (5) bekezdése szerint átmeneti intézkedéseket hozhat, amelyek a képviselő-testületet legközelebbi ülésén be kell számolnia.

13. § Költségvetési szerv pénzmaradványának, illetve előirányzat maradványának felhasználásáról a képviselő-testület dönt.

14. § (1) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletet csak a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 10. §-a alapján köthet.

(2) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány finanszírozási módja a hitelfelvétel, a számlavezető pénzintézettől.

(3) A hitelfelvétellel kapcsolatos szerződés megkötésének jogát illetve kezesség vállalását a képviselő-testület gyakorolja. A polgármester a képviselő-testület döntés alapján köthet hitelszerződést illetve vállalhat kezességet.

15. § Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja illetve befektetési alapokba helyezheti el.

III. FEJEZET Záró rendelkezések

16. § (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

1. melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzat 2021. évi létszámkerete

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Cím száma

Cím megnevezése

Teljes munkaidőben dolgozók létszáma

Részmunka-időben dolgozók létszáma

Létszám összesen (fő)

Teljes munkaidőben dolgozók létszáma

Részmunka-időben dolgozók létszáma

Létszám összesen (fő)

1.

Közös Önkormányzati Hivatal

18

18

2.

Közművelődési és Iskolai Könyvtár

4

4

3.

Védőnői Szolgálat

1

1

4.

Temetőfenntartás

1

1

5.

Mezőőri Szolgálat

1

1

6.

Önkormányzat

38

5

43

7.

Napközi

17

17

8.

Napsugár Óvoda

14

14

9.

Idősek Szociális Otthona

20

20

11.

Bölcsőde

9

9

Összesen

122

6

128

1/A. számú melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzat közfoglalkoztatottak 2021. évi létszámkerete

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Cím száma

Cím megnevezése

Teljes munkaidőben dolgozók létszáma

Részmunka-időben dolgozók létszáma

Létszám összesen (fő)

Teljes munkaidőben dolgozók létszáma

Részmunka-időben dolgozók létszáma

Létszám összesen (fő)

1.

Közcélú foglalkoztatás

38

38

Összesen

38

38

2. melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi összevont költségvetési mérlege

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

Működési bevételek (intézményi)

208 660 593

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

Közhatalmi bevételek

495 339 000

Felhalmozási bevételek

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről

508 814 611

tárgyi eszk., imm.javak értékesítése

- ebből: általános működési támogatás

68 566 710

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

- ebből : feladatalapú támogatás

375 383 572

Felhalmozási célú átvett bevételek ÁHT-n kívülről

800 000

- ebből szolidaritási hozzájárulás

Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

- ebből egyéb működési célra átvett pénzeszköz

64 864 329

Előző évi fejlesztési pénzmaradvány

Működési célú átvett pénzeszközök ÁHT-n kívülről

Működési célú hitel

Előző évi pénzmaradvány

129 603 276

Finanszírozási bevétel

429 862 358

Működési bevételek összesen

1 772 279 838

Felhalmozási bevételek összesen

800 000

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

Személyi juttatások

485 587 027

Beruházások

43 682 296

Munkaadókat terhelő járulékok

72 075 606

Felújítások

38 524 721

Dologi kiadások

346 329 222

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2 000 000

Ellátottak pénzbeni juttatásai

9 220 000

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülről

2 000 000

Egyéb működési célú kiadások

308 284 580

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülről

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

29 880 000

Felhalmozási hitel kamata, árfolyamveszteség

1 983 217

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

278 404 580

Felhalmozási célú hitel visszafizetése

28 400 000

Pénzforgalom nélküli kiadások- tartalékok

120 921 045

Felhalmozási tartalék

Általános tartalék

3 544 560

Működési tartalékok (céltartalék)

117 376 485

Finanszírozási kiadások összesen

429 862 358

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

Központi irányítószervi támogatás (intézményfinanszírozás)

446 192 275

Működési kiadások összesen

1 772 279 838

Felhalmozási kiadások összesen

114 590 234

Működési többlet:

7 130 811

Felhalmozási hiány:

-113 790 234

3. melléklet

Beremendi Nagyközség Önkormányzata és szervei * - 2021. évi költségvetés

Bevételek

3/ 1. melléklet

adatok Ft-ban

Kiemelt bevételi előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

71 933 373

3 811 000

68 122 373

II. B3. Közhatalmi bevételek

495 339 000

495 339 000

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

443 950 282

443 950 282

0

0

Általános működési támogatás

68 566 710

Feladatalapú támogatás

375 383 572

Támogatásértékű bevétel

0

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

64 864 329

64 864 329

V. B8112. Működési célú hitel

0

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

126 296 618

126 296 618

VII. B8. Finanszírozási bevételek

0

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

0

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

800 000

800 000

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

0

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 203 183 602

1 135 061 229

68 122 373

* megjegyzés: felügyelet alá tartozó szervezeti egységei: védőnő, temető, mezőőr, műhely csoport, iskola üzemeltetés, kábel tv. Szolgáltatás, strand üzemeltetés

Napsugár Óvoda - 2021. évi költségvetés

Bevételek

3/ 2. melléklet

adatok Ft-ban

Kiemelt bevételi előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

310 134

310 134

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

0

Általános működési támogatás

Feladatalapú támogatás

0

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

362 626

362 626

VII. B8. Finanszírozási bevételek

78 046 934

78 046 934

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

78 719 694

78 719 694

0

Bölcsőde - 2021. évi költségvetés

Bevételek

3/3. melléklet

adatok Ft-ban

Kiemelt bevételi előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

282 900

282 900

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

0

Általános működési támogatás

Feladatalapú támogatás

0

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

358 208

358 208

VII. B8. Finanszírozási bevételek

46 261 923

46 261 923

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

46 903 031

46 903 031

Iskolai és Közművelődési Könyvtár - 2021. évi költségvetés

Bevételek

3/ 4. melléklet

adatok Ft-ban

Kiemelt bevételi előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

0

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

Általános működési támogatás

Feladatalapú támogatás

0

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

519 231

519 231

VII. B8. Finanszírozási bevételek

19 745 793

19 745 793

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

20 265 024

20 265 024

Közös Önkormányzati Hivatal - 2021. évi költségvetés

Bevételek

3/ 5. melléklet

adatok Ft-ban

Kiemelt bevételi előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

57 579 250

6 341 599

51 237 651

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

Általános működési támogatás

0

Feladatalapú támogatás

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

1 827 783

1 827 783

VII. B8. Finanszírozási bevételek

199 576 809

64 079 379

18 995 337

116 502 093

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

258 983 843

70 420 978

70 232 989

118 329 876

Idősek Szociális Otthona- 2021. évi költségvetés

Bevételek

3/ 6. melléklet

adatok Ft-ban

Kiemelt bevételi előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

52 554 936

52 554 936

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

0

Általános működési támogatás

Feladatalapú támogatás

0

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

238 810

238 810

VII. B8. Finanszírozási bevételek

86 230 899

86 230 899

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

139 024 645

139 024 645

Beremendi Nagyközség Önkormányzata és szervei * - 2021. évi költségvetés

Kiadások

3/ 7. melléklet

adatok Ft-ban

Kiemelt kiadási előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

180 100 665

169 235 915

10 864 750

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

24 695 890

23 011 854

1 684 036

III. K3. Dologi kiadások

155 299 062

91 665 474

63 633 588

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

9 220 000

9 220 000

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

308 284 580

0

308 284 580

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

29 880 000

29 880 000

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

278 404 580

278 404 580

VI. K512.Tartalékok

0

0

0

Általános tartalék

0

Működési tartalék (céltartalék)

0

VII. K9. Finanszírozási kiadások

0

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

43 682 296

43 682 296

II. K7.Felújítások

38 524 721

38 524 721

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

2 000 000

2 000 000

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

2 000 000

2 000 000

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

30 383 217

30 383 217

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

30 383 217

30 383 217

KIADÁSOK ÖSSZESEN

792 190 431

293 133 243

499 057 188

0

* megjegyzés: felügyelet alá tartozó szervezeti egységei: védőnő, temető, mezőőr, műhely csoport, iskola üzemeltetés, kábel tv. Szolgáltatás, strand üzemeltetés, közfoglalkoztatás

Napsugár Óvoda - 2021. évi költségvetés

Kiadások

3/ 8. melléklet

adatok Ft-ban

Kiemelt kiadási előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

55 677 604

55 677 604

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

8 630 029

8 630 029

III. K3. Dologi kiadások

14 412 061

14 412 061

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

Általános tartalék

Működési tartalék (céltartalék)

VII. K9. Finanszírozási kiadások

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

II. K7.Felújítások

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

78 719 694

78 719 694

Bölcsőde - 2021. évi költségvetés

Kiadások

3/ 9. melléklet

adatok Ft-ban

Kiemelt kiadási előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

36 167 050

36 167 050

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

5 605 893

5 605 893

III. K3. Dologi kiadások

5 130 088

5 130 088

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

Általános tartalék

Működési tartalék (céltartalék)

VII. K9. Finanszírozási kiadások

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

II. K7.Felújítások

0

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

46 903 031

46 903 031

Iskolai és Közművelődési Könyvtár - 2021. évi költségvetés

Kiadások

3/ 10. melléklet

adatok Ft-ban

Kiemelt kiadási előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

12 170 800

12 170 800

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

1 886 474

1 886 474

III. K3. Dologi kiadások

6 207 750

6 207 750

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

Általános tartalék

Működési tartalék (céltartalék)

VII. K9. Finanszírozási kiadások

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

II. K7.Felújítások

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

20 265 024

20 265 024

Közös Önkormányzati Hivatal - 2021. évi költségvetés

Kiadások

3/ 11. melléklet

adatok Ft-ban

Kiemelt kiadási előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

129 843 723

22 638 528

23 225 172

83 980 023

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

20 155 106

3 508 972

3 599 902

13 046 232

III. K3. Dologi kiadások

108 985 015

44 273 478

43 407 915

21 303 622

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

Általános tartalék

Működési tartalék (céltartalék)

VII. K9. Finanszírozási kiadások

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

II. K7.Felújítások

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

258 983 843

70 420 978

70 232 989

118 329 876

Idősek Szociális Otthona- 2021. évi költségvetés

Kiadások

3/ 12. melléklet

adatok Ft-ban

Kiemelt kiadási előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

71 627 185

71 627 185

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

11 102 214

11 102 214

III. K3. Dologi kiadások

56 295 246

56 295 246

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

Általános tartalék

Működési tartalék (céltartalék)

VII. K9. Finanszírozási kiadások

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

II. K7.Felújítások

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

139 024 645

139 024 645

4. melléklet

Helyi önkormányzat általános működéséhez és ágazati feladataihoz kapcsolódó támogatások 2021.

Jogcím

I. HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA

Mennyiségi egység

Mutató

Ft

1.1.1.1. Önkormányzati hivatal működésének támogatása (székhelynél)

Ft/fő

5 475 000

46 221 492

1.1.1.1. Info1 Önkormányzati hivatal működésének támogatása-elismert hivatali létszám alapján

8,16

44 676 000

1.1.1. Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatás összesen

22 345 218

1.1.1.2. Településüzemeltetés- zöldterület-gazdálkodás támogatása- kiegészítés előtt

ha

25 200

6 287 400

1.1.1.3.Településüzemeltetés-közvilágítás fenntartásának támogatása - kiegészítés előtt

km

6 272 000

1.1.1.4. Településüzemeltetés - Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása - kiegészítés előtt

m2

211 554

1.1.1.5. Településüzemeltetés - Közutak fenntartásának támogatása - kiegészítés előtt

km

2 299 510

1.1.1.6. Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

2700

6 517 800

1.1.1.7. Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

2550

10 200

I.2. Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalamtalnítása

köbméter

800

80 000

1.1.3. Határátkelőhelyek fenntartásásnak támogatása

333 377

666 754

68 566 710

II. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK EGYES KÖZNEVELÉSI ÉS GYERMEKÉTKEZTETÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

1.2.1. Óvodaműködtetési támogatás

1.2.1.1. Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

92

8 960 800

1.2.2.1. Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott - pedagógusok átlagalapú bértámogatása

8,9

43 267 350

1.2.3.Kiegészítő támogatás a pedagógusok és a pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők minősítéséből adódó többletkiadáshoz

1.2.3.1.1.1.1. pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2020. január 1-jéig történő átsorolással szerezték meg

3

1 296 000

1.2.5. Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok nevelőmunkáját közvetlenül segítők átlagalapú támogatása

1.2.5.1.1. pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagalapú támogatása

5

14 595 000

68 119 150

III. A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

1.3.4. A települési önkormányzatok által biztosított egyes szociális szakosított ellátások, valamint a gyermekek átmeneti gondozásával kapcsolatos feladatok támogatása

1.3.4.1. bértámogatása

15

63 510 600

1.3.4.2. Intézmény-üzemeltetési támogatás

30 831 000

94 341 600

1.4.1. Gyermekétkeztetés támogatása

1.4.1.1. Intézményi gyermekétkeztetés bértámogatása

5,17

12 283 920

1.4.1.2. Intézményi gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

14 895 318

1.4.2. szünidei étkeztetés támogatása

adag

1576

449 160

27 628 398

1.3.3.. Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

1.3.3.1.1. felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

0,3

1 530 000

1.3.3.1.2. bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

3,5

14 910 000

1.3.3.2. Bölcsődei üzemeltetési támogatás

10 089 000

26 529 000

1.3.2. Szociális és gyerekjóléti alapszolgáltatás feladatai

153 527 044

1.5.2. Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és a közművelődési feladatainak támogatása

lakos

2170

5 238 380

ÁLLAMI TÁMOGATÁS ÖSSZESEN:

443 950 282

Szolidaritási hozzájárulás mértéke

93 567 481

350 382 801

Humán szolgáltatások fejlesztése a Siklósi járásban_EFOP-1.5.3-16-2017-00075 azonosító számú projekt- 2021. évi bevételeit és kiadásait bemutató mérleg

4/A. melléklet

adatok Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

Működési bevételek (intézményi)

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

Közhatalmi bevételek

Felhalmozási bevételek

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről

tárgyi eszk., imm.javak értékestése

- ebből: általános működési támogatás

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

- ebből : feladatalapú támogatás

Felhalmozási célú átvett bevételek ÁHT-n kívülről

Működési célú átvett pénzeszközök ÁHT-n kívülről

Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

Működési célú hitel

Előző évi fejlesztési pénzmaradvány

Előző évi pénzmaradvány

21 165 000

Működési bevételek összesen

21 165 000

Felhalmozási bevételek összesen

0

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

Személyi juttatások

1 800 000

Beruházások

Munkaadókat terhelő járulékok

279 000

Felújítások

Dologi kiadások

19 086 000

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Ellátottak pénzbeni juttatásai

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülről

Egyéb működési célú kiadások

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülről

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

Felhalmozási hitel kamata, árfolyamveszteség

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

Felhalmozási célú hitel visszafizetése

Pénzforgalom nélküli kiadások- pénzkészlet

Felhalmozási tartalék

Működési hitel visszafizetés

Működési kiadások összesen

21 165 000

Felhalmozási kiadások összesen

0

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése (könyvtár)- TOP-3.2.1-16-BA1-2018-00064 - 2021. évi bevételeit és kiadásait bemutató mérleg

4/B. melléklet

adatok Ftban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

Működési bevételek (intézményi)

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

Közhatalmi bevételek

Felhalmozási bevételek

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről

tárgyi eszk., imm.javak értékestése

- ebből: általános működési támogatás

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

- ebből : feladatalapú támogatás

Felhalmozási célú átvett bevételek ÁHT-n kívülről

Működési célú átvett pénzeszközök ÁHT-n kívülről

Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

Működési célú hitel

Előző évi fejlesztési pénzmaradvány

Előző évi pénzmaradvány

127 764

Működési bevételek összesen

127 764

Felhalmozási bevételek összesen

0

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

Személyi juttatások

Beruházások

Munkaadókat terhelő járulékok

Felújítások

2 100 910

Dologi kiadások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Ellátottak pénzbeni juttatásai

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülről

Egyéb működési célú kiadások

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülről

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

Felhalmozási hitel kamata, árfolyamveszteség

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

Felhalmozási célú hitel visszafizetése

Pénzforgalom nélküli kiadások- pénzkészlet

Felhalmozási tartalék

Működési hitel visszafizetés

Működési kiadások összesen

0

Felhalmozási kiadások összesen

2 100 910

Működési önrész:

1 973 146

Felhalmozási hiány önrész):

2 100 910

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése (tornaterem)- TOP-3.2.1-16-BA1-2018-00065 - 2021. évi bevételeit és kiadásait bemutató mérleg

4/C. melléklet

adatok Ftban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

Működési bevételek (intézményi)

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

Közhatalmi bevételek

Felhalmozási bevételek

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről

tárgyi eszk., imm.javak értékestése

- ebből: általános működési támogatás

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

- ebből : feladatalapú támogatás

Felhalmozási célú átvett bevételek ÁHT-n kívülről

Működési célú átvett pénzeszközök ÁHT-n kívülről

Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

Működési célú hitel

Előző évi fejlesztési pénzmaradvány

Előző évi pénzmaradvány

2 103 184

Működési bevételek összesen

2 103 184

Felhalmozási bevételek összesen

0

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

Személyi juttatások

Beruházások

Munkaadókat terhelő járulékok

Felújítások

3 866 210

Dologi kiadások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Ellátottak pénzbeni juttatásai

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülről

Egyéb működési célú kiadások

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülről

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

Felhalmozási hitel kamata, árfolyamveszteség

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

Felhalmozási célú hitel visszafizetése

Pénzforgalom nélküli kiadások- pénzkészlet

Felhalmozási tartalék

Működési hitel visszafizetés

Működési kiadások összesen

0

Felhalmozási kiadások összesen

3 866 210

Működési önrész:

1 763 026

Felhalmozási hiány önrész):

3 866 210

Bölcsődei nevelés feltételeinek javítása Beremenden_TOP-1.4.1-16-BA1-2017-00007 - 2021. évi bevételeit és kiadásait bemutató mérleg

4/D. melléklet

adatok Ftban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

Működési bevételek (intézményi)

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

Közhatalmi bevételek

Felhalmozási bevételek

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről

tárgyi eszk., imm.javak értékestése

- ebből: általános működési támogatás

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

- ebből : feladatalapú támogatás

Felhalmozási célú átvett bevételek ÁHT-n kívülről

Működési célú átvett pénzeszközök ÁHT-n kívülről

Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

Működési célú hitel

Előző évi fejlesztési pénzmaradvány

Előző évi pénzmaradvány

761 211

Működési bevételek összesen

761 211

Felhalmozási bevételek összesen

0

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

Személyi juttatások

Beruházások

Munkaadókat terhelő járulékok

Felújítások

Dologi kiadások

444 500

- ebből: felújítás

ebből: szakmai tev.segítő szolgáltatás

444 500

- ebből : eszköz beszerzés

Egyéb működési célú kiadások

316 711

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülről

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

Felhalmozási hitel kamata, árfolyamveszteség

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

Felhalmozási célú hitel visszafizetése

Pénzforgalom nélküli kiadások- pénzkészlet

Felhalmozási tartalék

Működési hitel visszafizetés

Működési kiadások összesen

761 211

Felhalmozási kiadások összesen

0

Működési önrész:

0

Felhalmozási hiány önrész):

0

Közösségi és felelősség szerepvállalás erősítése Kásádon és térségében_TOP-5.3.-16-BA1-2017-00011 azonosító számú projekt- 2021. évi bevételeit és kiadásait bemutató mérleg

4/E. melléklet

adatok Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

Működési bevételek (intézményi)

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

Közhatalmi bevételek

Felhalmozási bevételek

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről

tárgyi eszk., imm.javak értékestése

- ebből: általános működési támogatás

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

- ebből : feladatalapú támogatás

Felhalmozási célú átvett bevételek ÁHT-n kívülről

Működési célú átvett pénzeszközök ÁHT-n kívülről

Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

Működési célú hitel

Előző évi fejlesztési pénzmaradvány

Előző évi pénzmaradvány

2 367 560

Működési bevételek összesen

2 367 560

Felhalmozási bevételek összesen

0

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

Személyi juttatások

Beruházások

Munkaadókat terhelő járulékok

Felújítások

Dologi kiadások

2 367 560

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Ellátottak pénzbeni juttatásai

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülről

Egyéb működési célú kiadások

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülről

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

Felhalmozási hitel kamata, árfolyamveszteség

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

Felhalmozási célú hitel visszafizetése

Pénzforgalom nélküli kiadások- pénzkészlet

Felhalmozási tartalék

Működési hitel visszafizetés

Működési kiadások összesen

2 367 560

Felhalmozási kiadások összesen

0

Működési önrész:

0

Felhalmozási hiány:

0

5. melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés B3. Közhatalmi bevételek

adatok Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

B34. Építményadó

195 000 000

Telekadó

Vállalkozók kommunális adója

B311. Magánszemélyek jövedelemadói

30 000

Idegenforgalmi adó /tart. utáni/

B351. Iparűzési adó /áll.jell./

300 000 000

Iparűzési adó /ideiglenes.jell./

Helyi adók összesen

495 030 000

B354. Gépjármű adó

B36. Pótlék, bírság, egyéb bevételek

69 000

B355. Talajterhelési díj

240 000

Közhatalmi bevételek mindösszesen

495 339 000

6. melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés B6. Működési célú átvett pénzeszközök

adatok Ft-ban

Funkció

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Működési célú támogatási bevételek
Beremend Nagyközség Önkormányzata
TB alapoktól

Védőnői szolgálat
Központi költségvetési szervtől
Közcélú foglalkoztatás
Helyi önkormányzatoktól
Központi költségvetésből- mezőőri támogatás

64 864 329

64 864 329

7 269 600

072311

074031

7 269 600

56 514 729

041231

56 514 729

1 080 000

011130

011130

Működési célú átvett pénzeszközök és támogatások összesen

64 864 329

7. melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök, B811. Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

Funkció

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Felhalmozási célú támogatási bevételek
Beremend Nagyközség Önkormányzata
Lakosságtól

800 000

800 000

011130

800 000

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök, hitel- és kölcsönfelvétel Áht-on kívülről összesen

800 000

8. melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés K5. Egyéb működési célú kiadások

adatok Ft-ban

Funkció

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Pénzeszköz átadások

308 284 580

Beremend Nagyközség Önkormányzata

308 284 580

011130

Önkormányzati igazgatás
ITR Bizottsági keret
Pályázati keret
Hétvégi ügyelet
Helyi Védelmi Bizottság támogatása
7. osztály- kirándulás támogatása
Duna- Dráva Víz támogatás
Mecsek- Dráva Önkormányzati Társulás támogatása
Határ menti Települések tám. 2021. évi tagdíj
Dráva- Tenkes Társulás, KÖSZ tagdíj

9 737 278

4 000 000

0

2 341 580

150 000

150 000

300 000

2 005 698

10 000

500 000

NEFELA Egyesülés

80 000

011130

Bursa Hungarica

200 000

107054

Beremendi Alapszolgáltatási Központ átadott támogatás
Állami támogatás - átadás

8 741 902

153 527 044

Szolidaritási hozzájárulás mértéke

93 567 481

011130

Beremend Sport Kft. Támogatása

6 500 000

072311

Fogorvosnak átadott pénzeszköz

4 600 000

074011

Foglalkozás egészségügy

900 000

Gyermekorvos -heti-4 órában- keret

2 400 000

MÁK 2019. évi felülvizsgálat+kamat

6 610 875

Ördögkatlan Fesztivál támogatása

700 000

Támogatásértékű kiadások

10 500 000

Önkormányzati igazgatás
Lakossági szennyvíztámogatás

10 500 000

52020

10 500 000

Támogatási keret- magánszemélyeknek

0

Vállalkozói keret

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

308 284 580

9. melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások, K9. Finanszírozási kiadások

adatok Ft-ban

Funkció

Megnevezés

Eredeti
előirányzat

Felhalmozási célú támogatások

2 000 000

11130

Lakásvásárlási támogatás

1 000 000

11130

Munkáltatói kölcsön

1 000 000

K9111. Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

30 383 217

Felhalmozási célra kiadások, és finanszírozási kiadások összesen:

32 383 217

10. melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

adatok Ft-ban

Sorszám

Megnevezés

Rovat

Eredeti
előirányzat

1.

Társadalombiztosítási ellátások

K41

2.

Családi támogatások

K42

800 000

egyéb önkorm. Pénzbeni család támogatás

K42/29

rendszeres gyerekvédelmi támogatás

K42/31

800 000

3.

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

4.

Betegséggel kapcsolatos (nem TB) ellátások

K44

0

ápolási díj

K44/21

közgyógyellátás

K44/22

5.

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

foglalkoztatást helyettesítő támogatás

K45/27

6.

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

1 600 000

lakásfenntartási támogatások

K46/21

1 600 000

7.

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai (gyerekétkeztetés)

K47/9

2 000 000

8.

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

4 820 000

rendszeres szociális támogatás

K48/21

rendkívüli segélyek

K48/22

600 000

temetési segély

K48/23

1 200 000

köztemetés

K48/24

750 000

egyéb az önkorm. Rendeletben megállapított juttatás

K48/25

2 270 000

9.

Önkormányzat által folyósított ellátások összesen

K4

9 220 000

11. melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés K6. Beruházások

adatok Ft-ban

Funkció

Felújítási cél

Eredeti előirányzat

nettó

Áfa

bruttó


011130



Beremend Nagyközség Önkormányzata

30 334 426

8 190 295

38 524 721

0

0

TOP-1.4.1-16-BA1-2017-00007_Bölcsődei nevelés feltételeinek javítása Beremenden

350 000

94 500

444 500

TOP -3.2.1-16-BA1-2018-00064- könyvtár

1 654 260

446 650

2 100 910

TOP -3.2.1-16-BA1-2018-0006- Tornaterem

3 044 260

821 950

3 866 210

Pályázati önerő_keretösszeg (2020-as többlet költségek)

0

0

0

Strand nyitás előtti munkálatai

2 204 725

595 276

2 800 000

Településfejlesztési Bizottság keret

17 716 535

4 783 464

22 500 000

Pályázati önerő_keretösszeg (2021-es pályázatokhoz)

0

0

0

Kápolna felújítása_kérelem alapján

0

0

Idősek Szociális Otthona_kapacitásbővítési ell. Alapján

0

0

Óvoda-villámvédelem

1 580 000

426 600

2 006 600

Tehergépjárművek felújítási kerete

2 362 205

637 795

3 000 000

Bölcsőde-villámvédelem

950 000

256 500

1 206 500

Óvoda-redőnyök

472 441

127 559

600 000

011130

Közös Önkormányzati Hivatal

0

0

0

KÖH felújítás (általános tartalék)

0

0

0

ÖSSZESEN

30 334 426

8 190 295

38 524 721

12. melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés K6. Beruházások

adatok Ft-ban

Funkció

Beruházási cél

Eredeti előirányzat

nettó

Áfa

bruttó


011130




Beremend Nagyközség Önkormányzat


29 473 640

6 829 656

36 303 296

Földterület vásárlási keret

2 000 000

2 000 000

0

0

Szennyvíz_beruházás 10%-os önrész

0

0

0

0

0

MFP/5253/2020. -gépjármű beszerzés- önerő

480 315

129 685

610 000

MFP-EIM/2020. - elhagyott ingatlan vás.

5 700 000

5 700 000

MFP-AEE/2020. - orvosi eszköz

2 166 673

585 002

2 751 675

Ivóvíz_rekonstrukció (vízkezelő technológia-br.152.976.706,- 60 %-a)

0

0

0

Közterület kbt. Szolgáló eszközbeszerzés (fűnyíró)

11 811 024

3 188 976

15 000 000

Sport Kft. Kisbusz

3 937 008

1 062 992

5 000 000

CMTS_kábeltv.

1 200 000

324 000

1 524 000

Start program - beruházások

2 178 620

0

2 178 620

START Közm.Prg. Bevétele - kiadása_billencs kisteherautó

0

0

0

011130

Közös Önkormányzati Hivatal
Informatikai rendszer fejlesztése

6 299 212

1 700 787

8 000 000

Informatikai eszközök beszerzése

787 401

212 598

1 000 000

Klíma (rendezvényterem)

5 511 811

1 488 189

7 000 000

ÖSSZESEN

35 772 852

8 530 443

43 682 296

13. melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés K512. Tartalékok

Előirányzat

eredeti

1.

Általános tartalék:

3 544 560

2.

Céltartalék összesen:
Működési céltartalék
Felhalmozási céltartalék
Pályázati önrész
Egyéb

3 586 251

117 376 485

-113 790 234

Tartalék összesen

7 130 811

14. melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés Előirányzat-felhasználási ütemterv

adatok Ft-ban

Megnevezés

Jan.

Febr.

Márc.

Ápr.

Máj.

Jún.

Júl.

Aug.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Össz.:

Személyi juttatások

40 465 586

40 465 586

40 465 586

40 465 586

40 465 586

40 465 586

40 465 586

40 465 586

40 465 586

40 465 586

40 465 586

40 465 586

485 587 027

Járulékok

6 006 301

6 006 301

6 006 301

6 006 301

6 006 301

6 006 301

6 006 301

6 006 301

6 006 301

6 006 301

6 006 301

6 006 301

72 075 606

dologi kiadások

28 860 769

28 860 769

28 860 769

28 860 769

28 860 769

28 860 769

28 860 769

28 860 769

28 860 769

28 860 769

28 860 769

28 860 769

346 329 222

Államháztartáson kívüli pe.átadás

2 490 000

2 490 000

2 490 000

2 490 000

2 490 000

2 490 000

2 490 000

2 490 000

2 490 000

2 490 000

2 490 000

2 490 000

29 880 000

Támogatásértékű kiadás

23 367 048

23 367 048

23 367 048

23 367 048

23 367 048

23 367 048

23 367 048

23 367 048

23 367 048

23 367 048

23 367 048

23 367 048

280 404 580

Ellátottak pénzbeni juttatásai

768 333

768 333

768 333

768 333

768 333

768 333

768 333

768 333

768 333

768 333

768 333

768 333

9 220 000

Felújítások

3 210 393

3 210 393

3 210 393

3 210 393

3 210 393

3 210 393

3 210 393

3 210 393

3 210 393

3 210 393

3 210 393

3 210 393

38 524 721

Beruházások

3 640 191

3 640 191

3 640 191

3 640 191

3 640 191

3 640 191

3 640 191

3 640 191

3 640 191

3 640 191

3 640 191

3 640 191

43 682 296

Pénzforgalom nélküli kiadások

36 416 097

36 416 097

36 416 097

36 416 097

36 416 097

36 416 097

36 416 097

36 416 097

36 416 097

36 416 097

36 416 097

36 416 097

436 993 169

Hiteltörlesztés

7 595 804

7 595 804

7 595 804

7 595 804

30 383 217

Kiadások összesen

145 224 718

145 224 718

152 820 523

145 224 718

145 224 718

145 224 718

152 820 523

145 224 718

145 224 718

152 820 523

145 224 718

152 820 523

1 773 079 838

Intézm. Működési bevételek

17 388 383

17 388 383

17 388 383

17 388 383

17 388 383

17 388 383

17 388 383

17 388 383

17 388 383

17 388 383

17 388 383

17 388 383

208 660 593

Közhatalmi bevételek

247 669 500

247 669 500

495 339 000

Ktgvetési támogatások

36 995 857

36 995 857

36 995 857

36 995 857

36 995 857

36 995 857

36 995 857

36 995 857

36 995 857

36 995 857

36 995 857

36 995 857

443 950 282

Felhalmozási bevétel

200 000

200 000

200 000

200 000

800 000

Támogatásértékű bevételek

5 405 361

5 405 361

5 405 361

5 405 361

5 405 361

5 405 361

5 405 361

5 405 361

5 405 361

5 405 361

5 405 361

5 405 361

64 864 329

Átvett pénzeszközök

0

Kölcsönök visszatérülése

0

Hitelfelvétel

0

Pénzforgalom nélküli bevétel

46 622 136

46 622 136

46 622 136

46 622 136

46 622 136

46 622 136

46 622 136

46 622 136

46 622 136

46 622 136

46 622 136

46 622 136

559 465 634

Bevételek összesen

106 611 737

106 411 737

354 081 237

106 611 737

106 411 737

106 411 737

106 411 737

106 611 737

354 081 237

106 411 737

106 411 737

106 611 737

1 773 079 838

15. melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés Többéves kihatással járó előirányzatok éves bontásban

adatok ezer forintban

Sorszám

1

2

3

4

5

6

Fizetési kötelezettség ezer forintban

1

Hitel
megnevezése

Hitelintézet
megnevezése

Szerződés
szerinti
összeg (ezer)

Hitelnyújtás
dátuma

Lejárat
ideje

Jelenlegi
állomány

2018.

2019.

2020.

2021.

2022.

2023.

Összesen

2

Kölcsönszerződés_célhitel igénybevételéhez

OTP Bank Nyrt.

142 000

2018.07.02

2023.12.29

79 551 087

0

28 400

28 400

28 400

28 400

28 400

142 000

16. melléklet

Kimutatás az Önkormányzat közvetett támogatásairól

adatok ezer Ft-ban

Megnevezés

Jogcím

Összesen

Helyi Adók

Mentesség

0

Építményadó- lakás, garázs
Iparűzési adó- adóalap:2,5 millió Ft értékhatárig


Helyi iparűzési adó- 2,5 millió Ft értékhatár

-

-

Gépjárműadó

Mentesség

Súlyos mozgáskorlátozott személy 13 e Ft-ig, egyházi személy, költségvetési szervek

-

gyermekétkeztetés térítési díj
kedvezménye

5/2015. (II.26.) -a pénzbeli és természetbeni támogatásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekvédelmi ellátásokról- szóló önkormányzati rendelet 38. §.-40. §.

-

szociális étkeztetés térítési díj
kedvezménye

5/2015. (II.26.) -a pénzbeli és természetbeni támogatásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekvédelmi ellátásokról- szóló önkormányzati rendelet 26. §.

-

Összesen:

-

17. melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzat Áht. 29/A. §. bekezdése szerinti középtávú tervezésre vonatkozó költségvetési kitekintő határozata 2018-2022. évek

adatok Ft-ban

Megnevezés

2018.év

2019. év

2020. év

2021. év

2022. év

1.

Saját bevétel összesen (353/2011. (XII.30.) Korm.rend.)

412 459 225

415 930 000

552 141 000

495 069 000

519 822 450

1.1

helyi adókból származó bevétel

412 319 225

415 790 000

552 072 000

495 000 000

519 750 000

1.2

az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

0

0

1.3

osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel

1.4

tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

1.5

bírság-, pótlék-és díjbevétel

140 000

140 000

69 000

69 000

72 450

1.6

kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

2.

Hitelfelvételi korlát (Gst.tv. 10. §.(5)bek.)-adott évi saját bevétel 50%-a

206 229 613

207 965 000

276 070 500

247 534 500

259 911 225

3.

2018. évi adósságot keletkeztető ügyletek összesen

0

34 140 892

31 218 256

30 383 217

29 548 178

3.1

hitelekből eredő aktuális tőketartozás

34 140 892

31 218 256

30 383 217

29 548 178

3.2

kötvény kibocsátásból származó tőketartozás

4.

Tárgyévi fizetési kötelezettség

0

4.1

tőkefizetési kötelezettség

0

28 400 000

28 400 000

28 400 000

28 400 000

4.2

kamatfizetési kötelezettség

0

5 740 892

2 818 256

1 983 217

1 148 178

5.

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (2.-3.)

206 229 613

173 824 108

244 852 244

217 151 283

230 363 047

3.7

fedezeti betét összege

18. melléklet

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetés Likviditási terv

adatok Ft-ban

Hónap

Adat
jellege

Nyitó
pénzáll.

Pénzforgalmi

Záró
pénzáll.

Likviditás
milyensége

Likviditási hitel

Korrigált
záró egy.

Bevétel

Kiadás

Egyenleg

Felvét

Törlesztés

Egyenleg

Január

havi

129 603 276

106 611 737

145 224 718

-38 612 981

90 990 295

halmozott

Február

havi

90 990 295

106 611 737

145 224 718

-38 612 981

52 377 314

halmozott

Március

havi

52 377 314

354 081 237

152 820 523

201 260 714

253 638 028

halmozott

Április

havi

253 638 028

106 611 737

145 224 718

-38 612 981

215 025 047

halmozott

Május

havi

215 025 047

106 611 737

145 224 718

-38 612 981

176 412 066

halmozott

Június

havi

176 412 066

106 611 737

145 224 718

-38 612 981

137 799 085

halmozott

Július

havi

137 799 085

106 611 737

152 820 523

-46 208 786

91 590 299

halmozott

Augusztus

havi

91 590 299

106 611 737

145 224 718

-38 612 981

52 977 318

halmozott

Szeptember

havi

52 977 318

354 081 237

145 224 718

208 856 519

261 833 837

halmozott

Október

havi

261 833 837

106 611 737

152 820 523

-46 208 786

215 625 051

halmozott

November

havi

215 625 051

106 611 737

145 224 718

-38 612 981

177 012 070

halmozott

December

havi

177 012 070

106 611 737

152 820 523

-46 208 786

130 803 284

halmozott

19. melléklet

Működési célú bevételek és kiadások 2020/2021/2022. évi alakulását bemutató mérleg

adatok ezer forintban

Megnevezés

2020. év

2021. év

2022. év

I. Működési bevételek és kiadások

Működési bevételek

190 944

196 672

202 572

Közhatalmi bevételek

552 171

568 736

585 798

Önkormányzatok működési támogatásai

342 446

352 719

363 301

Működési célú pénzeszközátvétel Áht-on belülről

56 403

58 095

59 838

Múködési célú pénzeszköz átvétel Áht-on kívülről

0

0

0

Költségvetési bevételek összesen:

1 141 964

1 176 223

1 211 510

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

Előző évi költségvetési pénzmaradvány igénybevétele

331 954

341 913

352 170

Központi irányítószervi támogatás

406 111

418 294

430 843

Finanszírozási bevételek összesen:

738 065

760 207

783 013

Működési bevételek összesen:

1 880 029

1 936 430

1 994 523

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

460 770

474 593

488 831

Külső személyi juttatások

0

0

0

Személyi juttatások összesen:

460 770

474 593

488 831

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

77 935

80 273

82 681

Dologi kiadások összesen:

340 356

350 567

361 084

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7 534

7 760

7 993

Tartalékok

393 035

404 826

416 971

Központi irányítószervi támogatás

406 111

418 294

430 843

Egyéb működési célú kiadások

194 288

200 117

206 120

Finanszírozási bevételek összesen:

1 000 968

1 030 997

1 061 927

Működési célú kiadások összesen:

1 880 029

1 936 430

1 994 523

Működési célú költségvetési bevételek és kiadások egyenlege

0

0

0

20. melléklet 20. mellék

Felhalmozási célú bevételek és kiadások 2020/2021/2022. évi alakulását bemutató mérleg

adatok ezer forintban

Megnevezés

2020. év

2021. év

2022. év

II. Felhalmozási bevételek és kiadások

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések Áht-on belülről

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése Áht-on belülről

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele Áht-on belülről

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei Áht-on belülről

0

0

Felhalmozási célú támogatások Áht-on belülről

0

0

0

Immateriális javak értékesítése

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések Áht-on kívülről

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése Áht-on kívülről

0

0

0

Értékesített tárgyi eszközök és immateriális javak utáni ÁFA befizetés

0

0

Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

91 190

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

91 190

94 838

98 631

Finanszírozási bevételek

91 190

94 838

98 631

Immateriális javak beszerzése, létesítése

0

0

Ingatlanok beszerzése, létesítése

137 952

142 091

146 353

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

0

Részesedések beszerzése

0

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

0

Beruházási célú előzetesen felszámított ÁFA

37 247

38 364

39 515

Beruházások összesen:

175 199

180 455

185 869

Ingatlanok felújítása

167 431

172 454

177 628

Informatikai eszközök felújítása

0

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított ÁFA

45 206

46 563

47 959

Felújítások összesen:

212 637

219 016

225 587

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása Áht-on kívülre

2 000

2 060

2 122

Felhalmozási célú hitel visszafizetés, hitel kamat

31 218

32 053

31 218

Tartalékok

-329 866

-339 762

-349 955

Belföldi finanszírozás kiadásai:

-296 648

-305 649

-316 615

Finanszírozási kiadások összesen:

91 189

93 823

94 841

Felhalmozási célú bevételek és kiadások egyenlege

0

1 015

3 790