Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 03. 31

Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2023.03.31.

Beremend Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (2)-(4) illetve a 24. § (2)-(4) bekezdéseiben, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Kormányrendelet 27. § (1) és (2) bekezdésében kapott felhatalmazás, valamint Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény rendelkezései alapján az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Beremend Nagyközség Önkormányzata 2020. évi költségvetéséről és annak végrehajtási feladatairól a következőket rendeli el:

I. Fejezet

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Beremend Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületére, annak bizottságaira, az önkormányzat gazdálkodási feladatait ellátó, önálló gazdasági szervezettel rendelkező önkormányzati hivatalára, az önkormányzat irányítása alá tartozó, költségvetési szerveire.

II. Fejezet

Részletes rendelkezések

1. A rendelet szerkezete

2. § A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szerveinek létszám előirányzatát az 1. mellékletben meghatározottak szerint állapítja meg.

3. §1 (1)2 A helyi önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzat és intézményei 2022. évi költségvetésének bevételi főösszegét 2.652.891 ezer forintban állapítja meg, ebből

a) a működési bevétel 2.652.091 ezer forint

b) a felhalmozási bevétel 800 ezer forint

(2)3 A helyi önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzat és intézményei 2022. évi költségvetésének kiadási főösszegét 2.652.891 ezer forintban állapítja meg, ebből

a) a működési kiadás 2.652.091 ezer forint

b) a felhalmozási kiadás 297.381 ezer forint

c) a felhalmozási hiány -296.581 ezer forint

(3) A helyi önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzat és intézményei 2022. évi költségvetésének működési többletét 216.313 ezer forintban állapítja meg.

(4) Az önkormányzat összevont költségvetési előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és feladattípusok szerinti bontásban a 2. melléklet tartalmazza.

2. A költségvetési bevételek

4. § (1) Az Önkormányzat és költségvetési szerveinek bevételi és kiadási költségvetését – előirányzat- csoportok, kiemelt előirányzatok és feladattípusok szerint – a 3. melléklet szerint állapítja meg.

(2) Az Önkormányzatot megillető működési és feladatalapú támogatásokat a 4. melléklet mutatja be.

(3) Az Önkormányzat közhatalmi bevételeit az 5. melléklet szerint állapítja meg.

(4) Az Önkormányzat működési célú átvett pénzeszközeit, támogatási bevételeit a 6. melléklet tartalmazza.

(5) Az Önkormányzat felhalmozási célú átvett pénzeszközeit, támogatási bevételeit a 7. melléklet tartalmazza.

3. A költségvetési kiadások

5. § (1) Az Önkormányzat egyéb működési célú kiadásait a 8. melléklet tartalmazza, melyből az ITR Bizottság 7 millió Ft előirányzat erejéig – átruházott hatáskörben – rendelkezik.

(2) Az Önkormányzat felhalmozási célra átadott pénzeszközeit a 9. melléklet tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat által folyósított ellátottak pénzbeli juttatásait a 10. melléklet tartalmazza.

6. § (1) Az Önkormányzat és költségvetési szervei felújítási kiadási előirányzatait a 11. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdés szerint meghatározott felújítási keretből a Településfejlesztési Bizottság 22,5 millió Ft előirányzat erejéig – átruházott hatáskörben – rendelkezik.

(3) Az Önkormányzat és költségvetési szervei beruházási előirányzatait a 12. melléklet szerint állapítja meg.

4. A költségvetési kiadások és bevételek

7. § (1)4 Az Önkormányzat a tartalék összegét 467.826 ezer forintban hagyja jóvá, ebből:

a) általános tartalék 4.074 ezer forint,

b) céltartalék 463.752 ezer forint.

(2) A tartalékok részletezését a 13. melléklet tartalmazza.

(3) A tartalék felhasználására vonatkozó szabály:

a) Az általános tartalék összege nem lehet kevesebb, mint a költségvetés főösszegének 0,2%-a.

b) A képviselő-testület az önkormányzat tárgyévi gazdálkodásáról szóló I. féléves beszámolót megelőzően az általános tartalékot csak elemi károk enyhítésére, elmaradt bevételek pótlására használhatja fel.

c) Tartalékkal való rendelkezés jogát az önkormányzat képviselő-testülete saját hatáskörében tartja.

8. § (1) A képviselő-testület elrendeli, hogy az önkormányzat költségvetéséből támogatott szervezeteknek biztosított pénzeszközök – a 11. és 12. §-ban foglalt kötelezettségvállalások kivételével – megállapodás alapján folyósíthatók.

(2) A (1) bekezdés szerinti támogatásokról szóló megállapodásokat Beremend Nagyközség Képviselő-testületének döntése alapján a polgármester köti meg és írja alá. A megállapodásnak tartalmaznia kell, hogy a kedvezményezett a támogatást milyen célra használhatja fel. Több cél megjelölése esetén külön-külön kell rendelkezni az egyes feladatokra fordítható támogatás összegéről. A megállapodásnak tartalmaznia kell továbbá a támogatás felhasználásának elszámolási módját, az elszámolás ellenőrizhetőségének lehetőségét. A támogatás felhasználásáról a támogatott feladatjellegétől függően legkésőbb 2022. március 31.-ig el kell számolni. Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő részére újabb támogatás 5 évig nem adható. A képviselő-testület pénzügyi bizottsága jogosult ellenőrizni a támogatások felhasználását és a számadási kötelezettség teljesítését.

(3) Az önkormányzat által pályázati úton vagy azon kívül nyújtott támogatások közzétételével kapcsolatban a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény szabályai az irányadók.

5. A költségvetés végrehajtási szabályai

9. § (1) A költségvetési gazdálkodás biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(2) Költségvetési szerv jóváhagyott éves költségvetés vagy költségvetési keret alapján, a vonatkozó jogszabályokban meghatározott követelmények és feltételek érvényesítésével működik és gazdálkodik.

(3) A költségvetési szerv elemi költségvetését a polgármester hagyja jóvá. A költségvetési szerv jóváhagyott költségvetése, költségvetési keretei, valamint többletbevételei felhasználásáról az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) 34. § (3) bekezdésében foglaltak szerint, önállóan dönt.

(4) A választások költségeinek, tételeinek, elszámolására, belső ellenőrzési rendjére, kötelezettségvállalására a jegyző jogosult a mindenkori jogszabályi előírások illetve belső szabályzatok alapján.

(5) A Beremendi Közös Önkormányzati Hivatal az önkormányzat, valamint a képviselő-testület irányítása alá tartozó valamennyi költségvetési szerv költségvetése, a tárgyévben várható bevételei és kiadási előirányzatok teljesüléséről havi bontású, éves előirányzat-felhasználási tervet készít.

10. § (1) A helyi önkormányzat a költségvetését az Áht. 34. § (1)-(5) bekezdése és az Ávr. 43. §-a alapján e rendelet módosításával megváltoztathatja.

(2) Az önkormányzat a költségvetési rendeletben meghatározott létszámkeretet nem lépheti túl.

(3) A költségvetési szervek a létszámot érintő változásokat (feladat elmaradása, csökkentése, nyugdíjazás, átszervezés stb.) kötelesek a végrehajtást megelőzően 2 hónappal a Közös Önkormányzati Hivatalhoz bejelenteni.

(4) A képviselő-testület által jóváhagyott előirányzatok és költségvetési létszámkeretek között az önálló gazdasági szervezettel rendelkező, valamint az az önkormányzat irányítása alatt működő költségvetési szerv saját hatáskörben az Ávr. 42. § szerint megemelheti.

(5) A költségvetési szerv az Ávr. 43. § (2)-(3) bekezdése alapján – az Ávr. 44. § (2) bekezdésére tekintettel – átcsoportosítást hajthat végre, azonban ez nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére, kivéve, ha az irányító szerv azt engedélyezi az előirányzatok jóváhagyásakor még nem ismert jogszabályváltozás miatt.

(6) Az önállóan működő költségvetési szervek a többlet bevételük terhére is csak a forrás képződés mértékének, illetve ütemének figyelembe vételével és az intézmény biztonságos működésének szem előtt tartásával vállalhatnak kötelezettséget.

(7) Az önkormányzati intézményeknél a tervezett bevételek elmaradása nem vonja maga után a költségvetési fenntartói támogatás növekedését, hanem azt a kiadás csökkentésével kell egyensúlyozni.

(8) Az élet és vagyon biztonságot veszélyeztető elemi csapás vagy ennek következményei elhárítása céljából a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körébe az Áht. 40. § (5) bekezdése szerint átmeneti intézkedéseket hozhat, amelyek a képviselő-testületet legközelebbi ülésén be kell számolnia.

11. § Költségvetési szerv pénzmaradványának, illetve előirányzat maradványának felhasználásáról a képviselő-testület dönt.

12. § (1) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletet csak a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 10. §-a alapján köthet.

(2) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány finanszírozási módja a hitelfelvétel, a számlavezető pénzintézettől.

(3) A hitelfelvétellel kapcsolatos szerződés megkötésének jogát, illetve kezesség vállalását a képviselő-testület gyakorolja. A polgármester a képviselő-testület döntése alapján köthet hitelszerződést, illetve vállalhat kezességet.

13. § Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja, illetve befektetési alapokba helyezheti el.

III. Fejezet

Záró rendelkezések

14. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet5

Beremend Nagyközség Önkormányzat 2022. évi létszámkerete

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Cím száma

Cím megnevezése

Teljes munkaidőben dolgozók létszáma

Részmunka-időben dolgozók létszáma

Létszám összesen (fő)

Teljes munkaidőben dolgozók létszáma

Részmunka-időben dolgozók létszáma

Létszám összesen (fő)

1.

Közös Önkormányzati Hivatal

17

17

2.

Közművelődési és Iskolai Könyvtár

4

4

3.

Védőnői Szolgálat

1

1

4.

Temetőfenntartás

1

1

5.

Mezőőri Szolgálat

1

1

6.

Önkormányzat

39

5

44

7.

Napközi

16

16

8.

Napsugár Óvoda

14

14

9.

Idősek Szociális Otthona

20

20

11.

Bölcsőde

9

9

12.

Közcélú foglalkoztatás

36

36

Összesen

121

6

127

2. melléklet6

Beremend Nagyközség Önkormányzata 2022. évi összevont költségvetési mérlege

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

Működési bevételek (intézményi)

207 654 885

210 822 260

177 132 403

Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

Közhatalmi bevételek

546 280 000

742 835 585

691 344 607

Felhalmozási bevételek

1 386 850

Működési célú támogatások ÁHT-n belülről

595 100 793

966 475 267

808 976 330

tárgyi eszk., imm.javak értékesítése

1 386 850

- ebből: általános működési támogatás

69 684 097

69 684 097

52 959 915

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

- ebből : feladatalapú támogatás

465 186 296

523 806 213

399 147 099

Felhalmozási célú átvett bevételek ÁHT-n kívülről

800 000

800 000

325 400

- ebből egyéb támogatás

2 539 857

2 539 857

2 539 857

Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

- ebből egyéb működési célra átvett pénzeszköz

57 690 543

370 445 100

354 329 459

Előző évi fejlesztési pénzmaradvány

Működési célú átvett pénzeszközök ÁHT-n kívülről

Előző évi pénzmaradvány

201 396 985

201 396 985

376 624 740

Finanszírozási bevétel

486 871 314

530 560 854

345 957 742

Működési bevételek összesen

2 037 303 977

2 652 090 951

2 400 035 822

Felhalmozási bevételek összesen

800 000

800 000

1 712 250

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

Személyi juttatások

534 329 729

572 304 982

399 153 947

Beruházások

51 399 662

101 751 877

52 903 368

Munkaadókat terhelő járulékok

67 549 616

72 486 394

53 186 344

Felújítások

78 664 977

162 081 316

68 571 302

Dologi kiadások

396 007 746

610 555 478

473 486 706

Egyéb felhalmozási célú kiadások

4 000 000

4 000 000

2 400 000

Ellátottak pénzbeni juttatásai

9 510 000

15 236 970

4 335 034

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülről

4 000 000

4 000 000

2 400 000

Egyéb működési célú kiadások

349 917 346

383 119 823

269 265 395

- ebből : felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülről

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

50 602 988

50 602 988

Felhalmozási hitel kamata, árfolyamveszteség

1 148 178

1 148 178

3 079 700

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

299 314 358

332 516 835

Felhalmozási célú hitel visszafizetése

28 400 000

28 400 000

21 300 000

Pénzforgalom nélküli kiadások- tartalékok

193 118 226

467 826 450

689 553 804

Felhalmozási tartalék

Általános tartalék

4 074 608

4 074 608

Működési tartalékok (céltartalék)

189 043 618

463 751 842

Finanszírozási kiadások összesen

486 871 314

530 560 854

364 512 472

Központi irányítószervi támogatás (intézményfinanszírozás)+állami megel. Vissza

486 871 314

530 560 854

364 512 472

Működési kiadások összesen

2 037 303 977

2 652 090 951

2 253 493 702

Felhalmozási kiadások összesen

163 612 817

297 381 371

148 254 370

Működési többlet:

30 305 409

171 245 079

543 011 684

Felhalmozási hiány:

-162 812 817

-296 581 371

-146 542 120

3. melléklet7

Beremend Nagyközség Önkormányzat és költségvetési szerveinek bevételei és kiadásai

1. Bevételek

1.1. Beremend Nagyközség Önkormányzat és szervei bevételei (adatok Ft-ban)

Kiemelt bevételi előirányzat

2022. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

I-IX. havi teljesítés

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

72 356 752

3 810 000

68 546 752

59 075 677

II. B3. Közhatalmi bevételek

742 835 585

742 835 585

691 344 607

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

593 490 310

593 490 310

0

0

454 646 871

Általános működési támogatás

69 684 097

69 684 097

52 959 915

Feladatalapú támogatás

523 806 213

523 806 213

399 147 099

Támogatásértékű bevétel

2 539 857

2 539 857

2 539 857

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

370 445 100

370 445 100

346 941 762

V. B8112. Működési célú hitel

0

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

198 724 210

198 724 210

370 594 771

VII. B8. Finanszírozási bevételek

0

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

0

II. B5. Felhalmozási bevételek

1 712 250

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

1 386 850

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

325 400

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

0

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

0

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 977 851 957

1 909 305 205

68 546 752

1 924 315 938

* megjegyzés: felügyelet alá tartozó szervezeti egységei: védőnő, temető, mezőőr, műhely csoport, iskola üzemeltetés, kábel tv. Szolgáltatás, strand üzemeltetés

1.2. Napsugár Óvoda bevételei (adatok Ft-ban)

Kiemelt bevételi előirányzat

2022. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

I-IX. havi teljesítés

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

72 356 752

3 810 000

68 546 752

59 075 677

II. B3. Közhatalmi bevételek

742 835 585

742 835 585

691 344 607

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

593 490 310

593 490 310

0

0

454 646 871

Általános működési támogatás

69 684 097

69 684 097

52 959 915

Feladatalapú támogatás

523 806 213

523 806 213

399 147 099

Támogatásértékű bevétel

2 539 857

2 539 857

2 539 857

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

370 445 100

370 445 100

346 941 762

V. B8112. Működési célú hitel

0

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

198 724 210

198 724 210

370 594 771

VII. B8. Finanszírozási bevételek

0

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

0

II. B5. Felhalmozási bevételek

1 712 250

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

1 386 850

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

325 400

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

0

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

0

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 977 851 957

1 909 305 205

68 546 752

1 924 315 938

* megjegyzés: felügyelet alá tartozó szervezeti egységei: védőnő, temető, mezőőr, műhely csoport, iskola üzemeltetés, kábel tv. Szolgáltatás, strand üzemeltetés

1.3. Bölcsőde bevételei (adatok Ft-ban)

Kiemelt bevételi előirányzat

2022. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

I-IX. havi teljesítés

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

282 900

282 900

150 934

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

Általános működési támogatás

Feladatalapú támogatás

0

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

355 456

355 456

680 844

VII. B8. Finanszírozási bevételek

55 955 016

55 955 016

38 565 340

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

56 593 373

56 593 373

39 397 119

1.4. Közművelődési és Iskolai Könyvtár bevételei (adatok Ft-ban)

Kiemelt bevételi előirányzat

2022. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

I-IX. havi teljesítés

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

0

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

Általános működési támogatás

Feladatalapú támogatás

0

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

270 652

270 652

270 652

VII. B8. Finanszírozási bevételek

28 350 629

28 350 629

16 461 704

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

28 621 281

28 621 281

16 732 356

1.5. Közös Önkormányzati Hivatal bevételei (adatok Ft-ban)

Kiemelt bevételi előirányzat

2022. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

I-IX. havi teljesítés

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

83 046 785

9 722 466

73 324 319

76 158 950

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

4 220 322

Általános működési támogatás

0

Feladatalapú támogatás

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

1 265 013

1 265 013

2 347 442

VII. B8. Finanszírozási bevételek

241 140 822

84 274 854

15 759 376

141 106 592

153 720 745

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

325 452 621

93 997 320

89 083 695

142 371 606

236 447 459

1.6. Idősek Szociális Otthona bevételei (adatok Ft-ban)

Kiemelt bevételi előirányzat

2022. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

I-IX. havi teljesítés

Működési költségvetés

I. B4. Működési bevétel (intézményi)

54 722 311

54 722 311

41 635 691

II. B3. Közhatalmi bevételek

III. B1. Működési célú támogatások ÁHT. Belülről

0

3 167 375

Általános működési támogatás

Feladatalapú támogatás

0

Támogatásértékű bevétel

IV.B6. Működési célú átvett pénzeszközök Áht-on kívülről

V. B8112. Működési célú hitel

VI. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

19 130

19 130

1 885 319

VII. B8. Finanszírozási bevételek

125 438 194

125 438 194

79 742 161

Felhalmozási költségvetés

I. B2. Felhalmozási célú támogatások ÁHT-n belülről

II. B5. Felhalmozási bevételek

tárgyi eszk., imm. Javak értékesítése

pénzügyi befektetések bevételei- részesedések

III. B7. Felhalmozási célú támogatás ÁHT kívülről

IV. B8112. Felhalmozási (fejlesztési) hitel felvétele

V. B8131. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

VI. B8.Finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

180 179 635

180 179 635

126 430 546

2. Kiadások

2.1. Beremend Nagyközség Önkormányzat és szervei kiadásai (adatok Ft-ban)

Kiemelt kiadási előirányzat

2022. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

I-IX. havi teljesítés

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

201 494 926

189 393 439

12 101 487

144 295 058

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

24 281 088

22 707 895

1 573 193

18 503 097

III. K3. Dologi kiadások

353 753 306

284 019 888

69 733 418

303 416 758

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

15 236 970

15 236 970

4 335 034

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

383 119 823

383 119 823

0

267 469 248

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

50 602 988

50 602 988

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

332 516 835

332 516 835

VI. K512.Tartalékok

467 826 450

467 826 450

0

675 261 792

Általános tartalék

4 074 608

4 074 608

Működési tartalék (céltartalék)

463 751 842

463 751 842

VII. K9. Finanszírozási kiadások

533 369 933

213 825 404

178 437 937

141 106 592

345 957 742

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

101 751 877

101 751 877

51 171 477

II. K7.Felújítások

162 081 316

162 081 316

68 571 302

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

4 000 000

4 000 000

2 400 000

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

4 000 000

4 000 000

2 400 000

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

-162 812 817

-162 812 817

Felhalmozási tartalék

-296 581 372

-296 581 372

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

29 548 178

29 548 178

42 934 430

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre+ állam hazt.megel. Vissza

29 548 178

29 548 178

42 934 430

KIADÁSOK ÖSSZESEN

2 113 651 050

1 413 317 052

559 227 406

141 106 592

1 924 315 938

* megjegyzés: felügyelet alá tartozó szervezeti egységei: védőnő, temető, mezőőr, műhely csoport, iskola üzemeltetés, kábel tv. Szolgáltatás, strand üzemeltetés, közfoglalkoztatás

2.2. Napsugár Óvoda kiadásai (adatok Ft-ban)

Kiemelt kiadási előirányzat

2022. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

I-IX. havi teljesítés

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

61 694 875

61 694 875

41 158 847

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

8 004 734

8 004 734

5 497 466

III. K3. Dologi kiadások

15 138 193

15 138 193

10 671 260

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

984 082

Általános tartalék

Működési tartalék (céltartalék)

0

VII. K9. Finanszírozási kiadások

0

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

113 000

II. K7.Felújítások

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

84 837 802

84 837 802

58 424 655

2.3. Bölcsőde kiadásai (adatok Ft-ban)

Kiemelt kiadási előirányzat

2022. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

I-IX. havi teljesítés

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

43 684 818

43 684 818

31 065 947

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

5 679 027

5 679 027

4 106 845

III. K3. Dologi kiadások

7 229 528

7 229 528

3 845 220

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

379 106

Általános tartalék

Működési tartalék (céltartalék)

VII. K9. Finanszírozási kiadások

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

II. K7.Felújítások

0

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

56 593 373

56 593 373

39 397 118

2.4. Közművelődési és Iskolai Könyvtár kiadásai (adatok Ft-ban)

Kiemelt kiadási előirányzat

2022. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

I-IX. havi teljesítés

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

16 891 483

16 891 483

9 999 390

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

2 195 893

2 195 893

1 376 811

III. K3. Dologi kiadások

9 333 174

9 333 174

4 316 887

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

1 039 268

Általános tartalék

Működési tartalék (céltartalék)

VII. K9. Finanszírozási kiadások

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

II. K7.Felújítások

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

28 420 550

28 420 550

16 732 356

2.5. Közös Önkormányzati Hivatal kiadásai (adatok Ft-ban)

Kiemelt kiadási előirányzat

2022. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

I-IX. havi teljesítés

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

157 175 970

27 937 842

27 992 891

101 245 237

109 678 576

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

20 432 873

3 631 919

3 639 076

13 161 878

15 118 907

III. K3. Dologi kiadások

147 843 778

62 427 559

57 451 727

27 964 492

103 628 680

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

7 109 255

Általános tartalék

Működési tartalék (céltartalék)

VII. K9. Finanszírozási kiadások

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

912 044

II. K7.Felújítások

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

325 452 620

93 997 320

89 083 694

142 371 606

236 447 462

2.6. Idősek Szociális Otthona (adatok Ft-ban)

Kiemelt kiadási előirányzat

2022. évi eredeti előirányzat

Összesen

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

I-IX. havi teljesítés

Működési költségvetés

I. K1. Személyi juttatások összesen

91 482 911

91 482 911

62 956 129

II. K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

11 892 780

11 892 780

8 583 218

III. K3. Dologi kiadások

76 803 944

76 803 944

49 404 048

IV. K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai

V.K5. Egyéb működési célú kiadások

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből : Működési célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

VI. K512.Tartalékok

4 780 301

Általános tartalék

Működési tartalék (céltartalék)

VII. K9. Finanszírozási kiadások

Felhalmozási költségvetés

I. K6.Beruházások

706 850

II. K7.Felújítások

III. K8.Egyéb felhalmozási kiadások

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n kívülre

- ebből: felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHT-n belülre

IV. K512.Tartalékok

Felhalmozási tartalék

V. K9.Finanszírozási kiadások összesen

Hiteltörlesztés ÁHT-on kívülre

KIADÁSOK ÖSSZESEN

180 179 635

180 179 635

126 430 546

4. melléklet8

Helyi önkormányzat általános működéséhez és ágazati feladataihoz kapcsolódó támogatások 2022.

Jogcím

I. HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA

Mennyiségi egység

Mutató

Ft

Kiegészítő támogatás 8/2022. (I.14.) korm. Rendelet

1.1.1.1. Önkormányzati hivatal működésének támogatása (székhelynél)

Ft/fő

5 495 500

46 093 800

348 083

1.1.1.1. Info1 Önkormányzati hivatal működésének támogatása-elismert hivatali létszám alapján

8,1

44 513 550

1.1.1. Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatás összesen

22 358 758

1.1.1.2. Településüzemeltetés- zöldterület-gazdálkodás támogatása- kiegészítés előtt

ha

25 200

6 287 400

199 600

1.1.1.3.Településüzemeltetés-közvilágítás fenntartásának támogatása - kiegészítés előtt

km

6 272 000

294 000

1.1.1.4. Településüzemeltetés - Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása - kiegészítés előtt

m2

211 554

49 056

1.1.1.5. Településüzemeltetés - Közutak fenntartásának támogatása - kiegészítés előtt

km

2 380 550

101 300

1.1.1.6. Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

2700

6 450 300

238 900

1.1.1.7. Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

2550

10 200

600

I.2. Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalamtalnítása

köbméter

800

80 000

1.1.3. Határátkelőhelyek fenntartásásnak támogatása

333 377

666 754

II. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK EGYES KÖZNEVELÉSI ÉS GYERMEKÉTKEZTETÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

1.2.1. Óvodaműködtetési támogatás

1.2.1.1. Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

84

9 240 000

1 680 000

1.2.2.1. Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott - pedagógusok átlagalapú bértámogatása

8,3

40 350 450

3 331 620

1.2.3.Kiegészítő támogatás a pedagógusok és a pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők minősítéséből adódó többletkiadáshoz

1.2.3.1.1.1.1. pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2020. január 1-jéig történő átsorolással szerezték meg

2

864 000

71 380

1.2.5. Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok nevelőmunkáját közvetlenül segítők átlagalapú támogatása

1.2.5.1.1. pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagalapú támogatása

5

16 695 000

67 149 450

2 695 000

7 778 000

III. A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

1.3.4. A települési önkormányzatok által biztosított egyes szociális szakosított ellátások, valamint a gyermekek átmeneti gondozásával kapcsolatos feladatok támogatása

1.3.4.1. bértámogatása

15

67 500 000

14 098 500

1.3.4.2. Intézmény-üzemeltetési támogatás

28 691 000

96 191 000

14 098 500

1.4.1. Gyermekétkeztetés támogatása

1.4.1.1. Intézményi gyermekétkeztetés bértámogatása

6

14 334 540

1 516 221

1.4.1.2. Intézményi gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

23 956 953

1.4.2. szünidei étkeztetés támogatása

adag

2474

705 090

38 996 583

1 516 221

1.3.3.. Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

1.3.3.1.1. felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

2

10 200 000

3 781 400

1.3.3.1.2. bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

3

10 650 000

2 982 500

1.3.3.2. Bölcsődei üzemeltetési támogatás

7 953 000

28 803 000

6 763 900

1.3.2. Szociális és gyerekjóléti alapszolgáltatás feladatai

160 876 724

34 116 050

1.5.2. Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és a közművelődési feladatainak támogatása

lakos

2313

5 286 857

9/2022.(I14.) korm. Rendelet-polgármesteri illetmény

3 610 011

2020. évi állami támogatás visszatérítése- felülvizsgált

2 539 857

ÁLLAMI TÁMOGATÁS ÖSSZESEN:

Szolidaritási hozzájárulás mértéke

88 251 491

I.mód

Szociális ágazati és kiegészítő pótlék

16 830 532

2020. évi MÁK felülvizsgálat

2 539 857

Iparűzési adó korrekció

6 860 250

II.mód

Szociális ágazati és kiegészítő pótlék

9 005 663

5. melléklet9

B3. Közhatalmi bevételek 2022. (adatok Ft-ban)

Megnevezés

Eredeti előirányzat

I. félévi teljesítés

B34. Építményadó

196 000 000

97 794 011

Telekadó

B311. Magánszemélyek jövedelemadói

30 000

Idegenforgalmi adó /tart. utáni/

B351. Iparűzési adó /áll.jell./

546 555 585

367 643 344

Iparűzési adó /ideiglenes.jell./

Helyi adók összesen

742 585 585

465 437 355

B354. Gépjármű adó

B36. Pótlék, bírság, egyéb bevételek

B355. Talajterhelési díj

250 000

79 712

Közhatalmi bevételek mindösszesen

742 835 585

465 517 067

6. melléklet10

B6. Működési célú átvett pénzeszközök 2022. (adatok Ft-ban)

Funkció

Megnevezés

Módosított előirányzat

I-IX. havi teljesítés

Működési célú támogatási bevételek

370 445 100

354 329 459

TB alapoktól-Védőnői szolgálat

7 200 000

5 848 900

Közcélú foglalkoztatás támogatása

49 410 543

38 133 892

Mezőőri támogatás

1 080 000

810 000

Kulturális támogatás

2 183 160

2 183 160

Munkabér támogatás-V.K.G.

570 443

541 122

Földalapú támogatás

1 867 489

850 563

Magyar Falu Program_Novi Sadi út tám.

44 987 795

44 987 795

TOP pályázat_Sportpálya

83 116 339

83 116 339

KEHOP fordított ÁFA

169 044 491

169 044 491

013020

Választási pénzeszközök

2 292 886

2 292 886

013020

Népszámlálási előleg

2 253 498

1 935 236

013020

HVI szocho visszafiz. (választás)

-7 800

-7 800

Gyermekvédelmi támogatás

823 500

425 500

baranya Megyei Kormányhivatal

1 000 000

1 000 000

idősek Otthona támogatás

3 167 375

TOP. 5.3.1-16 támogatási előleg

5 999 226

MFP-TAE/2021 tám. Visszafiz.

-1 249 470

TOP-bölcsőde

-127 000

Működési célú átvett pénzeszközök és támogatások összesen

370 445 100

354 329 459

7. melléklet

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök 2022. (adatok ezer Ft-ban)

Funkció

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Felhalmozási célú támogatási bevételek
Beremend Nagyközség Önkormányzata
Lakosságtól

800 000

Lakosságtól

800 000

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök, hitel- és kölcsönfelvétel Áht-on kívülről összesen

800 000

8. melléklet11

K5. Egyéb működési célú kiadások 2022. (adatok Ft-ban)

Funkció

Megnevezés

Módosított előirányzat

I-IX. havi teljesítés

Pénzeszköz átadások

383 119 823

269 265 395

Beremend Nagyközség Önkormányzata

383 119 823

269 265 395

011130

Önkormányzati igazgatás

17 560 918

16 762 805

ITR Bizottsági keret

6 700 000

7 255 851

Pályázati keret

6 750 000

6 350 000

Hétvégi ügyelet

2 467 330

2 436 780

Helyi Védelmi Bizottság támogatása

0

7. osztály - kirándulás támogatása

150 000

94 650

Duna-Dráva Víz támogatás

300 000

Mecsek- Dráva Önkormányzati Társulás támogatása

393 588

390 978

Határ Menti Települések tám. 2022. tagdíj

20 000

KÖSZ tagdíj

500 000

84 546

NEFELA Egyesülés

80 000

011130

Bursa Hungarica

200 000

150 000

107054

Beremendi Alapszolgáltatási Központ átadott támogatás
Állami támogatás - átadás

5 584 425

228 495 251

161 800 859

Szolidaritási hozzájárulás mértéke

88 251 491

67 071 131

011130

Beremend Sport Kft. Támogatása

11 500 000

11 796 147

072311

Fogorvosnak átadott pénzeszköz

4 600 000

3 054 947

074011

Foglalkozás egészségügy

809 400

532 550

Gyermekorvos -heti-4 órában- keret

2 400 000

370 600

MÁK 2021. évi felülvizsgálat+közfoglalk+kamat

8 018 338

1 800 455

Ördögkatlan Fesztivál támogatása

700 000

Támogatásértékű kiadások

15 200 000

6 075 901

Önkormányzati igazgatás

15 200 000

6 075 901

52020

Lakossági szennyvíztámogatás

11 000 000

5 675 901

Támogatási keret- magánszemélyeknek

450 000

400 000

Vállalkozói keret

3 750 000

Egyéb működési célú kiadások összesen

383 119 823

269 265 395

9. melléklet12

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások 2022. (adatok Ft-ban)

Funkció

Megnevezés

Eredeti
előirányzat

I. félévi teljesítés

Felhalmozási célú támogatások

4 000 000

1 700 000

11130

Lakásvásárlási támogatás

2 000 000

1000000

11130

Munkáltatói kölcsön

2 000 000

700000

K9111. Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

29 548 178

16 188 859

Felhalmozási célra kiadások, és finanszírozási kiadások összesen:

33 548 178

17 888 859

10. melléklet13

K4. Ellátottak pénzbeni juttatásai 2022. (adatok Ft-ban)

Sorszám

Megnevezés

Rovat

Módosított
előirányzat

I-IX. havi teljesítés

2.

Családi támogatások

K42

1 198 000

425 500

rendszeres gyerekvédelmi támogatás

K42/31

1 198 000

425500

6.

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

1 600 000

806 500

lakásfenntartási támogatások

K46/21

1 600 000

806500

7.

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai (gyerekétkeztetés)

K47/9

2 000 000

805256

8.

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

10 438 970

2 297 778

rendkívüli segélyek

K48/22

600 000

473000

temetési segély

K48/23

1 200 000

720000

köztemetés

K48/24

750 000

534778

egyéb az önkorm. Rendeletben megállapított juttatás

K48/25

7 888 970

570000

9.

Önkormányzat által folyósított ellátások összesen

K4

15 236 970

4 335 034

11. melléklet14

K7. Felújítások 2022. (adatok Ft-ban)

Funkció

Felújítási cél

Módosított előirányzat

I-IX. havi teljesítés

nettó

Áfa

bruttó


011130



Beremend Nagyközség Önkormányzata

126 835 676

16 112 315

75 787 560

68 571 302

Napsugár Óvoda felújítás

629 920

170 078

800 000

402 717

Konyha és Étterem felújítás

1 181 103

318 898

1 500 000

494 970

Bölcsőde felújítás

708 661

191 338

900 000

336 107

Tornaterem felújítás

393 700

106 299

500 000

310 580

Könyvtár felújítás

314 961

85 039

400 000

300 000

Idősek Szociális Otthona felújítás

787 402

212 599

1 000 000

536 550

Strand nyitás előtti munkálatai-szivattyúcsere

7 874 016

2 125 984

10 000 000

9 449 262

Településfejlesztési Bizottság keret

17 716 535

4 783 464

22 500 000

9 977 650

Panel járda felújítás

7 086 614

1 913 386

9 000 000

14 041 826

Ravatalozó felújítás-többletköltség

3 009 909

812 675

3 822 585

3 822 585

Ravatalozó felújítása _MFP

16 822 813

4 542 160

21 364 973

22 180 331

Volvo felújítása

2 362 205

637 795

3 000 000

1 205 929

Óvoda, bölcsőde-villámvédelem

787 401

212 598

1 000 000

944 880

Konyha és étterem_gázvezeték kialakítása 50/2022. (V.4.)

1 714 500

462 915

2 177 416

2 177 415

szivattyú és csőrendszer csere strand, sportpálya

2 073 000

TOP pályázat_Sportpálya

65 445 936

17 670 403

83 116 340

317 500

011130

Közös Önkormányzati Hivatal

787 401

212 598

1 000 000

KÖH felújítás

787 401

212 598

1 000 000

ÖSSZESEN

127 623 077

34 458 231

162 081 315

68 571 302

12. melléklet15

K6. Beruházások 2022. (adatok Ft-ban)

Funkció

Beruházási cél

Módosított előirányzat

I-IX. havi teljesítés

nettó

Áfa

bruttó

011130

Beremend Nagyközség Önkormányzat


78 921 713

20 553 126

99 474 839

51 991 327

Földterület vásárlási keret

2 000 000

2 000 000

1 200 000

Strand faház tető-átcsop. 43/2022. (V.4.)

-1 574 803

-425 197

-2 000 000

Ívóvíz kút létesítése (terv engedély) 66/2022. (VI.9.)

2 393 701

646 299

3 040 000

2 540 000

Ívóvíz hálózat vízjogi létesítés engedély hosszabbítás 82/2022. (VII.29.)

455 117

122 882

578 000

Pályázatokhoz szakmai feladatok (pályázatírás, tervezés, közbeszerzés9

3 937 008

1 062 992

5 000 000

4 564 000

Parkolótervező

1 968 504

531 496

2 500 000

E-közmű adatszolgáltatás

393 701

106 299

500 000

ISUZU kisteherautó

10 972 269

2 962 513

13 934 782

13 934 783

Start program - belvíz

1 649 088

445 254

2 094 342

2 207 601

Start program - mezőgazdaság 73/2022. (VI.29.)

3 350 000

904 500

4 254 500

4 292 600

Start program - megtermelt termény

10 114 174

2 730 827

12 845 001

Fogorvosi eszközök beszerzése

1 094 488

295 512

1 390 000

1 900 000

Beremend Tv -eszközök beszerzése

535 433

144 567

680 000

1 280 900

ISZO_klíma 65/2022. (VI.9.)

1 574 803

425 197

2 000 000

2 010 000

Magyar Falu Prg_Novi Sadi út+83/2022. (VII.29.)

37 684 400

10 174 788

47 859 188

14 248 409

kis értékű tárgyi eszközök vásárlása

1 657 584

fogyasztásmérő kialaitása szőlőhegy

1 397 260

klima tartó

300 990

átültető iszo

457 200

Végrehajtási tartozás_Kockásné 128/2022. (XI.2.)

799 027

011130

Közös Önkormányzati Hivatal
Informatikai rendszer fejlesztése

1 792 944

484 095

2 277 040

912 041

Informatikai eszközök beszerzése

1 792 944

484 095

2 277 040

912 041

ÖSSZESEN

80 714 657

21 037 220

101 751 877

52 903 368

13. melléklet16

K512. Tartalékok 2022. (adatok Ft-ban)

Előirányzat

Módosított

I-IX. havi teljesítés

1.

Általános tartalék:

4 074 608

689 553 804

2.

Céltartalék összesen:
Működési céltartalék
Felhalmozási céltartalék
Pályázati önrész
Egyéb

184 278 297

Működési céltartalék

480 859 668

Felhalmozási céltartalék

-296 581 371

Tartalék összesen

188 352 905

689 553 804

1

A 3. § a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 09. 30-tól.

2

A 3. § (1) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XII. 22.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 12. 22. A 3. § (1) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 3. § (2) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XII. 22.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 12. 22. A 3. § (2) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

4

A 7. § (1) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 09. 30-tól. A 7. § (1) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XII. 22.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 12. 22. A 7. § (1) bekezdése a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

5

Az 1. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XII. 22.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 12. 22.

6

A 2. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdés - 1. mellékletével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 09. 30-tól. A 2. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 3. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdés - 2. mellékletével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 09. 30-tól. A 3. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XII. 22.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 12. 22. A 3. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 4. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdés - 3. mellékletével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 09. 30-tól. A 4. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XII. 22.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 12. 22.

9

Az 5. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdés - 4. mellékletével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 09. 30-tól.

10

A 6. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdés - 5. mellékletével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 09. 30-tól. A 6. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XII. 22.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 12. 22. A 6. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 8. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdés - 6. mellékletével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 09. 30-tól. A 8. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 9. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdés - 7. mellékletével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 09. 30-tól.

13

A 10. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdés - 8. mellékletével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 09. 30-tól. A 10. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XII. 22.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 12. 22. A 10. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 11. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdés - 9. mellékletével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 09. 30-tól. A 11. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XII. 22.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 12. 22.

15

A 12. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdés - 10. mellékletével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 09. 30-tól. A 12. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XII. 22.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 12. 22. A 12. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 13. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (11) bekezdés - 11. mellékletével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 09. 30-tól. A 13. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XII. 22.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. Hatályos: 2022. 12. 22. A 13. melléklet a Beremend Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.