Dávod Önkormányzat Képviselőtestületének 2/2020.(II.20.) önkormányzati rendelete

a képviselőtestület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 9/2014.(XI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 02. 20- 2020. 02. 20

Dávod Önkormányzat Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


A képviselőtestület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 9/2014.(XI.28.) önkormányzati rendelet (továbbiakban SZMSZ) 18. § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(3) A jegyző az önkormányzati rendeletről és határozatokról nyilvántartást vezet.


2. §


Az SZMSZ 24. §. (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép

(4) A jegyző munkáját aljegyző segíti, aki a jegyző helyettesítésén túl ellátja a jegyző által rábízott feladatokat.


3. §


Az SZMSZ 25. §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

A jegyzői és az aljegyzői tisztség egyidejű betöltetlensége, illetve tartós akadályoztatásuk esetén a tisztség betöltetlensége, illetve akadályoztatása kezdő időpontjától számontott 60 napon belül   legfeljebb hat hónap időtartamra – a képesítési és alkalmazási feltéteknek megfelelő – a közös önkormányzati hivatal állományába tartozó köztisztviselőt bíz meg a polgármester a jegyzői feladatok ellátásával.



4. §


(1) Az SZMSZ VIII. Fejezetének címe helyébe a következő cím lép:

VIII. Fejezet

A közös önkormányzati hivatal


(2) Az SZMSZ 26. §-a helyébe az alábbi rendelkezések lépnek:

     (1) Dávod Önkormányzat Képviselőtestülete és Hercegszántó Község Önkormányzatának Képviselőtestülete megállapodással, Dávodi Közös Önkormányzati Hivatal elnevezéssel egységes közös önkormányzati hivatalt hoz létre. A közös önkormányzati hivatal székhelye: 6524 Dávod, Dózsa György u. 61. A közös önkormányzati hivatal telephelyének elnevezése, címe: Dávodi Közös Önkormányzati Hivatal Hercegszántói Kirendeltsége, 6525 Hercegszántó, Dózsa György u. 8.


      (2) A közös önkormányzati hivatal önálló költségvetési szerv. A működéséhez szükséges előirányzatokat, a működési-, fenntartási költségeket, illetve az engedélyezett létszámkeretet a megállapodásban meghatározott eljárási rend szerint Dávod Önkormányzat és Hercegszántó Község Önkormányzatának képviselőtestületei közösen határozzák meg. A közös önkormányzati hivatal éves költségvetése Dávod Önkormányzatának költségvetésébe épül be.


      (3) A Dávodi Közös Önkormányzati Hivatalt a jegyző vezeti.


      (4) A közös önkormányzati hivatal belső szervezeti felépítését, részletes feladatait, az ügyfélfogadás rendjét (Szervezeti és Működési Szabályzat) a jegyző javaslata alapján jóváhagyásra a polgármesterek terjesztik a képviselőtestületek elő.


       (5) A települési képviselő a Dávodi Közös Önkormányzati Hivataltól a jegyző útján igényelheti a képviselői munkához szükséges tájékoztatást, ügyviteli közreműködést.


5. §


Az SZMSZ

a) a 4. § (3) bekezdésében a „polgármesteri hivatal” szövegrész helyébe a „közös önkormányzati hivatal” szöveg,

b) az 5. § (6) bekezdésében a „polgármesteri hivatal” szövegrész helyébe a „közös önkormányzati hivatal” szöveg,

c) a 15. § (1) a) pontjának második franci bekezdésében a „polgármesteri hivatal” szövegrész helyébe a „közös önkormányzati hivatal" szöveg,

d) a 23. § (2) bekezdésében a „polgármesteri hivatalban” szövegrész helyébe a „közös önkormányzati hivatalban” szövegrész,

e) a 24. § (3) bekezdésében a „Dávodi Polgármesteri Hivatal” szövegrész helyébe a „Dávodi Közös Önkormányzati Hivatal” szövegrész,

f) a 31. § (1)-(3) bekezdéseiben a „polgármesteri hivatal” szövegrész helyébe a „közös önkormányzati hivatal” szövegrész

lép.



6. §


E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.



Dávod, 2020. február 5. 




                            Hirtenberg János Sándor sk.                                               Szűcsné István Ilona sk.

                                          polgármester                                                                        jegyző



Záradék:

A rendelet kihirdetve: 2020. február 20-án a Dávodi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján történő kifüggesztéssel.



                                                                                                                             Szűcsné István Ilona sk.

                                                                                                                                        jegyző