Madaras Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2001. (XI. 8.) önkormányzati rendelete

a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek juttatásairól és támogatásáról

Hatályos: 2001. 11. 08

Madaras Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2001. (XI. 8.) önkormányzati rendelete

a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek juttatásairól és támogatásáról

2001.11.08.

Madaras községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16. § (1) bekezdésében, továbbá a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 4. §-ban kapott felhatalmazás alapján - a törvény keretei között - a köztisztviselőket érintő szociális, jóléti, kulturális és egészségügyi juttatásokra, valamint szociális és kegyeleti támogatásokra az alábbi rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya Madaras községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala köztisztviselőinek közszolgálati jogviszonyára terjed ki.

(2) A rendelet 4. §-a nyugállományú köztisztviselőkre terjed ki.

(3) A polgármesterre a rendelet hatálya akkor terjed ki, ha arról a rendelet kifejezetten rendelkezik.

(3) Részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőre a rendelet előírásait munkaidő-arányosan kell alkalmazni.

Önkormányzati illetményalap

2. §1

Étkezési hozzájárulás

3. §2

Nyugállományú köztisztviselők szociális támogatása

4. § (1) A nyugállományú köztisztviselő a szociális helyzetére figyelemmel, rászorultság alapján pénzbeli támogatásban részesíthető.

(2) A szociális támogatások körültekintő felhasználásának biztosítására, a nyugállományú köztisztviselők szociális helyzetének folyamatos figyelemmel kísérésére, az igényjogosultság megállapítására és a támogatások folyósítására - a Szociális, Egészségügyi, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Bizottság bevonásával - a Jegyző köteles intézkedni.

(3) A jegyző a Szociális, Egészségügyi, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Bizottsággal és a társadalmi és érdek-képviseleti szervekkel együttműködve köteles figyelemmel kísérni a nyugdíjas köztisztviselői állomány szociális helyzetét, nyilvántartani a tartósan gondozásra szorulókat, folyamatosan kapcsolatot tartani a gondozottakkal.

(4) A Képviselő-testület a szociális keret terhére eseti szociális segélyt biztosít a nyugállományú köztisztviselő részére:

a) létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzet fennállása esetén (súlyos betegség, családtag halálesete, elemi kár)

b) alkalmanként jelentkező többletkiadások támogatásához (gyógyszerköltség, egészségbiztosítás által nem vagy részben finanszírozott egészségügyi szolgáltatáshoz való hozzájárulás).

(5) Az eseti szociális segély összege:

a) rendkívüli élethelyzet esetén 10.000 forint

b) alkalmanként jelentkező többletkiadás esetén a segély összege egyedi rászorultságtól függően 2.000-5.000 forint.

Kegyeleti támogatások

5. § (1) Az elhunyt köztisztviselőt a hivatali szerv vezetője a közszolgálat halottjává nyilváníthatja. Az elhunyt nyugalmazott köztisztviselő akkor nyilvánítható a közszolgálat halottjává, ha közszolgálati jogviszonyát nem bírói ítélet alapján vagy fegyelmi eljárás eredményeként szűntették meg.

(2) A Polgármesteri Hivatal a közszolgálat halottjává nyilvánított személy temetési költségeit 30 %-ban átvállalja.

Szociális keret

6. § A Képviselő-testület a szociális és kegyeleti támogatások céljára a Polgármesteri Hivatal költségvetésében 100.000 forint fedezetet biztosít (szociális keret), amely más célra nem használható fel, és nem csoportosítható át.

Munkaidő

7. §3 A Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek munkaidő beosztása: a munkaidő heti 40 óra, hétfőtől csütörtökig 730-tól 16 óráig, pénteken 730-tól 1330 óráig tart.

Záró rendelkezések

8. § A rendelet a kihirdetését napján lép hatályba. A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

1

Hatályon kívül helyezte a 15/2003. (XI. 3.) Kt. számú rendelet 2. §-a Hatálytalan: 2003. november 12-től

2

Hatályon kívül helyezte a 15/2003. (XI. 3.) Kt. számú rendelet 2. §-a Hatálytalan: 2003. november 12-től

3

Beiktatta a 15/2003. (XI. 3. ) Kt. számú rendelet 1. §-a Hatályos: 2003. november 12-től