Madaras Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (VIII. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatával kapcsolatos egyes feltételekről

Hatályos: 2013. 08. 16

Madaras Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (VIII. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatával kapcsolatos feltételekről

2013.08.16.

Madaras község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdésében és a 37. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatával kapcsolatos egyes feltételekről az alábbi rendeletet alkotja:

1. § A Mozgóképről szóló 2004. évi II. törvényben a települési önkormányzat tulajdonában lévő közterület filmforgatási célú igénybevétele során települési önkormányzat részére megállapított hatáskört - átruházott hatáskörben - Madaras község Polgármestere gyakorolja.

2. § Az Önkormányzat a tulajdonában álló közterület filmforgatási célú használatát a rendelet 1. számú mellékletében meghatározott használati díj ellenében biztosítja.

3. § A hatósági szerződésben rögzített közterület-használati díjat, a jóváhagyott hatósági szerződés aláírásától számított 3 munkanapon napon belül, de a közterület igénybevételét megelőzően kell átutalással teljesíteni Madaras község Önkormányzata 11732088-15336756 számú költségvetési elszámolási számlájára.

4. § Mentesül a használati díj fizetése alól a kérelmező, ha a forgatni tervezett film az alábbi közérdekű célokat szolgáló filmalkotások forgatásához szükséges:

a) oktatási, tudományos, ismeretterjesztő témájú,

b) a települést, vagy az önkormányzat intézményeit bemutató,

c) az önkormányzat rendezvényeiről készült film.

5. § (1) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható vagy rendkívüli természeti események miatt elmaradó közterület-használatot a kérelmező köteles haladéktalanul jelezni az önkormányzatnak.

(2) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén a közterület-használatot olyan időtartamra kell meghosszabbítani, ameddig a filmforgatási célú közterület igénybevétel akadályozva volt. A közterület filmforgatási célú használatát ilyen esetekben az akadály elhárulása után, továbbá a rendkívüli természeti esemény után, a kárelhárítást és helyreállítást követően, legfeljebb 3 napon belül újra biztosítani kell.

6. § A közterület filmforgatási célú használata nem haladhatja meg a 10 nap időtartamot, amely indokolt esetben legfeljebb két alkalommal, alkalmanként 10 nap időtartammal meghosszabbítható.

7. § (1) A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

(2) A rendeletben nem szabályozott kérdésekben a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény rendelkezései az irányadóak.

1. melléklet

A

B

C

null1

Forgatási helyszín

Technikai kiszolgálás

Stáb parkolás

2

Ft/m2/nap

Ft/m2/nap

Ft/m2/nap

3

200

150

100