Madaras község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (XI.27.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról

Hatályos: 2014. 11. 28

Madaras község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (XI.27.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról

2014.11.28.

Madaras község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk. (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya – a (2) bekezdésben foglalt eltéréssel - Madaras község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) tagjaira terjed ki.

(2) A rendelet hatálya nem terjed ki a polgármesterre és az alpolgármesterre.

2. § (1) A Képviselő-testület az 1. § (1) bekezdésében megjelölt személyek részére, megbízatásuk elismerése és teljesítése érdekében – a megválasztásuk időpontjából a megbízatásuk megszűnéséig - tiszteletdíjat állapít meg.

(2) A tiszteletdíj havi bruttó összege: 38 650 forint.

(3) A tiszteletdíj havi összege független a havi képviselő-testületi ülések számától.

(4) A képviselő írásban vagy szóban köteles előre bejelenteni a polgármesternek, ha a Képviselő-testület ülésén akadályoztatása miatt nem tud részt venni. Igazolt távollétnek kell tekintetni annak a képviselőnek a távollétét, aki a távollétét előzetesen bejelentette.

(5) A képviselő tiszteletdíját – igazolatlan távollét esetén – mérsékelni kell az alábbiak szerint:

a) első igazolatlan távollét esetén 25 %-al

b) második igazolatlan távollét esetén 50 %-al

c) harmadik és minden további igazolatlan távollét esetén 75 %-al

csökken a következő hónapra járó tiszteletdíj összege.

(6) A Képviselő-testület 25 %-al csökkentheti annak a képviselőnek az adott havi tiszteletdíját, aki a személyes érintettségre vonatkozó bejelentési kötelezettségének nem tesz eleget.

(7) A tiszteletdíjat a Madarasi Polgármesteri Hivatal a tárgyhónapot követő hó 3. napjáig, átutalással fizeti ki a jogosultak részére.

3. § A rendelet a kihirdetését követő napon hatályba. A rendelet kihirdetésével hatályát veszti a 11/2010. (X. 14.) önkormányzati rendelet.