Tiszakécske Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2017 (IX.28.). önkormányzati rendelete

a Tiszakécskei Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők juttatásairól és a Közszolgálati Tisztviselők Napja munkaszüneti nappá nyilvánításáról

Hatályos: 2017. 10. 01

Tiszakécske Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 226. § (7) bekezdésében, 232/A § (1) bekezdésében, és 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Tiszakécske Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 23/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelet 3. mellékletében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi, Vagyonhasznosító és Településfejlesztési Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


  1. §


  1. A rendelet hatálya a Tiszakécskei Polgármesteri Hivatalban (továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőkre, ügykezelőkre, munkavállalókra és a polgármesterre terjed ki.
  2. A rendelet 4. §-a a Hivatalban foglalkoztatott munkavállalókra nem terjed ki.


2. §


  1. Az 1. § (1) bekezdésben meghatározott személyekre kiterjedően a Képviselő-testület a következő juttatásokat, támogatásokat biztosítja:
  1. kegyeleti támogatás
  2. szociális segély
  3. illetményelőleg
  4. egészségügyi szűrővizsgálat
  5. visszatérítendő lakhatási, lakásépítési, lakásvásárlási támogatás
  1. A Képviselő-testület a bankszámla- hozzájárulás mértékét a folyószámlával rendelkező köztisztviselők, ügykezelők, munkavállalók és a polgármester részére 1000,-Ft/hó összegben állapítja meg, amely átutalással kerül kifizetésre.
  2. A Képviselő-testület a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről szóló 50/1999. (XI. 3.) EüM rendeletben foglaltakra tekintettel a képernyő előtti munkavégzéshez minimálisan szükséges, éleslátást biztosító szemüveghez fedezetet biztosít.

3. §


  1. A rendeletben meghatározott juttatások, támogatások fedezetét Tiszakécske Város Önkormányzatának mindenkori éves költségvetése tartalmazza.
  2. A kifizetés az (1) bekezdésben meghatározott keret terhére és annak kimerüléséig terjedhet. A jegyző kezdeményezheti a polgármesternél a vonatkozó költségvetési előirányzat módosítását.
  3. A 2. §-ban meghatározott juttatások, támogatások mértékét, azok feltételeit, az elbírálás és az elszámolás rendjét, valamint a visszafizetés szabályait a jegyző a Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.

4. §


A Tiszakécskei Polgármesteri Hivatal köztisztviselője, ügykezelője és a polgármester számára július 1., a Közszolgálati Tisztviselők Napja munkaszüneti nap.

5. §


Ez a rendelet 2017. október 1. napján lép hatályba.


Tiszakécske, 2017. szeptember 28.



 Tóth János                                       Gombosné dr. Lipka Klaudia       

  polgármester                                                        jegyző