Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelete

a 2023. évi átmeneti gazdálkodásról

Hatályos: 2023. 01. 01- 2023. 02. 09

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelete

a 2023. évi átmeneti gazdálkodásról1

2023.01.01.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. §-ban kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk 1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a 2023. évi költségvetési gazdálkodás átmeneti szabályairól következőket rendeli el:

1. § (1) Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete az átmeneti időszakban biztosítja

a) az alábbi intézmények folyamatos működését, a feladatok ellátásához szükséges személyi és tárgyi feltételeket:

aa) Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata

ab) Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal

ac) Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda

ad) Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár

ae) Móra Ferenc Művelődési Központ

af) Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény

ag) Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény

ah) Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat ai) Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Kiskun Múzeuma.

b) Az önkormányzati és intézményi működés során az alapfeladatok ellátásához a 2022. évi eredeti előirányzati szinten arányosan biztosítja a támogatás összegét, továbbá

c) A városüzemeltetés és egyéb működtetési feladatok teljesítését arányosan, a 2022. évi módosított előirányzati szinten.

(2) Az átmeneti időszakban az önkormányzat 2022. évre jóváhagyott előirányzatok maradványain belül teljesíthetőek a kiadások, a már megkötött szerződések pénzügyi ütemének és áthúzódásainak megfelelően. A biztonságos működést szolgáló, az életveszélyes helyzetek elhárítása miatti karbantartási, beruházási, felújítási és havaria jellegű egyéb feladatokat meg lehet kezdeni, illetve elvégezni.

(3) A folyamatban lévő, több éves pénzügyi kihatással járó, pályázatokhoz kapcsolódó feladatok tárgyévi ütemére kifizetések a korábbi években vállalt kötelezettségnek megfelelően teljesíthetők.

(4) A feladatok átfutási idejének rövidítése érdekében a Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy (2) pontban jelölt feladatokon túl, egyes kiemelt, elsősorban különböző pályázatokhoz kapcsolódó feladatok esetében az átmeneti gazdálkodás időszakában összességében maximum 10 millió forint értékhatárig kötelezettséget vállaljon terület előkészítés, terveztetés és keret jellegű közbeszerzési ajánlattételi felhívás közzététel, valamint a folyamatos városüzemeltetési és beruházási feladatok végrehajtása érdekében.

(5) Az átmeneti időszak pénzellátásában az önkormányzati és intézményi kötelezettséggel terhelt pénzmaradványokat figyelembe kell venni.

2. § (1) Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert az átmeneti időszakban keletkezett bevételek beszedésére és kiadások teljesítésére.

(2) A felhatalmazás időtartama alatt beszedett bevételeket és teljesített kiadásokat a költségvetési rendeletbe be kell illeszteni.

3. § Ez a rendelet 2023. január 1-jén lép hatályba, és a 2023. évi költségvetési rendelet elfogadásával egyidejűleg hatályát veszti.

1

Az önkormányzati rendeletet a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelete 9. §-a hatályon kívül helyezte 2023. február 10. napjával.