Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (IV.29.) önkormányzati rendelete

Mélykút Város Önkormányzat 2020. évi zárszámadásáról és a 2020. évi költségvetési maradvány megállapításáról

Hatályos: 2021. 04. 30

Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (IV. 29.) önkormányzati rendelete

Mélykút Város Önkormányzat 2020. évi zárszámadásáról és a 2020. évi költségvetési maradvány megállapításáról

2021.04.30.

Mélykút Város Önkormányzat Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet 1. §-ára figyelemmel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének hatáskörében eljárva az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörben, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületére (továbbiakban: képviselő-testület), annak bizottságaira, valamint az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (továbbiakban: intézmények) terjed ki.

2. A zárszámadás bevételei és kiadásai

2. § A képviselő-testület a 2020. évi költségvetés végrehajtásáról szóló beszámolót 1 623 973 328 Ft költségvetési bevétellel, 1 344 818 891 Ft költségvetési kiadással, 279 154 437 Ft költségvetési egyenleggel, 793 666 202 Ft finanszírozási bevétellel, 13 403 970 Ft finanszírozási kiadással, 780 262 232 Ft finanszírozási egyenleggel, 2 417 639 530 Ft összes bevétellel, 1 358 222 861 Ft összes kiadással, 1 059 416 669 Ft összesített egyenleggel állapítja meg.

3. § (1) A költségvetési bevételeket forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten és a finanszírozási célú bevételeket és kiadásokat a rendelet 1. melléklete tartalmazza kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban.

(2) A képviselő-testület a működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatainak mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a rendelet 2. melléklete szerint fogadja el.

(3) Az önkormányzat részére a 2020. évi általános működési és ágazati feladatok ellátására biztosított támogatásokat jogcímenként a képviselő-testület a rendelet 3. melléklete szerint fogadja el.

(4) A képviselő-testület az önkormányzat és az intézmények beruházási kiadásait a rendelet 4. melléklete szerint fogadja el.

(5) A képviselő-testület az önkormányzat és az intézmények felújítási kiadásait a rendelet 5. melléklete szerint fogadja el.

4. § (1) A képviselő-testület a 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, továbbá intézményenként megoszlását kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban, valamint az éves statisztikai átlag létszámot a rendelet 6.,6/a.– 6/ d. mellékletei szerint fogadja el.

(2) A képviselő-testület a 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások feladatonkénti megoszlását, előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontását az önkormányzatnál és az intézményeknél a rendelet 7., 7/a. – 7/d. mellékletei szerint fogadja el.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat által adott egyéb működési támogatásokat államháztartáson kívülre a rendelet 8. melléklete szerint hagyja jóvá.

(4) A képviselő-testület az önkormányzat által adott az egyéb működési támogatásokat államháztartáson belülre a rendelet 9. melléklete szerint hagyja jóvá.

(5) A képviselő-testület az önkormányzat által adott az egyéb felhalmozási támogatásokat államháztartáson kívülre a rendelet 10. melléklete szerint hagyja jóvá.

5. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségeit célonkénti és címenkénti alakulását a rendelet 11. melléklete szerint fogadja el.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat által adott közvetett támogatások összegét a rendelet 12. melléklete szerint fogadja el.

(3) A képviselő-testület Mélykút Város Önkormányzat a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Gst.) 8. § (2) bekezdése szerinti, naptári éven túli futamidejű adósságot keletkeztető ügyleteit a rendelet 13. melléklete szerint fogadja el

(4) A képviselő-testület az önkormányzat által nyújtott kölcsönök állományát lejárat és eszközök szerint a rendelet 14. melléklete alapján fogadja el.

(5) A képviselő-testület az EU-s támogatással megvalósuló programok és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulás pénzügyi elszámolását a rendelet 15. melléklete szerint fogadja fel.

(6) A képviselő-testület Mélykút Város Önkormányzat általa lakosságnak juttatott támogatások, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat a rendelet 16. melléklete szerint fogadja el.

(7) A képviselő-testület az önkormányzat és intézményeinek pénzeszközök változásának levezetését a rendelet 17. melléklete szerint fogadja el.

6. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat és intézményeinek 2020. december 31- ei állapot szerinti vagyonát a rendelet 18. melléklete szerint hagyja jóvá.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat és intézményeinek a 2020. december 31- ei állapot szerinti vagyonkimutatását forgalomképesség szerint összevontan a rendelet 19. melléklete szerint, a „0”-ra leírt eszközök kimutatását a 19/a. melléklete szerint, a használatban lévő kisértékű immateriális javak, tárgyi eszközök, készletek kimutatását a 19/b. melléklete szerint hagyja jóvá. Függő követeléseket és kötelezettségeket, biztos (jövőbeni) követelések nincsenek.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat tulajdonában álló gazdálkodó szervezet működéséből származó kötelezettség és a részesedés alakulását a rendelet 20. melléklete szerint fogadja el.

(4) A képviselő-testület a költségvetési maradványát 1 059 416 669 Ft összegben hagyja jóvá a rendelet 21. mellékletében részletezettek szerint.

(5) A képviselő-testület az önkormányzat és intézményeinek adósság állományának alakulását lejárat, eszközök, bel- és külföldi hitelezők szerinti bontásban a rendelet 22. melléklete szerint hagyja jóvá.

7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

Mélykút Város Önkormányzat összesített költségvetési mérlege

2. melléklet

Mélykút Város Önkormányzat összesített működési és felhalmozási célú bevételeinek és kiadásainak mérlege

3. melléklet

Mélykút Város Önkormányzatot megillető 2020. évi általános működési és ágazati feladatok ellátására biztosított támogatások

4. melléklet

Mélykút Város Önkormányzat és intézményeinek beruházási kiadásai feladatonként

5. melléklet

Mélykút Város Önkormányzat és intézményeinek felújítási kiadásai célonként

6. melléklet

Mélykút Város Önkormányzat 2020. évi bevételi és kiadási előirányzatai kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban

7. melléklet

Mélykút Város Önkormányzat bevételei és kiadásai feladatonként

8. melléklet

Mélykút Város Önkormányzat által nyújtott egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

9. melléklet

Mélykút Város Önkormányzat által nyújtott egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

10. melléklet

Mélykút Város Önkormányzat által nyújtott egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

11. melléklet

Több éves kihatással járó döntések

12. melléklet

Kimutatás Mélykút Város Önkormányzat és intézményeinek 2020. évi közvetett támogatásairól

13. melléklet

Mélykút Város Önkormányzat Gst. 8. § (2) bekezdése szerinti, naptári éven túli futamidejű adósságot keletkeztető ügyletei

14. melléklet

Mélykút Város Önkormányzat által nyújtott hitelek és kölcsönök állománya lejárat és eszközök szerinti bontásban

15. melléklet

Európai Uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei, kiadásai, hozzájárulások

16. melléklet

Mélykút Város Önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatások, szociális, rászorultsági jellegű ellátások

17. melléklet

Pénzeszközök változásának bemutatása

18. melléklet

Mélykút Város Önkormányzat vagyon kimutatása

19. melléklet

Mélykút Város Önkormányzat vagyona 2020. 12. 31. fordulónappal

20. melléklet

Mélykút Város Önkormányzat tulajdonában álló gazdálkodó szervezet működéséből származó kötelezettség és a részesedés alakulása 2020. évben

21. melléklet

Mélykút Város Önkormányzat és a költségvetési szervek maradványa

22. melléklet

Mélykút Város Önkormányzat és intézményeinek adósság állományának alakulása lejárat, eszközök, bel- és külföldi hitelezők szerinti bontásban 2020. december 31-én