Békés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IV. 29.) önkormányzati rendeletének indokolása

az egészségügyi alapellátás körzeteinek megállapításáról

Hatályos: 2022. 05. 01
az egészségügyi alapellátás körzeteinek megállapításáról
Részletes indokolás
Az 1–5. §-hoz és az 1–6. melléklethez
Az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. § (1) bekezdésének rendelkezései szerint a települési önkormányzat képviselő-testülete - a Kormány által kijelölt praxiskezelő által megadott szempontokat figyelembe véve - rendeletben megállapítja és kialakítja az egészségügyi alapellátások körzeteit.
Békés Város Önkormányzata az egészségügyi alapellátások körzeteit három rendeletben állapította meg, a hatályos szabályozás külön rendelkezik
a háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi és iskolafogászati körzetekről,
a védőnői ellátás körzeteiről és
az iskola-egészségügyi és ügyleti ellátásról.
A Békés Megyei Kormányhivatal a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárának utasítása alapján a helyi önkormányzatok egészségügyi alapellátási körzeteket megállapító rendeleteinek vonatkozásában törvényességi vizsgálatot folytatott le, és ennek eredményeként, a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 3. § (1) bekezdése alapján, a jogszabályoknak való megfelelés érdekében javaslatot tett a három azonos tárgyú rendelet helyett egy egységes, új rendelet megalkotására.
Az új rendelet megalkotása során az egészségügyi körzetek területéből elvonás nem történik, azonban figyelemmel kellett lennünk az alábbiakra:
2015. január hó 1. napján lépett hatályba az állami és önkormányzati nyilvántartások együttműködésének általános szabályairól szóló 2013. évi CCXX. törvény, illetve a központi címregiszterről és a címkezelésről szóló 345/2014. (XII.23.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet), mely jogszabályok alapján kerül kialakításra a központi címregiszter (a továbbiakban: KCR). A KCR kialakításához szükséges adatellenőrzési feladatok elvégzése során megállapításra került, hogy a békési címadatok tekintetében több esetben mutatkozott eltérés a nyilvántartások között, amely általában hiányzó utcanevekben, a közterület jellegének pontatlanságában, külterületi utak elnevezésének hiányában mutatkozott meg. Az elmúlt évek során
- a hatályos rendeletek megalkotását követően -
több közterület került elnevezésre, ami eddig névvel nem rendelkezett (pl. Kút utca, Erzsébet-liget, a városból más településre vezető utak: Déli Ipari út, Vésztői út, stb.), de területileg az adott körzetben helyezkedik el.
Két utca átnevezésre került (a Maxim Gorkij utca új neve Fonó utca, a Tanácssor utca új neve Ősz utca lett).
Egyes alapellátásoknál olyan külterületi cím, ahol nincs építmény, eddig nem került besorolásra a rendelet körzeteihez.
Mivel az egészségügyi alapellátási körzeteknek le kell fedniük a szabályozandó terület, vagyis Békés város egészét, a rendeletalkotás során fent jelzett címek vagy lehetséges címadatok is besorolást kellett nyerjenek. Hangsúlyozni kívánom, hogy ezen területeken többnyire építmény vagy lakcím nem található, illetve intézmény lévén a lakcímre bejelentett személy nincs, de a rendeleti besorolásnak meg kellett történnie.
Fentieken túl apróbb korrigálások, módosítások történtek, melyek a területi védőnői alapellátás körzeteit érintették, és az eddigi gyakorlati alkalmazáson alapultak.
Az alább jelzett véleményeztetés előtt a rendelet és annak melléklete megküldésre került minden érintett (háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogorvosok, a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő igazgatója, mint a 8-as számú felnőtt háziorvosi körzet vonatkozásában működési engedélyre jogosult, továbbá az iskola-egészségügyi orvosok és a védőnők munkáltatója) részére, biztosítva, hogy azzal kapcsolatban kérdést intézzenek vagy észrevételt tehessenek.
Az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. § (2) bekezdése alapján a körzetek megállapítása és kialakítása során ki kell kérni az alapellátásért felelős országos módszertani intézet - védőnői ellátás esetén az országos tisztifőorvos -, valamint a működési engedély kiadására hatáskörrel rendelkező egészségügyi államigazgatási szerv véleményét is. Ez irányú megkereséseink a felsorolt szerveknél 2021. november hó 19. napján elektronikus úton előterjesztésre kerültek.
A Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya 2021. december 8-án, az Országos Kórházi Főigazgatóság 2022. március 31-én, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Országos Tisztifőorvos 2022. április 1-én érkezett, jelen előterjesztéshez csatolt válaszával támogatta a rendelet-tervezetbe foglalt egészségügyi körzethatárokat.
Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya javaslatával kapcsolatban ügyintézővel egyeztetésre, illetve hivatalos feljegyzésben rögzítésre került, hogy a javaslat 1. pontja ütközik a Békés Megyei Kormányhivatal ajánlásával, miszerint a feladatellátás módjáról - szerződéses jogviszony megjelölése - az önkormányzati rendelet nem rendelkezhet.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ véleménye kapcsán a védőnők körzetben történő közlekedése kapcsán kerékpárok biztosítása érdekében a szükséges intézkedések folyamatban vannak.
A háziorvosok, házi gyermekorvosok és fogorvosok felé a megkeresésben jeleztük, hogy a rendelet-tervezet elfogadásával egy időben módosítani szükséges az Önkormányzattal kötött feladat-ellátási szerződést a körzetet tartalmazó rendelet számának és megnevezésének változása miatt. A szerződés-módosításokat előkészítettük, és a rendelet elfogadását követően intézkedünk azok hitelesítéséről, illetve a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő részére történő eljuttatásáról.