Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 09. 13

Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.09.13.

Mezőnyárád Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Mezőnyárád Község Önkormányzat Képviselő-testületére, bizottságaira, a Képviselő-testület hivatalára (Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatal) és az Önkormányzat költségvetési szerveire (intézményeire) terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1)1 A Képviselő-testület az Önkormányzat 2023. évi költségvetésének (a továbbiakban: Költségvetés) költségvetési bevételi főösszegét (finanszírozási bevételek nélkül) 406.500.-eFt-ban

(2)2 A Költségvetés költségvetési kiadási főösszegét (finanszírozási kiadások nélkül) 307.637.-eFt-ban

(3) A Költségvetés finanszírozási bevételek főösszegét 8.194.-eFt-ban

(4)3 A Költségvetés finanszírozási kiadások főösszegét 107.057.-eFt-ban

(5)4 A Költségvetés bevételi főösszegét 414.694.-eFt-ban

(6)5 A Költségvetés kiadási főösszegét 414.694.-eFt-ban állapítja meg.

3. § (1) A 2. § (1) bekezdésében megállapított költségvetési bevételek előirányzatot rovatonként a rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(2) A 2. § (2) bekezdésében megállapított költségvetési kiadások előirányzatot rovatonként a rendelet 5. melléklete tartalmazza, intézményekre lebontva.

(3) A 2. § (3) bekezdésében megállapított finanszírozási bevételek részletezését e rendelet 3. melléklet B8 pontja tartalmazza.

(4) A 2. § (4) bekezdésében megállapított finanszírozási kiadások részletezését e rendelet 5. melléklet K.915 pontja tartalmazza.

(5) Az önkormányzati szintű működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat – tájékoztató jelleggel – mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten, de – a finanszírozási műveleteket is figyelembe véve – együttesen egyensúlyban a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(6) A Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatal és a Mezőnyárádi Óvoda Bölcsőde és Konyha 2023. évi összevont költségvetési mérlegét a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(7) Az Önkormányzatot megillető állami támogatások jogcímek szerinti részletezését a rendelet 4. melléklete tartalamzza.

4. § Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházási kiadási előirányzat és felújítási kiadási előirányzat feladatonkénti részletezését e rendelet 6. melléklete tartalmazza.

5. § A Képviselő-testület a költségvetési kiadási főösszegen belül 2000.-eFt általános tartalékot képez.

6. § (1) A költségvetési év előirányzat felhasználási ütemtervét a rendelet 8. melléklete tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat és költségvetési szerveinek létszám előirányzatát a rendelet 9. melléklete tartalmazza.

7. § (1) A Képviselő-testület elrendeli, hogy a Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatal készítse elő a helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásának igénybejelentését.

(2) Az (1) bekezdés szerinti intézkedések megtételéről és a támogatási igény kimunkálásáról, valamint annak határidőben történő benyújtásáról a Polgármester köteles gondoskodni.

3. A költségvetés végrehajtásának szabályai

8. § A Képviselő-testület e rendeletben jóváhagyott előirányzatok, és létszámkeretek módosításának, átcsoportosításának jogát minden esetben fenntartja magának.

9. § A Képviselő-testület – az önkormányzati bevételek növelése érdekében – felhatalmazza a polgármestert, hogy az átmenetileg szabad pénzeszközöket betétként elhelyezze, vagy tőkegarantált értékpapírt vásároljon.

10. § A Költségvetési előirányzatok feletti rendelkezési jogosultság tekintetében, az önkormányzati előirányzatok kivételével, a költségvetési szervek vezetői teljes jogkörrel rendelkeznek. Az önkormányzati előirányzatok felett kizárólag a Polgármester rendelkezik teljes jogkörrel.

11. § (1) A költségvetési szervek a saját működési bevételük eredeti, illetve módosított előirányzatot meghaladó többletbevétel 50 %-át – a jegyző egyidejű tájékoztatásával – saját hatáskörben felhasználhatják, míg az 50 %-a az önkormányzat bevételét képezi.

(2) A költségvetési szervek az (1) bekezdés szerint saját működési bevételek eredeti, illetve módosított előirányzatát meghaladó többletbevételeikből az éves személyi juttatások és az azzal összefüggő munkaadót terhelő járulékok előirányzatát nem növelhetik.

(3) A költségvetési szervek és a Közös Önkormányzati Hivatal az államháztartáson kívülről átvett pénzeszközök, valamint a támogatásértékű bevételek eredeti, illetve módosított előirányzatát meghaladó többletbevételeket – jegyző egyidejű tájékoztatása mellett – intézményi hatáskörben felhasználhatják.

12. § A feladat elmaradásból származó – kiemelt – kiadási előirányzat megtakarítások felhasználására csak a Képviselő-testület engedélyével kerülhet sor.

13. § (1) Az Önkormányzat, a Közös Önkormányzati Hivatal és a költségvetési szervek bevételeinek beszedésekor, kiadásainak teljesítésekor lehetőség szerint készpénzkímélő fizetési módokat kell alkalmazni.

(2) Az Önkormányzatnál, valamint az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél az alábbi jogcímeken teljesíthetők készpénzben kifizetések:

a) az egységes rovatrend K47. Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai rovaton elszámolandó kiadások,

b) az egységes rovatrend K31. Készletbeszerzés és K34. Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások rovatain elszámolandó kiadások,

c) az egységes rovatrend K61. Immateriális javak beszerzése, létesítése, K63. Informatikai eszközök beszerzése, létesítése és K64. Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése rovatain elszámolandó, kisértékű immateriális javak, tárgyi eszközök beszerzésére irányuló kiadások,

d) az egységes rovatrend K33. Szolgáltatási kiadások és K123. Egyéb külső személyi juttatások rovatain elszámolandó, 300.000 forint értéket el nem érő kiadások,

e) a c)–e) pont szerinti kiadásokhoz kapcsolódóan az egységes rovatrend K351. Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó és a K67. Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó rovatain elszámolandó kiadások,

f) az a)–f) pont szerinti kiadásokra a foglalkoztatottaknak elszámolási kötelezettséggel adott előlegek,

g) az önkormányzat által az államháztartáson kívüli szervezetek, személyek számára biztosított támogatás kifizetése, abban az esetben, ha a támogatatott szervezet, személy nem rendelkezik hitelintézeti számlával.

14. § (1) A Képviselő-testület a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők illetményalapját 2023. évben 46.380.- Ft-ban határozza meg.

(2) A Képviselő-testület a kinevezett köztisztviselői jogviszonyban foglalkoztatott dolgozói részére a cafeteria juttatás éves bruttó összegét 231.900.- Ft- ban határozza meg.

(3) A Képviselő-testület a kinevezett közalkalmazotti jogviszonyban, valamint a munka törvénykönyv hatálya alá tartozó az alkalmazotti étkezők részére 8000.-Ft/hó mértékű természetbeni juttatást nyújt.

4. Egyéb rendelkezések

15. § (1) A Képviselő-testület a civil önszerveződő közösségek, sportegyesület, együttesek, klubok, alapítványok, egyházi közösségek stb. részére a költségvetésben meghatározott keretösszeg mértékéig pénzbeli támogatást nyújt. A támogatás folyósításának feltétele, hogy a pályázó, illetve kérelmező szervezet, személy elfogadja az Önkormányzat által meghatározott pályázati kiírásban vagy a pályázóval, kérelmezővel megkötendő támogatási szerződésben foglaltakat.

(2) A támogatás folyósítására azt követően kerülhet sor, hogy a támogatott szervezettel, személlyel – az Önkormányzat nevében – a Polgármester „Támogatási Szerződés”-t köt a támogatási összeg rendeltetésszerű felhasználására, valamint annak elszámolására vonatkozóan.

(3) A megállapodás megkötésének feltétele, hogy

a) a támogatásra pályázó, támogatást kérelmező szervezetnek, személynek ne legyen az Önkormányzat, valamint költségvetési szervei felé semmiféle tartozása, továbbá

b) a pályázó, kérelmező szervezet megfeleljen a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvényben foglalt feltételeknek, melyről a pályázó kérelmező írásban köteles nyilatkozni.

(4) A támogatott jogosult részben vagy egészben lemondani a támogatásról, amennyiben az általa vállalt feladat objektív okból nem vagy csak részben valósítható meg.

(5) Amennyiben a támogatott az átvett támogatást vagy annak egy részét jogtalanul vette igénybe, azt nem a pályázatban megjelölt programra, feladatra használta fel, vagy a támogatás igényléséhez valótlan adatot szolgáltatott, a támogatást az Önkormányzat fizetési számlájára köteles egy összegben visszafizetni.

(6) A támogatott a kapott támogatással a pályázatban, illetve a támogatási megállapodásban megfogalmazott cél, illetve tevékenység megvalósítását követően 30 napon belül, de legkésőbb a támogatás folyósítását követő év 01. 31 –ig köteles elszámolni.

(7) A támogatott szervezet, személy – szöveges beszámolóból és a felhasználást igazoló számlamásolatokból álló – elszámolását az ellenőrzési feladatok ellátásával megbízott személy ellenőrizheti.

(8) Újabb támogatási igény benyújtásának feltétele, hogy a támogatott szervezet, személy hiánytalanul eleget tett – korábbi támogatással kapcsolatos – elszámolási (számadási) kötelezettségének és az elszámolás ellenőrzésével megbízott nem állapított meg szabálytalanságot.

(9) A (2) bekezdés szerinti „Támogatási Szerződés” részletes tartalmát – az (1) – (8) bekezdésben leírtak figyelembevételével – a Polgármester jogosult kialakítani.

(10) Az államháztartáson kívüli forrás átvételére mind az Önkormányzatnál, mind a költségvetési szerveknél csak abban az esetben kerülhet sor, ha

a) az átvétel nem jár semmiféle kötelezettséggel,

b) az átvétel miatt nem keletkezik az átvevőnél többletkiadás (többletköltség),

c) az átvett forrást az átvevő az átadótól függetlenül, önállóan használhatja fel,

d) az átvett forrás felhasználása az átvevő feladatainak ellátását szolgálja.

(11) Az államháztartáson kívüli forrás átvételéről 1.000.-eFt-ig a Polgármester, illetve az átvétellel érintett költségvetési szervek vezetője, ezen összeg felett minden esetben a Képviselő-testület dönt.

(12) A (10) bekezdés szerinti feltételeknek megfelelő államháztartáson kívüli forrás átvételéről a Polgármester, illetve az átvétellel érintett költségvetési szerv vezetője feljegyzést készít, míg a Képviselő-testület határozattal dönt. A Képviselő-testületi határozatnak, valamint a feljegyzésnek legalább a következőket kell tartalmazni:

a) átadó neve, címe,

b) átadott-átvett forrás tárgyiasult formája, mennyisége, értéke,

c) az államháztartáson kívüli forrás átadásának-átvételének célja.

d) az átvevő nyilatkozata, hogy az átvétel megfelel a (10) bekezdés a)-d) pontjában leírt feltételeknek.

e) az átvevő aláírását.

16. § Az önkormányzat saját bevételeit és az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségének bemutatását e rendelet 7. melléklete tartalmazza.

17. § Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. § (2) bekezdés c) pontjában meghatározott, az Önkormányzat Képviselő-testülete részére a zárszámadáshoz csatolandó vagyonkimutatást az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I.11.) Korm. rendelet 30. §-ban meghatározott szerkezetben kell összeállítani, azt tovább nem kell részletezni.

5. Záró rendelkezés

18. § Ez a rendelet a kihirdetés követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit 2023. január 1-jétől kell alkalmazni.

1. melléklet a 3/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Mezőnyárád Község Önkormányzata

2023. évi tervezett összevont költségvetési mérlege

főbb kiadási és bevételi rovatonként

Adatok forintban

BEVÉTELEK

2023. évi
előirányzat

KIADÁSOK

2023. évi
előirányzat

I. Működési bevételek és kiadások

Önkormányzat működési célú
költségvetési támogatása 6

214 247 063 Ft

Személyi juttatások

38 012 824 Ft

Egyéb működési célú támogatások
államháztartáson belülről 7

31 218 829 Ft

Munkaadókat terhelő járulékok

4 704 937 Ft

Közhatalmi bevételek 8

32 050 000 Ft

Dologi kiadások

46 983 100 Ft

Működési bevételek 9

2 466 500 Ft

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 500 000 Ft

Működési célú átvett pénzeszközök
államháztartáson kívülről 10

600 000 Ft

Egyéb működési célú támogatások
államháztartáson belülre

3 100 000 Ft

Előző évi költségvetési maradvány
működési célú igénybevétele 11

125 327 193 Ft

Egyéb működési célú támogatások
államháztartáson kívülre

1 005 000 Ft

Működési célú hitelfelvétel 12

590 000 Ft

Elvonások és befizetések

0 Ft

13

Működési célú tartalékok

33 216 062 Ft

20

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

320 000 Ft

14

Államházt.belüli megelőlegezések
visszafizetése

8 199 829 Ft

Központi, irányító szervi működési
támogatás folyósítása

163 595 330 Ft

Működési bevételek összesen: 15

406 499 585 Ft

Működési kiadások összesen:

307 637 082 Ft

Működési bevételek és kiadások egyenlege:

II. Felhalmozási bevételek és kiadások

Felhalmozási célú támogatások
államházt. belülről 16

8 194 362 Ft

Beruházások

2 597 763 Ft

Felhalmozási bevételek

Felújítások

104 140 000 Ft

Felhalm.célú visszatérítendő tám.
kölcsönök visszatér.ÁH kívülről 17

0 Ft

Egyéb felhalmozási célú támogatások
államháztartáson belülre

319 102 Ft

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök
államházt.kívülről

0 Ft

Felhalm.célú visszatérítendő tám.
kölcsönök nyújtása ÁH kívülre

0 Ft

Előző évi költségvetési maradvány
felhalmozási célú igénybevétele

0 Ft

Egyéb felhalmozási célú támogatások
államháztartáson kívülre

0 Ft

Felhalmozási célú hitelfelvétel

0 Ft

Felhalmozási célú tartalékok

0 Ft

Felhalmozási célú hiteltörlesztés

0 Ft

Felhalmozási bevételek összesen: 18

8 194 362 Ft

Felhalmozási kiadások összesen:

107 056 865 Ft

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

ÖSSZESEN: 19

414 693 947 Ft

ÖSSZESEN:

414 693 947 Ft

2. melléklet a 3/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatal

2023. évre tervezett kiadásai és bevételei

Költségvetési kiadások tervezett összege 2023. évre

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Eredeti előirányzat
összege (Ft)

1. 21

Személyi juttatások

35 678 080 Ft

2. 22

Munkaadókat terh.járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 421 960 Ft

3. 23

Dologi kiadások

5 168 300 Ft

4. 34

Egyéb működési célú kiadások

218 000 Ft

5. 35

Beruházások

30 000 Ft

6. 24

Költségvetési kiadások összesen

45 516 340 Ft

Költségvetési bevételek tervezett összege 2023. évre

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Eredeti előirányzat
összege (Ft)

1.

Működési bevételek

0 Ft

2. 25

Működési célú támogatások államházt.belülről

3 287 144 Ft

3. 36

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

190 881 Ft

4. 26

Irányító szervi működési támogatás

42 038 315 Ft

5. 27

Költségvetési bevételek összesen

45 516 340 Ft

Mezőnyárádi Óvoda Bölcsőd és Konyha

2023. évre tervezett kiadásai és bevételei

Költségvetési kiadások tervezett összege 2023. évre

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Eredeti előirányzat
összege (Ft)

1. 28

Személyi juttatások

81 203 321 Ft

2.

Munkaadókat terh.járulékok és szociális hozzájárulási adó

10 425 577 Ft

3. 29

Dologi kiadások

49 264 291 Ft

4. 37

Beruházások

457 200 Ft

5. 30

Költségvetési kiadások összesen

141 350 389 Ft

Költségvetési bevételek tervezett összege 2023. évre

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Eredeti előirányzat
összege (Ft)

1.

Működési bevételek

17 153 894 Ft

2. 31

Működési célú támogatások államházt.belülről

2 251 177 Ft

3. 38

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

388 303 Ft

4. 32

Irányító szervi működési támogatás

121 557 015 Ft

5. 33

Költségvetési bevételek összesen

141 350 389 Ft

3. melléklet a 3/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Mezőnyárád Község Önkormányzata

2023. évre tervezett bevételek rovatonként

Sor-szám

Rovat megnevezése

Rovat/Tétel száma

Tervezett összeg (Ft)

01

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

71 374 031 Ft

02

Önkorm.egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

54 772 200 Ft

03

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

B113

25 745 608 Ft

04

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

B114

44 309 845 Ft

05

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

3 624 894 Ft

6

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+…+06)

B11

199 826 578 Ft

7

Elvonások és befizetések bevételei

B12

0 Ft

8

Egyéb működési célú támogatások bevételei államh.belülről

B16

21 988 000 Ft

Műk.célú támogatások központi költségvetési szervtől

0 Ft

Műk.célú tám.fejezeti kez.előirányzattól EU-s programokra

0 Ft

Műk.célú tám. egyéb fejezeti kezelésű előirányzattól

B16332

0 Ft

Műk.célú támogatások társadalombizt.pénzügyi alapjaitól

B1634

7 163 200 Ft

Műk.célú támogatások elkülönített állami pénzalaptól

B1635

14 824 800 Ft

9

Műk.célú támogatások államh.belülről(=07+08)

B1

221 814 578 Ft

10

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

0 Ft

11

Egyéb felhalm.célú támogatások bevételei államh.belülről

B25

8 194 362 Ft

Ebből: Felhalm.célú tám.fejezeti kez.előirányzattól EU-s programokra

5 000 000 Ft

Ebből: Elkülönített állami pénzalaptól felhalmozási célú támogatások bev.

B2535

3 194 362 Ft

12

Felhalm.célú támogatások államh.belülről(=10+11)

B2

8 194 362 Ft

13

Vagyoni tipusú adók

B34

2 300 000 Ft

Magánszemélyek kommunális adója

09-34114

2 300 000 Ft

14

Értékesítési és forgalmi adók

B351

19 300 000 Ft

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett tevékenység után

09-351121

19 300 000 Ft

15

Gépjárműadók

B354

0 Ft

16

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

0 Ft

17

Termékek és szolgáltatások adói (=15+..17)

B35

21 600 000 Ft

18

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

434 000 Ft

19

Közhatalmi bevételek(=18+19)

B3

22 034 000 Ft

20

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

B401

0 Ft

21

Szolgáltatások ellenértéke

B402

550 000 Ft

22

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

0 Ft

23

Tulajdonosi bevételek

B404

0 Ft

24

Önkormányzati lakások lakbérbevétele

09-4041341

0 Ft

25

Önkorm.egyéb helyiségek bérbeadásából szárm.bevételek

09-4041342

0 Ft

26

Ellátási díjak

B405

0 Ft

27

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

148 500 Ft

28

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

0 Ft

29

Kamatbevételek

B408

40 000 Ft

30

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

0 Ft

31

Egyéb működési bevételek

B410

400 000 Ft

32

Működési bevételek(=21+…32)

B4

1 138 500 Ft

33

Immateriális javak értékesítése

B51

0 Ft

34

Ingatlanok értékesítése

B52

0 Ft

35

Egyéb tárgyi eszköz értékesítése

B53

0 Ft

36

Részesedések értékesítése

B54

0 Ft

37

Felhalmozási bevételek (=34+…+37)

B5

0 Ft

38

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

B63

0 Ft

39

Működési célú átvett pénzeszköz (=39)

B6

0 Ft

40

Egyéb civil, vagy más nonprofit szervezettől felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

B74

0 Ft

41

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (=41)

B7

0 Ft

42

Költségvetési bevételek (=10+13+20+33+38+40+42)

B1-B7

253 181 440 Ft

43

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól telj

B8112

270 000 Ft

44

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

B8131

113 508 983 Ft

45

Finanszírozási bevételek

B8

113 778 983 Ft

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

366 960 423 Ft

4. melléklet a 3/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Mezőnyárád Község Önkormányzatának 2023. évben eredeti előirányzatként megillető állami támogatások jogcímek szerinti részletezése

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Megjegyzés

Eredeti előirányzat

A

B

C

D

.1.1.

A települési önkormányzatok működésének támogatása

71 374 031 Ft

1.1.1.1.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

7,19 fő * 5537000

39 811 030 Ft

1.1.1.2.

Településüzemeltetés-zöldterület gazdálkodás támogatása

3 918 200 Ft

1.1.1.3.

Településüzemeltetés-közvilágítás támogatása

4 757 000 Ft

1.1.1.4.

Településüzemeltetés-köztemető támogatása

1 001 555 Ft

1.1.1.5.

Településüzemeltetés-közutak támogatása

3 176 425 Ft

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

8 500 000 Ft

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

2 550 Ft

1.1.4

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

1 687 271 Ft

1.1.5

Közvilágítás kiegészítő támogatás

8 520 000 Ft

1.2.

II. Települési önkormányzatok köznevelési feladatainak támogatása

54 772 200 Ft

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás

60,0 fő * 130000 Ft

7 800 000 Ft

1.2.2.1.

Óvodapedagógusok bértámogatása

5,8 fő * 5262900

30 524 820 Ft

1.2.3-1.1.1.1..

II.kategóriába sorolt pedagógus szakképzettséggel rendelkező kiegészítő támogatása

2 fő

935 380 Ft

1.2.5.1.1.

Pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők bértámogatása

4 fő * 3878000 Ft

15 512 000 Ft

1.3.

III. A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

25 745 608 Ft

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális egyéb feladatainak támogatása

11 464 000 Ft

1.3.2.3.1.

Szociális étkeztetés

35 fő *73810 Ft

2 583 350 Ft

1.3.3.1.2.

Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők bértámogatása

2 fő* 5453000

10 906 000 Ft

1.3.3.2

Bölcsőde üzemeltetési támogatás

792 258 Ft

1.4.

IV. A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

44 309 845 Ft

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés- bértámogatás

4,35 fő*2700300 Ft

11 746 305 Ft

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés- üzemeltetés támogatása

32 563 540 Ft

1.5.

V. Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

3 624 894 Ft

1.5.2.

Nyilvános könyvtári és közművelődési feladatok támogatása

2213 Ft/fő

3 624 894 Ft

ÁLLAMI TÁMOGATÁS ÖSSZESEN:

199 826 578 Ft

5. melléklet a 3/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Mezőnyárád Község Önkormányzata kiadásainak

rovatonként tervezett összege 2023.évre

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat/Tétel
száma

Eredeti előirányzat
összege (Ft)

1

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

27 579 324 Ft

2

Normatív jutalmak

K1102

0 Ft

3

Céljuttatás, projektprémium

K1103

0 Ft

4

Jubileumi jutalom

K1106

0 Ft

5

Béren kívüli juttatások

K1107

324 000 Ft

6

Ruházati költségtérítés

K1108

0 Ft

7

Közlekedési költségtérítés

K1109

0 Ft

8

Egyéb költségtérítések

K1110

0 Ft

9

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

0 Ft

10

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+…+13)

K11

27 903 324 Ft

11

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

8 288 500 Ft

12

Munkavégz.irány.egyéb jogvisz-ban nem saját fogl-nak fiz.jutt.

K122

0 Ft

13

Egyéb külső személyi juttatások

K123

0 Ft

14

Külső személyi juttatások (=15+16+17)

K12

8 288 500 Ft

15

Személyi juttatások (=14+18)

K1

36 191 824 Ft

16

Munkaadókat terh.járulékok és szociális hozzájárulási adó K2 4 961 000

K2

4 704 937 Ft

17

Szakmai anyagok beszerzése

K311

316 000 Ft

18

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

8 315 000 Ft

19

Készletbeszerzés (=21+22+23)

K31

8 631 000 Ft

20

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

166 000 Ft

21

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

1 075 000 Ft

22

Kommunikációs szolgáltatások (=25+26)

K32

1 241 000 Ft

23

Közüzemi díjak

K331

14 230 000 Ft

24

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

1 410 000 Ft

25

Közvetített szolgáltatások

K335

0 Ft

26

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

1 552 000 Ft

27

Egyéb szolgáltatások

K337

6 270 000 Ft

28

Szolgáltatási kiadások (=28+…+34)

K33

23 462 000 Ft

29

Kiküldetések kiadásai

K341

0 Ft

30

Reklám- és propagandakiadások

K342

0 Ft

31

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=36+37)

K34

0 Ft

32

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

8 000 100 Ft

33

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

0 Ft

34

Kamatkiadások

K353

0 Ft

35

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

0 Ft

36

Egyéb dologi kiadások

K355

718 000 Ft

37

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=39+…+43)

K35

8 718 100 Ft

38

Dologi kiadások (=24+27+35+38+44)

K3

42 052 100 Ft

39

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

8 500 000 Ft

40

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=39..)

K4

8 500 000 Ft

41

Elvonások és befizetések

K502

0 Ft

A helyi önkormányzatok előző évi elszámolásaiból szárm.kiadások

K5021

0 Ft

42

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

3 200 000 Ft

43

Műk.célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújt.államh.kív.

K508

0 Ft

44

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K511

0 Ft

45

Tartalékok

K512

2 000 000 Ft

46

Egyéb működési célú kiadások (=41+…45)

K5

5 200 000 Ft

47

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

0 Ft

48

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

0 Ft

49

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

0 Ft

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

1 980 000 Ft

Beruházási célú előzetesem felszámított általános forgalmi adó

K67

614 763 Ft

50

Beruházások (47+..51)

K6

2 594 763 Ft

51

Ingatlanok felújítása

K71

82 000 000 Ft

52

Informatikai eszközök felújítása

K72

0 Ft

53

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

0 Ft

54

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

22 140 000 Ft

55

Felújítások (=76+...+79)

K7

104 140 000 Ft

56

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K86

0 Ft

58

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K89

0 Ft

59

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=85+…+93)

K8

0 Ft

Költségvetési kiadások (=

K1-K8

203 383 624 Ft

60

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

163 595 330 Ft

Finanszírozási kiadások

163 595 330 Ft

Pénzfrogalmi kiadások összesen:

366 978 954 Ft

Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatal kiadásainak

rovatonként tervezett összege 2023.évre

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat/Tétel
száma

Eredeti előirányzat
összege (Ft)

1

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

32 371 080 Ft

2

Normatív jutalmak

K1102

0 Ft

3

Céljuttatás, projektprémium

K1103

0 Ft

4

Jubileumi jutalom

K1106

0 Ft

5

Béren kívüli juttatások

K1107

1 274 000 Ft

6

Ruházati költségtérítés

K1108

0 Ft

7

Közlekedési költségtérítés

K1109

200 000 Ft

8

Egyéb költségtérítések

K1110

0 Ft

9

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

150 000 Ft

10

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+…+13)

K11

33 995 080 Ft

11

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

0 Ft

12

Munkavégz.irány.egyéb jogvisz-ban nem saját fogl-nak fiz.jutt.

K122

0 Ft

13

Egyéb külső személyi juttatások

K123

20 000 Ft

14

Külső személyi juttatások (=15+16+17)

K12

20 000 Ft

15

Személyi juttatások (=14+18)

K1

34 015 080 Ft

16

Munkaadókat terh.járulékok és szociális hozzájárulási adó K2 4 961 000

K2

4 421 960 Ft

17

Szakmai anyagok beszerzése

K311

800 000 Ft

18

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

650 000 Ft

19

Készletbeszerzés (=21+22+23)

K31

1 450 000 Ft

20

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

190 000 Ft

21

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

80 000 Ft

22

Kommunikációs szolgáltatások (=25+26)

K32

270 000 Ft

23

Közüzemi díjak

K331

0 Ft

24

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

100 000 Ft

25

Közvetített szolgáltatások

K335

0 Ft

26

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

1 000 000 Ft

27

Egyéb szolgáltatások

K337

270 000 Ft

28

Szolgáltatási kiadások (=28+…+34)

K33

1 370 000 Ft

29

Kiküldetések kiadásai

K341

494 000 Ft

30

Reklám- és propagandakiadások

K342

0 Ft

31

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=36+37)

K34

494 000 Ft

32

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

834 300 Ft

33

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

0 Ft

34

Kamatkiadások

K353

0 Ft

35

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

0 Ft

36

Egyéb dologi kiadások

K355

80 000 Ft

37

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=39+…+43)

K35

914 300 Ft

38

Dologi kiadások (=24+27+35+38+44)

K3

4 498 300 Ft

39

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

0 Ft

40

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=39..)

K4

0 Ft

41

Elvonások és befizetések

K502

0 Ft

42

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

0 Ft

43

Műk.célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújt.államh.kív.

K508

0 Ft

44

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K511

0 Ft

45

Tartalékok

K512

0 Ft

46

Egyéb működési célú kiadások (=41+…45)

K5

0 Ft

47

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

0 Ft

48

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

0 Ft

49

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

0 Ft

50

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

0 Ft

51

Beruházási célú előzetesem felszámított általános forgalmi adó

K67

0 Ft

52

Beruházások (47+..51)

K6

0 Ft

53

Ingatlanok felújítása

K71

0 Ft

54

Informatikai eszközök felújítása

K72

0 Ft

55

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

0 Ft

56

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

0 Ft

57

Felújítások (=76+...+79)

K7

0 Ft

58

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K86

0 Ft

59

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K89

0 Ft

60

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=85+…+93)

K8

0 Ft

61

Költségvetési kiadások

K1-K8

42 935 340 Ft

62

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

0 Ft

63

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

0 Ft

Finanszírozási kiadások

Pénzfrogalmi kiadások összesen:

42 935 340 Ft

Mezőnyárádi Óvoda Bölcsőde és Konyha kiadásainak

rovatonként tervezett összege 2023.évre

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat/Tétel
száma

Eredeti előirányzat
összege (Ft)

1

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

76 437 696 Ft

2

Normatív jutalmak

K1102

0 Ft

3

Céljuttatás, projektprémium

K1103

0 Ft

4

Jubileumi jutalom

K1106

2 291 050 Ft

5

Béren kívüli juttatások

K1107

1 324 000 Ft

6

Ruházati költségtérítés

K1108

0 Ft

7

Közlekedési költségtérítés

K1109

112 575 Ft

8

Egyéb költségtérítések

K1110

144 000 Ft

9

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

0 Ft

10

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+…+13)

K11

80 309 321 Ft

11

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

0 Ft

12

Munkavégz.irány.egyéb jogvisz-ban nem saját fogl-nak fiz.jutt.

K122

0 Ft

13

Egyéb külső személyi juttatások

K123

0 Ft

14

Külső személyi juttatások (=15+16+17)

K12

0 Ft

15

Személyi juttatások (=14+18)

K1

80 309 321 Ft

16

Munkaadókat terh.járulékok és szociális hozzájárulási adó K2 4 961 000

K2

10 425 577 Ft

17

Szakmai anyagok beszerzése

K311

125 000 Ft

18

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

30 731 061 Ft

19

Készletbeszerzés (=21+22+23)

K31

30 856 061 Ft

20

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

17 000 Ft

21

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

147 000 Ft

22

Kommunikációs szolgáltatások (=25+26)

K32

164 000 Ft

23

Közüzemi díjak

K331

4 549 423 Ft

24

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

440 000 Ft

25

Közvetített szolgáltatások

K335

0 Ft

26

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

370 000 Ft

27

Egyéb szolgáltatások

K337

680 000 Ft

28

Szolgáltatási kiadások (=28+…+34)

K33

6 039 423 Ft

29

Kiküldetések kiadásai

K341

0 Ft

30

Reklám- és propagandakiadások

K342

0 Ft

31

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=36+37)

K34

0 Ft

32

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

9 931 807 Ft

33

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

1 900 000 Ft

34

Kamatkiadások

K353

0 Ft

35

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

0 Ft

36

Egyéb dologi kiadások

K355

110 000 Ft

37

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=39+…+43)

K35

11 941 807 Ft

38

Dologi kiadások (=24+27+35+38+44)

K3

49 001 291 Ft

39

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

0 Ft

40

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=39..)

K4

0 Ft

41

Elvonások és befizetések

K502

0 Ft

A helyi önkormányzatok előző évi elszámolásaiból szárm.kiadások

K5021

0 Ft

42

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

0 Ft

43

Műk.célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújt.államh.kív.

K508

0 Ft

44

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K511

0 Ft

45

Tartalékok

K512

0 Ft

46

Egyéb működési célú kiadások (=41+…45)

K5

0 Ft

47

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

0 Ft

48

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

0 Ft

49

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

0 Ft

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

360 000 Ft

Beruházási célú előzetesem felszámított általános forgalmi adó

K67

97 200 Ft

50

Beruházások (47+..51)

K6

457 200 Ft

51

Ingatlanok felújítása

K71

0 Ft

52

Informatikai eszközök felújítása

K72

0 Ft

53

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

0 Ft

54

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

0 Ft

55

Felújítások (=76+...+79)

K7

0 Ft

56

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K86

0 Ft

58

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K89

0 Ft

59

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=85+…+93)

K8

0 Ft

Költségvetési kiadások (=

K1-K8

140 193 389 Ft

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

0 Ft

60

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

0 Ft

6. melléklet a 3/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Mezőnyárád Község Önkormányzata

2023. évre tervezett beruházási kiadásai

Konkrét beruházási cél

Tervezett összeg (Ft)

Összesen:

0 Ft

Mezőnyárád Község Önkormányzata

2023. évre tervezett felújítási kiadásai

Konkrét felújítási cél

Tervezett összeg (Ft)

Óvoda energetika

31 900 000 Ft

Külterüeti utak

50 100 000 Ft

Összesen:

82 000 000 Ft

7. melléklet a 3/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

KIMUTATÁS

az adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségek futamidő végéig fennálló összegéről

ezer Ft

Adósságot keletkeztető ügylet megnevezése **

A futamidő végéig fennálló összeg

A fennálló összegből tárgyévben esedékes tőketartozás

Hitel felvételéből eredő aktuális tőketartozás

Kölcsön felvételéből eredő aktuális tőketartozás

Hitel átvállalásából eredő aktuális tőketartozás

Kölcsön átvállalásából eredő aktuális tőketartozás

A számvitlei törvény (SZt.) szerinti hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatal napjától a beváltás napjáig, kamatozó értékpapír esetén annak névértéke

Egyéb értékpapír vételára

Váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a beváltás napjáig és a váltóval kiváltott kötelezettségell megegyező, kamatot nem tartalmazó értéke

A Szt. szerinti pénzügyi lízing lízingbevevői félként történő megkötése a lízing futamideje alatt és a lizingszerződésben kikötött tőkerész hátralévő összege.

A visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése - ideértve a Szt. szerinti valódi penziós és óvadéki repóügyleteket is - a visszavásárlásig, és a kikötöttvisszavásárlási ár

Szerződésben kapott, legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték

Hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege

Adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettség összesen

0

0

8. melléklet a 3/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Mezőnyárád Község Önkormányzata 2023. évi előirányzat-felhasználási ütemterve

Adatok ezer forintban

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

Hónapok
VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen

Bevételek:

1. Állami támogatások

14184

14184

14184

14184

14184

14184

14184

14184

14184

14184

14185

14185

170210

2. Egyéb műk.tám.áh.belülről

1583

1583

1583

1583

1583

1583

1582

1583

1583

1583

1583

1584

18996

3. Felhalm.tám.áh.belülről

266

266

266

266

266

266

266

266

266

266

267

267

3194

4. Közhatalmi bevételek

2698

2698

2698

2698

2698

2698

2697

2697

2697

2697

2697

2697

32370

5. Működési bevételek

176

176

176

176

176

176

176

176

176

176

176

176

2112

6. Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7. Felh.célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

0

0

1481

0

0

0

0

0

1481

8. Tám.kölcsönök visszatér.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9. E.évi maradvány felhaszn.

2273

2273

2273

2273

2273

2273

2273

2273

2273

2272

2272

2272

27273

Bevételek összesen:

21180

21180

21180

21180

21180

21180

22659

21179

21179

21178

21180

21181

255636

Kiadások:

10. Működési kiadások

18863

18864

18863

18864

18863

18863

18863

18864

18864

18864

18864

18864

226363

11. Felhalmozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

12. Tartalék felhasználás

166

166

166

166

167

167

167

167

167

167

167

167

2000

13. Előző évi maradvány felhasz

2273

2273

2273

2273

2273

2273

2273

2273

2273

2272

2272

2272

27273

Kiadások összesen:

21302

21303

21302

21303

21303

21303

21303

21304

21304

21303

21303

21303

255636

9. melléklet a 3/2023. (III. 14.) önkormányzati rendelethez

Mezőnyárád Község Önkormányzata

2023. évre tervezett létszám adatai

Szervezeti egység, feladat megnevezése

Köztisztviselők
létszáma (fő)

Közalkalmazottak
létszáma (fő)

Önkormányzati
képviselők (fő)

Munka
törvénykönyve
hatálya alá tartozók
létszáma (fő)

Létszám
összesen (fő)

Mezőnyárád Község Önkormányzata

1

2,5

6

11

20,5

Önkormányzati igazgatás

1

6

7

Család és nővedelmi feladatok

2

2

Községgazdálkodási feladatok

1

1

Közfoglalkoztatás

10

10

Könyvtári, közművelődési szolgáltatások

0,5

0,5

Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatal

7

0

0

0

7

Önkormányzati igazgatás

7

7

Mezőnyárádi Óvoda Bölcsőde és Konyha

0

16

0

2

18

Óvodai nevelés, ellátás

10

10

Óvodai étkeztetés feladatai

4

1

5

Bölcsődei nevelés, ellátás

2

2

Közfoglalkoztatás

1

1

Mezőnyárád Község Önkormányzata összesen

8

18,5

6

13

45,5

1

A 2. § (1) bekezdése a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

2

A 2. § (2) bekezdése a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 2. § (4) bekezdése a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 2. § (5) bekezdése a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 2. § (6) bekezdése a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

6

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Önkormányzat működési célú költségvetési támogatása” sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

7

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről” sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

8

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Közhatalmi bevételek” sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

9

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Működési bevételek” sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

10

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Működési célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről” sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

11

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Előző évi költségvetési maradvány működési célú igénybevétele” sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

12

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Működési célú hitelfelvétel” sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

13

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 8. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

14

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 10. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

15

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Működési bevételek összesen:” sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

16

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Felhalmozási célú támogatások államházt. belülről” sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

17

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Felhalm.célú visszatérítendő tám. kölcsönök visszatér.ÁH kívülről” sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

18

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Felhalmozási bevételek összesen:” sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

19

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „ÖSSZESEN:” sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

20

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 9. sorát a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdése iktatta be.

21

A 2. mellékletben foglalt táblázat 1. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

22

A 2. mellékletben foglalt táblázat 2. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

23

A 2. mellékletben foglalt táblázat 3. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

24

A 2. mellékletben foglalt táblázat 6. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

25

A 2. mellékletben foglalt táblázat 2. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

26

A 2. mellékletben foglalt táblázat 4. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

27

A 2. mellékletben foglalt táblázat 5. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

28

A 2. mellékletben foglalt táblázat 1. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

29

A 2. mellékletben foglalt táblázat 3. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

30

A 2. mellékletben foglalt táblázat 5. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

31

A 2. mellékletben foglalt táblázat 2. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

32

A 2. mellékletben foglalt táblázat 4. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

33

A 2. mellékletben foglalt táblázat 5. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

34

A 2. mellékletben foglalt táblázat 4. sorát a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdése iktatta be.

35

A 2. mellékletben foglalt táblázat 5. sorát a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdése iktatta be.

36

A 2. mellékletben foglalt táblázat 3. sorát a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdése iktatta be.

37

A 2. mellékletben foglalt táblázat 4. sorát a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdése iktatta be.

38

A 2. mellékletben foglalt táblázat 3. sorát a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IX. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdése iktatta be.