Szentistván Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 03. 10- 2023. 10. 02

Szentistván Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.03.10.

Szentistván Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a 6. § (5) bekezdés tekintetében a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) és (4) bekezdéseiben kapott felhatalmazás alapján, 6. § (6) bekezdése tekintetében a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232/A. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján és a 6. § (7) bekezdése tekintetében a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény 79. § (3) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 120. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró Pénzügyi, ügyrendi és emberi erőforrás Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:1

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Szentistván Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületére, bizottságaira, a Szentistváni Közös Önkormányzati Hivatalra és az önkormányzat költségvetési szerveire (intézményeire) terjed ki.

A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat önkormányzati szinten összesített 2023. évi költségvetésének főösszegét 736.502 ezer Ft bevétellel és 736.502 ezer Ft kiadással állapítja meg.

(2) Az önkormányzati szinten összesített költségvetés fő számain belül annak

a) Működési költségvetését

aa) Működési bevétellel 364.686 ezer Ft

ab) Működési kiadással 401.607 ezer Ft

ac) Működési költségvetés egyenlegét -36.922 ezer Ft

b) Felhalmozási költségvetését

ba) Felhalmozási bevétellel 1.200 ezer Ft

bb) Felhalmozási kiadással 163.528 ezer Ft

bc) Felhalmozási költségvetés egyenlegét -162.328 ezer Ft

c) Működés belső finanszírozását

ca) Működés finanszírozás bevételét 207.088 ezer Ft

cb) Működési finanszírozás kiadását 155.002 ezer Ft

cc) Működési finanszírozás egyenlegét 52.086 ezer Ft

d) Felhalmozás belső finanszírozását

da) Felhalmozási finanszírozási bevételét 163.528 ezer Ft

db) Felhalmozási finanszírozási kiadását 400 ezer Ft

dc) Felhalmozási finanszírozás egyenlegét 163.128 ezer Ft

e) Tartalékát 15.964 ezer Ft

összegben fogadja el.

A költségvetés részletezése

3. § (1) A 2. § (1) bekezdésben jelölt költségvetésen belül

a) a Szentistváni Közös Önkormányzati Hivatal költségvetése: Működési bevétel 65.256 ezer Ft, melyből finanszírozási bevétel 65.053 ezer Ft, felhalmozási bevétele 0 ezer Ft, működési költségvetésének kiadása 65.256 ezer Ft, felhalmozási kiadása 0 ezer Ft.

b) a Szentistváni Gézengúz Óvoda költségvetése: Működési bevétele 83.162 ezer Ft, melyből finanszírozási bevétel 82.908 ezer Ft, felhalmozási bevétele 400 ezer Ft, melyből finanszírozási bevétel 400 ezer Ft, működési költségvetési kiadása 83.162 ezer Ft, felhalmozási kiadása 400 ezer Ft.

c) az Önkormányzat költségvetése: Működési bevétele 423.356 ezer Ft, melyből finanszírozási bevétel 59.127 ezer Ft, felhalmozási bevétele 164.328 ezer Ft, melyből finanszírozási bevétel 163.128 ezer Ft (előző évi maradvány), működési költségvetés kiadása 408.192 ezer Ft, melyből finanszírozási kiadás 155.002 ezer Ft és felhalmozási kiadása 163.528 ezer Ft, melyből finanszírozási kiadás 400 ezer Ft, tartalék 15.964 ezer Ft.

(2) A költségvetési bevételeket a (1) bekezdésben jelölt szervezetek szerinti bontásban és bevételi jogcímenként, kiemelt előirányzatonként a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(3) A költségvetési kiadásokat a (1) bekezdésben jelölt szervezetek szerinti bontásban kiemelt előirányzatonként a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(4) A rendelet 3. melléklete a személyi juttatások és járulék előirányzatokat mutatja be részletesen. A költségvetési szervek engedélyezett létszámát a rendelet 3. melléklete szerint kerül meghatározásra.

(5) A rendelet 4. melléklete a dologi kiadások előirányzatot részletesen tartalmazza.

(6) A rendelet 5. melléklete az ellátottak pénzbeli juttatását részletesen tartalmazza.

(7) A rendelet 6. melléklete az egyéb működési kiadásokat részletesen tartalmazza.

(8) Az önkormányzat fejlesztési céljait részletesen a rendelet 7. melléklete tartalmazza.

(9) Az önkormányzat költségvetését mérlegszerűen a 8. melléklet mutatja be.

(10) Az önkormányzat a költségvetési évben adósságot keletkeztető ügylet megkötését nem tervezi.

(11) Szentistván nagyközség Önkormányzata és költségvetési szervei csak jogszabályokban meghatározott kötelező feladatokat látnak el, önként vállalt feladat nincs.

A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) A költségvetés végrehajtására az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet szabályai, valamint a belső szabályzatok és a munkamegosztási megállapodás az irányadóak a (2) - (15) bekezdésekben foglalt eltérésekkel.

(2) Az intézményfinanszírozás átutalása kiadásarányosan történik, figyelemmel az intézményi működési bevételből befolyt bevétel havi összegére is.

(3) Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.

(4) A képviselő-testület az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 10 millió Ft összeghatárig – mely esetenként az 5 millió Ft összeghatárt nem haladhatja meg – a polgármesterre átruházza. Egyéb esetekben a képviselő-testület kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát fenntartja magának.

(5) A (4) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat–módosítási jogkör 2023. december 31-ig gyakorolható.

(6) A költségvetési szervek vezetői, az önkormányzat költségvetése vonatkozásában a polgármester a meghatározott kiemelt előirányzat mértékéig vállalhatnak kötelezettséget, figyelemmel a takarékos gazdálkodásra.

(7) A helyi önkormányzat által irányított költségvetési szerv a jelen költségvetési rendeletben szereplő kiemelt kiadási előirányzatait, valamint a kiemelt kiadási előirányzatokon belül a rovatok közötti kiadási előirányzatait saját hatáskörben átcsoportosíthatja. Az átcsoportosításnál a költségvetési szerv köteles betartani a vonatkozó jogszabályi előírásokat.

(8) A költségvetési szervek vezetői a költségvetési szerv elemi költségvetésében béren kívüli juttatásként jelölt előirányzat felhasználására csak a polgármester jóváhagyásával tehet intézkedést.

(9) A költségvetési szervek vezetői a költségvetés végrehajtása során együttműködnek a polgármesterrel.

(10) Amennyiben a költségvetési évben nem tervezett többletbevétel keletkezik, annak felhasználásáról a képviselő-testület jogosult dönteni.

(11) A költségvetési hiány elkerülése érdekében év közben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(12) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(13) A költségvetési szerveknél a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a törvény szerinti rendszeres személyi juttatások előirányzatának 20 %-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(14) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a képviselő-testület gyakorolja.

(15) A képviselő-testület felhatalmazza a felhatalmazza a polgármestert, hogy az átmenetileg szabad pénzeszközöket betétként elhelyezze, vagy államilag garantált értékpapírt vásároljon.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

5. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetéséért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról külső megbízott útján gondoskodik. A megfelelő működtetéséről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

Záró és vegyes rendelkezések

6. § (1) Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 85. §-ában foglaltak végrehajtása érdekében házipénztárból a költségvetési rendeletben

a) készletbeszerzésre,

b) egyéb üzemeltetésre,

c) karbantartásra,

d) költségtérítésre

e) ellátottak pénzbeli juttatása céljára

csak a tervezett előirányzat terhére lehet készpénzfizetést eszközölni, mely alatt érteni kell a kapcsolódó áfát is.

(2) Az (1) bekezdése a)-d) pontban jelölt kifizetések eszközlésére utólagos elszámolásra kiadott előleg is kifizethető a házipénztárból.

(3) Munkabér házipénztárból történő kifizetésére a költségvetési szerv vezetője kivételes esetben adhat engedélyt.

(4) Az (1) bekezdésben jelölt előirányzatokon belül a készpénzben történő kifizetést a költségvetési szerv vezetője – a pénzkezelési szabályzatban – tovább korlátozhatja.

(5) A Szentistváni közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott I. és II. besorolási osztályban lévő köztisztviselőket 2023. évben illetménykiegészítés illeti meg, melynek mértéke egységesen havonta a köztisztviselő alapilletményének 20 %-a.

(6) A Szentistváni Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők számára a Közszolgálati Tisztviselők Napja, július 1-je munkaszüneti nap.

(7) A Szentistváni Közös Önkormányzati Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők illetmény alapja 2023. évre vonatkozóan 46.380 forint.

7. § Ez a rendelet a 8. §-ban foglaltakra tekintettel 2023. február 28-án lép hatályba.

8. § E rendelet rendelkezéseit a 2023-as költségvetési évre kell alkalmazni

1. melléklet az 1/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelethez

A 2023. évi költségvetés BEVÉTELEI (ezer Ft)

s.sz.

KIEMELT ELŐIRÁNYZATOK

Óvoda

Hivatal

Önkormányzat

Önkormányzat összesen

A.

B.

C.

D.

E.

1.

I. Intézményi működési bevételek

254

203

34626

35083

2.

II. Közhatalmi bevételek működéshez

70180

70180

3.

II.1. Illetékek

0

0

4.

- iparűzési adó

70000

70000

5.

- építmény adó

50

50

6.

II.2. Helyi adók összesen

0

0

70050

70050

7.

0

0

8.

- termőföld bérbeadása

30

30

9.

II.3. Átengedett központi adók össz.

0

0

30

30

10.

- helyi bírságok, pótlékok

0

0

11.

- talajterhelési díj

100

100

12.

- egyéb sajátos bevételek

0

0

13.

II.4. Bírságok, egyéb bevételek összesen:

0

0

100

100

14.

III. Államháztartáson belülről kapott műk.támogatások

0

0

259423

259423

15.

III.1. Költségvetési törvény alapján

0

0

210608

210608

16.

- általános működési támogatás

98456

98456

17.

- köznevelési feladatok támogatása

55825

55825

18.

- szociális feladatok egyéb támogatása

26462

26462

19.

- gyerekétkeztetési feladatok támogatása

23187

23187

20.

- kulturális feladatok támogatása

6678

6678

21.

- költségvetési támoga. És kieg.támog.

0

0

22.

- Elszámolásból származó bevételek

0

0

23.

0

0

24.

0

0

25.

III.2 TB alapoktól

0

0

27203

27203

26.

III.3 Fejezeti kezelésű közfoglalkoztatáshoz

0

0

16741

16741

27.

III.4. Egyéb központi

0

0

0

0

28.

III.5. Önkormányzatoktól

0

0

0

0

29.

III.6. Szociális tűzifa támogatás

0

0

0

30.

III.7. ÁFA visszatérítés

0

4871

4871

31.

IV. Államháztartáson kívülről átvett működéshez

0

0

0

0

32.

MŰKÖDÉSI BEVÉTEL ÖSSZESEN:

254

203

364229

364686

33.

Finanszírozási bevétel

82908

65053

59127

207088

34.

- Irányító szervtől kapott támogatás

82712

63918

146630

35.

- Felhalmozott maradvány tárgyévi igénybevétele

196

1135

59127

60458

36.

- Felhalmozott maradvány

196

1135

222255

223586

37.

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

83162

65256

423356

571774

38.

V. Felhalmozási célú költségvetési támogatás

0

0

0

0

39.

- Központosított előirányzatból

0

0

40.

- EU-s projektekhez

0

0

41.

VI. Visszatérülések államháztartáson kívülről

1200

1200

42.

VII. Saját felhalmozási bevételek

0

0

43.

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

0

0

1200

1200

44.

Finanszírozási bevétel

400

0

163128

163528

45.

- Irányító szervtől kapott támogatás

400

0

400

46.

- Előző évi maradvány igénybevétele

0

0

163128

163128

47.

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

400

0

164328

164728

48.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

83562

65256

587684

736502

2. melléklet az 1/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelethez

A 2023. évi költségvetés KIADÁSAI (ezer Ft)

s.sz

KIEMELT ELŐIRÁNYZATOK

Óvoda

Hivatal

Önkormányzat

Önkormányzat összesen

A.

B.

C.

D.

E.

1.

I. Működési célú kiadások

2.

- Személyi juttatások

55082

50284

53786

159152

3.

- Munkaadókat terhelő járulékok

7161

6537

6992

20690

4.

- Dologi kiadások

20919

8436

152728

182083

5.

- Támogatásértékű működési kiadás

0

0

5952

5952

6.

- Működési célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre

0

0

17100

17100

7.

- Ellátottak pénzbeli juttatása

0

0

16631

16631

8.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

83162

65256

253189

401607

9.

Finanszírozási kiadások

0

0

155002

155002

10.

- Államházt.bel. megelőlegezés visszafizetése

0

8372

8372

11.

- Előző évi elszámolás

12.

- Kincstárjegy vásárlás

13.

- Intézményfinanszírozás

146630

146630

14.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

83162

65256

408192

556610

15.

II. Felhalmozási és tőke jellegű kiadások

0

16.

- Felújítás

0

0

155455

155455

17.

- Intézményi beruházási kiadások

400

0

3673

4073

18.

- Felhalmozási célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre

0

0

4000

4000

19.

- EU- projektekhez

0

20.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

400

0

163128

163528

21.

Finanszírozási kiadások

0

0

400

400

22.

- Intézményfinanszírozás

0

400

400

23.

FELHALMOZÁSI KIADÁS MINDÖSSZESEN:

400

0

163528

163928

24.

III. Tartalékok

0

0

15964

15964

25.

- Általános tartalék tárgyévi

0

0

15964

15964

26.

- Céltartalék következő évekre

0

0

27.

- Cél tartalék tárgyévi

0

0

0

28.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

83562

65256

587684

736502

3. melléklet az 1/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelethez

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK 2023. (ezer Ft)

KIADÁS JOGCÍMEI

Óvoda összesen

Polg.Hiv. összesen

Önkormányzat összesen

Mind összesen

s.sz.

A.

B.

C.

D.

E.

1.

I. Személyi juttatások

2.

Köztisztviselők illetménye

0

40288

0

40288

3.

Közalkalmazottak illetménye

51242

0

6443

57685

4.

Egyéb bérendsz. Munkabére

0

0

30386

30386

5.

Törvény szerinti rendszeres illetmények, munkabérek

51242

39544

36829

127614

6.

Jutalom

0

480

0

480

7.

Jutalom teljesítményhez köt./Túlóra/Céljuttatás

0

2906

300

3206

8.

Fogl.egyéb személyi juttatásai és reprezentáció

300

1537

200

2037

9.

Jubileumi jutalom

1690

0

0

1690

10.

Cafeteria

1000

3600

400

5000

11.

Közlekedési ktg.térítés

300

550

100

950

12.

Egyéb ktg. és hozzájár.

350

108

48

506

13.

Nem rendszeres juttatás mindösszesen:

3640

9181

1048

13869

14.

Választott tisztségviselők juttatása

0

0

15189

15189

15.

Munk.végzésre irányuló egyéb jogviszony. nem s.dolg

200

815

0

1015

16.

Egyéb külső szem.juttatás

0

0

720

720

17.

Külső személyi juttatás össz.

200

815

15909

16924

18.

Személyi juttatás mindösszesen

55082

50284

53786

159152

19.

II. Munkaadót terhelő járulékok

0

0

0

0

20.

Szociális hozzájárulási adó

7161

6537

6992

20690

21.

EHO

0

0

0

0

22.

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

0

23.

Munkaadót terhelő járulékok összesen

7161

6537

6992

20690

24.

I-II. Személyi és járulék Összesen

62243

56820

60779

179842

25.

Engedélyezett létszámkeret

10

9

24

43

4. melléklet az 1/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelethez

DOLOGI KIADÁSOK RÉSZLETEZÉSE 2023. (ezer Ft)

Kiadás jogcíme

Óvoda összesen:

Polg.Hiv. összesen

Önkormányzat összesen

Mind összesen

s.sz.

A.

B.

C.

D.

E.

1.

Élelmiszer beszerzés

0

0

0

0

2.

Gyógyszer beszerzés

0

0

0

0

3.

Vegyszer beszerzés

0

0

0

0

4.

Irodaszer nyomtatvány

0

0

1200

1200

5.

Könyv.

0

0

0

0

6.

Folyóirat beszerzés

0

0

0

0

7.

Egyéb információ hordozó

0

0

0

0

8.

Hajtó és kenő anyag

0

0

0

0

9.

Szakmai anyag

600

0

140

740

10.

Munkaruha

150

135

60

345

11.

Egyéb anyagbeszerzés

800

0

5278

6078

12.

Készletbeszerzés összesen:

1550

135

6678

8363

13.

Informatikai szolgáltatások

300

1300

1560

3160

14.

Egyéb komm. Szolg.

150

1500

250

1900

15.

Kommunikáció Összes:

450

2800

1810

5060

16.

Vásárolt élelmez.

9884

0

40963

50847

17.

Bérleti díj és lízing díjak

0

0

0

0

18.

Száll. Szolgáltatás

0

0

0

0

Áramdíj

900

0

26680

27580

Gázdíj

750

0

2300

3050

Víz- és csatornadíj

300

0

322

622

19.

Közüzemi díjak

1950

0

29302

31252

20.

Szakmai tev.segítő szolgáltatás

300

0

12220

12520

21.

0

0

0

0

22.

Karbantart, kis javítás

1475

0

8900

10375

23.

Egyéb szolgáltatás

800

3900

16700

21400

24.

Továbbszámlázott

0

160

5800

5960

25.

Szolg. Kiadások ö.:

14409

4060

113885

132354

26.

Működési kiadások:

16409

6995

122373

145777

27.

Vásárolt közszolg.

0

0

0

0

28.

Vásárolt összesen:

0

0

0

0

29.

Vás.t. és sz. áfája

4430

1241

25157

30828

30.

Áfa befizetés

0

0

4871

4871

31.

Áfa összesen:

4430

1241

30028

35699

32.

Kiküldetés

80

200

327

607

33.

Rekl. és prop. Kiad.

0

0

0

0

34.

Kiküldetés, repr. Ö.:

80

200

327

607

35.

Egyéb pénzügyi müv.kiad

0

0

0

0

36.

Kamat kiadások

0

0

0

0

37.

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

0

38.

Egyéb kiadások összesen

0

0

0

0

39.

Dologi kiadások Összes:

20919

8436

152728

182083

5. melléklet az 1/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelethez

Ellátottak pénzbeli juttatása 2023. (ezer Ft)

Szentistván

S.SZ

Feladat megnevezése

Önkormányzat költségvetésében tervezve

Hivatal költségvetésében tervezve

Kiadás Összesen:

A.

B.

C.

D.

1.

Köztemetés

200

0

200

2.

Települési lakásfenntartási támogatás

1500

0

1500

3.

Települési létfenntartási támogatás

500

0

500

4.

Települési temetési támogatás

2000

0

2000

5.

Települési támogatás gyógyszer utalvány

30

0

30

6.

Óvoda kezdési és beiskolázási támogatás

7030

0

7030

7.

Téli fűtési támogatás

0

0

0

8.

BURSA program támogatása

600

0

600

9.

Szociális tüzelő szállítási ktg.

400

0

400

10.

Szociális tüzelő pályázati pénz (önerő)

2371

0

2371

11.

Szépkorúak természetbeni támogatása

2000

0

2000

12.

Összesen:

16631

0

16631

6. melléklet az 1/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelethez

Egyéb működési kiadások részletezése 2023. (ezer Ft)

Jogcím

Támogatás értékű pénzeszköz átadás

Működési célú pénzeszköz átadás

Összesen

s.sz.

A.

B.

C.

D.

1.

Önkormányzat:

2.

Civil szervezetek műk. támogatása

2100

2100

3.

Közművelődés támogatása

15000

15000

4.

Lakossági víz-ár támogatás 2022

0

0

5.

Orvosi ügyelet hozzájárulás+tagdíj

2623

2623

6.

Házi szoc.gond. Hozzájárulás

3329

3329

8.

Önkormányzat összesen:

5952

17100

23052

9.

Hivatal:

0

10.

Óvoda:

0

11.

Mind összesen:

5952

17100

23052

7. melléklet az 1/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelethez

Felhalmozási kiadások részletezése 2023. (ezer Ft)

Felhalmozási kiadás megnevezése

Beruházás

Felújítás

Egyéb felhalmozási kiadások

Egyéb felhalm. kiad. összesen

Összesen

Felhalm. c. pe. átadás áll.házt.kívül

Előző évi felh. maradv. átad.

s.sz.

A.

B.

C.

D.

E.

F.

G.

Önkormányzat:

1.

Első lakáshoz jutók támogatása

4000

4000

4000

2.

Magyar Falu Program út felújítás

0

688

0

0

688

3.

Magyar Falu Program kerékpárút

415

4.

Laptop vásárlás (Jegyző)

0

0

0

0

0

5.

Magyar Falu Program Szolg-i lakás felújítás

847

847

6.

Magyar Falu Program Temető felújítás

0

0

7.

Magyar Falu Program járdafelújítás

8.

Útfelújítás

0

0

0

9.

Út - és járda felújítás (önerő)

2000

2000

10.

Bölcsőde építés

2126

2126

11.

Csapadékvíz elvezetés I.

0

53

53

12.

Csapadékvíz elvezetés II.

0

1096

1096

13.

Csapadékvíz elvezetés III.

55952

14.

Energetikai korszerűsítés Gamesz épület

24874

0

24874

15.

Élhető település pályázat

70377

16.

Művelődési ház (kisterme - 2 klíma)

700

17.

Önkormányzat összesen:

3673

155455

4000

0

4000

163128

18.

Óvoda:

400

0

0

400

19.

Hivatal:

0

0

0

20.

Mindösszesen:

4073

155455

4000

0

4000

163528

8. melléklet az 1/2023. (II. 9.) önkormányzati rendelethez

Bevételek és kiadások mérlege

I.Működési célú bevételek és kiadások mérlege 2023. (ezer Ft)

s.sz

Bevételek

2023.évi

Kiadások

2023.évi

Megnevezés

előirányzat

Megnevezés

előirányzat

A.

B.

C.

D

1.

Intézmények működési bev.

35083

Személyi juttatások

159152

2.

Helyi közhatalmi bevételek

70150

Járulékok

20690

3.

Átengedett közhatalmi bev.

30

Dologi kiadások

182083

4.

Költségvetési törvény szerint

210608

Pénzeszköz átadások

23052

5.

TB alapoktól

27203

Ellátottak pénzbeli juttatása

16631

6.

Fejezettől

16741

Általános tartalék

15964

7.

Egyéb központi

0

Céltartalék következő évekre

0

8.

Önkormányzattól

0

Finanszírozási kiadás

155002

9.

Államháztartáson kívülről

0

Céltartalék tárgyévi

0

10.

Bevétel összesen:

359815

11.

Finanszírozási bevétel

207088

12.

Működési bevételek összesen

566903

Műk.kiadás és tart. Összesen:

572574

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege 2023. (ezer Ft)

Bevételek

2023.évi

Kiadások

2023.évi

Megnevezés

előirányzat

Megnevezés

előirányzat

13.

Költségvetési törvény szerint

0

Pénzeszköz átadás

4000

14.

Visszatérülések

6071

Felújítás

155455

15.

Saját felhalmozási bevétel

0

Beruházás

4073

16.

Bevétel összesen

6071

17.

Finanszírozási bevétel

163528

Finanszírozási kiadás

400

18.

Mindösszesen:

169599

Felhalmozás összesen:

163928

19.

Műk. és felh. Együtt

736502

Működési és felhalm. Együtt

736502

1

A bevezetője a Szentistván Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (III. 9.) önkormányzati rendelete 2. §-a szerint módosított szöveg.