Arnót Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (X. 27.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatás felhasználásáról

Hatályos: 2022. 10. 27- 2023. 05. 30

Arnót Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (X. 27.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatás felhasználásáról

2022.10.27.

Arnót Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8.a. pontja szerinti feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) Az Önkormányzat a Belügyminisztérium által biztosított támogatásból egy alkalommal, legkésőbb 2023. február 15-ig természetbeni önkormányzati ellátásként tűzifa támogatást nyújthat azon szociálisan rászorult személy részére, aki

a) települési lakhatási támogatásra jogosult,

b) aktív korúak ellátásában részesül,

c) időskorúak járadékára jogosult,

d) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül,

e) egyedül álló nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum ötszörösét,

f) 2 fős nyugdíjas háztartás, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum négyszeresét.

(2) Előnyben részesülnek azok, akik az a)-d) pontban szereplő feltételek közül egyidejűleg több feltételnek is megfelelnek.

2. § (1) A támogatásra való jogosultság megállapítása a jogosultak részére kérelemre indul. A kérelmet az 1. melléklet szerinti nyomtatványon kell előterjeszteni.

(2) A kérelem beadási határideje 2022. december 15. A határidő elmulasztása jogvesztő.

3. § A természetbeni ellátás mennyiségét az önkormányzat a háztartások részére az igénylők száma és a rendelkezésre álló tűzifamennyiség arányában osztja ki, melynek a rászorulókhoz történő elszállításából származó költsége a települési önkormányzatot terheli.

4. § A rendeletben szabályozott feltételek fennállása esetén a természetbeni támogatás nyújtásáról a polgármester egyszerűsített határozattal dönt.

5. § A támogatás átvételét átvételi elismervény (2. melléklet) aláírásával igazolják, melyek alapján az önkormányzat elkészíti a támogatás felhasználásáról szóló elszámolását a Magyar Államkincstár felé.

6. § Ez a rendelet 2022. október 27-én lép hatályba, és 2023. május 31-én hatályát veszti.