Prügy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (I. 31.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló 3/2021. (II. 15.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 02. 01
az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló 3/2021. (II. 15.) rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
A Prügy Községi Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló 3/2021.(II. 15.) önkormányzati rendeletének módosításához
A Prügy Községi Önkormányzat 2021. évi költségvetésében elfogadott eredeti előirányzatát az alábbi tételek miatt szükséges módosítani.
Bevételek:
- az önkormányzat működési támogatása növekedett az októberi felmérésben jelentkező többlettámogatásokkal, a szociális ágazati pótlék második félévi adataival. A kiegészítő támogatás jogcím emelkedik a szociális tüzelőanyagra elnyert támogatás összegével, ugyanakkor csökken az eredeti betervezett hiánnyal, emiatt a növekedés csupán 1.694.225,- Ft.
- Az egyéb működési célú támogatás bevétel előirányzata jelentősen növekszik a jelentkező teljesítés adatok figyelembevételével, ennek oka, hogy az eredeti költségvetés elkészítésekor a közfoglalkoztatási tervezésre a bevétel és a kiadás is előzetes tervezés alapján lett számba véve.
Kiadások:
- a kiadások előirányzatát a teljesítés adatok felmerülésekor szükség szerint átcsoportosításokkal biztosítottuk, továbbá a fenti bevételek erejéig növeltük a bevételekhez tartozó kiadási célok előirányzatát.
A jelen előirányzat módosítás után a költségvetési fő összeg 108 054 642,- Ft-tal növekszik.
1. §
A 2021. szeptember 1. és december 31. közötti időszakban a bevételi és kiadási jogcímek előirányzatának változása miatt a 2021. évi költségvetési rendeletben megállapított költségvetési bevételét és költségvetési kiadását módosítja a képviselő-testület.
2. §
A képviselő-testület az önkormányzat 2021. évi költségvetésének főösszegét állapítja meg, továbbá költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat. Meghatározza a bevételeket és kiadásokat előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban. Részletezi a működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten.
3. §
Meghatározza az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését.
Részletezi az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként.
Meghatározza a megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, közös önkormányzati hivatali, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását és az éves (engedélyezett) létszám előirányzatot, valamint a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban.
3. §
A rendelet-módosítás meghatározza a rendelet hatálybalépését.