Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (VI. 23.) önkormányzati rendeletének indokolása

az egészségügyi alapellátások körzeteinek meghatározásáról szóló 1/2022.(II.03.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2022. 06. 24
az egészségügyi alapellátások körzeteinek meghatározásáról szóló 1/2022.(II.03.) önkormányzati rendelete módosításáról
Általános indokolás
Csanádpalota Városi Önkormányzat Képviselő-testületének az egészségügyi alapellátási körzetek meghatározásáról szóló 1/2022. (II.03.) számú önkormányzati rendelete tartalmazza az egészségügyi alapellátásról szóló rendelkezéseinek megfelelően az egyes ellátási típusokhoz kapcsolódó körzeteket és azok utcánkénti bontását.
Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal felülvizsgálata során megállapítást nyert, hogy a rendelet preambulumát kiegészíteni szükséges, abban feltüntetni szükséges az alapellátásért felelős országos módszertani véleményének (Népegészségügyi Osztály, Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatala) kikérésére történő utalást.
A felhívásban foglaltaknak megfelelően elkészült a rendeletmódosítás, mely a fentiek szerinti utalás feltüntetése mellett az alaprendelet második mellékletének cseréjéről is rendelkezik, melyben a védőnői körzetek területi határa került pontosításra.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
A rendelet bevezető része kerül kiegészítésre a felhatalmazó jogszabállyal valamint az alapellátásért felelős országos módszertani intézet véleményének kikérésére történő utalással.
A 2. §-hoz
Az alaprendelet 2. mellékletét módosítja ezen rendelet 1. melléklete.
A 3. §-hoz
A rendelet hatálybalépését határozza meg, valamint hatályon kívül helyezi a hatályba lépését követő napon.