Etyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2015. (XII.14.) önkormányzati rendelete

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról

Hatályos: 2017. 07. 14

Etyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete „a vízgazdálkodásról” szóló 1995. évi LVII. törvény 45.§ (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a „Magyarország helyi önkormányzatairól” szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 11. és 19. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Fejér Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály véleményének kikérésével, a Fejér Megyei Önkormányzat állásfoglalásával a következőket rendeli el:

1.§


(1) Etyek Nagyközségi Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére Etyek Nagyközség közigazgatási területén „a vízgazdálkodásról” szóló 1995. évi LVII. törvény (a továbbiakban: Vgt.) 44/C. § (1) bekezdésében meghatározott közszolgáltatás ellátásáról gondoskodik.


(2) A közszolgáltatással ellátott terület határai megegyeznek Etyek Nagyközség közigazgatási területének határaival.


(3) Ez a rendelet a közszolgáltatást ellátó Közszolgáltatóra és Etyek Nagyközség közigazgatási területén minden közműcsatornával el nem látott ingatlan vagy közműcsatornával ellátott, de közcsatornára rá nem kötött ingatlan tulajdonosára, vagyonkezelőjére, vagy egyéb jogcímen használójára a továbbiakban együtt: Ingatlantulajdonos) terjed ki.


(4) A rendelet hatálya nem terjed ki az ipari szennyvízre, szennyvíziszapok kezelésére, szállítására, ártalmatlanítására és a veszélyes hulladékokra, valamint az ezekkel összefüggő tevékenységekre.


(5) Az az ingatlantulajdonos, akinek ingatlanán települési folyékony hulladék keletkezik, de az ingatlana egyidejűleg gazdálkodó szervezet cégnyilvántartásban bejegyzett székhelyéül, telephelyéül vagy fióktelepéül is szolgál, köteles a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizét a gazdálkodó szervezetnek az ingatlanon folytatott gazdasági tevékenysége során keletkezett települési folyékony hulladéktól elkülönítetten gyűjteni és arra a közszolgáltatást igénybe venni, feltéve, hogy a gazdasági tevékenységével összefüggésben keletkezett települési folyékony hulladékának kezeléséről nem a közszolgáltatás keretében gondoskodik, a (5) bekezdésben foglaltaknak megfelelően. Amennyiben a hulladék elkülönített gyűjtése nem oldható meg, úgy a közszolgáltatást valamennyi hulladékra igénybe kell venni.


(6) Gazdálkodó szervezet akkor köteles a közszolgáltatás igénybevételére, ha a gazdasági tevékenységével összefüggésben keletkezett települési folyékony hulladékának kezeléséről a vízgazdálkodásról szóló törvényben foglaltaknak megfelelően nem gondoskodik.

2.§


E rendelet alkalmazásában:

a) Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz: az a háztartásokban képződött hulladékká vált folyadék, amelyet közüzemi csatornahálózatba, vagy helyben való, engedélyezett módon történő tisztítás után nem vezetnek befogadóba(szippantott szennyvíz);

b) Közszolgáltató: Etyek Nagyközség közigazgatási területén a rendelet hatálya alá tartozó települési nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel kapcsolatos helyi közszolgáltatás teljesítésére kizárólagos jogot szerzett intézmény vagy szakvállalkozás, illetve több pályázó együttes pályázata esetén a pályázatukban pályázat-nyertességük esetére megjelölt intézmény vagy szakvállalkozás;

c) Közszolgáltatási díj: a tulajdonos által a közszolgáltatónak fizetendő, az önkormányzat által rendeletben megállapított díj;

Közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése, a Közszolgáltató működési területe


3.§


(1) Etyek közigazgatási területén a szennyvíz begyűjtésre kizárólagosan a TRANSFEKÁL Szennyvízszállító és Szolgáltató Kft. 2030 Érd, Feketesas u.1-2. szám alatti telephellyel működő vállalkozó ( a továbbiakban: Közszolgáltató) jogosult és köteles ellátni, az Etyek Nagyközségi Önkormányzattal ( a továbbiakban: Önkormányzat ) kötött közszolgáltatási szerződés alapján.


(2) A szennyvizet ártalmatlanítás céljából kizárólag a Bicske-Csabdi-Mány Önkormányzatok tulajdonában lévő, a Fejérvíz Zrt által üzemeltetett, Bicske, Kanizsai u.1. (0122 és 0121/4 hrsz) szám alatti szennyvíztisztító telepre és a Fővárosi Önkormányzat többségi tulajdonában lévő, a Fővárosi Vízművek által üzemeltetett, Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep, Albertfalva-Szivattyútelep, Budapest XI. Hunyadi János u.16. szám alatti szennyvíztisztító telepre köteles elhelyezni.

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás ellátásának rendje, módja, a Közszolgáltató és az ingatlantulajdonos ezzel összefüggő jogai és kötelezettségei


4.§


(1) A Képviselő-testület annak érdekében, hogy a jogszabályokban meghatározott nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel kapcsolatos település- és köztisztasági feladatait a környezetvédelem követelményei szerint teljesítse és érvényesítse a Vgt.-ben rögzített elveket, a jelen rendeletben foglaltak szerint a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére és kezelésére kötelezően ellátandó és igénybe veendő közszolgáltatást tart fenn.


(2) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatási tevékenység az alábbiakra terjed ki:

a) a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ideiglenes tárolására szolgáló közműpótló létesítmény közszolgáltató általi kiürítésére;

b) a közszolgáltató által begyűjtött nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elhelyezés céljára történő elszállítására;

c) a közszolgáltató által begyűjtött és elszállított nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítás céljából történő elhelyezésére a vízügyi hatóság által kijelölt leürítő helyeken.


(3) A közszolgáltató csak olyan személy, vállalkozó vagy szervezet lehet, aki ellen hulladékkezelési tevékenységével összefüggésben bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetése miatt jogerősen büntetés kiszabása vagy intézkedés alkalmazása nem történt. A közszolgáltató alvállalkozója is csak olyan személy, vállalkozó vagy szervezet lehet, aki ellen hulladékkezelési tevékenységével összefüggésben bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetése miatt jogerősen büntetés kiszabása vagy intézkedés alkalmazása nem történt.

5.§


A közszolgáltatás tekintetében az önkormányzat feladata

a) a közszolgáltatás körébe tartozó, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz rendszeres

átvételének, elszállításának és ártalmatlanításának megszervezése és ellenőrzése,

b) a közszolgáltatás ellátására közszolgáltató kiválasztása, a közszolgáltatóval közszolgáltatási

szerződés megkötése.

c) a közszolgáltatási díjnak és a díjfizetés rendjének megállapítása.

6.§


(1) A közszolgáltató a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatást akkor láthatja el, ha

a) biztosítani tudja a közszolgáltatás külön jogszabályban meghatározott mindazon személyi és tárgyi, valamint közegészségügyi feltételeit, amelyek garantálják a közszolgáltatás tartós és a környezetvédelmi szempontoknak maradéktalanul megfelelő ellátását;

b) a végzendő begyűjtési tevékenységet a begyűjtés helye szerint illetékes vízügyi hatóságnak bejelentette, és a vízügyi hatóság a tevékenységet nyilvántartásba vette;

c) rendelkezik a külön jogszabályban meghatározottaknak megfelelő mértékű biztosítékkal, garanciával;

d) az Önkormányzattal közszolgáltatási szerződést kötött.


(2) A közszolgáltató köteles a Képviselő-testület számára közszolgáltatói tevékenységének éves értékeléséhez beszámolót, valamint részletes költségelszámolást készíteni, és ezt a tárgyévet követő év március 31-éig a Közös Önkormányzati Hivatal útján az Önkormányzatnak benyújtani.


(3) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz szállítása kizárólag erre a célra készített

zárt rendszerű olyan járművel és úgy végezhető, hogy az teljes mértékben megfeleljen a mindenkor hatályos jogszabályoknak. A gyűjtést, szállítást végző járművön fel kell tüntetni az üzemeltető nevét, címét.


(4) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz szállítását úgy kell végezni, hogy az szennyezést, elcsorgást ne okozzon. Elcsorgás esetén a szennyezést megszüntetni, az elcsorgott szennyvizet összegyűjteni, a szennyezett terület fertőtlenítését elvégezni vagy elvégeztetni, a kárelhárítást, a környezet eredeti állapotát helyreállítani a szennyezést okozó vállalkozó kötelessége, melynek haladéktalanul köteles eleget tenni.

(5) A közszolgáltató az ingatlantulajdonos megrendelésétől számított 72 órán belül a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet köteles begyűjteni akként, hogy a megrendeléskor a megrendelő számára a közszolgáltató köteles a szállítás napját és várható időpontját megjelölni és végleges ártalommentes elhelyezés végett a vízügyi hatóság által kijelölt szennyvíztisztító telepre szállítani.


(6) A közszolgáltató a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását nem tagadhatja meg, kivéve, ha a szippantandó anyagról érzékszervi megállapítás alapján, vagy egyéb módon feltételezhető, hogy a közcsatornába a vonatkozó jogszabályi megállapítás alapján nem engedhető.


(7) A közszolgáltató az ingatlantulajdonostól a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet

az ingatlantulajdonos előzetes bejelentése alapján veszi át és gondoskodik az ideiglenes gyűjtésére

szolgáló létesítmény befogadóképességtől függő elszállításáról.

7.§


(1) Az ingatlantulajdonos köteles az ingatlanán keletkező vagy onnan származó közüzemi csatornahálózatba vagy más módon befogadóba vagy szennyvíztisztítóba nem vezetett nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet – a külön jogszabályban meghatározott műszaki és közegészségügyi előírások, illetve az ingatlan tulajdonosára vonatkozó hatósági előírások szerint –gyűjteni és a közszolgáltatónak átadni.


(2) Az ingatlantulajdonos köteles a háztartási szennyvíz gyűjtése során megfelelő gondossággal eljárni annak érdekében, hogy az mások életét, testi épségét, egészségét és jó közérzetét ne veszélyeztesse, a város természetes és épített környezetét ne szennyezze, a növény-, és állatvilágot ne károsítsa, a közrendet és közbiztonságot ne zavarja.


(3) Az ingatlantulajdonos köteles a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz tekintetében a közszolgáltatást igénybe venni és a jelen rendelet 4.§ (1) bekezdésében megjelölt közszolgáltatónak átadni és részére a közszolgáltatás ellenértékét az e rendeletben szabályozott módon kiegyenlíteni.


(4) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását az ingatlantulajdonosnak kell a közszolgáltatást ellátó közszolgáltatónál megrendelni. Az ingatlantulajdonos köteles biztosítani a

gyűjtőhely megközelíthetőségét a szállítójármű számára oly módon, hogy az elláthassa feladatát.


(5) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását arra jogosulatlan személlyel az ingatlantulajdonos nem végeztetheti. Az ingatlantulajdonos köteles megfelelő rendszerességgel és időben elvégeztetni a közszolgáltatást és az elvégzéséhez a szükséges feltételeket biztosítani.


(6) Az üdülőingatlanok és az időlegesen használt ingatlanok tulajdonosai az önkormányzat által

szervezett kötelező közszolgáltatást évente legalább egy alkalommal kötelesek igénybe venni.


(7) Mentesül a közszolgáltatás kötelező igénybevétele alól az ingatlantulajdonos, ha:

a) a beépítetlen vagy használaton kívüli ingatlanán háztartási szennyvíz nincs, vagy nem keletkezik, és ennek tényét írásban bejelenti az közszolgáltatónak és az önkormányzatnak, aki jogosult a bejelentett tény valóságtartalmát ellenőrizni, az ellenőrzést az ingatlantulajdonos tűrni köteles; vagy

b) a kérelmére elvégzett hatósági vizsgálat alapján az engedély másolatával igazolja a közszolgáltató és az önkormányzat felé felé, hogy az ingatlanán történő szennyvíz-kezelés és ártalmatlanítás a jogszabályoknak megfelelően történik. Ezen igazolási kötelezettségének az ingatlantulajdonos a kezelő-ártalmatlanító berendezés üzembe helyezésétől számított 15 napon belül köteles eleget tenni.

8. §


(1) Az ingatlantulajdonos a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet az ingatlana területén belül, zárt, vízzáró kivitelű közműpótló létesítményben köteles gyűjteni.


(2) A közműpótló létesítménybe csak háztartási szennyvíz vezethető. Tilos a közműpótló létesítménybe mérgező-, tűz és robbanásveszélyes anyagot, állati tetemet vagy egyéb olyan anyagot elhelyezni, amely veszélyeztetheti a begyűjtést, ürítést végző vagy más személyek élet- és testi épségét, egészségét, valamint a szennyvíztisztító telep rendeltetésszerű működését és a műtárgyainak állagát.


(3) Az ismeretlen összetételű szennyvizet veszélytelenségének, vagy veszélyességének megállapításáig veszélyes hulladéknak kell tekinteni, amely esetekben a közszolgáltató a mindenkori jogszabályi előírások figyelembevételével megfelelő intézkedések mellett megtagadhatja annak elszállítását.


(4) A közszolgáltató a háztartási szennyvíz elszállítását nem tagadhatja meg, kivéve az (3) bekezdésben foglaltakat és azt az esetet, ha a szennyvíz a kijelölt átadási helyen szennyvízelvezető törzshálózatba vagy szennyvízelvezető műbe a külön jogszabályok szerint nem helyezhető el.


(5) A közszolgáltatás teljesítésének feltételeiről a közszolgáltató az ingatlantulajdonost mindenki számára hozzáférhető módon – így különösen a hivatalos honlapján közzétett elektronikus felhívás, helyi újság útján – tájékoztatja.


(6) A közszolgáltatás feltételeiben bekövetkezett változásokról a közszolgáltató az ingatlantulajdonost a változás bekövetkezte előtt legalább 15 nappal az (5) bekezdésnek megfelelő módon értesíti.

9.§


(1) A közszolgáltatást igénybevevő ingatlantulajdonos és a közszolgáltató között a Polgári Törvénykönyv szerinti szerződéses jogviszony jön létre.


(2) Az ingatlantulajdonos és a közszolgáltató közötti jogviszonyt a közszolgáltatás igénybevételének ténye hozza létre, külön írásbeli szerződéskötés nélkül. A jogviszony kezdő időpontja az a nap, amelyen a közszolgáltató a közszolgáltatás teljesítésének megkezdéséről és lényeges feltételeiről az ingatlantulajdonost írásban értesítette, vagy felhívás közzététele útján tájékoztatta.


(3) Az ingatlantulajdonos által fizetendő közszolgáltatási díjról a közszolgáltató számlát bocsát ki,

mely alapján az ingatlantulajdonos a közszolgáltatási díjat a közszolgáltató részére a teljesített közszolgáltatás alapján kibocsátott számla alapján magánszemélyek esetében a teljesítéssel egyidejűleg készpénzben; intézmények és vállalkozások esetén a teljesítéssel egyidejűleg készpénzben vagy utólag átutalással, a számla kézhezvételétől számított 15 napon belül köteles kiegyenlíteni. A meg nem fizetett díj adók módjára behajtható köztartozásnak minősül a hulladékról szóló törvény rendelkezései szerint.


(4) A közszolgáltatási díjat tartalmazó számla adataival és összegével kapcsolatban az ingatlantulajdonos a közszolgáltatónál, a számlázással kapcsolatban pedig a díj beszedőjénél (a közszolgáltató megbízottjánál) írásban kifogást emelhet. A kifogásnak a számla kiegyenlítésére vonatkozó kötelezettség teljesítésére halasztó hatálya nincs. A kifogásra, annak kézhezvételétől számított 30 napon belül a Közszolgáltató vagy megbízottja válaszolni köteles.


(5) Túlszámlázás esetén a többletösszeget és annak időarányos kamatait a közszolgáltató visszafizeti vagy az ingatlantulajdonos írásbeli kérelmére azt a soron következő, esedékes díjfizetési kötelezettségbe beszámítja.

10.§[1]


A közszolgáltatás igénybevételéért az ingatlantulajdonos közszolgáltatási díjat köteles fizetni, mely alapdíjból (5670 Ft+áfa/ m3) és az ürítési díjból áll (4330 Ft+áfa/ m3). Az ürítési díj 5 m3 felett 18000 Ft+áfa/ m3 .

A közszolgáltatás teljesítésére vonatkozó szerződés egyes tartalmi elemei


11. §


(1) A közszolgáltatóval, a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz kapcsolatos kötelező

közszolgáltatás teljesítésére az önkormányzat köt szerződést.


(2) A közszolgáltatásra vonatkozó szerződést legfeljebb 10 évre lehet megkötni.


(3) A közszolgáltatási szerződésben a külön jogszabályokban előírtakon kívül rögzíteni kell:

a) a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz gyűjtésének módját, valamint elszállításának a bejelentéstől számított maximális határidejét;

b) közszolgáltató által igénybe vehető háztartási szennyvizet befogadó létesítményeket és azok pontos címét;

c) a közszolgáltatás igazolási és ellenőrzési kötelezettségét, annak módját,

d) a közszolgáltató azon általános kötelezettségének tartalmát, amely a közszolgáltatást igénybevevők jogos igényeinek kielégítésére vonatkozik, az ezeket biztosító garanciális szabályokat, a fogyasztói panaszok kivizsgálásának rendjét;

e) a közszolgáltatónak a lakosság és az ingatlantulajdonosok irányában fennálló tájékoztatási kötelezettségét és teljesítésének módját;

f) a szerződés módosításának lehetséges okait és eljárási rendjét.


(4) A közszolgáltatási szerződés megszűnik:

a) a benne meghatározott időtartam lejártával,

b) a közszolgáltató jogutód nélküli megszűnésével,

c) felmondással,

d) közös megegyezéssel.


(5) A közszolgáltatási szerződést mindkét fél írásban mondhatja fel. Felmondás esetén a felmondási idő 6 hónap. A felmondási idő alatt a szolgáltatást változatlan feltételekkel kell teljesíteni.


(6) A közszolgáltatási szerződés megszűnése esetén a Képviselő-testület haladéktalanul intézkedik a közszolgáltatás folyamatos ellátásának biztosításáról.


(7) E rendelet rendelkezései külön szerződési kikötés hiányában akkor is a közszolgáltatási szerződés részévé válnak, ha a felek ettől eltérően rendelkeznek.


(8) A közszolgáltató és a vele együttműködő vállalkozások, a közszolgáltató és a teljesítési segédek vagy közreműködők közötti szerződés nem lehet ellentétes a közszolgáltatási szerződés és jelen rendelet előírásaival.

A gazdálkodó szervezetekre vonatkozó különös szabályok


12. §


(1) Technológiai célú ivóvíz-felhasználással rendelkező gazdálkodó szervezet a nem technológiai célú ivóvízfogyasztás után keletkező nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtési közszolgáltatás teljesítésére – igénybejelentés alapján – a közszolgáltatóval egyedi írásbeli szerződést köthet a (2) bekezdés szerinti tartalommal.


(2) Az egyedi szerződésben meg kell határozni:

a) a szerződést kötő feleket: a közszolgáltatót és a gazdálkodó szervezetet cégjegyzékszerűen, cégjegyzékszám, név, székhely szerint, az adószámot is feltüntetve,

b) a teljesítés helyét, módját és a bejelentéstől számított maximális határidejét,

c) a közszolgáltatási díjat és megfizetésének módját,

d) az egyedi szerződés módosításának, felmondásának feltételeit,

e) az irányadó jogszabályokat.


(3) A gazdálkodó szervezet az egyedi szerződést írásban 30 napos határidővel, és csak abban az esetben mondhatja fel, ha:

a) technológiai célú vízfelhasználását megszünteti, vagy

b) a község közigazgatási területén megszűnt az a gazdasági tevékenysége, amellyel összefüggésben a nem közművel elvezett háztartási szennyvize keletkezett, vagy

c) ha a közszolgáltatónak megszűnik az e rendelet szabályain alapuló, a közszolgáltatásra vonatkozó kizárólagos jogosítványa.


(4) Az egyedi szerződés bármely okból történő megszűnése a közszolgáltatás igénybevételének kötelezettségét nem változtatja meg, az az egyedi szerződés lététől függetlenül, e rendelet szabályai szerint valamennyi ingatlantulajdonosra vonatkozik.

Személyes adatok kezelésére vonatkozó rendelkezések


13.§


(1) A Közszolgáltató a közszolgáltatás nyújtása céljából jogosult kezelni az ingatlantulajdonosnak a Vgt.  44/C§ (2) bekezdés g) pontjában meghatározott adatait


(2) A közszolgáltató köteles az ingatlantulajdonos személyes adatainak kezelésével összefüggésben a mindenkori hatályos adatvédelmi rendelkezéseket betartani.

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elhelyezésével kapcsolatos

kötelezettségek


14. §


(1) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet csak a vízügyi hatóság által kijelölt leürítő helyen lehet elhelyezni, leereszteni és ártalmatlanítani. A leeresztés során a közegészségügyi és műszaki előírások megtartásának ellenőrzésére a leürítő hely üzemeltetője is jogosult.


(2) A leürítő helyen elhelyezhető nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyiségét és minőségét, az ürítés módját és időpontját a vízügyi hatóság külön jogszabályi előírás szerint határozza meg.


(3) A közszolgáltató a ténylegesen elhelyezett nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyisége után a csatornahálózat üzemeltetője részére csatornahasználati díjat köteles fizetni. A szerződést a megkötést követő 15 napon belül kell bemutatni az Önkormányzatnak.


(4) A közszolgáltató a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elhelyezésével összefüggő nyilvántartását oly módon köteles kialakítani, hogy az egyes leürítő helyen ténylegesen elhelyezett nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyisége, minősége és származási helye aggálytalanul megállapítható legyen.

Záró rendelkezések


15.§


(1) Ez a rendelet 2016. január 1-én lép hatályba.


(2) Hatályát veszti Etyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a  nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról szóló  19/2015. (IX.14.) számú önkormányzati rendelete.


(3) E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló, 2006.december 12-i 2006/123/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvnek való megfelelést szolgálja.

            Garaguly Tibor                                                          Dr. Ivanyik Andrea             

                                    polgármester                                                                     jegyző



Kihirdetési záradék:

Ezen rendelet 2015. december 14. napján kihirdetésre került.



                                                                                  Dr. Ivanyik Andrea

                                                                                  jegyző

1. melléklet a 36/2015. (XII.14.) önkormányzati rendelethez[2]


[1]

A rendelet szövegét a 14/2017. (VII.13.) önkormányzati rendelet 1. §-a módosította. Hatályos: 2017.VII.14-től

[2]

Hatályon kívül helyezte a 14/2017. (VII.13.) önkormányzati rendelet 2. §-a. Hatálytalan: 2017. VII. 14-től