Etyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2017. (XI.17.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a települési arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítéséhez, módosításához a lakosság, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekkel, vallási közösségekkel történő egyeztetés részletes szabályairól

Hatályos: 2017. 11. 18- 2022. 12. 22

Etyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2017. (XI.17.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a települési arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítéséhez, módosításához a lakosság, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekkel, vallási közösségekkel történő egyeztetés részletes szabályairól1

2017.11.18.

Etyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a településképi védelemről szóló 2016. évi LXXIV törvény 12. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § E rendelet alkalmazásában

1. partnerségi egyeztetés: a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendeletben (továbbiakban: Kormányrendelet) a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a települési arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítéséhez, módosításához a lakosság, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekkel, vallási közösségekkel történő egyeztetési eljárás.

2. partnerek:

a) Etyeken lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személy,

b) Etyeken székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet,

c) Etyeken székhellyel rendelkező civil szervet,

d) Etyeken működő egyház,

e) a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 98. § (2) c) pontja alapján a településrendezési eszközök véleményezési eljárásába bejelentkező szervezet

f) Etyeken székhellyel rendelkező érdekképviseleti szervezet.

2. § A partnerségi egyeztetés során a partnerek tájékoztatásának módjára és eszközeire a Kormányrendeletben foglalt rendelkezéseket kell alkalmazni.

3. § (1) A Kormányrendeletben meghatározott egyeztetési eljárás típusától és szakaszától függően a polgármester a véleményeztetni kívánt dokumentációval együtt tájékoztatót jelentett meg a Kormányrendeletben meghatározott tájékoztatási formák igénybevételével.

(2) Az (1) bekezdés szerinti dokumentációt az önkormányzat honlapján történő megjelentetésen nyomtatott formában is elérhetővé kell tenni a partnerségi egyeztetésben résztvevők számára a polgármesteri hivatal hirdetőtábláján. Amennyiben a hirdetőtáblán történő elhelyezést az anyag terjedelme, formátuma nem teszi lehetővé, úgy a felhívásban meg kell jelölni, hogy mely időpontokban és hol van lehetőség a dokumentumokba történő betekintésre.

(3) A partnerek a tájékoztatóban meghatározott – a Kormányrendeletben foglaltak szerint megállapított – határidőig, elérhetőségeik megadásával észrevételeket tehetnek:

a) a polgármesteri hivatal címére történő vélemény megküldésével, vagy

b) a tájékoztatóban meghatározott e-mail címre történő vélemény, elektronikus levélben történő megküldésével, vagy

c) lakossági fórum megtartása esetén szóban.

4. § (1) A partnerek által adott javaslatok, vélemények nyilvántartásával kapcsolatos feladatokat a főépítész látja el.

(2) A név és cím nélkül beérkezett javaslatokat, véleményeket, észrevételeket nem kell figyelembe venni.

(3) Az el nem fogadott partnerségi javaslatok, vélemények írásbeli indoklásának elkészítéséről a főépítész gondoskodik.

(4) A polgármester az elfogadott koncepció, stratégia, településrendezési eszközök, kézikönyv és településképi rendelet nyilvánosságáról a Kormányrendeletben foglaltak szerint gondoskodik.

(5) Az egyeztetés során keletkezett dokumentumok kezelésére, nyilvántartására az iratkezeléssel kapcsolatos jogszabályokban foglaltak irányadók.

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1

Az önkormányzati rendeletet az Etyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (XII. 22.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte 2022. december 23. napjával.