Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2016(II.11.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről

Hatályos: 2017. 05. 26

Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2016(II.11.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről

2017.05.26.

Vál Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában és az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23.§-ának (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 111. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló 2015. évi C. törvényre tekintettel a 2016. évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya és címrendje

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre (intézményekre), támogatásban részesített magánszemélyekre.

(2) A költségvetési szervek a költségvetési rendeletben külön-külön alkotnak egy-egy címet az alábbiak szerint:

1. Váli Közös Önkormányzati Hivatal Vál, Vajda János u. 2.

2. Váli Mesevölgy Óvoda Vál, Vajda János u. 45.

A 2016. évi költségvetés bevételei, kiadásai és a költségvetés tartalék előirányzata

2. § (1)1 A Képviselő-testület Vál Község Önkormányzata 2016. évi költségvetése működési bevételét 302.595 eFt-ban, felhalmozási bevételét 78.303 eFt-ban, finanszírozási bevételét 26.430 eFt-ban, bevételi főösszegét 407.328 eFt-ban állapítja meg.

A Képviselő-testület Vál Község Önkormányzata 2016. évi költségvetése működési kiadásait 307.358 eFt-ban, felhalmozási kiadásait 92.732 eFt-ban, finanszírozási kiadásait 7.238 eFt-ban, kiadási főösszegét 407.328 eFt-ban állapítja meg.
(2) Az (1) bekezdés szerinti bevételi főösszeg kiemelt előirányzatonkénti rovatokra tagolását az Önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek szerinti megbontásban az 1. melléklet szerint határozza meg. A kormányzati funkciók szerinti bevételeket a rendelet 2., a bevételek szakfeladatonkénti bontását a 3. melléklet tartalmazza.
(3) Az (1) bekezdés szerinti kiadási főösszeg kiemelt előirányzatonkénti rovatokra tagolását az Önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek szerinti megbontásban a 4. melléklet szerint határozza meg. A kormányzati funkciók szerinti kiadásokat e rendelet 5., a kiadások szakfeladatonkénti bontását a 6. melléklet mutatja be.
(4) Vál Község Önkormányzat 2016. évi költségvetési mérlegét a 7. melléklet részletezi.
(5) Vál Község Önkormányzat 2016. évi bevételeinek és kiadásainak feladattípusonkénti megoszlását a 8. melléklet tartalmazza.
(6) Vál Község Önkormányzata támogatásértékű kiadásai, pénzeszközátadásai részletezését a 9. melléklet mutatja be.
(7) Vál Község Önkormányzat felhalmozási kiadásait elkülönítetten részletesen a 10. melléklet tartalmazza.
(8) A 2016. évi tartalékok előirányzatait a 11. melléklet részletezi.
(9) Vál Község Képviselő-testülete az Önkormányzat és az intézmények létszámkereteit a 12. melléklet szerint határozza meg.
(10) Vál Község Önkormányzata többéves kihatással járó döntések kötelezettségeit a 13. melléklet tartalmazza.
(11) Vál Község Önkormányzat pályázatait, Európai Uniós támogatási programjait a 14. melléklet mutatja be.
(12) Vál Község Önkormányzat közvetett támogatásait a 15. melléklet részletezi.
(13) A 2016. évi előirányzat – felhasználási ütemtervet a 16. melléklet tartalmazza.
(14) A költségvetési évet követő három év tervezett előirányzatainak keretszámait főbb csoportokban a 17. melléklet mutatja be.

Az Önkormányzat gazdálkodására vonatkozó általános előírások

3. § Az Önkormányzat költségvetési előirányzatai Képviselő-testületi döntéssel változtathatók meg. Az Önkormányzat gazdálkodásával összefüggő feladatokat a Váli Közös Önkormányzati Hivatal látja el.

4. § (1) A Képviselő-testület a 2016. évi jóváhagyott költségvetési előirányzatok, kiemelt előirányzatok év közbeni megváltoztatására magának tartja fenn a jogot az önkormányzat és a költségvetési szervek tekintetében. Ezen belül:

1. az előző évi maradvány - ezen belül az áthúzódó, kötelezettségvállalással terhelt kifizetések – jóváhagyására,

2. a jóváhagyott intézményi költségvetési támogatás „ágazati szintű” előirányzatának betartásával átcsoportosításra a költségvetési szervek között, ha annak feladataiban jelentős változás következik be,

3. a felhalmozási célú kiadások és pénzeszköz átadások főösszegének megváltoztatására,

4. a jóváhagyott működési, felhalmozási, felújítási célú kiadások és pénzeszközátadások közötti előirányzat átcsoportosítására,

5. a jóváhagyott működési, felhalmozási, felújítási előirányzatokon belül az ágazatok közötti előirányzat átcsoportosítására,

6. az előző évi maradvány áthúzódó, kötelezettségvállalással terhelt és kötelezettségvállalással nem terhelt, szabad részének felosztására, azok előirányzatának módosítására.

(2) Év közben új kötelezettségvállalás csak a tényleges pénzügyi, likviditási helyzet függvényében lehetséges.

(3) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet az önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a Polgármester a Képviselő-testületet a munkaterv szerinti, soron következő ülésen tájékoztatja.

(4) A Polgármester pótköltségvetési rendelet-tervezetet csak akkor köteles a Képviselő-testület elé terjeszteni, ha év közben a körülmények oly módon változnak meg, hogy ezek az önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik.

(5) Az év közben realizálódó – nem céljellegű – önkormányzati többletbevételt általános tartalékba kell helyezni, ennek felhasználásáról a Képviselő-testület dönt.

(6) A Képviselő – testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy 200.000 Ft-ig a forrásfelhasználásról döntsön.

A költségvetési szervek gazdálkodására vonatkozó általános előírások

5. § (1) A költségvetési szerveknek költségvetési alapokmányaikat a rendelet mellékleteiben meghatározott összegekkel kell összeállítaniuk.

(2) A Képviselő-testület felhatalmazza az önkormányzati költségvetési szerveket a költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(3) A költségvetési szerveknél a tervezett saját bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok, amennyiben a tervezett saját bevételek nem folynak be, nem teljesíthetők.

(4) A Képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési intézmény köteles betartani.

A költségvetési szerv többletbevételének felhasználása

6. § (1) Az év közben realizálódó – nem céljellegű – intézményi többletbevétel felhasználásáról a Képviselő-testület dönt. A költségvetési szervek és a Váli Közös Önkormányzati Hivatal a jóváhagyott bevételi előirányzatain felüli, pénzügyileg realizált intézményi működési többletbevételét a Képviselő-testület hatáskörében végrehajtott előirányzat-módosítást követően használhatja fel.

(2) Az (1) bekezdés alapján végrehajtott előirányzat módosítással éven túli, tartós kötelezettségvállalás költségvetési fedezete nem biztosítható.

(3) A költségvetési előirányzatok tervezett összegét meghaladó, pénzügyileg teljesített bevételként 2016. évben a 2016. december 31-ig befolyt bevétel vehető figyelembe.

(4) A költségvetési szervek évközben a tervezett, illetve a módosított előirányzatot meghaladó többletbevételükből – e paragrafusban foglaltak figyelembevételével – az éves személyi juttatások és az azzal összefüggő munkaadókat terhelő járulékok előirányzatát legfeljebb:

1. a többletbevétellel összefüggő feladat elvégzéséhez szükséges, nem a személyi juttatások körébe tartozó közvetlen kiadásoknak az adott bevételből történő teljesítése után fennmaradó összeg erejéig,

2. szerződés esetén az abban meghatározott összeggel emelhetik.

(5) Nem emelhető a személyi juttatások előirányzata az intézményi ellátási díjak, az alkalmazottak térítése, az alkalmazott, hallgató, tanuló stb. kártérítése és egyéb térítése, a felhalmozási és tőke jellegű bevételek, továbbá az átvett pénzeszközök előirányzatot meghaladó többletéből, kivéve, ha a bevétel a személyi juttatásból teljesítendő kiadást szolgál, vagy a megkötött szerződés, megállapodás költségterve személyi célú kifizetéseket tartalmaz.

Személyi juttatásokkal való gazdálkodás

7. § (1) Az önkormányzati költségvetési szerv a részére jóváhagyott, illetve módosított személyi juttatások, és a költségvetési létszám-előirányzatával a jogszabályi előírások figyelembevételével önállóan gazdálkodik.

(2) A Váli Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők illetményalapjának összege a Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló 2015. évi C. törvény 57. § (1) bekezdésben megállapított összeggel azonos, azaz 38.650 Ft.

(3) A Váli Közös Önkormányzati Hivatal dolgozói a közszolgálati dolgozókról szóló 2011. évi CXCIX. Törvény 151. § (1) bekezdése és a Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló 2015. évi C. törvény 57. § (4) bekezdése alapján bruttó 200.000 Ft cafetéria juttatásban részesülnek.

(4) Az Önkormányzatnál, illetve annak intézményeinél dolgozó közalkalmazottak számára személyenként bruttó 50.000 Ft cafetéria keretet határoz meg a Képviselő-testület.

(5) A költségvetési szervek költségvetésében jutalom címén teljesítményösztönzés, személyi ösztönzés céljából megtervezett előirányzat az eredeti rendszeres személyi juttatások előirányzatára vetítve nem haladhatja meg a 8 %-os mértéket.

(6) A létszámgazdálkodásért és a személyi juttatások előirányzatainak jogszerű felhasználásáért a költségvetési szerv vezetője felel, és egyben gondoskodik az intézményi létszám és személyi juttatások előirányzat nyilvántartás, továbbá a kötelezettségvállalás nyilvántartás vezetéséről. A költségvetési szerveknél üres álláshely csak a fenntartó előzetes hozzájárulásával tölthető be.

(7) A költségvetési szervek a 2016. évben keletkezett bérmaradványuk évközi felhasználását a Polgármesterrel történő előzetes egyeztetést követően teljesíthetik.

Költségvetési előirányzatok megváltoztatása a költségvetési szerveknél

8. § (1) A költségvetési szervek számára jóváhagyott kiemelt kiadási előirányzatok kötöttek, ezek között a költségvetési szerv átcsoportosítást a Képviselő-testület jóváhagyásával hajthat végre. A költségvetési szerv a kiemelt előirányzatoktól a felhasználás során nem térhet el.

(2) A költségvetési szervek pótelőirányzati igényt csak akkor nyújthatnak be, ha a kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítással sem teljesíthető az intézményi feladatellátás.

9. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek a jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belüli részelőirányzataikat saját előirányzat-módosítási hatáskörben az alábbi esetekben változtathatják meg:

1. A személyi juttatások előirányzatain belül a költségvetési szervek a személyi juttatások elemi előirányzatai között a feladatváltozással, illetve a feladat végrehajtással kapcsolatban saját hatáskörben átcsoportosítást hajthatnak végre, amit a költségvetés soron következő módosításakor a Képviselő-testület hagy jóvá,

2. a dologi kiadások elemi előirányzatai között előirányzat átcsoportosítható. A költségvetési rendeletben megállapított, közüzemi díjak fedezetét szolgáló előirányzatok terhére egyéb dologi kiadási előirányzati sorra csak a fenntartó hozzájárulásával hajtható végre átcsoportosítás.

(2) Az (1) bekezdés szerinti átcsoportosítások tényéről a költségvetési szerv vezetője a Polgármestert a tárgyhót követő hónap 10. napjáig tájékoztatja.

10. § Amennyiben új szakmai program indítását a költségvetési szerv önkormányzati költségvetési támogatási igény nélkül vállalja fel, az indítást követő öt éven belül pót-előirányzati igénnyel a fenntartó felé nem élhet.

Maradványra vonatkozó rendelkezések

11. § Az önkormányzati költségvetési szervek maradványát a Képviselő-testület hagyja jóvá és dönt az önkormányzati szabad maradvány felosztásáról.

Egyéb rendelkezések

12. § (1) Az önkormányzati és intézményi beruházásokra, felújításokra, árubeszerzésekre, szolgáltatások megrendelésére a közbeszerzésekről szóló jogszabályi előírásokat kell alkalmazni.

(2) A költségvetés évközi módosításait követően a közbeszerzést érintő előirányzat változásokat az éves közbeszerzési tervben haladéktalanul át kell vezetni, és a Képviselő-testület soron következő ülésére jóváhagyásra be kell terjeszteni.

(3) Az önkormányzati támogatással fedezett beruházásokra és tárgyi eszköz beszerzésekre, illetve felújításokra vonatkozó szerződésekben vállalkozói előleg fizetésére kötelezettséget vállalni nem lehet.

(4) A költségvetési szervek a Polgármesterrel történő egyeztetést követően, a folyamatos igényeiknek megfelelően kapják pénzellátásukat.

(5) Vál Község Önkormányzata és intézményei kiadási az alábbi esetekben teljesíthetők készpénzben:

1. a közfoglalkoztatásban résztvevők bére,

2. az egységes rovatrend K48. Egyéb nem intézményi ellátások rovatain elszámolt kiadások,

3. az egységes rovatrend K31. Készletbeszerzés, K32. Kommunikációs szolgáltatások és K34. Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások rovatain elszámolandó kiadások,

4. az egységes rovatrend K61. Immateriális javak beszerzése, létesítése, K63. Informatikai eszközök beszerzése, létesítése és K64. Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése rovatain elszámolandó, kisértékű immateriális javak, tárgyi eszközök beszerzésére irányuló kiadások,

5. az egységes rovatrend K33. Szolgáltatási kiadások és K123. Egyéb külső személyi juttatások rovatain elszámolandó, kettőszázezer forint értéket el nem érő kiadások,

6. a c)–e) pont szerinti kiadásokhoz kapcsolódóan az egységes rovatrend K351. Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó és a K67. Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó rovatain elszámolandó kiadások, és

7. az a)–f) pont szerinti kiadásokra a foglalkoztatottaknak elszámolási kötelezettséggel adott előlegek

13. § (1) Az önkormányzati költségvetési szerv saját feladatkörében és nevében csak a Polgármester jóváhagyása alapján nyújthat be pályázatot, abban az esetben is, ha a pályázat 100%-ban támogatással finanszírozott.

(2) Az önkormányzat és az irányítása alá tartozó költségvetési szervek által benyújtott pályázatokra vonatkozó Képviselő-testületi előterjesztésekben be kell mutatni a pályázati önrészek, valamint a támogatások előfinanszírozásának pénzügyi feltételeit.

14. § A költségvetési szervek a költségvetési előirányzatok ütemezett felhasználásának nyomon követése érdekében a dologi kiadások jóváhagyott költségvetési előirányzatának felhasználása esetén a kötelezettségvállalás előtt az erre vonatkozó kötelezettségvállalási dokumentum tervezetét (szerződéstervezet, megrendelő) a Polgármesterhez benyújtani kötelesek, a 100.000,- Ft alatti kifizetések, valamint a közszolgáltatókkal létrejött szerződések alapján a közüzemi díjak kifizetései kivételével.

15. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek társadalmi szervezetet, alapítványt nem támogathatnak.

(2) Az önkormányzat által támogatott szervezetek és magánszemélyek tartalmi és pénzügyi elszámolási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű összeg rendeltetésszerű használatára vonatkozóan az Ávr-ben foglaltak szerint.

16. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek pénzkölcsönt (hitelt) nem vehetnek fel, kezességet nem vállalhatnak, értékpapírt nem vásárolhatnak, váltót nem bocsáthatnak ki, és nem fogadhatnak el.

(2) A Polgármester a Képviselő-testülettől átruházott hatáskörben jogosult az átmenetileg szabad pénzeszközök tőkegarantált befektetésére pénzintézeti betét vagy befektetési alap formájában, továbbá diszkont kincstárjegy, államkötvény vásárlásra és értékesítésre.

17. § A költségvetés végrehajtásáról szóló rendeletet az elfogadott költségvetéssel összehasonlítható módon, e rendelet táblázatai szerinti szerkezetnek megfelelően kell elkészíteni.

Záró rendelkezések

18. § A rendelet a kihirdetés másnapján lép hatályba, rendelkezéseit a 2016. évi költségvetés végrehajtása során kell alkalmazni.

1. melléklet2

Bevételek

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Bevételek

e Ft

Megnevezés

Rovat száma

2016. évi módosított előirányzat

Összesen

Önkor-mányzat

Önk. Hivatal

Óvoda

1.

Működési bevételek

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

234 872

1 081

0

235 953

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

200 761

0

0

200 761

2.

Elvonások és befizetések bevételei

B12

0

0

0

0

3.

Műk.c.gar. és kez.váll-ból szárm.megtér.áht-n belülről

B13

0

0

0

0

4.

Műk.c.visszatér.tám,kölcsönök visszatér.áht-n belülről

B14

0

0

0

0

5.

Műk.c.visszatér.tám,kölcsönök ig-bevét.áht-n belülről

B15

0

0

0

0

6.

Egyéb műk.c.tám.bevételei államháztartáson belülről

B16

34 111

1 081

0

35 192

2.

Közhatalmi bevételek

B3

55 084

5

0

55 089

1.

Jövedelemadók

B31

92

0

0

92

2.

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

0

0

0

0

3.

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

0

0

0

0

4.

Vagyoni típusú adók

B34

15 824

0

0

15 824

5.

Értékesítési és forgalmi adók

B351

32 189

0

0

32 189

6.

Fogyasztási adók

B352

0

0

0

0

7.

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

0

0

0

0

8.

Gépjárműadók

B354

6 442

0

0

6 442

9.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

39

0

0

39

10.

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

498

5

0

503

3.

Működési egyéb bevételek

B4

9 474

275

1 724

11 473

1.

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

B401

0

0

0

0

2.

Szolgáltatások ellenértéke

B402

3 241

75

0

3 316

3.

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

1 191

200

297

1 688

4.

Tulajdonosi bevételek

B404

148

0

0

148

5.

Ellátási díjak

B405

3 731

0

1 427

5 158

6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

0

0

0

0

7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

0

0

0

0

8.

Kamatbevételek

B408

2

0

0

2

9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

0

0

0

0

10.

Biztosító által fizetett kártérítés

B410

0

0

0

0

11.

Egyéb működési bevételek

B411

1 161

0

0

1 161

4.

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

80

0

0

80

Működési bevételek összesen

299 510

1 361

1 724

302 595

2.

Felhalmozási bevételek

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belül

B2

78 231

0

0

78 231

1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

72 737

0

0

72 737

2.

Felhalm.c.gar-és kez.váll-ból sz.megtér.áht-n belülről

B22

0

0

0

0

3.

Felhalm.c.visszatér.tám,kölcsönök vtér.áht-n belülről

B23

0

0

0

0

4.

Felhalm.c.visszatér.tám,kölcs.igbe-vét.áht-n belülről

B24

0

0

0

0

5.

Egy.felhalm.c.támogatások bevételei áht-n belülről

B25

5 494

0

0

5 494

2.

Felhalmozási egyéb bevételek

B5

0

0

0

0

1.

Immateriális javak értékesítése

B51

0

0

0

0

2.

Ingatlanok értékesítése

B52

0

0

0

0

3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

0

0

0

0

4.

Részesedések értékesítése

B54

0

0

0

0

5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

0

0

0

0

3.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

72

0

0

72

Felhalmozási bevételek összesen

78 303

0

0

78 303

3.

Költségvetési bevételek

B1-B7

377 813

1 361

1 724

380 898

4.

Finanszírozási bevételek

1.

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

21 085

2 693

2 652

26 430

1.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

0

0

0

0

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről - műk.

0

0

0

0

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kív. - felhalm.

0

0

0

0

2.

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

0

0

0

0

Belföldi értékpapírok bevételei - működési célú

0

0

0

0

Belföldi értékpapírok bevételei - felhalmozási célú

0

0

0

0

3.

Maradvány igénybevétele

B813

21 085

2 693

2 652

26 430

Költségvetési hiány belső finanszírozása - működési

21 085

2 693

2 652

26 430

Költségvetési hiány belső finanszírozása - felhalm.

0

0

0

0

2.

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

0

0

0

0

3.

Adóssághoz nem kapcs.szárm.ügyletek bevételei

B83

0

0

0

0

4.

Váltóbevételek

B84

0

0

0

0

5.

Finanszírozási bevételek összesen

B8

21 085

2 693

2 652

26 430

6.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

398 898

4 054

4 376

407 328

2. melléklet3

Bevételek kormányzati funkciónként

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Önkormányzat bevételei kormányzati funkciónként

e Ft

Megnevezés

Korm. funkció

2016. évi módosított előirányzat

Műk.célú tám áht-n belül

Közhatal- mi bevételek

Működési egyéb bevételek

Működési célú átvett péneszk.

Felhalm.c. tám.áht-n belülről

Felhalmo- zási egyéb bevételek

Felhalm.c. átvett pénzeszk.

Finanszí- rozási bevételek

Összesen

B1

B3

B4

B6

B2

B5

B7

B8

Önk.és önk.hiv.jogalk. és ált.igazg.tev.

011 130

6 687

0

896

0

3 150

0

0

0

10 733

Az önk.vagyonnal v.gazd.kapcs.feladatok

013 350

0

0

3 336

0

0

0

0

0

3 336

Önkormányzatok elsz. a közp-i költségvetéssel

018 010

201 874

0

0

0

72 737

0

0

0

274 611

Támogatási célú finanszírozási műv.

018 030

0

0

0

0

0

0

0

21 085

21 085

Közterület rendjének fenntartása

031 030

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Tűz- és katasztrófavédelmi tev.

032 020

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

041 233

21 212

0

0

0

0

0

0

0

21 212

Szennyvízcsat.építése, fenntrart,üzemeltetése

052 080

0

0

0

0

0

0

72

0

72

Város-, községgazd. egyéb szolgáltatások

066 020

0

0

808

0

2 344

0

0

0

3 152

Család- és nővéd.eü.gond.

074 031

5 099

0

0

0

0

0

0

0

5 099

Közműv.- hagyom. köz.kult. értékek gond.

082 092

0

0

10

0

0

0

0

0

10

Gyermekétkeztetés köznevelési int-ben

096 015

0

0

2 585

0

0

0

0

0

2 585

Család és gyermekjóléti szolgáltatások

104 042

0

0

693

0

0

0

0

0

693

Szociális étkeztetés

107 051

0

0

1 146

0

0

0

0

0

1 146

Egyéb szociális pénzbeli és term.ell.,tám.

107 060

0

0

0

80

0

0

0

0

80

Önkorm.funkcióra nem sor. bev.áht-n kív.

900 020

0

55 084

0

0

0

0

0

0

55 084

ÖNKORM. BEVÉTELEK

234 872

55 084

9 474

80

78 231

0

72

21 085

398 898

Önk.és önk.hiv.jogalk. és ált.igazg.tev.

011 130

0

5

275

0

0

0

0

0

280

Ogy. Eu-s parlamenti és önkorm.választások

016 010

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ogy.és helyi népszav. kapcs.tev

016 020

1 081

0

0

0

0

0

0

0

1 081

Támogatási célú finanszírozási műv.

018 030

0

0

0

0

0

0

0

2 693

2 693

HIVATAL BEVÉTELEK

1 081

5

275

0

0

0

0

2 693

4 054

Óvodai nevelés

091 140

0

0

297

0

0

0

0

0

297

Óvodai intézményi étk.

096 010

0

0

1 427

0

0

0

0

0

1 427

Támogatási célú finanszírozási műv.

018 030

0

0

0

0

0

0

0

2 652

2 652

ÓVODA BEVÉTELEK

0

0

1 724

0

0

0

0

2 652

4 376

ÖNKORM. BEV. ÖSSZESEN

235 953

55 089

11 473

80

78 231

0

72

26 430

407 328

3. melléklet4

Bevételek szakfeladatonként

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Önkormányzat bevételei szakfeladatonként

e Ft

Megnevezés

Szak-feladat

2016. évi módosított előirányzat

Műk.célú tám áht-n belül

Közhatal- mi bevételek

Működési egyéb bevételek

Működési célú átvett péneszk.

Felhalm.c. tám.áht-n belülről

Felhalmo- zási egyéb bevételek

Felhalm.c. átvett pénzeszk.

Finanszí- rozási bevételek

Összesen

B1

B3

B4

B6

B2

B5

B7

B8

Iskolai intézményi étk.

562 913

0

0

2 585

0

0

0

0

0

2 585

Szociális étkeztetés

889 921

0

0

1 146

0

0

0

0

0

1 146

Szakfeladatra el nem számolt tételek

999 000

234 872

55 084

5 743

80

78 231

0

72

21 085

395 167

ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEK

234 872

55 084

9 474

80

78 231

0

72

21 085

398 898

Szakfeladatra el nem számolt tételek

999 000

1 081

5

275

0

0

0

0

2 693

4 054

HIVATAL BEVÉTELEK

1 081

5

275

0

0

0

0

2 693

4 054

Óvodai intézményi étk.

562 912

0

0

1 427

0

0

0

0

0

1 427

Szakfeladatra el nem számolt tételek

999 000

0

0

297

0

0

0

0

2 652

2 949

ÓVODA BEVÉTELEK

0

0

1 724

0

0

0

0

2 652

4 376

ÖNKORM. BEV. ÖSSZESEN

235 953

55 089

11 473

80

78 231

0

72

26 430

407 328

4. melléklet5

Kiadások

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Kiadások

e Ft

Megnevezés

Rovat száma

2016. évi módosított előirányzat

Összesen

Önkor-mányzat

Önk. Hivatal

Óvoda

1.

Működési kiadások

1.

Személyi juttatások

K1

47 444

53 339

40 209

140 992

1.

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

30 236

52 959

40 209

123 404

2.

Külső személyi juttatások

K12

17 208

380

0

17 588

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájár. adó

K2

10 065

14 617

10 926

35 608

3.

Dologi kiadások

K3

75 963

9 321

16 775

102 059

1.

Készletbeszerzés

K31

4 933

1 809

1 097

7 839

2.

Kommunikációs szolgáltatások

K32

498

499

111

1 108

3.

Szolgáltatási kiadások

K33

60 035

4 593

12 221

76 849

4.

Kiküldetések,reklám- és propaganda kiadások

K34

434

986

79

1 499

5.

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

10 063

1 434

3 267

14 764

4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

14 156

0

0

14 156

1.

Társadalombiztosítási ellátások

K41

0

0

0

0

2.

Családi támogatások

K42

1 114

0

0

1 114

3.

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

0

0

0

0

4.

Betegséggel kapcs.(nem TB)ellát.

K44

0

0

0

0

5.

Foglalkoztatással,munkanélküliséggel kapcs.ellátások

K45

0

0

0

0

6.

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

0

0

0

0

7.

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

477

0

0

477

8.

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

12 565

0

0

12 565

5.

Egyéb működési célú kiadások

K5

14 543

0

0

14 543

Működési kiadások összesen

162 171

77 277

67 910

307 358

2.

Felhalmozási kiadások

1.

Beruházások

K6

10 941

394

547

11 882

1.

Immateriális javak beszerzése,létesítése

K61

0

6

29

35

2.

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

2 700

0

0

2 700

3.

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

K63

422

24

106

552

4.

Egyéb tárgyi eszközök besz,létesítése

K64

6 623

280

363

7 266

5.

Részesedések beszerzése

K65

0

0

0

0

6.

Meglévő részesedések növeléséhez kapcs.kiadás

K66

0

0

0

0

7.

Beruházási célú előzetesen felsz.áfa

K67

1 196

84

49

1 329

2.

Felújítások

K7

80 775

0

0

80 775

1.

Ingatlanok felújítása

K71

63 603

0

0

63 603

2.

Informatikai eszközök felújítása

K72

0

0

0

0

3.

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

0

0

0

0

4.

Felújítási célú előzetesen felsz.áfa

K74

17 172

0

0

17 172

3.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

75

0

0

75

Felhalmozási kiadások összesen

91 791

394

547

92 732

3.

Költségvetési kiadások

K1-K8

253 962

77 671

68 457

400 090

4.

Finanszírozási kiadások

1.

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

7 238

0

0

7 238

1.

Hitel-,kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

0

0

0

0

2.

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

0

0

0

0

3.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

0

0

0

0

4.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

7 238

0

0

7 238

5.

Központi,irányító szervi támogatások folyósítása

K915

0

0

0

0

6.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

0

0

0

0

7.

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

0

0

0

0

8.

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

0

0

0

0

9.

Tulajdonosi kölcsönök kiadásai

K919

0

0

0

0

2.

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

0

0

0

0

3.

Adóssághoz nem kapcsolódó szárm.ügyletek kiadásai

K93

0

0

0

0

4.

Váltókiadások

K94

0

0

0

0

5.

Finanszírozási kiadások

K9

7 238

0

0

7 238

6.

KIADÁSOK ÖSSZESEN

261 200

77 671

68 457

407 328

5. melléklet6

Kiadások kormányzati funkciónként

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Önkormányzat kiadásai szakfeladatonként

e Ft

Megnevezés

Korm. funkció

2016. évi módosított előirányzat

Személyi juttatás

M.adókat terh. jár. és szoc. hozzáj. adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb.jutt.

Egyéb működési célú kiadások

Beruhá- zások

Felújítá- sok

Egyéb felhalm. célú kiadások

Finanszí- rozási kiadások

Összesen

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

Önk.és önk.hiv.jogalk. és ált.igazg.tev.

011 130

15 360

4 158

5 021

0

549

4 919

8 058

25

0

38 090

Köztemetőfenntartás és működtetés

013 320

0

0

160

0

0

0

0

0

0

160

Önkormányzatok elsz. a közp-i költségvetéssel

018 010

0

0

0

0

1 185

0

0

0

0

1 185

Központi költségvetési befizetések

018 020

0

0

0

0

0

0

0

0

7 238

7 238

Közterület rendjének fenntartása

031 030

0

0

451

0

300

0

0

0

0

751

Tűz- és katasztrófavédelmi tev.

032 020

0

0

21

0

4 230

0

0

0

0

4 251

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

041 233

19 748

2 828

955

0

0

333

0

0

0

23 864

Közutak,hidak,alagutak üzemeltetése,fenntart.

045 160

0

0

8 260

0

0

0

40 245

0

0

48 505

Közvilágítás

064 010

0

0

3 641

0

0

0

0

0

0

3 641

Zöldterület-kezelés

066 010

4 354

1 178

5 448

0

0

0

808

0

0

11 788

Város-, községgazd. egyéb szolgáltatások

066 020

185

45

30 285

0

1 202

5 553

31 664

0

0

68 934

Háziorvosi alapellátás

072 111

0

0

602

0

0

0

0

0

0

602

Háziorvosi ügyeleti ellátás

072 112

0

0

977

0

0

0

0

0

0

977

Egészségügyi laboratóriumi szolg.

072 420

0

0

273

0

0

0

0

0

0

273

Család- és nővéd.eü.gond.

074 031

3 957

1 055

617

0

0

75

0

0

0

5 704

Szabadidősport- (rekr. sp-) tev.és támogatása

081 045

0

0

751

0

1 505

0

0

0

0

2 256

Könyvtári szolgáltatások

082 044

2 184

589

329

0

0

61

0

0

0

3 163

Közművelődés - hagy. köz.kult.értékek gond.

082 092

1 578

193

3 041

0

250

0

0

0

0

5 062

Civil szervezetek működési támogatása

084 031

0

0

0

0

825

0

0

0

0

825

Civil szervezetek programtámogatása

084 032

0

0

0

0

0

0

0

50

0

50

Óvoda nevelés, ellátás működtetés

091 140

0

0

55

0

0

0

0

0

0

55

Köznev.int.5-8.évf.tan. nev,okt.összef.műk.fel.

092 120

0

0

40

0

0

0

0

0

0

40

Hallgatói és oktatói ösztöndíjak,egyéb jutt.

094 260

0

0

0

387

0

0

0

0

0

387

Gyermekétkeztetés köznevelési int-ben

096 015

0

0

11 188

0

0

0

0

0

0

11 188

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

104 037

0

0

919

0

0

0

0

0

0

919

Család és gyermekjóléti szolgáltatások

104 042

0

0

0

0

4 459

0

0

0

0

4 459

Gyermekvédelmi pénzb. és term-beni ell.

104 051

0

0

0

1 114

0

0

0

0

0

1 114

A gyermekek,fiatalok és csal. életmin-t jav.pr

104 060

0

0

1

90

0

0

0

0

0

91

Szociális étkeztetés

107 051

0

0

2 121

0

0

0

0

0

0

2 121

Egyéb szociális pénzbeli és term.ell.,tám.

107 060

78

19

807

12 565

38

0

0

0

0

13 507

ÖNKORMÁNYZAT KIADÁS

47 444

10 065

75 963

14 156

14 543

10 941

80 775

75

7 238

261 200

Önk.és önk.hiv.jogalk. és ált.igazg.tev.

011 130

52 679

14 369

9 113

0

0

358

0

0

0

76 519

Ogy. Eu-s parlamenti és önkorm.választások

016 010

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Gyermekvéd. pénzbeli és term-beni ellátások

104 051

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ogy.és helyi népszav. kapcs.tev

016 020

660

248

208

0

0

36

0

0

0

1 152

HIVATAL KIADÁS

53 339

14 617

9 321

0

0

394

0

0

0

77 671

Központi költségvetési befizetések

018 020

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Óvodai nevelés,ellátás

091 110

40 209

10 926

0

0

0

0

0

0

0

51 135

Óvoda nevelés, ellátás működtetés

091 140

0

0

6 031

0

0

547

0

0

0

6 578

Óvodai intézményi ékeztetés

096 010

0

0

10 744

0

0

0

0

0

0

10 744

ÓVODA KIADÁS

40 209

10 926

16 775

0

0

547

0

0

0

68 457

ÖNKORM. BEV. ÖSSZ.

140 992

35 608

102 059

14 156

14 543

11 882

80 775

75

7 238

407 328

6. melléklet7

Kiadások szakfeladatonként

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Önkormányzat kiadásai szakfeladatonként

e Ft

Megnevezés

Szak-feladat

2016. évi módosított előirányzat

Személyi juttatás

M.adókat terh. jár. és szoc. hozzáj. adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb.jutt.

Egyéb működési célú kiadások

Beruhá- zások

Felújítá- sok

Egyéb felhalm. célú kiadások

Finanszí- rozási kiadások

Összesen

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

Iskolai intézményi étk.

562 913

0

0

11 188

0

0

0

0

0

0

11 188

Zöldterület-kezelés

813 000

4 354

1 178

5 448

0

0

0

0

0

0

10 980

Egészségügyi laboratóriumi szolg.

869 031

0

0

273

0

0

0

0

0

0

273

Házi segítségnyújtás

889 922

246

52

0

0

0

0

0

0

0

298

Családsegítés

889 924

189

50

40

0

2 639

0

0

0

0

2 918

Szociális étkeztetés

889 921

0

0

2 121

0

0

0

0

0

0

2 121

Közművelődési tevékenységek

910 501

1 578

193

3 041

0

250

0

0

0

0

5 062

Szakfeladatra el nem számolt tételek

999 000

41 077

8 592

53 852

14 156

11 654

10 941

80 775

75

7 238

228 360

ÖNKORM. KIADÁS

47 444

10 065

75 963

14 156

14 543

10 941

80 775

75

7 238

261 200

Szakfeladatra el nem számolt tételek

999 000

53 339

14 617

9 321

0

0

394

0

0

0

77 671

HIVATAL KIADÁS

53 339

14 617

9 321

0

0

394

0

0

0

77 671

Óvodai intézm.ékeztetés

562 912

0

0

10 724

0

0

0

0

0

0

10 724

Szakfeladatra el nem számolt tételek

999 000

40 209

10 926

6 051

0

0

547

0

0

0

57 733

ÓVODA KIADÁS

40 209

10 926

16 775

0

0

547

0

0

0

68 457

ÖNKORM. BEV. ÖSSZ.

140 992

35 608

102 059

14 156

14 543

11 882

80 775

75

7 238

407 328

7. melléklet8

Költségvetési mérleg

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Költségvetési mérleg közgazdasági tagolásban

e Ft

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

2016.évi előir.

Megnevezés

2016. évi előir.

Műk.célú tám.áht-n belülről

235 953

Személyi juttatások

140 992

Közhatalmi bevételek

55 089

Munkaadót terhelő járulékok

35 608

Működési egyéb bevételek

11 473

Dologi kiadások

102 059

Működési célú átvett pénzeszközök

80

Ellátottak pénzbeli juttatása

14 156

Egyéb működési célú kiadások

14 543

Működési célú bevételek

302 595

Működési célú kiadások

307 358

Felhalm.c.tám.áht-n belülről

78 231

Beruházások

11 882

Felhalmozási egyéb bevételek

0

Felújítások

80 775

Felhalmozási célú átvett pénzeszk.

72

Egyéb felhalmozási célú kiadások

75

Felhalmozási célú bevételek

78 303

Felhalmozási célú kiadások

92 732

Költségvetési bevételek

380 898

Költségvetési kiadások

400 090

Belföldi finanszírozás bevételei

26 430

Belföldi finanszírozás kiadásai

7 238

Külföldi finanszírozás bevételei

0

Külföldi finanszírozás kiadásai

0

Adóssághoz nem kapcs.szárm.ügyletek bevét.

0

Adóssághoz nem kapcs.szárm.ügyletek kiad.

0

Finanszírozási bevételek

26 430

Finanszírozási kiadások

7 238

BEVÉTELEK

407 328

KIADÁSOK

407 328

8. melléklet9

Állam által önként vállalt kötelezettségek

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Önkormányzat bevételei feladattípusonként

e Ft

Megnevezés

2016. évi módosított előirányzat

Műk.célú tám áht-n belül

Közhatal- mi bevételek

Működési egyéb bevételek

Működési célú átvett péneszk.

Felhalm.c. tám.áht-n belülről

Felhalmo- zási egyéb bevételek

Felhalm.c. átvett pénzeszk.

Finanszí- rozási bevételek

Összesen

B1

B3

B4

B6

B2

B5

B7

B8

Állami

0

6 442

0

0

0

0

0

0

6 442

Kötelező

234 872

48 642

7 746

0

78 231

0

0

21 085

390 576

Önként vállalt

0

0

1 728

80

0

0

72

0

1 880

ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEK

234 872

55 084

9 474

80

78 231

0

72

21 085

398 898

Állami

1 081

0

0

0

0

0

0

0

1 081

Kötelező

0

5

0

0

0

0

0

2 693

2 698

Önként vállalt

0

0

275

0

0

0

0

0

275

HIVATAL BEVÉTELEK

1 081

5

275

0

0

0

0

2 693

4 054

Állami

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Kötelező

0

0

1 427

0

0

0

0

2 652

4 079

Önként vállalt

0

0

297

0

0

0

0

0

297

ÓVODA BEVÉTELEK

0

0

1 724

0

0

0

0

2 652

4 376

ÖNKORM. BEV. ÖSSZESEN

235 953

55 089

11 473

80

78 231

0

72

26 430

407 328

Önkormányzat kiadásai feladattípusonként

Megnevezés

2016. évi módosított előirányzat

Személyi juttatás

M.adókat terh. jár. és szoc. hozzáj. adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb.jutt.

Egyéb működési célú kiadások

Beruhá- zások

Felújítá- sok

Egyéb felhalm. célú kiadások

Finanszí- rozási kiadások

Összesen

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

Állami

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Kötelező

45 944

9 660

72 217

14 156

13 141

10 260

80 775

75

7 238

253 466

Önként vállalt

1 500

405

3 746

0

1 402

681

0

0

0

7 734

ÖNKORMÁNYZAT KIADÁSOK

47 444

10 065

75 963

14 156

14 543

10 941

80 775

75

7 238

261 200

Állami

2 634

711

322

0

0

0

0

0

0

3 667

Kötelező

50 705

13 906

8 799

0

0

394

0

0

0

73 804

Önként vállalt

0

0

200

0

0

0

0

0

0

200

HIVATAL KIADÁSOK

53 339

14 617

9 321

0

0

394

0

0

0

77 671

Állami

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Kötelező

40 209

10 926

16 478

0

0

547

0

0

0

68 160

Önként vállalt

0

0

297

0

0

0

0

0

0

297

ÓVODA KIADÁSOK

40 209

10 926

16 775

0

0

547

0

0

0

68 457

ÖNKORM. KIAD. ÖSSZESEN

140 992

35 608

102 059

14 156

14 543

11 882

80 775

75

7 238

407 328

9. melléklet10

Támogatások

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Önkormányzat támogatásértékű kiadások, pénzeszközátadások

e Ft

Megnevezés

Rovat száma

2016. évi módosított előirányzat

Önkormányzat

I. MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK

1.

Nemzetközi kötelezettségek

K501

0

2.

Elvonások és befizetések

K502

1 185

MÁK felé fizetett díjak

1 185

3.

Műk.célú gar.-és kezességvállalásból szárm.kifiz.áht-n belül

K503

0

4.

Műk.célú visszatérítendő támogatások,kölcs.nyújtása áht-n belül

K504

0

5.

Műk.célú visszatérítendő tám.,kölcs.törlesztése áht-n belül

K505

0

6.

Egyéb működési célú támaogatások államháztartáson belülre

K506

10 160

1.

Váli Önkormányzati Tűzoltóság

4 000

2.

KDV Hulladékgazdálkodási társulás

251

3.

Területfejlesztési Tanács

75

4.

Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége

50

5.

Völgy Vidék Közösség

48

6.

Martonvásár Családsegítő

4 459

7.

Magyarországi Önkormányzatok Szövetsége

25

8.

Baracska-kajászó-Vál Víziközmű Társulás

1 202

9.

Bicske Város Önkormányzata

50

7.

Műk.célú gar.-és kezességvállalásból szárm.kifiz.áht-n kívülre

K507

0

8.

Műk.célú visszatérítendő tám.,kölcs.nyújtása áht-n kívülre

K508

38

9.

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

0

10.

Kamattámogatások

K510

0

12.

Egyéb működési célú támaogatások államháztartáson kívülre

K512

3 160

1.

Határon túli magyar háztartások

50

2.

Váli Polgárőr Egyesület

300

3.

Peter Cerny Alapítvány

50

4.

Vál Községi Sportbarátok Egyesülete

1 555

5.

Rákóczi Szövetség

50

6.

Váli Tűzoltó Egyesület

230

7.

Váli Út Hagyományőrző Egyesület

250

8.

Medicopter Alapítvány

25

9.

Váli Faluszépítő és -védő Egyesület

250

10.

39M Lövész Egyesület

150

11.

Véka Egyesület

250

Működési célú támogatások

14 543

II. FELHALMOZÁSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK

1.

Felhalm.célú gar.-és kez.vállalásból szárm.kifiz.áht-n belülre

K81

0

2.

Felhalm.célú visszatérítendő tám.,kölcs.nyújtása áht-n belülre

K82

0

3.

Felhalm.célú visszatérítendő tám.,kölcs.törlesztése áht-n belülre

K83

0

4.

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

0

0

5.

Felhalm.célú gar.-és kez.vállalásból szárm.kifiz.áht-n kívülre

K85

0

6.

Felhalm.célú visszatérítendő tám.,kölcs.nyújtása áht-n kívülre

K86

0

0

7.

Lakástámogatás

K87

0

8.

Felhalmozási célú támogatások az Európai Uniónak

K88

0

9.

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáso kívülre

K89

75

1.

Országos Mentőszolgálat Alapítvány

75

2.

0

Felhalmozási célú támogatások

75

I.+II. KIADÁSOK ÖSSZESEN

14 618

10. melléklet11

Felhalmozási kiadások

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Felhalmozási kiadások

e Ft

Megnevezés

Rovat száma

2016. évi módosított előirányzat

Önkormányzat

1.

Beruházási kiadások

1.

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

35

1.

Szellemi termékek vásárlása

0

2.

Vagyoni értékű jogok vásárlása

35

1.

Óvoda program

29

2.

Hivatal számlázóprogram

6

2.

Ingatlanok és kapcsolódó vagyoni értékű jogok besz,lét.

K62

2 700

1.

Földterületek vásárlása

0

2.

Telkek vásárlása

2 700

1.

Önkormányzat telekvásárlás

2 700

3.

Épületek vásárlása, létesítése

0

1.

0

2.

0

4.

Egyéb építmények vásárlása, létesítése

0

1.

0

3.

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

1.

Informatikai eszköz beszerzése, létesítése

K63

552

1.

Óvoda laptop

106

2.

Hivatal kisértékű eszközök

24

3.

Önkormányzat laptopok

422

2.

Egyéb gépek, berendezések és felszerelések vás.

K64

7 265

1.

Óvoda szekrény

280

2.

Óvoda kisértékű eszközök

83

3.

Hivatal kisértékű eszközök

280

4.

Hivatal felszerelések, berendezések

3 202

5.

Önkormányzat kisértékű eszközök

940

6.

ASP pályázat

2 480

5.

Részesedések beszerzése

K65

0

6.

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

0

Beruházási kiadások

10 552

7.

Beruházási célú előzetesen felszámított áfa

K67

1 330

Beruházási kiadások összesen

K6

11 882

2.

Felújítási kiadások

1.

Ingatlanok felújítása

K71

63 604

1.

Épületek felújítása

20 527

1.

Hivatal felújítása

20 527

2.

0

3.

0

2.

Egyéb építmények felújítása

43 077

1.

Útfelújítások

28 839

2.

Szabadidőpark térkövezés

3 487

3.

Ady utcai támfal

10 751

2.

Informatikai eszközök felújítása

K72

0

1.

0

3.

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

0

Felújítási kiadások

63 604

4.

Felújítási célú előzetesen felszámított áfa

K74

17 171

Felújítási kiadások összesen

K7

80 775

KIADÁSOK ÖSSZESEN

92 657

11. melléklet12

Tartalékok előirányzatai

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Tartalékok előirányzatai

e Ft

Megnevezés

Rovat száma

2016. évi módosított előirányzat

Fejezeti és ált. tartalékok elsz.

1.

Általános tartalék

0

2.

Céltartalékok

1.

Működési célú céltartalékok

1.

Vál Község Önkormányzat céltartalékai

0

1.

2.

Intézményi feladatok céltartalékai

0

1.

Működési célú céltartalékok összesen

0

2.

Felhalmozási célú céltartalékok

1.

Vál Község Önkormányzat céltartalékai

0

1.

2.

Intézményi feladatok céltartalékai

0

1.

Felhalmozási célú céltartalékok összesen

0

Önkormányzat céltartalékai összesen

0

Intézményi feladatok céltartalékai összesen

0

Céltartalékok összesen

0

TARTALÉKOK ÖSSZESEN

K513

0

12. melléklet13

Létszám előirányzatok

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Létszám előirányzatok

Megnevezés

2016. évi engedélyezett létszám

Összesen

Önkor-mányzat

Önk. Hivatal

Óvoda

Köztisztviselők

-

15,00

-

15,00

Közalkalmazottak

1,00

-

13,00

14,00

Munka törvénykönyve alá tart.

3,00

-

-

3,00

Közfoglalkoztatottak

22,00

-

-

22,00

26,00

15,00

13,00

54,00

13. melléklet14

Kötelezettségek

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Több éves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségek

e Ft

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
éve

2016. év elötti kifizetés

Összesen

2016. év

2017. év

2018. év

2019. év

2020. év

2021. év

Működési célú hiteltörlesztés

0

0

0

0

0

0

0

0

1.

0

0

0

0

0

0

0

0

2.

0

0

0

0

0

0

0

0

Felhalmozási célú hiteltörlesztés

0

0

0

0

0

0

0

0

1.

0

0

0

0

0

0

0

0

2.

0

0

0

0

0

0

0

0

Kezességvállalás

0

1 000

1 000

1 000

1 000

1 000

333

11 000

1.

Vál Önk.Tűzoltóság tűzoltófecsk.önrész

2009. év

5 667

1 000

1 000

1 000

1 000

1 000

333

11 000

2.

0

0

0

0

0

0

0

0

3.

0

0

0

0

0

0

0

0

Egyéb feladatok:
határozott idejű kötelezettségek

0

0

0

0

0

0

0

0

1.

0

0

0

0

0

0

0

0

Összesen

0

1 000

1 000

1 000

1 000

1 000

333

11 000

14. melléklet15

Pályázatok

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Pályázatokkal kapcsolatos bevételek és kiadások

e Ft

Megnevezés

Bevételek

Kiadások

Int. műk. bev.

Int. felh. bev.

Pályázaton elnyert támogatás

Összesen

Személyi jutt.

Szoc. hozzáj. adó

Dologi kiad.

Ellátottak pénzbeli j.

Egyéb műk.célú kiad.

Beruhá- zások, felújítások

Egyéb felhalm.c. kiadások

Összesen

1.

Vis maior

0

9 339

33 978

43 317

0

0

0

0

0

43 317

0

43 317

2.

Szociális tűzifa

1 216

0

1 085

2 301

0

0

0

2 301

0

0

0

2 301

3.

Közösségi színtér technikai eszközfejlesztés

620

0

269

889

0

0

206

0

0

683

0

889

4.

Hivatal felújítás

0

6 013

30 000

36 013

0

0

1 156

0

0

34 857

0

36 013

5.

Utak, járdák felújítása

0

0

15 000

15 000

0

0

0

0

0

0

0

0

6.

ASP pályázat

0

0

7 000

7 000

0

0

0

0

0

0

0

0

7.

BM - telekvás,útfelúj, járdaép,házasságk.felúj,terv

0

0

40 000

40 000

0

0

1 100

0

0

30 187

0

31 287

Összesen

1 836

15 352

127 332

144 520

0

0

2 462

2 301

0

109 044

0

113 807

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. évi Európai Uniós támogatási programjai - Nyertes pályázatok

e Ft

e Ft

Ssz.

Pályázati
kiírás

Pályázat címe

Pályázat
kódszáma

Megítélt támogatás

Támogatáshoz biztosított önrész

Megjegyzés

1.

ASP önkormányzati rendszer kiépítése

ASP rendszer országos kiterjesztése

KÖFOP1.2.1-VEKOP-16

7 000

0

2.

Összesen

7 000

0

15. melléklet16

Közvetett támogatások

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Kimutatás a 2016. évre tervezett közvetett támogatásokról

e Ft

Megnevezés

Közvetett támogatás tervezett összege

1.

Adóelengedések

0

- gépjárműadó

0

- építményadó

0

- pótlék, bírság

0

2.

Adókedvezmények iparűzési adónál

0

3.

Adómentesség gépjárműadónál:

1 260

- 1991. évi LXXXII. tv. Mozgáskorl. Mentesség

56

- költségvetési szervek, egyházak,

569

- adókedvezmény környezetvédelmi osztályba sorolás miatt

635

4.

egyéb közvetett támogatások:

207

- ellátottak térítési díjának méltányossági alapon történő elengedése

0

- lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedése

0

- helyiségek,eszközök hasznosításából szárm.bevételből nyújtott kedv., mentesség

207

- egyéb nyújtott kedvezmény, vagy kölcsön elengedésének összege

0

Összesen

2 934

16. melléklet17

Előirányzatok

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Előirányzat-felhasználási ütemterv

e Ft

2016. évi előirányzat

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Aug.

Szept.

Október

November

December

Összesen

Műk.célú tám.áht-n belülről

23 751

18 174

17 285

22 270

18 217

18 439

17 953

15 617

21 475

18 210

19 424

25 138

235 953

Közhatalmi bevételek

0

127

13 906

6 435

1 722

3 476

477

394

22 395

4 237

1 302

618

55 089

Működési egyéb bevételek

392

888

765

696

915

2 582

1 118

366

675

891

1 053

1 132

11 473

Működési célú átvett pénzeszközök

0

15

0

5

5

15

0

0

0

25

0

15

80

Felhalm.c.tám.áht-n belülről

2 169

0

0

42 344

0

0

1 216

15 000

0

9 531

4 820

3 151

78 231

Felhalmozási egyéb bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszk.

0

72

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

72

Finanszírozási bevételek

26 430

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

26 430

BEVÉTELEK

52 742

19 276

31 956

71 750

20 859

24 512

20 764

31 377

44 545

32 894

26 599

30 054

407 328

Személyi juttatások

12 317

10 811

12 265

10 814

12 952

12 203

11 128

10 904

11 661

11 013

11 225

13 699

140 992

Munkaadót terhelő járulékok

3 149

2 711

3 105

2 720

3 267

3 120

2 760

2 788

3 007

2 809

2 903

3 269

35 608

Dologi kiadások

3 491

5 794

10 621

5 435

6 226

7 896

3 010

4 667

5 364

8 239

11 259

30 057

102 059

Ellátottak pénzbeli juttatása

356

367

198

444

488

458

379

561

3 252

72

576

7 005

14 156

Egyéb működési célú kiadások

50

895

1 000

3 503

1 135

1 661

712

397

1 184

552

897

2 557

14 543

Beruházások

108

2 014

1 244

1 070

3 029

0

315

202

36

152

280

3 432

11 882

Felújítások

914

6 662

10 435

0

0

24 996

433

13 653

4 833

0

0

18 849

80 775

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

25

0

0

0

0

0

50

75

Finanszírozási kiadások

7 238

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7 238

KIADÁSOK

27 623

29 254

38 868

23 986

27 097

50 359

18 737

33 172

29 337

22 837

27 140

78 918

407 328

17. melléklet18

Várható

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT

2016. évet követő 3 év várható költségvetése

e Ft

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

2017.

Megnevezés

2017.

Működési célú bevételek

257 129

Működési célú kiadások

280 435

Felhalmozási célú bevételek

37 037

Felhalmozási célú kiadások

62 903

Finanszírozási bevételek

49 172

Finanszírozási kiadások

0

BEVÉTELEK

343 338

KIADÁSOK

343 338

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

2018.

Megnevezés

2018.

Működési célú bevételek

270 000

Működési célú kiadások

268 000

Felhalmozási célú bevételek

18 000

Felhalmozási célú kiadások

20 000

Finanszírozási bevételek

0

Finanszírozási kiadások

0

BEVÉTELEK

288 000

KIADÁSOK

288 000

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

2019.

Megnevezés

2019.

Működési célú bevételek

270 000

Működési célú kiadások

269 000

Felhalmozási célú bevételek

15 000

Felhalmozási célú kiadások

16 000

Finanszírozási bevételek

0

Finanszírozási kiadások

0

BEVÉTELEK

285 000

KIADÁSOK

285 000

1

A(z) 2. § (1) bekezdését a(z) 5/2017. (V.25.) önkormányzati rendelet 1. §-a szerint módosított szöveg.

2

A(z) 5/2017. (V.25.) önkormányzati rendelet a(z) 2. §-ával megállapított szöveg.

3

A(z) 5/2017. (V.25.) önkormányzati rendelet a(z) 3. §-ával megállapított szöveg.

4

A(z) 5/2017. (V.25.) önkormányzati rendelet a(z) 4. §-ával megállapított szöveg.

5

A(z) 5/2017. (V.25.) önkormányzati rendelet a(z) 5. §-ával megállapított szöveg.

6

A(z) 5/2017. (V.25.) önkormányzati rendelet a(z) 6. §-ával megállapított szöveg.

7

A(z) 5/2017. (V.25.) önkormányzati rendelet a(z) 7. §-ával megállapított szöveg.

8

A(z) 5/2017. (V.25.) önkormányzati rendelet a(z) 8. §-ával megállapított szöveg.

9

A(z) 5/2017. (V.25.) önkormányzati rendelet a(z) 9. §-ával megállapított szöveg.

10

A(z) 5/2017. (V.25.) önkormányzati rendelet a(z) 10. §-ával megállapított szöveg.

11

A(z) 5/2017. (V.25.) önkormányzati rendelet a(z) 11. §-ával megállapított szöveg.

12

A(z) 5/2017. (V.25.) önkormányzati rendelet a(z) 12. §-ával megállapított szöveg.

13

A(z) 5/2017. (V.25.) önkormányzati rendelet a(z) 13. §-ával megállapított szöveg.

14

A(z) 5/2017. (V.25.) önkormányzati rendelet a(z) 14. §-ával megállapított szöveg.

15

A(z) 5/2017. (V.25.) önkormányzati rendelet a(z) 15. §-ával megállapított szöveg.

16

A(z) 5/2017. (V.25.) önkormányzati rendelet a(z) 16. §-ával megállapított szöveg.

17

A(z) 5/2017. (V.25.) önkormányzati rendelet a(z) 17. §-ával megállapított szöveg.

18

A(z) 5/2017. (V.25.) önkormányzati rendelet a(z) 18. §-ával megállapított szöveg.