Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2019(II.27.) önkormányzati rendelete

a közterületek nemzeti ünnepeken történő fellobogózásának rendjéről

Hatályos: 2019. 02. 28

Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2019(II.27.) önkormányzati rendelete

a közterületek nemzeti ünnepeken történő fellobogózásának rendjéről

2019.02.28.

Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § 1. pontjában foglalt hatáskörében eljárva, a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 7. § (6) bekezdésében, valamint 24. § (5) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed a Vál Község teljes közigazgatási területére.

2. A közterületek ünnepi fellobogózásának rendje

2. § (1) A rendelet 1. mellékletben meghatározott közterületeket a nemzeti ünnepeken fel kell lobogózni.

(2) A fellobogózás akként történik, hogy Magyarország zászlaja vagy lobogója kerül kitűzésre.

3. § (1) Közterületi létesítményekre, a köz- és díszkivilágító berendezésekre zászlótartót csak úgy szabad felszerelni, hogy a berendezés üzemeltetését, karbantartását ne akadályozza, balesetet ne okozzon. Karbantartásukról, állagmegóvásukról az önkormányzat gondoskodik.

(2) A fellobogózást az ünnepet megelőző munkanapon 18.00 óráig, a zászlók leszedését az ünnepnap elteltét követő első munkanapon 18.00 óráig kell elvégezni.

(3) Új zászlótartók elhelyezése esetén a szerkezet felszerelésének helyéről, módjáról és időpontjáról – amennyiben az épületet vagy közvilágítási berendezést érint – egyeztetni szükséges az ingatlan vagy berendezés kezelőjével, tulajdonosával.

4. § Vál Község Polgármestere a nemzeti ünnepeken kívül társadalmi rendezvények, nemzeti jellegű más megemlékezések, valamint katonai tiszteletadás alkalmával is elrendelheti a község – általa meghatározott – közterületeinek teljes vagy részleges fellobogózását.

3. Záró rendelkezések

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Záradék:
Ez a rendelet 2019. február 27. napján kihirdetésre került.