Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének 5/2013. (II. 21.) önkormányzati rendelete

Sárbogárd Város Önkormányzatának 2013. évi költségvetéséről

Hatályos: 2014. 03. 18- 2014. 04. 28





Sárbogárd Város Önkormányzat
Képviselő-testületének


5/2013. (II. 21.) önkormányzati rendelete


a Sárbogárd Város  Önkormányzatának  2013. évi költségvetéséről


Sárbogárd Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143.§ (4) bekezdésében, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23.§ (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – figyelemmel a Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló 2012. évi CCIV. törvényben foglaltakra –, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az intézményfenntartó társulásokban résztvevő társult települések képviselő-testületei együttes ülésén hozott döntéseinek megfelelően, a következő rendeletet alkotja:


1. Általános rendelkezések


1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed Sárbogárd Város Önkormányzatának  Képviselő-testületére és annak bizottságaira, az önkormányzat irányítása alá tartozó:

a) önállóan működő és gazdálkodó, valamint az önállóan működő költségvetési szervekre, azok költségvetésére, költségvetésének módosítására (továbbiakban: költségvetési szervek)

b) az Önkormányzat

költségvetésére, költségvetésének módosítására.


2. Az önkormányzati költségvetés kiadásainak és bevételeinek főösszege, a hiány mértéke és finanszírozásának módja


2. § (1)[1] A  Képviselő-testület Sárbogárd Város Önkormányzatának 2013. évi költségvetését 2.204.342.000,- Ft bevétellel, 2.267.384.000,- Ft kiadással fogadja el, az 1. számú mellékletben részletezett bevételek és kiadások figyelembevételével. A bevételek és kiadások különbözeteként 63.042.000,- Ft forráshiányt állapít meg.

(2) A 2.§ (1) bekezdésében megállapított bevételi és kiadási előirányzatból az önállóan működő és gazdálkodó, valamint az önállóan működő költségvetési szervek és az önkormányzat kiemelt előirányzatait az 1. mellékletekben szereplő összegekben hagyja jóvá.

(3) [2] A 2.§ (1) bekezdésében megállapított kiadási előirányzatból a felhalmozási, felújítási kiadásokra az 1/7. mellékletben részletezett feladatokra, célokra 325.765.000 Ft-ot határoz meg a Képviselő-testület.

(4) [3]  A 2. § (1) bekezdésben megállapított kiadási előirányzatból önkormányzati szinten

személyi juttatások                                                    477.110.000,-Ft

- munkaadókat terhelő járulékokés szociális

   hozzájárulás                                                            109.454.000,-Ft

- dologi és egyéb folyó kiadások                              664.341.000,-Ft

- ellátottak pénzbeli juttatásai                                             42.000,-Ft

- egyéb működési célú  kiadások                              337.114.000,-Ft

- tartalékok                                                                   5.374.000,- Ft

- hitel törlesztése működési célra                               153.969.000,-Ft

b) felhalmozási kiadások kiemelt előirányzatonkénti összege

- beruházások                                                               288.930.000,-Ft

- felújítások                                                                    36.835.000,-Ft

- egyéb felhalmozási kiadás                                             3.053.000,-Ft

- egyéb fejlesztési kiadás (hiteltörlesztés)                    191.162.000,-Ft

(4) A Rendelet 9.§. (1) bekezdésének második mondata módosul az alábbiakra:

   “(1) A működési forráshiány finanszírozását a Képviselő-testület 53.739.000 Ft működési hitelfelvétellel határozza meg.”


3. § (1) A Sárbogárd – Hantos – Nagylók Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás  költségvetése a 18/2013.(II. 13.) Kth. sz. határozat szerint beépült a Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény költségvetésébe, ezáltal Sárbogárd Város Önkormányzat költségvetésébe.

(2) A Sárbogárd – Hantos – Nagylók Szociális Alapszolgáltatási Intézményfenntartó Társulás költségvetése a 19/2013.(II. 13.) Kth. sz. határozat szerint beépült a Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény költségvetésébe, ezáltal Sárbogárd Város Önkormányzat költségvetésébe.

(3) A Sárbogárd – Nagylók Közoktatási Intézményfenntartó Társulás költségvetése a 22/2013.(II. 13.) Kth. sz. határozat szerint beépült a Sárszentmiklósi Kippkopp Óvoda költségvetésébe, ezáltal Sárbogárd Város Önkormányzat költségvetésébe.


4. § A Képviselő-testület a költségvetési év azon fejlesztési céljait, amelyek megvalósításához a Stabilitási tv. 3.§ (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik, vagy válhat szükségessé az adósságot keletkeztető ügyletek várható együttes összegével együtt az 1/7. melléklet szerint határozza meg.


5. § A Képviselő-testület a Stabilitási tv. 3.§ (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeit és a Stabilitási tv. végrehajtási rendelete szerinti saját bevételeket a 3. melléklet szerint határozza meg.


6. § (1) A Képviselő-testület a központi költségvetésből származó forrásokat a 1/4. melléklet szerint határozza meg.


7. § A 2.§ (1) bekezdésében megállapított előirányzatokból az egészségügyi ellátásra az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által

- a háziorvosi ellátásra 7.867.000 Ft,

- a védőnői feladatokra 19.734.000 Ft,

- az iskola-egészségügyi feladatokra 932.000 Ft

biztosítandó összeggel számol a költségvetés.


8. § A költségvetési szervek és az Önkormányzat feladatellátáshoz a megállapított személyi juttatások előirányzatából foglalkoztathatók létszámirányszámát a 2. melléklet szerint határozza meg a Képviselő-testület.


9. § (1)[4] A fejlesztési forráshiány finanszírozását a Képviselő-testület 63.168.000 Ft  fejlesztési hitelfelvétellel határozza meg.


(2) A Képviselő-testület a hitelműveletekkel kapcsolatos hatásköröket az alábbiak szerint határozza meg:

- hitel felvételéről, készfizető-kezesség vállalásáról szóló döntés a Képviselő-testület kizárólagos hatásköre,

-   hitel igénybevételére, lehívására a polgármester jogosult,

-  hitelek szerződés szerinti törlesztésének, kamatfizetésének elrendelésére a polgármester jogosult.

(3) A hitelek felvétele, adósságot keletkeztető ügylet kötése során a Stabilitási törvény szerint kell eljárni.

(4) A tervezett bevételi előirányzatokon felül keletkezett többletbevételeket, a bevételi többlet eléréséhez szükséges kiadási előirányzat biztosítását követően a forráshiány csökkentésére kell fordítani.


3. Az önkormányzati költségvetés és a költségvetési tartalék előirányzatai


10. § A költségvetésben az esetleges bevételi kiesések pótlására, a váratlan feladatok finanszírozására általános tartalékot 5.000.000 Ft összegben állapít meg a Képviselő-testület.

A polgármester átruházott hatáskörben jogosult 2 millió Ft egyedi értéket meg nem haladó, az intézmények alapfeladatának ellátásához nélkülözhetetlen eszköz nagyjavítását, felújítását, illetve javíthatatlanság esetén pótlását engedélyezni az általános tartalék terhére, és erről a Képviselő-testületet tájékoztatja.


11. § A képviselő-testület 500.000 Ft céltartalék képzését határozza el a CHF alapú kötvény 2013. évben esedékes visszaváltása és a kamatfizetés miatti árfolyamkockázatra.


12. § (1) A költségvetésben nem önkormányzati szervezetek részére támogatásokra 31.551.000 Ft -ot határoz meg a Képviselő-testület.

(2) A rendezvények lebonyolítására jóváhagyott összegek felhasználásáról a Képviselő-testület tételes elszámolás bemutatását írja elő.

(3) Az államháztartásról szóló 2011. CXCV. tv. 53 § (1) bekezdése alapján az önkormányzati támogatásban részesítettek elszámolási kötelezettséggel tartoznak a támogatás felhasználásáról az önkormányzat és a támogatott által megkötött megállapodásban rögzített határidőig. Amennyiben a határidőre történő számadási kötelezettségének a támogatott nem tesz eleget, a további támogatás, finanszírozás felfüggesztésre kerül.


4. Az Önkormányzat vagyonával és felhalmozásokkal kapcsolatos rendelkezések


13. § (1) Az Önkormányzat vagyonával való gazdálkodás szabályait a 18/2004. (IV. 9) önkormányzati rendelet tartalmazza, amelyek betartásától nem lehet eltekinteni.

(2) Új feladat megkezdéséről a források és a költségek ismeretében a Képviselő-testület dönt.

(3) A vagyontárgyak hasznosításáért az Önkormányzat fizetési eszközként csak készpénzt illetve számlapénzt fogadhat el, más fizetési mód alkalmazásához (csereingatlan, értékpapír, természetbeni teljesítés, stb.) a Pénzügyi, Városgazdálkodási és Városfejlesztési Bizottság támogató véleménye szükséges.

(4) A tulajdon védelmének biztosítása, ellenőrzése, valamint az költségvetési szerveknél az eszközökről és azok állományában bekövetkezett változásokról mennyiségben és értékben folyamatosan vezetett részletező nyilvántartást mellett, a december 31-i fordulónappal készített mérlegben kimutatott eszközöket és forrásokat alátámasztó leltározást  két évenként kell végrehajtani.


5. A költségvetés végrehajtásával kapcsolatos feladatok


14. § (1) A költségvetési szervek  felújítási előirányzatait Sárbogárd Város Önkormányzata kezeli, felhasználására  a felújításban érintett költségvetési szervek vezetőjével együttesen intézkedik.

(2) Az önkormányzati feladatrendszert érintő tartalmi és szerkezeti változásokra vonatkozó javaslatokat a költségvetési kihatás bemutatásával együtt lehet a Képviselő-testület elé terjeszteni.

(3) Pénzügyi tartalmú és a költségvetési, valamint az azt követő évekre vonatkozó pénzügyi kihatású előterjesztések csak a Pénzügyi, Városgazdálkodási és Városfejlesztési Bizottság, illetve az illetékes szakmai bizottság véleményével terjeszthetők a Képviselő-testület elé.

(4) A költségvetés kiadási előirányzatai között nem tervezett, év közben felmerülő kiadási szükséglet a pénzügyi fedezet megteremtéséig ideiglenesen nem finanszírozhatók.

(5) Az éves költségvetési előirányzatok felhasználása során figyelemmel kell lenni a finanszírozási hányad havi ütemére. A felhasználást a Polgármesteri Hivatal havonta nyomon követi és jelenti a Képviselő-testületnek. Jelentős összegű eltérés esetén pótköltségvetésre tesz javaslatot a jegyző.

(6) A gazdasági egyensúly biztosítása érdekében 2013. december 15-e után kötelezettségvállalás a 2013. évi előirányzat terhére nem tehető.


15. § (1) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap az önkormányzat számára meghatározott célra pótelőirányzatot biztosít, a polgármester a Képviselő-testület a költségvetési rendelet módosítására irányuló javaslattal tájékoztatja.

(2) Az átmenetileg szabad pénzeszközök pénzintézetnél történő betéti elhelyezésről a polgármester dönt.

(3) Az átmenetileg szabad pénzeszközök terhére a polgármester döntése szerint vásárolható elsődlegesen forgalomban lévő három hónapot meg nem haladó lejáratú értékpapír.


16. § (1) A költségvetési szervek pénzmaradványát Sárbogárd Város Önkormányzata vizsgálja felül és azt a Képviselő-testület hagyja jóvá a zárszámadási rendeletével egy időben.

(2) A Sárbogárd Város Önkormányzat által felülvizsgált pénzmaradványt a Képviselő-testület határozatának megfelelően kell felhasználni.

(3) A költségvetési szerveknek a  céljelleggel biztosított előirányzatokról az éves gazdálkodásról szóló beszámoláskor el kell számolni.

(4) A költségvetési szervek vezetői pénzügyi fedezet, előirányzat, vagy ezekről szóló, a fenntartótól származó írásos dokumentum hiányában feladatot, kötelezettséget nem vállalhatnak, végrehajtását nem kezdhetik meg.

(5) A költségvetési szervek vezetői kötelesek megfelelő alapdokumentumokat vezetni az ellátotti létszám pontos meghatározása érdekében.


17. § Az Önkormányzat által a költségvetési szervek részére engedélyezett létszámirányszámát éves átlagban be kell tartani.

A megállapított létszám-előirányzat intézményi hatáskörben nem léphető túl, a szakfeladatok közötti létszám átcsoportosításhoz Képviselő-testületi jóváhagyás szükséges.


18. § (1) A civil szervezetek támogatására jóváhagyott 1.150.000 Ft és a sportcélú támogatásokra tervezett 3.400.000 Ft felhasználását a Oktatási, Közművelődési és Sport Bizottság jogosult meghatározni, a 3/2005. (II. 14.) önkormányzati rendeletben szabályozottak szerint.

(2) A nyári táborozás, kirándulások támogatására tervezett 300.000 Ft összeg felhasználásáról - nyilvános pályázati eljárás után - az Oktatási , Közművelődési és Sport Bizottság dönt.

(3) A Sárbogárdon működő egyesület és nonprofit szervezetek részére gyógyászati és fejlesztési eszközök, segédeszközök vásárlására nyújtott támogatásosokkal kapcsolatban elfogadott 400.000 Ft felhasználásáról - nyilvános pályázati eljárás után - az Egészségügyi és Szociális Bizottság dönt.

(4) A Képviselő-testület a 4938. hrsz-ú sporttelep működtetésére a Sárszentmiklós SE részére 860.000 Ft, a 1083 hrsz-ú sporttelep működtetésére a Sárbogárdi Labdarúgó Sport Club részére 1.066.000 Ft közvetlen támogatás nyújt támogatási megállapodással.


6. Vegyes rendelkezések


19. § A környezetvédelmi alap bevételét a 37/2009.(VIII.18.) önkormányzati rendelet 3.§ (1) bekezdésében foglaltakra kell fordítani.


20. § (1) A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 132. §-a, valamint a Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló 2012. évi CCIV. törvény 53. § (1) bekezdése szerint az illetményalap 2013. évben 38.650 Ft.

(2) Az Önkormányzat Képviselő-testülete elrendeli, hogy az önkormányzati támogatás a likviditási terv szerinti tényleges szükséglethez igazodva kerüljön kiutalásra az intézmények esetében.


21. § A költségvetési rendelet megalkotásáig eltelt időszak átmeneti gazdálkodásának adatai a költségvetési rendelet részét képezik.  


7. Záró rendelkezések


22. § (1) E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, a rendelet rendelkezéseit azonban 2013. január 1. napjától kell alkalmazni.



Sárbogárd, 2013. február 15.


Dr. Sükösd Tamás
    polgármester



                       

Demeterné Dr. Venicz Anita

jegyző



Kihirdetve: 2013. február 21.

Demeterné Dr. Venicz Anita
jegyző









1. melléklet a  5/2013. (II. 21.)  önkormányzati rendelethez[5] 



Sárbogárd Város Önkormányzat

2013. évi kiadásai kiemelt előirányzatokkal

adatok eFt-ban

megnevezés

 Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény

Városi Bölcsőde

Személyi juttatások

40 193

11 560

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,

10 419

3 122

Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások

44 777

5 556

Ellátottak pénzbeli juttatásai



Egyéb működési célú kiadások



 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás



  - támogatásértékű működési kiadások



-előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás összesen



 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre



  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás



Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok



 - általános tartalék



  -céltartalék



Hitel törlesztése működési célra



Működési költségvetés összesen

95 389

20 238

Intézményi beruházások

388


Felújítások



Egyéb felhalmozási kiadások



   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás



  - befektetési célú részesedések vásárlása



  - támogatásértékű felhalmozási kiadások



  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás



  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre



Hitel törlesztése felhalmozási célra



Felhalmozási költségvetés összesen

388


KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

95 777

20 238



Adatok eFt-ban

megnevezés

 Sárbogárdi Polgármesteri Hivatal

 Madarász József  Városi Könyvtár

Személyi juttatások

106 058

12 896

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,

27 710

3 448

Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások

51 771

11 488

Ellátottak pénzbeli juttatásai



Egyéb működési célú kiadások



 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás



  - támogatásértékű működési kiadások



-előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás összesen



 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre



  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás



Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok



 - általános tartalék



  -céltartalék



Hitel törlesztése működési célra



Működési költségvetés összesen

185 539

27 832

Intézményi beruházások

1 200


Felújítások



Egyéb felhalmozási kiadások



   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás



  - befektetési célú részesedések vásárlása



  - támogatásértékű felhalmozási kiadások



  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás



  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre



Hitel törlesztése felhalmozási célra



Felhalmozási költségvetés összesen

1 200


KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

186 739

27 832







Adatok eFt-ban

megnevezés

Sárbogárd Város Önkormányzata

Sárszentmiklósi Kippkopp Óvoda

Személyi juttatások

180 062

25 544

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,

30 768

6 627

Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások

437 902

19 647

Ellátottak pénzbeli juttatásai



Egyéb működési célú kiadások

858 160


 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás

521 046


  - támogatásértékű működési kiadások

114 022


-előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás összesen



 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre

31 551


  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás

191 541


Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok

5 374


 - általános tartalék

4 874


  -céltartalék

500


Hitel törlesztése működési célra

153 969


Működési költségvetés összesen

1 666 235

51 818

Intézményi beruházások

287 152


Felújítások

36 835


Egyéb felhalmozási kiadások

4 641


   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás

1 588


  - befektetési célú részesedések vásárlása



  - támogatásértékű felhalmozási kiadások



  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás



  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre

3 053


Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre



Hitel törlesztése felhalmozási célra

191 162


Felhalmozási költségvetés összesen

519 790


KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

2 186 025

51 818







Adatok eFt-ban

megnevezés

Sárbogárdi Zengő Óvoda

MINDÖSSZESEN

Személyi juttatások

100 797

477 110

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,

27 360

109 454

Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások

93 200

664 341

Ellátottak pénzbeli juttatásai

42

42

Egyéb működési célú kiadások


337 114

 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás



  - támogatásértékű működési kiadások


114 022

-előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás összesen



 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre


31 551

  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás


191 541

Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok


5 374

 - általános tartalék


4 874

  -céltartalék


500

Hitel törlesztése működési célra


153 969

Működési költségvetés összesen

221 399

1 747 404

Intézményi beruházások

190

288 930

Felújítások


36 835

Egyéb felhalmozási kiadások


3 053

   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás



  - befektetési célú részesedések vásárlása



  - támogatásértékű felhalmozási kiadások



  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás



  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre


3 053

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre



Hitel törlesztése felhalmozási célra


191 162

Felhalmozási költségvetés összesen

190

519 980

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

221 589

2 267 384





Sárbogárd Város Önkormányzat

2013. évi bevételei forrásonként

adatok eFt-ban

megnevezés

 Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény

Városi Bölcsőde

Közhatalmi bevételek



Intézményi működési bevételek

30 329

2 191

Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről



Helyi adók (iparűzési adó) 



Illetékek



Pótlékok, bírságok



Átengedett központi adók



Önkormányzatok sajátos működési bevételei



Költségvetési támogatása



Támogatásértékű működési bevételek

2 322


Működési célú költésgvetési bevételek összesen

32 651

2 191

Működési célú hiány

-62 738

-18 047

Működési célú többlet



Irányító szervtől kapott működési célú támogatás

62 535

17 886

Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen

203

161

Hitel felvétel müködési célra



Működési költségvetés összesen

95 389

20 238

Felhalmozási célú saját bevételek



Támogatásértékű felhalmozási bevételek



Költségvetési támogatása



Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei



Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről



Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen



Felhalmozási célú hiány

-388


Felhalmozási célú többlet



Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás

388


Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Hitel felvétele felhalmozási célra



Felhalmozási költségvetés összesen

388


BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

95 777

20 238






Adatok eFt-ban

megnevezés

 Sárbogárdi Polgármesteri Hivatal

 Madarász József  Városi Könyvtár

Közhatalmi bevételek

800


Intézményi működési bevételek

9 758

1 235

Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről



Helyi adók (iparűzési adó) 



Illetékek



Pótlékok, bírságok



Átengedett központi adók



Önkormányzatok sajátos működési bevételei



Költségvetési támogatása



Támogatásértékű működési bevételek



Működési célú költésgvetési bevételek összesen

10 558

1 235

Működési célú hiány

-174 981

-26 597

Működési célú többlet



Irányító szervtől kapott működési célú támogatás

174 712

26 583

Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen

269

14

Hitel felvétel müködési célra



Működési költségvetés összesen

185 539

27 832

Felhalmozási célú saját bevételek



Támogatásértékű felhalmozási bevételek



Költségvetési támogatása



Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei



Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről



Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen



Felhalmozási célú hiány

-1 200


Felhalmozási célú többlet



Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás

1 200


Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Hitel felvétele felhalmozási célra



Felhalmozási költségvetés összesen

1 200


BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

186 739

27 832



Adatok eFt-ban

megnevezés

Sárbogárd Város Önkormányzat

Sárszentmiklósi Kippkopp Óvoda

Közhatalmi bevételek

1 000


Intézményi működési bevételek

83 213

8 649

Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


106

Helyi adók (iparűzési adó) 

210 000


Illetékek



Pótlékok, bírságok

3 000


Átengedett központi adók

35 000


Önkormányzatok sajátos működési bevételei

4 000


Költségvetési támogatása

1 050 993


Támogatásértékű működési bevételek

240 366

15

Működési célú költésgvetési bevételek összesen

1 627 572

8 770

Működési célú hiány


-43 048

Működési célú többlet



Irányító szervtől kapott működési célú támogatás


41 188

Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen

29 246

105

Hitel felvétel müködési célra



Működési költségvetés összesen

1 656 818

50 063

Felhalmozási célú saját bevételek



Támogatásértékű felhalmozási bevételek

239 691

1 755

Költségvetési támogatása

179 546


Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

33 053


Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről

8 008


Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen

460 298

1 755

Felhalmozási célú hiány

-59 492

1 755

Felhalmozási célú többlet



Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás



Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel

5 867


Hitel felvétele felhalmozási célra

63 042


Felhalmozási költségvetés összesen

529 207

1 755

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

2 186 025

51 818



Adatok eFt-ban

megnevezés

Sárbogárdi Zengő Óvoda

MINDÖSSZESEN

Közhatalmi bevételek


1 800

Intézményi működési bevételek

21 011

156 386

Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


106

Helyi adók (iparűzési adó) 


210 000

Illetékek



Pótlékok, bírságok


3 000

Átengedett központi adók


35 000

Önkormányzatok sajátos működési bevételei


4 000

Költségvetési támogatása


1 050 993

Támogatásértékű működési bevételek

2 246

244 949

Működési célú költésgvetési bevételek összesen

23 257

1 706 234

Működési célú hiány

-198 142

-41 170

Működési célú többlet



Irányító szervtől kapott működési célú támogatás

198 142


Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen


29 998

Hitel felvétel müködési célra



Működési költségvetés összesen

221 399

1 736 232

Felhalmozási célú saját bevételek



Támogatásértékű felhalmozási bevételek


241 446

Költségvetési támogatása


179 546

Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei


33 053

Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


8 008

Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen


462 053

Felhalmozási célú hiány

-190

-57 927

Felhalmozási célú többlet



Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás



Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel

190

6 057

Hitel felvétele felhalmozási célra


63 042

Felhalmozási költségvetés összesen

190

531 152

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

221 589

2 267 384






Adatok eFt-ban






1/1 melléklet a 5/2013. (II. 21.)  önkormányzati rendelethez[6]



Sárbogárd Város Önkormányzat

2013. évi támogatásértékű bevételei





megnevezés

 Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény

Városi Bölcsőde

Támogatásértékű működési bevétel központi költségvetési szervtől



Támogatásértékű működési bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól hazai programokra

2 322


Támogatásértékű működési bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozására



Támogatásértékű működési bevétel társadalombiztosítási alaptól



Támogatásértékű működési bevétel elkülönített állami pénzalaptól



Támogatásértékű működési bevétel helyi önkormányzatoktól és költségvetési szerveiktől



Támogatásértékű működési bevétel többcélú kistérségi társulástól



Támogatásértékű működési bevétel országos nemzetiségi önkormányzatoktól



Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről



Támogatásértékű működési bevételek összesen

2 322


Támogatásértékű felhalmozási bevétel központi költségvetési szervtől



Támogatásértékű felhalmozási bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól hazai programokra



Támogatásértékű felhalmozási bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozására



A 179. és 180. sorba nem tartozó támogatásértékű felhalmozási bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól



Támogatásértékű felhalmozási bevétel társadalombiztosítási alaptól



Támogatásértékű felhalmozási bevétel elkülönített állami pénzalaptól



Támogatásértékű felhalmozási bevétel helyi önkormányzatoktól és költségvetési szerveiktől



Támogatásértékű felhalmozási bevétel többcélú kistérségi társulástól



Támogatásértékű felhalmozási bevétel országos nemzetiségi önkormányzatoktól



Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről



Támogatásértékű felhalmozási bevételek összesen







Adatok eFt-ban

megnevezés

 Sárbogárdi Polgármesteri Hivatal

 Madarász József  Városi Könyvtár

Támogatásértékű működési bevétel központi költségvetési szervtől



Támogatásértékű működési bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól hazai programokra



Támogatásértékű működési bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozására



Támogatásértékű működési bevétel társadalombiztosítási alaptól



Támogatásértékű működési bevétel elkülönített állami pénzalaptól



Támogatásértékű működési bevétel helyi önkormányzatoktól és költségvetési szerveiktől



Támogatásértékű működési bevétel többcélú kistérségi társulástól



Támogatásértékű működési bevétel országos nemzetiségi önkormányzatoktól



Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről



Támogatásértékű működési bevételek összesen



Támogatásértékű felhalmozási bevétel központi költségvetési szervtől



Támogatásértékű felhalmozási bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól hazai programokra



Támogatásértékű felhalmozási bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozására



A 179. és 180. sorba nem tartozó támogatásértékű felhalmozási bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól



Támogatásértékű felhalmozási bevétel társadalombiztosítási alaptól



Támogatásértékű felhalmozási bevétel elkülönített állami pénzalaptól



Támogatásértékű felhalmozási bevétel helyi önkormányzatoktól és költségvetési szerveiktől



Támogatásértékű felhalmozási bevétel többcélú kistérségi társulástól



Támogatásértékű felhalmozási bevétel országos nemzetiségi önkormányzatoktól



Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről



Támogatásértékű felhalmozási bevételek összesen





Adatok eFt-ban

megnevezés

Sárbogárd Város Önkormányzat

Sárszentmiklósi Kippkopp Óvoda

Támogatásértékű működési bevétel központi költségvetési szervtől



Támogatásértékű működési bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól hazai programokra

192 187


Támogatásértékű működési bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozására

8 385


Támogatásértékű működési bevétel társadalombiztosítási alaptól

39 617


Támogatásértékű működési bevétel elkülönített állami pénzalaptól



Támogatásértékű működési bevétel helyi önkormányzatoktól és költségvetési szerveiktől

177

15

Támogatásértékű működési bevétel többcélú kistérségi társulástól



Támogatásértékű működési bevétel országos nemzetiségi önkormányzatoktól



Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről



Támogatásértékű működési bevételek összesen

240 366

15

Támogatásértékű felhalmozási bevétel központi költségvetési szervtől



Támogatásértékű felhalmozási bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól hazai programokra



Támogatásértékű felhalmozási bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozására

239 691

1 755

A 179. és 180. sorba nem tartozó támogatásértékű felhalmozási bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól



Támogatásértékű felhalmozási bevétel társadalombiztosítási alaptól



Támogatásértékű felhalmozási bevétel elkülönített állami pénzalaptól



Támogatásértékű felhalmozási bevétel helyi önkormányzatoktól és költségvetési szerveiktől



Támogatásértékű felhalmozási bevétel többcélú kistérségi társulástól



Támogatásértékű felhalmozási bevétel országos nemzetiségi önkormányzatoktól



Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről



Támogatásértékű felhalmozási bevételek összesen

239 691

1 755



Adatok eFt-ban

megnevezés

Sárbogárdi Zengő Óvoda

MINDÖSSZESEN

Támogatásértékű működési bevétel központi költségvetési szervtől



Támogatásértékű működési bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól hazai programokra


194 509

Támogatásértékű működési bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozására

2 246

10 631

Támogatásértékű működési bevétel társadalombiztosítási alaptól


39 617

Támogatásértékű működési bevétel elkülönített állami pénzalaptól



Támogatásértékű működési bevétel helyi önkormányzatoktól és költségvetési szerveiktől


192

Támogatásértékű működési bevétel többcélú kistérségi társulástól



Támogatásértékű működési bevétel országos nemzetiségi önkormányzatoktól



Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről



Támogatásértékű működési bevételek összesen

2 246

244 949

Támogatásértékű felhalmozási bevétel központi költségvetési szervtől



Támogatásértékű felhalmozási bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól hazai programokra



Támogatásértékű felhalmozási bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozására


241 446

A 179. és 180. sorba nem tartozó támogatásértékű felhalmozási bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól



Támogatásértékű felhalmozási bevétel társadalombiztosítási alaptól



Támogatásértékű felhalmozási bevétel elkülönített állami pénzalaptól



Támogatásértékű felhalmozási bevétel helyi önkormányzatoktól és költségvetési szerveiktől



Támogatásértékű felhalmozási bevétel többcélú kistérségi társulástól



Támogatásértékű felhalmozási bevétel országos nemzetiségi önkormányzatoktól



Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről



Támogatásértékű felhalmozási bevételek összesen


241 446









1/2. melléklet a  5/2013. (II. 21.) önkormányzati rendelethez [7]


Sárbogárd Város Önkormányzat

2013. évi átvett pénzeszközei

megnevezés

 Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény

Városi Bölcsőde

 Sárbogárdi Polgármesteri Hivatal

Működési célú pénzeszközátvétel non-profit szervezetektől




Működési célú pénzeszközátvétel egyházaktól




Működési célú pénzeszközátvétel háztartásoktól




Működési célú pénzeszközátvétel pénzügyi vállalkozásoktól




Működési célú pénzeszközátvétel önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozástól




Működési célú pénzeszközátvétel nem önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozástól




Működési célú pénzeszközátvétel az Európai Unió költségvetéséből




Működési célú pénzeszközátvétel kormányoktól és nemzetközi szervezetektől




Működési célú pénzeszközátvétel egyéb külföldi forrásból




Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről




Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről




Felhalmozási célú pénzeszközátvétel non-profit szervezetektől




Felhalmozási célú pénzeszközátvétel egyházaktól




Felhalmozási célú pénzeszközátvétel háztartásoktól




Felhalmozási célú pénzeszközátvétel pénzügyi vállalkozásoktól




Felhalmozási célú pénzeszközátvétel önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozástól




Felhalmozási célú pénzeszközátvétel nem önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozástól




Felhalmozási célra kapott juttatások az Európai Unió költségvetéséből




Felhalmozási célra kapott juttatások kormányoktól és nemzetközi szervezetektől




Felhalmozási célra kapott juttatások egyéb külföldi forrásból




Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről




Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről






megnevezés

 Madarász József  Városi Könyvtár

Sárbogárd Város Önkormányzat

Sárszentmiklósi Kippkopp Óvoda

Működési célú pénzeszközátvétel non-profit szervezetektől




Működési célú pénzeszközátvétel egyházaktól




Működési célú pénzeszközátvétel háztartásoktól




Működési célú pénzeszközátvétel pénzügyi vállalkozásoktól



 106

Működési célú pénzeszközátvétel önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozástól




Működési célú pénzeszközátvétel nem önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozástól




Működési célú pénzeszközátvétel az Európai Unió költségvetéséből




Működési célú pénzeszközátvétel kormányoktól és nemzetközi szervezetektől




Működési célú pénzeszközátvétel egyéb külföldi forrásból




Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről




Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről



 106

Felhalmozási célú pénzeszközátvétel non-profit szervezetektől




Felhalmozási célú pénzeszközátvétel egyházaktól




Felhalmozási célú pénzeszközátvétel háztartásoktól


8 008


Felhalmozási célú pénzeszközátvétel pénzügyi vállalkozásoktól




Felhalmozási célú pénzeszközátvétel önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozástól




Felhalmozási célú pénzeszközátvétel nem önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozástól




Felhalmozási célra kapott juttatások az Európai Unió költségvetéséből




Felhalmozási célra kapott juttatások kormányoktól és nemzetközi szervezetektől




Felhalmozási célra kapott juttatások egyéb külföldi forrásból




Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről




Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


8 008




megnevezés

Sárbogárdi Zengő Óvoda

MINDÖSSZESEN

Működési célú pénzeszközátvétel non-profit szervezetektől



Működési célú pénzeszközátvétel egyházaktól



Működési célú pénzeszközátvétel háztartásoktól



Működési célú pénzeszközátvétel pénzügyi vállalkozásoktól


 106

Működési célú pénzeszközátvétel önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozástól



Működési célú pénzeszközátvétel nem önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozástól



Működési célú pénzeszközátvétel az Európai Unió költségvetéséből



Működési célú pénzeszközátvétel kormányoktól és nemzetközi szervezetektől



Működési célú pénzeszközátvétel egyéb külföldi forrásból



Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről



Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


 106

Felhalmozási célú pénzeszközátvétel non-profit szervezetektől



Felhalmozási célú pénzeszközátvétel egyházaktól



Felhalmozási célú pénzeszközátvétel háztartásoktól


8 008

Felhalmozási célú pénzeszközátvétel pénzügyi vállalkozásoktól



Felhalmozási célú pénzeszközátvétel önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozástól



Felhalmozási célú pénzeszközátvétel nem önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozástól



Felhalmozási célra kapott juttatások az Európai Unió költségvetéséből



Felhalmozási célra kapott juttatások kormányoktól és nemzetközi szervezetektől



Felhalmozási célra kapott juttatások egyéb külföldi forrásból



Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről



Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


8 008




1/3  melléklet  a 5/2013. (II. 21.) önkormányzati rendelethez[8]



megnevezés

 Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény

Városi Bölcsőde

Tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítése



Osztalékok, üzemeltetési és koncessziós díjak



Tartós részesedések értékesítése



Felhalmozási célú kamat- és árfolyamnyereség bevételei 



Önkormányzati lakások, egyéb helyiségek értékesítése, cseréje



Privatizációból származó bevételek



Vállalatértékesítésből származó bevételek



Vagyoni értékű jog értékesítéséből, egyéb vagyonhasznosításból származó bevétel



Felhalmozási célú saját bevételek összesen



Igazgatási szolgáltatási díj



Felügyeleti jellegű tevékenység díja



Bírság bevétele



Közhatalmi bevételek



Áru- és készletértékesítés ellenértéke



Szolgáltatások ellenértéke

500


Egyéb sajátos bevétel



Továbbszámlázott (közvetített) szolgáltatások értéke



Bérleti és lízingdíj bevételek



Intézményi ellátási díjak

25 031

1 423

Alkalmazottak térítése



Kötbér, egyéb kártérítés, bánatpénz bevétele



Alkalmazott, hallgató, tanuló stb. kártérítése és egyéb térítése



Egyéb saját működési bevétel

25 531

1 423

Működési célú ÁFA-bevételek, -visszatérülések

4 791

768

Működési célú hozam- és kamatbevételek összesen

7


Intézményi működési bevételek összesen

30 329

2 191







Adatok eFt-ban

megnevezés

 Sárbogárdi Polgármesteri Hivatal

 Madarász József  Városi Könyvtár

Tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítése



Osztalékok, üzemeltetési és koncessziós díjak



Tartós részesedések értékesítése



Felhalmozási célú kamat- és árfolyamnyereség bevételei 



Önkormányzati lakások, egyéb helyiségek értékesítése, cseréje



Privatizációból származó bevételek



Vállalatértékesítésből származó bevételek



Vagyoni értékű jog értékesítéséből, egyéb vagyonhasznosításból származó bevétel



Felhalmozási célú saját bevételek összesen



Igazgatási szolgáltatási díj

800


Felügyeleti jellegű tevékenység díja



Bírság bevétele



Közhatalmi bevételek

800


Áru- és készletértékesítés ellenértéke



Szolgáltatások ellenértéke


160

Egyéb sajátos bevétel



Továbbszámlázott (közvetített) szolgáltatások értéke

7 398


Bérleti és lízingdíj bevételek

200


Intézményi ellátási díjak



Alkalmazottak térítése


160

Kötbér, egyéb kártérítés, bánatpénz bevétele



Alkalmazott, hallgató, tanuló stb. kártérítése és egyéb térítése



Egyéb saját működési bevétel

7 598

320

Működési célú ÁFA-bevételek, -visszatérülések

2 160

915

Működési célú hozam- és kamatbevételek összesen



Intézményi működési bevételek összesen

9 758

1 235



Adatok eFt-ban

megnevezés

Sárbogárd Város Önkormányzat

Sárszentmiklósi Kippkopp Óvoda

Tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítése



Osztalékok, üzemeltetési és koncessziós díjak



Tartós részesedések értékesítése



Felhalmozási célú kamat- és árfolyamnyereség bevételei 



Önkormányzati lakások, egyéb helyiségek értékesítése, cseréje



Privatizációból származó bevételek



Vállalatértékesítésből származó bevételek



Vagyoni értékű jog értékesítéséből, egyéb vagyonhasznosításból származó bevétel



Felhalmozási célú saját bevételek összesen



Igazgatási szolgáltatási díj

500


Felügyeleti jellegű tevékenység díja



Bírság bevétele

500


Közhatalmi bevételek

1 000


Áru- és készletértékesítés ellenértéke



Szolgáltatások ellenértéke

1 281


Egyéb sajátos bevétel

2 738


Továbbszámlázott (közvetített) szolgáltatások értéke

170


Bérleti és lízingdíj bevételek

13 200


Intézményi ellátási díjak

28 552

2 862

Alkalmazottak térítése



Kötbér, egyéb kártérítés, bánatpénz bevétele



Alkalmazott, hallgató, tanuló stb. kártérítése és egyéb térítése

500


Egyéb saját működési bevétel

46 441

2 862

Működési célú ÁFA-bevételek, -visszatérülések

35 272

5 772

Működési célú hozam- és kamatbevételek összesen

1 500

15

Intézményi működési bevételek összesen

83 213

8 649



Adatok eFt-ban

megnevezés

Sárbogárdi Zengő Óvoda

MINDÖSSZESEN

Tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítése



Osztalékok, üzemeltetési és koncessziós díjak



Tartós részesedések értékesítése



Felhalmozási célú kamat- és árfolyamnyereség bevételei 



Önkormányzati lakások, egyéb helyiségek értékesítése, cseréje



Privatizációból származó bevételek



Vállalatértékesítésből származó bevételek



Vagyoni értékű jog értékesítéséből, egyéb vagyonhasznosításból származó bevétel



Felhalmozási célú saját bevételek összesen



Igazgatási szolgáltatási díj


1 300

Felügyeleti jellegű tevékenység díja



Bírság bevétele


500

Közhatalmi bevételek


1 800

Áru- és készletértékesítés ellenértéke



Szolgáltatások ellenértéke


1 941

Egyéb sajátos bevétel


2 738

Továbbszámlázott (közvetített) szolgáltatások értéke


7 568

Bérleti és lízingdíj bevételek


13 400

Intézményi ellátási díjak

11 817

69 685

Alkalmazottak térítése


160

Kötbér, egyéb kártérítés, bánatpénz bevétele



Alkalmazott, hallgató, tanuló stb. kártérítése és egyéb térítése


500

Egyéb saját működési bevétel

11 817

95 992

Működési célú ÁFA-bevételek, -visszatérülések

9 194

58 872

Működési célú hozam- és kamatbevételek összesen


1 522

Intézményi működési bevételek összesen

21 011

156 386








1/4  melléklet a  5/2013. (II. 21.) önkormányzati rendelethez[9]


Sárbogárd Város Önkormányzat

2013. évi költségvetési támogatása, sajátos működési és felhalmozási bevételei



megnevezés

Sárbogárd Város Önkormányzata

Általános feladatok támogatása

209 567

Köznevelési és gyermekétk.feladatainak támogatása

267 833

Szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

322 710

Kulturális feladatainak támogatása

14 527

Központosított előirányzatok műk.

5 445

Központosított előirányzatok felhalmozási

169 619

Szerkezetátalakítás

79 753

Működőképesség megőrzését szolgáló kiegészítő támogatás

48 000

A tartósan fizetésképtelen helyzetbe került helyi önkormányzatok adósságrendezésére irányuló hitelfelvétel visszterhes kamattámogatása, a pénzügyi gondnok díja


Helyi önkormányzatok által fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása


Címzett támogatás


Céltámogatás


Vis maior támogatás

9 927

Egyéb központi támogatás

103 158

Önkormányzat költségvetési támogatása 

1 230 539



Adatok eFt-ban

megnevezés

Sárbogárd Város Önkormányzata

Pótlékok, bírságok

3 000

Gépjárműadó

35 000

Luxusadó


Termőföld bérbeadásából származó jövedelemadó


Átengedett egyéb központi adók


Átengedett központi adók

35 000

Környezetvédelmi bírság


Természetvédelmi bírság


Műemlékvédelmi bírság


Építésügyi bírság


Talajterhelési díj

4 000

Egyéb sajátos bevételek


Önkormányzatok sajátos működési bevételei                                 

4 000

Önkormányzati lakások értékesítése

500

Önkormányzati ingatlan értékesítés


Önkormányzati lakótelek értékesítés

5 792

Egyéb vagyoni értékű jog értékesítéséből származó bevétel


Egyéb önkormányzati vagyon bérbeadásából származó bevétel


Egyéb önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, koncesszióból származó bevétel

26 761

Vagyonkezelésbe adásból származó bevétel


Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

33 053









1/5 melléklet a 5/2013. (II. 21.) önkormányzati rendelethez[10]


Sárbogárd Város Önkormányzat
2013. évi támogatásértékű kiadásai


megnevezés

Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény

Városi Bölcsőde

Támogatásértékű működési kiadás helyi önkormányzatoknak és költségvetési szerveiknek



Támogatásértékű működési kiadás többcélú kistérségi társulásnak



Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre



Támogatásértékű működési kiadások



Támogatásértékű felhalmozási kiadás helyi önkormányzatoknak és költségvetési szerveiknek



Támogatásértékű felhalmozási kiadás többcélú kistérségi társulásnak



Támogatásértékű felhalmozási kiadások





Adatok eFt-ban

megnevezés

 Sárbogárdi Polgármesteri Hivatal

 Madarász József  Városi Könyvtár

Támogatásértékű működési kiadás helyi önkormányzatoknak és költségvetési szerveiknek



Támogatásértékű működési kiadás többcélú kistérségi társulásnak



Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre



Támogatásértékű működési kiadások



Támogatásértékű felhalmozási kiadás helyi önkormányzatoknak és költségvetési szerveiknek



Támogatásértékű felhalmozási kiadás többcélú kistérségi társulásnak



Támogatásértékű felhalmozási kiadások









Adatok eFt-ban

megnevezés

Sárbogárd Város Önkormányzat

Sárszentmiklósi Kippkopp Óvoda

Támogatásértékű működési kiadás helyi önkormányzatoknak és költségvetési szerveiknek

9 514


Támogatásértékű működési kiadás többcélú kistérségi társulásnak

104 508


Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre



Támogatásértékű működési kiadások

114 022


Támogatásértékű felhalmozási kiadás helyi önkormányzatoknak és költségvetési szerveiknek



Támogatásértékű felhalmozási kiadás többcélú kistérségi társulásnak



Támogatásértékű felhalmozási kiadások





Adatok eFt-ban

megnevezés

Sárbogárdi Zengő Óvoda

MINDÖSSZESEN

Támogatásértékű működési kiadás helyi önkormányzatoknak és költségvetési szerveiknek


9 514

Támogatásértékű működési kiadás többcélú kistérségi társulásnak


104 508

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre



Támogatásértékű működési kiadások


114 022

Támogatásértékű felhalmozási kiadás helyi önkormányzatoknak és költségvetési szerveiknek



Támogatásértékű felhalmozási kiadás többcélú kistérségi társulásnak



Támogatásértékű felhalmozási kiadások








1/6 melléklet a 5/2013. (II. 21.) önkormányzati  rendelethez[11]


Sárbogárd Város Önkormányzat
 2013. évi átadott pénzeszközei

megnevezés

Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény

Városi Bölcsőde

Működési célú pénzeszközátadás non-profit szervezeteknek



Működési célú pénzeszközátadás egyházaknak



Működési célú pénzeszközátadás háztartásoknak



Működési célú pénzeszközátadás vállalkozásoknak



Működési célú pénzeszközátadás az Európai Unió költségvetésének



Működési célú pénzeszközátadás kormányoknak és nemzetközi szervezeteknek



Működési célú pénzeszközátadás egyéb külföldinek



Működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre összesen



Felhalmozási célú pénzeszközátadás non-profit szervezeteknek



Felhalmozási célú pénzeszközátadás egyházaknak



Felhalmozási célú pénzeszközátadás háztartásoknak



Felhalmozási célú pénzeszközátadás vállalkozásoknak



Felhalmozási célú pénzeszközátadás az Európai Unió költségvetésének



Felhalmozási célú pénzeszközátadás kormányoknak és nemzetközi szervezeteknek



Felhalmozási célú pénzeszközátadás egyéb külföldinek



Lakásért fizetett pénzbeli térítés



Lakáshoz jutás pénzbeli támogatása végleges jelleggel



Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre



Felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre összesen





Adatok eFt-ban

megnevezés

 Sárbogárdi Polgármesteri Hivatal

 Madarász József  Városi Könyvtár

Működési célú pénzeszközátadás non-profit szervezeteknek



Működési célú pénzeszközátadás egyházaknak



Működési célú pénzeszközátadás háztartásoknak



Működési célú pénzeszközátadás vállalkozásoknak



Működési célú pénzeszközátadás az Európai Unió költségvetésének



Működési célú pénzeszközátadás kormányoknak és nemzetközi szervezeteknek



Működési célú pénzeszközátadás egyéb külföldinek



Működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre összesen



Felhalmozási célú pénzeszközátadás non-profit szervezeteknek



Felhalmozási célú pénzeszközátadás egyházaknak



Felhalmozási célú pénzeszközátadás háztartásoknak



Felhalmozási célú pénzeszközátadás vállalkozásoknak



Felhalmozási célú pénzeszközátadás az Európai Unió költségvetésének



Felhalmozási célú pénzeszközátadás kormányoknak és nemzetközi szervezeteknek



Felhalmozási célú pénzeszközátadás egyéb külföldinek



Lakásért fizetett pénzbeli térítés



Lakáshoz jutás pénzbeli támogatása végleges jelleggel



Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre



Felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre összesen





Adatok eFt-ban

megnevezés

Sárbogárd Város Önkormányzat

Sárszentmiklósi Kippkopp Óvoda

Működési célú pénzeszközátadás non-profit szervezeteknek

11 470


Működési célú pénzeszközátadás egyházaknak



Működési célú pénzeszközátadás háztartásoknak



Működési célú pénzeszközátadás vállalkozásoknak

20 081


Működési célú pénzeszközátadás az Európai Unió költségvetésének



Működési célú pénzeszközátadás kormányoknak és nemzetközi szervezeteknek



Működési célú pénzeszközátadás egyéb külföldinek



Működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre összesen

31 551


Felhalmozási célú pénzeszközátadás non-profit szervezeteknek

3053


Felhalmozási célú pénzeszközátadás egyházaknak



Felhalmozási célú pénzeszközátadás háztartásoknak



Felhalmozási célú pénzeszközátadás vállalkozásoknak



Felhalmozási célú pénzeszközátadás az Európai Unió költségvetésének



Felhalmozási célú pénzeszközátadás kormányoknak és nemzetközi szervezeteknek



Felhalmozási célú pénzeszközátadás egyéb külföldinek



Lakásért fizetett pénzbeli térítés



Lakáshoz jutás pénzbeli támogatása végleges jelleggel



Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre



Felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre összesen

3053




Adatok eFt-ban

megnevezés

Sárbogárdi Zengő Óvoda

MINDÖSSZESEN

Működési célú pénzeszközátadás non-profit szervezeteknek


11 470

Működési célú pénzeszközátadás egyházaknak



Működési célú pénzeszközátadás háztartásoknak



Működési célú pénzeszközátadás vállalkozásoknak


20 081

Működési célú pénzeszközátadás az Európai Unió költségvetésének



Működési célú pénzeszközátadás kormányoknak és nemzetközi szervezeteknek



Működési célú pénzeszközátadás egyéb külföldinek



Működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre összesen


31 551

Felhalmozási célú pénzeszközátadás non-profit szervezeteknek


3053

Felhalmozási célú pénzeszközátadás egyházaknak



Felhalmozási célú pénzeszközátadás háztartásoknak



Felhalmozási célú pénzeszközátadás vállalkozásoknak



Felhalmozási célú pénzeszközátadás az Európai Unió költségvetésének



Felhalmozási célú pénzeszközátadás kormányoknak és nemzetközi szervezeteknek



Felhalmozási célú pénzeszközátadás egyéb külföldinek



Lakásért fizetett pénzbeli térítés



Lakáshoz jutás pénzbeli támogatása végleges jelleggel



Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre



Felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre összesen


3053



1/7.  melléklet a 5/2013. (II. 21.) önkormányzati rendelethez[12]

Sárbogárd Város Önkormányzat
2013. évi felhalmozási kiadások feladatonként felújítási kiadások célonként

megnevezés

Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény

Városi Bölcsőde

Informatikai eszközök vásárlása

263


Antivírus szoftver vásárlás



KEOP-7.1.0/11-2011-0093 Pusztaegres és Sárhatvan településrészek ívóvízellátás biztosnságának javítása



KDOP-3.1.1/B-11-2012-0001 "Újratervezés- Sárbogárd Város Központjának megújítása"



KDOP -4.1.1/E-11-2011-0018 Sbg városközponti területeinek vízrendezése, csapadékvíz elv. rendsz. fejlesztése



Belterületi vízrendezés



fűnyíró vásárlás

125


Fejérvíz beruházás



számítógép. Interaktív tábla vás.



Beruházás összesen:

388




Adatok eFt-ban

megnevezés

 Sárbogárdi Polgármesteri Hivatal

 Madarász József  Városi Könyvtár

Informatikai eszközök vásárlása

1 000


Antivírus szoftver vásárlás

200


KEOP-7.1.0/11-2011-0093 Pusztaegres és Sárhatvan településrészek ívóvízellátás biztosnságának javítása



KDOP-3.1.1/B-11-2012-0001 "Újratervezés- Sárbogárd Város Központjának megújítása"



KDOP -4.1.1/E-11-2011-0018 Sbg városközponti területeinek vízrendezése, csapadékvíz elv. rendsz. fejlesztése



Belterületi vízrendezés



fűnyíró vásárlás



Fejérvíz beruházás



számítógép. Interaktív tábla vás.



Beruházás összesen:

1 200









Adatok eFt-ban

megnevezés

Sárbogárd Város Önkormányzat

Sárszentmiklósi Kippkopp Óvoda

Informatikai eszközök vásárlása


190

Antivírus szoftver vásárlás



KEOP-7.1.0/11-2011-0093 Pusztaegres és Sárhatvan településrészek ívóvízellátás biztosnságának javítása

6 953


KDOP-3.1.1/B-11-2012-0001 "Újratervezés- Sárbogárd Város Központjának megújítása"

211 350


KDOP -4.1.1/E-11-2011-0018 Sbg városközponti területeinek vízrendezése, csapadékvíz elv. rendsz. fejlesztése

43 735


Belterületi vízrendezés

20 000


fűnyíró vásárlás



Fejérvíz beruházás

1 900


számítógép. Interaktív tábla vás.

3 214


Beruházás összesen:

287 152

190



Adatok eFt-ban

megnevezés

Sárbogárdi Zengő Óvoda

MINDÖSSZESEN

Informatikai eszközök vásárlása


1 453

Antivírus szoftver vásárlás


200

KEOP-7.1.0/11-2011-0093 Pusztaegres és Sárhatvan településrészek ívóvízellátás biztosnságának javítása


6 953

KDOP-3.1.1/B-11-2012-0001 "Újratervezés- Sárbogárd Város Központjának megújítása"


211 350

KDOP -4.1.1/E-11-2011-0018 Sbg városközponti területeinek vízrendezése, csapadékvíz elv. rendsz. fejlesztése


43 735

Belterületi vízrendezés


20 000

fűnyíró vásárlás


125

Fejérvíz beruházás


1 900

számítógép. Interaktív tábla vás.


3 214

Beruházás összesen:


288 930



Adatok eFt-ban

megnevezés

Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény

Városi Bölcsőde

Útfelújítás



2 db Pusztaegresi útfelújítás



Fejérvíz felújítás












Felújítás összesen:





Adatok eFt-ban

megnevezés

 Sárbogárdi Polgármesteri Hivatal

 Madarász József  Városi Könyvtár

Útfelújítás



2 db Pusztaegresi útfelújítás



Fejérvíz felújítás












Felújítás összesen:





Adatok eFt-ban

megnevezés

Sárbogárd Város Önkormányzat

Sárszentmiklósi Kippkopp Óvoda

Útfelújítás

20 000


2 db Pusztaegresi útfelújítás

13 025


Fejérvíz felújítás

3 810











Felújítás összesen:

36 835




Adatok eFt-ban

megnevezés

Sárbogárdi Zengő Óvoda

MINDÖSSZESEN

Útfelújítás


20 000

2 db Pusztaegresi útfelújítás


13 025

Fejérvíz felújítás


3 810










Felújítás összesen:


36 835




A fenti előirányzatokból 2013. költségvetési év azon fejlesztési céljai, amelyek megvalósításához a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik vagy válhat szükségessé (forrás feltüntetése ezer forintban)






Adatok eFt-ban

megnevezés

hitel, kölcsön felvétele, átvállalása

hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatala

Belterületi vízrendezés

20 000


Útfelújítás

20 000


KDOP-3.1.1/B-11-2012-0001 "Újratervezés- Sárbogárd Város Központjának megújítása"

23 042








Összesen

63 042



                       

Adatok eFt-ban

megnevezés

váltó kibocsátása

pénzügyi lízing

Belterületi vízrendezés



Útfelújítás



KDOP-3.1.1/B-11-2012-0001 "Újratervezés- Sárbogárd Város Központjának megújítása"









Összesen




                       

Adatok eFt-ban

megnevezés

 visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés

halasztott fizetés, részletfizetés

Belterületi vízrendezés



Útfelújítás



KDOP-3.1.1/B-11-2012-0001 "Újratervezés- Sárbogárd Város Központjának megújítása"









Összesen




           





Adatok eFt-ban

megnevezés

külföldi hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként azÁKK Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek

Összesen

Belterületi vízrendezés


20 000

Útfelújítás


20 000

KDOP-3.1.1/B-11-2012-0001 "Újratervezés- Sárbogárd Város Központjának megújítása"


23 042







Összesen


63 042


                                  


adatok eFt-ban


1/8. melléklet a  5/2013. (II. 21.)  önkormányzati rendelethez[13]

Sárbogárd Város Önkormányzat
2013. évi általános és céltartalék

megnevezés

Sárbogárd Város Önkormányzata

ÖSSZESEN

Céltartalékok



Kötvény árfolyamkockázatára

500

500




Céltartalék összesen:

500

500


megnevezés

Sárbogárd Város Önkormányzata

ÖSSZESEN

Általános tartalékok



felhalmozási célú



működési célú

5 000

5 000

 Önerő „Újratervezés”-Sárbogárd Városközpont megújítása projekt

-126 

 -126

Általános tartalék összesen:

4 874

4 874




Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény

2013. évi kiadásai és bevételei feladatonként

megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT

ÁLLAMIGAZGATÁSI ELADAT

ÖSSZESEN

Személyi juttatások

82 854  



82 854  

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,

22 167  



22 167  

Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások

120 420  



120 420  

Ellátottak pénzbeli juttatásai




0  

Egyéb működési célú kiadások




0  

 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás




0  

  - támogatásértékű működési kiadások




0  

-előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás összesen




0  

 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre




0  

  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás




0  

Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok




0  

 - általános tartalék




0  

  -céltartalék




0  

Működési költségvetés összesen

225 441  



225 441  

Intézményi beruházások

2 763  



2 763  

Felújítások




0  

Egyéb felhalmozási kiadások




0  

   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás




0  

  - befektetési célú részesedések vásárlása




0  

  - támogatásértékű felhalmozási kiadások




0  

  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás




0  

  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre




0  

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre




0  

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre




0  

Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre




0  

Hitel törlesztése felhalmozási célra




0   

Felhalmozási költségvetés összesen

2 763  

0  

0  

2 763  

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

228 204  

0  

0  

228 204  


megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT- ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL ÉS SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT- SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÁLLAMIGAZGATÁSI FELADAT

ÖSSZESEN

Közhatalmi bevételek




0  

Intézményi működési bevételek

70 083  



70 083  

Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről




0  

Helyi adók (iparűzési adó) 




0  

Illetékek




0  

Pótlékok, bírságok




0  

Átengedett központi adók




0  

Önkormányzatok sajátos működési bevételei




0  

Költségvetési támogatása




0  

Támogatásértékű működési bevételek

2 328  



2 328  

Működési célú költésgvetési bevételek összesen

72 411   

0  

0  

72 411  

Működési célú hiány

-153 030  



-153 030  

Működési célú többlet





Irányító szervtől kapott működési célú támogatás

152 827  



152 827  

Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen

 203



203  

Működési költségvetés összesen

225 441  

0  

0  

225 441  

Felhalmozási célú saját bevételek




0  

Támogatásértékű felhalmozási bevételek




0  

Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei




0  

Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel




0  

Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről




0  

Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen




0  

Felhalmozási célú hiány

-2 763  

0  

0   

-2 763  

Felhalmozási célú többlet





Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás

2 763  



2 763  

Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel





Hitel felvétele felhalmozási célra




0  

Felhalmozási költségvetés összesen

2 763  

0  

0  

2 763  

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

228 204  

0  

0  

228 204  


megnevezés

Sárbogárd Város Önkormányzata

ÖSSZESEN

Céltartalékok



Kötvény árfolyamkockázatára

500

500




Céltartalék összesen:

500

500


megnevezés

Sárbogárd Város Önkormányzata

ÖSSZESEN

Általános tartalékok



felhalmozási célú



működési célú

5 000

5 000




Általános tartalék összesen:

5 000

5 000



1/9. melléklet a  5/2013. (II. 21.)  önkormányzati rendelethez [14]


Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény
2013. évi kiadásai és bevételei feladatonként


megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT

Személyi juttatások

40 193  


Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,

10 419  


Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások

44 777  


Ellátottak pénzbeli juttatásai



Egyéb működési célú kiadások



 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás



  - támogatásértékű működési kiadások



-előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás összesen



 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre



  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás



Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok



 - általános tartalék



  -céltartalék



Működési költségvetés összesen

95 389  


Intézményi beruházások

388  


Felújítások



Egyéb felhalmozási kiadások



   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás



  - befektetési célú részesedések vásárlása



  - támogatásértékű felhalmozási kiadások



  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás



  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre



Hitel törlesztése felhalmozási célra



Felhalmozási költségvetés összesen

388  

0  

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

95 777  

0  



Adatok eFt-ban

megnevezés

ÁLLAMIGAZGATÁSI ELADAT

ÖSSZESEN

Személyi juttatások


40 193  

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,


10 419  

Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások


44 777  

Ellátottak pénzbeli juttatásai


0  

Egyéb működési célú kiadások


0  

 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás


0  

  - támogatásértékű működési kiadások


0  

-előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás összesen


0  

 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre


0  

  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás


0  

Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok


0  

 - általános tartalék


0  

  -céltartalék


0  

Működési költségvetés összesen


95 389  

Intézményi beruházások


388  

Felújítások


0  

Egyéb felhalmozási kiadások


0  

   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás


0  

  - befektetési célú részesedések vásárlása


0  

  - támogatásértékű felhalmozási kiadások


0  

  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás


0  

  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre


0  

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre


0  

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre


0  

Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre


0  

Hitel törlesztése felhalmozási célra


0  

Felhalmozási költségvetés összesen

0  

388  

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

0  

95 777  



Adatok eFt-ban

megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT- ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL ÉS SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT- SAJÁT BEVÉTELBŐL

Közhatalmi bevételek



Intézményi működési bevételek

30 329  


Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről



Helyi adók (iparűzési adó) 



Illetékek



Pótlékok, bírságok



Átengedett központi adók



Önkormányzatok sajátos működési bevételei



Költségvetési támogatása



Támogatásértékű működési bevételek

2 322  


Működési célú költésgvetési bevételek összesen

32 651  

0  

Működési célú hiány

-62 738  


Működési célú többlet



Irányító szervtől kapott működési célú támogatás

62 535  


Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen

203  


Működési költségvetés összesen

95 389  

0  

Felhalmozási célú saját bevételek



Támogatásértékű felhalmozási bevételek



Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei



Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről



Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen



Felhalmozási célú hiány

-388  

0  

Felhalmozási célú többlet



Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás

388  


Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Hitel felvétele felhalmozási célra



Felhalmozási költségvetés összesen

388  

0  

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

95 777  

0  



Adatok eFt-ban

megnevezés

ÁLLAMIGAZGATÁSI FELADAT

ÖSSZESEN

Közhatalmi bevételek


0  

Intézményi működési bevételek


30 329  

Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


0  

Helyi adók (iparűzési adó) 


0  

Illetékek


0  

Pótlékok, bírságok


0  

Átengedett központi adók


0  

Önkormányzatok sajátos működési bevételei


0  

Költségvetési támogatása


0  

Támogatásértékű működési bevételek


2 322  

Működési célú költésgvetési bevételek összesen

0  

32 651  

Működési célú hiány


-62 738  

Működési célú többlet



Irányító szervtől kapott működési célú támogatás


62 535  

Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen


203  

Működési költségvetés összesen

0  

95 389  

Felhalmozási célú saját bevételek


0  

Támogatásértékű felhalmozási bevételek


0  

Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei


0  

Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel


0  

Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


0  

Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen


0  

Felhalmozási célú hiány

0  

-388  

Felhalmozási célú többlet



Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás


388  

Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Hitel felvétele felhalmozási célra


0  

Felhalmozási költségvetés összesen

0  

388  

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

0  

95 777  





1/10. melléklet a 5/2013.  (II. 21.)  önkormányzati rendelethez [15]

Városi Bölcsőde
  2013. évi kiadásai és bevételei feladatonként


megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT

Személyi juttatások

11 560  


Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,

3 122  


Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások

5 556  


Ellátottak pénzbeli juttatásai



Egyéb működési célú kiadások



 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás



  - támogatásértékű működési kiadások



-előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás összesen



 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre



  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás



Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok



 - általános tartalék



  -céltartalék



Működési költségvetés összesen

20 238  

0  

Intézményi beruházások



Felújítások



Egyéb felhalmozási kiadások



   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás



  - befektetési célú részesedések vásárlása



  - támogatásértékű felhalmozási kiadások



  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás



  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre



Hitel törlesztése felhalmozási célra



Felhalmozási költségvetés összesen

0  

0  

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

20 238  




Adatok eFt-ban

megnevezés

ÁLLAMIGAZGATÁSI ELADAT

ÖSSZESEN

Személyi juttatások


11 560  

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,


3 122  

Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások


5 556  

Ellátottak pénzbeli juttatásai


0  

Egyéb működési célú kiadások


0  

 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás


0  

  - támogatásértékű működési kiadások


0  

-előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás összesen


0  

 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre


0  

  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás


0  

Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok


0  

 - általános tartalék


0  

  -céltartalék


0  

Működési költségvetés összesen

0  

20 238  

Intézményi beruházások


0  

Felújítások


0  

Egyéb felhalmozási kiadások


0  

   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás


0  

  - befektetési célú részesedések vásárlása


0  

  - támogatásértékű felhalmozási kiadások


0  

  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás


0  

  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre


0  

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre


0  

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre


0  

Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre


0  

Hitel törlesztése felhalmozási célra


0  

Felhalmozási költségvetés összesen

0  

0  

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:


20 238  



Adatok eFt-ban

megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT- ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL ÉS SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT- SAJÁT BEVÉTELBŐL

Közhatalmi bevételek



Intézményi működési bevételek

2 191  


Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről



Helyi adók (iparűzési adó) 



Illetékek



Pótlékok, bírságok



Átengedett központi adók



Önkormányzatok sajátos működési bevételei



Költségvetési támogatása



Támogatásértékű működési bevételek



Működési célú költésgvetési bevételek összesen

2 191  

0  

Működési célú hiány

-18 047  

0  

Működési célú többlet



Irányító szervtől kapott működési célú támogatás

17 886  


Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen

161  


Működési költségvetés összesen

20 238  

0  

Felhalmozási célú saját bevételek



Támogatásértékű felhalmozási bevételek



Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei



Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről



Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen

0  

0  

Felhalmozási célú hiány

0  

0  

Felhalmozási célú többlet



Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás



Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Hitel felvétele felhalmozási célra



Felhalmozási költségvetés összesen

0  


BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

20 238  

0  



Adatok eFt-ban

megnevezés

ÁLLAMIGAZGATÁSI FELADAT

ÖSSZESEN

Közhatalmi bevételek


0  

Intézményi működési bevételek


2 191  

Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


0  

Helyi adók (iparűzési adó) 


0  

Illetékek


0  

Pótlékok, bírságok


0  

Átengedett központi adók


0  

Önkormányzatok sajátos működési bevételei


0  

Költségvetési támogatása


0  

Támogatásértékű működési bevételek


0  

Működési célú költésgvetési bevételek összesen

0  

2 191  

Működési célú hiány

0  

-18 047  

Működési célú többlet



Irányító szervtől kapott működési célú támogatás


17 886  

Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen


161  

Működési költségvetés összesen

0  

20 238  

Felhalmozási célú saját bevételek


0  

Támogatásértékű felhalmozási bevételek


0  

Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei


0  

Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel


0  

Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


0  

Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen

0  

0  

Felhalmozási célú hiány

0  

0  

Felhalmozási célú többlet


0  

Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás


0  

Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Hitel felvétele felhalmozási célra


0  

Felhalmozási költségvetés összesen


0  

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

0  

20 238  






1/11. melléklet a  5/2013. (II. 21.)  önkormányzati rendelethez [16]


Sárbogárdi Polgármesteri Hivatal

2013. évi kiadásai és bevételei feladatonként



megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT

Személyi juttatások

80 962  


Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,

21 166  


Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások

38 918  


Ellátottak pénzbeli juttatásai



Egyéb működési célú kiadások



 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás



  - támogatásértékű működési kiadások



-előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás összesen



 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre



  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás



Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok



 - általános tartalék



  -céltartalék



Működési költségvetés összesen

141 046  

0  

Intézményi beruházások

1 200  


Felújítások



Egyéb felhalmozási kiadások



   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás



  - befektetési célú részesedések vásárlása



  - támogatásértékű felhalmozási kiadások



  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás



  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre



Hitel törlesztése felhalmozási célra



Felhalmozási költségvetés összesen

1 200  

0  

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

142 246  

0  



Adatok eFt-ban

megnevezés

ÁLLAMIGAZGATÁSI ELADAT

ÖSSZESEN

Személyi juttatások

25 096  

106 058  

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,

6 544  

27 710  

Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások

12 853  

51 771  

Ellátottak pénzbeli juttatásai


0  

Egyéb működési célú kiadások


0  

 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás


0  

  - támogatásértékű működési kiadások


0  

-előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás összesen


0  

 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre


0  

  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás


0  

Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok


0  

 - általános tartalék


0  

  -céltartalék


0  

Működési költségvetés összesen

44 493  

185 539  

Intézményi beruházások


1 200  

Felújítások


0  

Egyéb felhalmozási kiadások


0  

   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás


0  

  - befektetési célú részesedések vásárlása


0  

  - támogatásértékű felhalmozási kiadások


0  

  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás


0  

  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre


0  

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre


0  

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre


0  

Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre


0  

Hitel törlesztése felhalmozási célra


0  

Felhalmozási költségvetés összesen

0  

1 200  

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

44 493  

186 739  



Adatok eFt-ban

megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT- ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL ÉS SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT- SAJÁT BEVÉTELBŐL

Közhatalmi bevételek

600  


Intézményi működési bevételek

9 758  


Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről



Helyi adók (iparűzési adó) 



Illetékek



Pótlékok, bírságok



Átengedett központi adók



Önkormányzatok sajátos működési bevételei



Költségvetési támogatása



Támogatásértékű működési bevételek



Működési célú költésgvetési bevételek összesen

10 358  

0  

Működési célú hiány

-130 688  

0  

Működési célú többlet



Irányító szervtől kapott működési célú támogatás

130 419  


Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen

269  


Működési költségvetés összesen

141 046  

0  

Felhalmozási célú saját bevételek



Támogatásértékű felhalmozási bevételek



Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei



Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről



Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen



Felhalmozási célú hiány

-1 200  


Felhalmozási célú többlet



Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás

1 200  


Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Hitel felvétele felhalmozási célra



Felhalmozási költségvetés összesen

1 200  


BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

142 246  

0  



Adatok eFt-ban

megnevezés

ÁLLAMIGAZGATÁSI FELADAT

ÖSSZESEN

Közhatalmi bevételek

200  

800  

Intézményi működési bevételek


9 758  

Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


0  

Helyi adók (iparűzési adó) 


0  

Illetékek


0  

Pótlékok, bírságok


0  

Átengedett központi adók


0  

Önkormányzatok sajátos működési bevételei


0  

Költségvetési támogatása


0  

Támogatásértékű működési bevételek


0  

Működési célú költésgvetési bevételek összesen

200  

10 558  

Működési célú hiány

-44 293  

-174 981  

Működési célú többlet



Irányító szervtől kapott működési célú támogatás

44 293  

174 712  

Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen


269  

Működési költségvetés összesen

44 493  

185 539  

Felhalmozási célú saját bevételek


0  

Támogatásértékű felhalmozási bevételek


0  

Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei


0  

Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel


0  

Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


0  

Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen


0  

Felhalmozási célú hiány


-1 200  

Felhalmozási célú többlet



Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás


1 200  

Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Hitel felvétele felhalmozási célra


0  

Felhalmozási költségvetés összesen


1 200  

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

44 493  

186 739  



1/12. melléklet a  5/2013. (II. 21.)  önkormányzati rendelethez [17]


Madarász József Városi Könyvtár

2013. évi kiadásai és bevételei feladatonként





megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT

Személyi juttatások

12 896  


Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,

3 448  


Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások

11 488  


Ellátottak pénzbeli juttatásai



Egyéb működési célú kiadások



 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás



  - támogatásértékű működési kiadások



-előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás összesen



 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre



  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás



Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok



 - általános tartalék



  -céltartalék



Működési költségvetés összesen

27 832  

0  

Intézményi beruházások



Felújítások



Egyéb felhalmozási kiadások



   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás



  - befektetési célú részesedések vásárlása



  - támogatásértékű felhalmozási kiadások



  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás



  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre



Hitel törlesztése felhalmozási célra



Felhalmozási költségvetés összesen

0  

0  

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

27 832  

0  



Adatok eFt-ban

megnevezés

ÁLLAMIGAZGATÁSI ELADAT

ÖSSZESEN

Személyi juttatások


12 896  

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,


3 448  

Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások


11 488  

Ellátottak pénzbeli juttatásai


0  

Egyéb működési célú kiadások


0  

 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás


0  

  - támogatásértékű működési kiadások


0  

-előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás összesen


0  

 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre


0  

  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás


0  

Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok


0  

 - általános tartalék


0  

  -céltartalék


0  

Működési költségvetés összesen

0  

27 832  

Intézményi beruházások


0  

Felújítások


0  

Egyéb felhalmozási kiadások


0  

   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás


0  

  - befektetési célú részesedések vásárlása


0  

  - támogatásértékű felhalmozási kiadások


0  

  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás


0  

  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre


0  

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre


0  

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre


0  

Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre


0  

Hitel törlesztése felhalmozási célra


0  

Felhalmozási költségvetés összesen

0  

0  

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

0  

27 832  



Adatok eFt-ban

megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT- ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL ÉS SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT- SAJÁT BEVÉTELBŐL

Közhatalmi bevételek



Intézményi működési bevételek

1 235  


Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről



Helyi adók (iparűzési adó) 



Illetékek



Pótlékok, bírságok



Átengedett központi adók



Önkormányzatok sajátos működési bevételei



Költségvetési támogatása



Támogatásértékű működési bevételek



Működési célú költésgvetési bevételek  összesen

1 235  

0  

Működési célú hiány

-26 597  

0  

Működési célú többlet



Irányító szervtől kapott működési célú támogatás

26 583  


Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen

14  


Működési költségvetés összesen

27 832  

0  

Felhalmozási célú saját bevételek



Támogatásértékű felhalmozási bevételek



Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei



Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről



Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen

0  


Felhalmozási célú hiány

0  

0  

Felhalmozási célú többlet



Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás



Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Hitel felvétele felhalmozási célra



Felhalmozási költségvetés összesen

0  

0  

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

27 832  

0  



Adatok eFt-ban

megnevezés

ÁLLAMIGAZGATÁSI FELADAT

ÖSSZESEN

Közhatalmi bevételek


0  

Intézményi működési bevételek


1 235  

Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


0  

Helyi adók (iparűzési adó) 


0  

Illetékek


0  

Pótlékok, bírságok


0  

Átengedett központi adók


0  

Önkormányzatok sajátos működési bevételei


0  

Költségvetési támogatása


0  

Támogatásértékű működési bevételek


0  

Működési célú költésgvetési bevételek  összesen

0  

1 235  

Működési célú hiány

0  

-26 597  

Működési célú többlet



Irányító szervtől kapott működési célú támogatás


26 583  

Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen


14  

Működési költségvetés összesen

0  

27 832  

Felhalmozási célú saját bevételek


0  

Támogatásértékű felhalmozási bevételek


0  

Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei


0  

Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel


0  

Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


0  

Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen


0  

Felhalmozási célú hiány

0  

0  

Felhalmozási célú többlet


0  

Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás


0  

Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Hitel felvétele felhalmozási célra


0  

Felhalmozási költségvetés összesen

0  

0  

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

0  

27 832  





1/13. melléklet  a 5/2013. (II. 21.) önkormányzati rendelethez[18]

megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT

Személyi juttatások

167 562  

12 500  

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,

27 393  

3 375  

Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások

433 273  

3 559  

Ellátottak pénzbeli juttatásai



Egyéb működési célú kiadások



 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás

521 046  


  - támogatásértékű működési kiadások

114 022  


 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre

21 907  

9 644  

  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás

191 541  


Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok

5 374  

0  

 - általános tartalék

4 874  


  -céltartalék

500  


Hitel törlesztése működési célra

153 969  


Működési költségvetés összesen

1 636 087  

29 078  

Intézményi beruházások

287 152  


Felújítások

36 835  


Egyéb felhalmozási kiadások



   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás

1 588  


  - befektetési célú részesedések vásárlása



  - támogatásértékű felhalmozási kiadások



  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás



  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre

3 053  


Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre



Hitel törlesztése felhalmozási célra

191 162  


Felhalmozási költségvetés összesen

519 790  


KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

2 155 877  

29 078  





                   



Adatok eFt-ban

megnevezés

ÁLLAMIGAZGATÁSI ELADAT

ÖSSZESEN

Személyi juttatások


180 062  

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,


30 768  

Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások

1 070  

437 902  

Ellátottak pénzbeli juttatásai


0  

Egyéb működési célú kiadások


0  

 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás


521 046  

  - támogatásértékű működési kiadások


114 022  

 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre


31 551  

  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás


191 541  

Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok

0  

5 374  

 - általános tartalék


4 874  

  -céltartalék


500  

Hitel törlesztése működési célra


153 969  

Működési költségvetés összesen

1 070  

1 666 235  

Intézményi beruházások


287 152  

Felújítások


36 835   

Egyéb felhalmozási kiadások


0  

   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás


1 588  

  - befektetési célú részesedések vásárlása


0  

  - támogatásértékű felhalmozási kiadások


0  

  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás


0  

  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre


3 053  

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre


0  

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre


0  

Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre


0  

Hitel törlesztése felhalmozási célra


191 162  

Felhalmozási költségvetés összesen


519 790  

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

1 070  

2 186 025  




Adatok eFt-ban

megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT- ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL ÉS SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT- SAJÁT BEVÉTELBŐL

Közhatalmi bevételek

1 000  


Intézményi működési bevételek

75 201  

8 012  

Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről



Helyi adók (iparűzési adó) 

187 864  

21 066  

Illetékek



Pótlékok, bírságok

3 000  


Átengedett központi adók

35 000  


Önkormányzatok sajátos működési bevételei

4 000  


Költségvetési támogatása

1 050 993  


Támogatásértékű működési bevételek

240 366  


Működési célú költésgvetési bevételek összesen

1 597 424  

29 078  

Működési célú hiány



Működési célú többlet



Irányító szervtől kapott működési célú támogatás



Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen

29 246  


Hitel felvétele működési célra



Működési költségvetés összesen

1 626 670  

29 078  

Felhalmozási célú saját bevételek



Támogatásértékű felhalmozási bevételek

239 691  


Költségvetési támogatása

179 546  


Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

33 053  


Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről

8 008  


Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen

460 298  


Felhalmozási célú hiány



Felhalmozási célú többlet



Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás



Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel

5 867  


Hitel felvétele felhalmozási célra

63 042  


Felhalmozási költségvetés összesen

529 207  


BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

2 155 877  

29 078  



Adatok eFt-ban

megnevezés

ÁLLAMIGAZGATÁSI FELADAT

ÖSSZESEN

Közhatalmi bevételek


1 000  

Intézményi működési bevételek


83 213  

Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


0  

Helyi adók (iparűzési adó) 

1 070  

210 000  

Illetékek


0  

Pótlékok, bírságok


3 000  

Átengedett központi adók


35 000  

Önkormányzatok sajátos működési bevételei


4 000  

Költségvetési támogatása


1 050 993  

Támogatásértékű működési bevételek


240 366  

Működési célú költésgvetési bevételek összesen

1 070  

1 627 572  

Működési célú hiány


0  

Működési célú többlet



Irányító szervtől kapott működési célú támogatás


0  

Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen


29 246  

Hitel felvétele működési célra


0  

Működési költségvetés összesen

1 070  

1 656 818  

Felhalmozási célú saját bevételek


0   

Támogatásértékű felhalmozási bevételek


239 691  

Költségvetési támogatása


179 546  

Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei


33 053  

Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel


0  

Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


8 008  

Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen


460 298  

Felhalmozási célú hiány


0  

Felhalmozási célú többlet



Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás


0  

Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel


5 867  

Hitel felvétele felhalmozási célra


63 042  

Felhalmozási költségvetés összesen


529 207  

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

1 070  

2 186 025  











1/14. melléklet a  5/2013. (II. 21.)  önkormányzati rendelethez [19]


Sárszentmiklósi Kippkopp Óvoda

2013. évi kiadásai és bevételei feladatonként

megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT

Személyi juttatások

25 544  


Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,

6 627  


Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások

19 647  


Ellátottak pénzbeli juttatásai

0  


Egyéb működési célú kiadások



 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás



  - támogatásértékű működési kiadások



-előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás összesen



 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre



  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás



Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok



 - általános tartalék



  -céltartalék



Működési költségvetés összesen

51 818  

0  

Intézményi beruházások



Felújítások



Egyéb felhalmozási kiadások



   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás



  - befektetési célú részesedések vásárlása



  - támogatásértékű felhalmozási kiadások



  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás



  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre



Hitel törlesztése felhalmozási célra



Felhalmozási költségvetés összesen

0  

0  

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

51 818  

0  



Adatok eFt-ban

megnevezés

ÁLLAMIGAZGATÁSI ELADAT

ÖSSZESEN

Személyi juttatások


25 544  

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,


6 627  

Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások


19 647  

Ellátottak pénzbeli juttatásai


0  

Egyéb működési célú kiadások


0  

 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás


0  

  - támogatásértékű működési kiadások


0  

-előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás összesen


0  

 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre


0  

  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás


0  

Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok


0  

 - általános tartalék


0  

  -céltartalék


0  

Működési költségvetés összesen

0  

51 818  

Intézményi beruházások


0  

Felújítások


0  

Egyéb felhalmozási kiadások


0  

   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás


0  

  - befektetési célú részesedések vásárlása


0  

  - támogatásértékű felhalmozási kiadások


0  

  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás


0  

  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre


0  

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre


0  

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre


0  

Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre


0  

Hitel törlesztése felhalmozási célra


0  

Felhalmozási költségvetés összesen

0  

0  

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

0  

51 818  



Adatok eFt-ban

megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT- ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL ÉS SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT- SAJÁT BEVÉTELBŐL

Közhatalmi bevételek



Intézményi működési bevételek

8 649  


Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről

106  


Helyi adók (iparűzési adó) 



Illetékek



Pótlékok, bírságok



Átengedett központi adók



Önkormányzatok sajátos működési bevételei



Költségvetési támogatása



Támogatásértékű működési bevételek

15  


Működési célú költésgvetési bevételek összesen

8 770  

0  

Működési célú hiány

-43 048  

0  

Működési célú többlet



Irányító szervtől kapott működési célú támogatás

41 188  


Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen

105  


Működési költségvetés összesen

50 063  

0  

Felhalmozási célú saját bevételek



Támogatásértékű felhalmozási bevételek

1 755  


Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei



Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről



Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen

1 755  

0  

Felhalmozási célú hiány



Felhalmozási célú többlet



Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás



Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Hitel felvétele felhalmozási célra



Felhalmozási költségvetés összesen

1 755  

0  

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

51 818  

0  



Adatok eFt-ban

megnevezés

ÁLLAMIGAZGATÁSI FELADAT

ÖSSZESEN

Közhatalmi bevételek


0  

Intézményi működési bevételek


8 649  

Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


106  

Helyi adók (iparűzési adó) 


0  

Illetékek


0  

Pótlékok, bírságok


0  

Átengedett központi adók


0  

Önkormányzatok sajátos működési bevételei


0  

Költségvetési támogatása


0  

Támogatásértékű működési bevételek


15  

Működési célú költésgvetési bevételek összesen

0  

8 770  

Működési célú hiány

0  

-43 048  

Működési célú többlet



Irányító szervtől kapott működési célú támogatás


41 188  

Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen


105  

Működési költségvetés összesen

0  

50 063  

Felhalmozási célú saját bevételek


0  

Támogatásértékű felhalmozási bevételek


1 755  

Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei


0  

Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel


0  

Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


0  

Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen

0  

1 755  

Felhalmozási célú hiány


0  

Felhalmozási célú többlet


3 510  

Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás


0  

Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Hitel felvétele felhalmozási célra


0  

Felhalmozási költségvetés összesen

0  

1 755  

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

0  

51 818  



1/15.  melléklet a 5/2013. (II. 21.)  önkormányzati  rendelethez [20]


Sárbogárdi Zengő Óvoda

2013. évi kiadásai és bevételei feladatonként




megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT

Személyi juttatások

100 797  


Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,

27 360  


Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások

93 200  


Ellátottak pénzbeli juttatásai

42  


Egyéb működési célú kiadások



 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás



  - támogatásértékű működési kiadások



-előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás összesen



 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre



  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás



Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok



 - általános tartalék



  -céltartalék



Működési költségvetés összesen

221 399  

0  

Intézményi beruházások

190  


Felújítások



Egyéb felhalmozási kiadások



   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás



  - befektetési célú részesedések vásárlása



  - támogatásértékű felhalmozási kiadások



  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás



  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre



Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre



Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre



Hitel törlesztése felhalmozási célra



Felhalmozási költségvetés összesen

190  

0  

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

221 589  

0  



Adatok eFt-ban

megnevezés

ÁLLAMIGAZGATÁSI ELADAT

ÖSSZESEN

Személyi juttatások


100 797  

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,


27 360  

Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások


93 200  

Ellátottak pénzbeli juttatásai


42  

Egyéb működési célú kiadások


0  

 - irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás


0  

  - támogatásértékű működési kiadások


0  

-előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás összesen


0  

 -működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre


0  

  - társadalom-, szociálpolitikai és egyéb juttatás, támogatás


0  

Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok


0  

 - általános tartalék


0  

  -céltartalék


0  

Működési költségvetés összesen

0  

221 399  

Intézményi beruházások


190  

Felújítások


0  

Egyéb felhalmozási kiadások


0  

   irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás


0  

  - befektetési célú részesedések vásárlása


0  

  - támogatásértékű felhalmozási kiadások


0  

  - előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás


0  

  - felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre


0  

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre


0  

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre


0  

Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre


0  

Hitel törlesztése felhalmozási célra


0  

Felhalmozási költségvetés összesen

0  

190  

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

0  

221 589  



Adatok eFt-ban

megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT- ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL ÉS SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT- SAJÁT BEVÉTELBŐL

Közhatalmi bevételek



Intézményi működési bevételek

21 011  


Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről



Helyi adók (iparűzési adó) 



Illetékek



Pótlékok, bírságok



Átengedett központi adók



Önkormányzatok sajátos működési bevételei



Költségvetési támogatása



Támogatásértékű működési bevételek

2 246  


Működési célú költésgvetési bevételek összesen

23 257  

0  

Működési célú hiány

-198 142  

0  

Működési célú többlet



Irányító szervtől kapott működési célú támogatás

198 142  


Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen



Működési költségvetés összesen

221 399  

0  

Felhalmozási célú saját bevételek



Támogatásértékű felhalmozási bevételek



Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei



Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről



Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen

0  


Felhalmozási célú hiány

-190  

0  

Felhalmozási célú többlet



Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás



Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel

190  


Hitel felvétele felhalmozási célra



Felhalmozási költségvetés összesen

190  

0  

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

221 589  

0  



Adatok eFt-ban

megnevezés

ÁLLAMIGAZGATÁSI FELADAT

ÖSSZESEN

Közhatalmi bevételek


0  

Intézményi működési bevételek


21 011  

Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


0  

Helyi adók (iparűzési adó) 


0  

Illetékek


0  

Pótlékok, bírságok


0  

Átengedett központi adók


0  

Önkormányzatok sajátos működési bevételei


0  

Költségvetési támogatása


0  

Támogatásértékű működési bevételek


2 246  

Működési célú költésgvetési bevételek összesen

0  

23 257  

Működési célú hiány

0  

-198 142  

Működési célú többlet



Irányító szervtől kapott működési célú támogatás


198 142  

Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen


0  

Működési költségvetés összesen

0  

221 399  

Felhalmozási célú saját bevételek


0  

Támogatásértékű felhalmozási bevételek


0  

Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei


0  

Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel


0  

Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről


0  

Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen


0  

Felhalmozási célú hiány

0  

-190  

Felhalmozási célú többlet


-190  

Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás


0  

Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel



Hitel felvétele felhalmozási célra


0  

Felhalmozási költségvetés összesen

0  

190  

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

0  

221 589  






2. melléklet a 5/2013.  (II. 21.) önkormányzati rendelethez [21]

Sárbogárd Város Önkormányzat

2013. évi létszám irányszámok

megnevezés

 Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény

Városi Bölcsőde

 Sárbogárdi Polgármesteri Hivatal

Madarász József Városi Könyvtár

fizikai állomány közalkalmazott

7

1


1

szakmai állomány közalkalmazott

39

6


4

fizikai állomány köztisztviselő





szakmai állomány köztisztviselő



35,5


Speciális köztisztviselő (polgármester)



1


fizikai állomány MT



1


szakmai állomány MT





közfoglalkoztatás





Összesen:

46

7

37,5

5


megnevezés

Sárbogárd Város Önkormányzata

Sárszentmiklósi Kippkopp Óvoda

Sárbogárdi Zengő Óvoda

MINDÖSSZESEN

fizikai állomány közalkalmazott

3,5

9

11

32,5

szakmai állomány közalkalmazott

8

16

25

98

fizikai állomány köztisztviselő





szakmai állomány köztisztviselő




35,5

Speciális köztisztviselő (polgármester)




1

fizikai állomány MT




1

szakmai állomány MT





közfoglalkoztatás

78



78

Összesen:

89,5

25

36

246




3. melléklet a 5/2013. (II. 21.) önkormányzati rendelethez[22]


Sárbogárd város önkormányzat saját bevételeinek és az adósság keletkeztető ügyleteiből

Eredő fizetési kötelezettségeink 2013. évre és az azt követő évekre várható összege


megnevezés

2013.

2014.

2015.

2016.

Helyi adók


210 000

170 000

170 000

170 000

Osztalékok, koncessziós díjak


26 761

24 000

24 000

24 000

Díjak, pótlékok, bírságok


10 600

14 000

14 000

14 000

Tárgyi eszközök, imm.javak értékesítése


6 292

6 000

6 000

6 000

Saját bevételek


253 653

214 000

214 000

214 000

az önkormányzat adott évi saját bevételeinek 50%-a

126 827

107 000

107 000

107 000



megnevezés

2017.

2018.

további évek

Helyi adók


170 000


170 000

Osztalékok, koncessziós díjak


24 000


24 000

Díjak, pótlékok, bírságok


14 000


14 000

Tárgyi eszközök, imm.javak értékesítése


6 000


6 000

Saját bevételek


214 000


214 000

az önkormányzat adott évi saját bevételeinek 50%-a

107 000

107 000



adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek

futamidő kezdete

2013.

2014.

2015.






Fejlesztési hitel törlesztése


23 068

12 249

8 991

Kötvény tőketörlesztés (visszaváltás)


37 082

9 674

10 082

Adósságmegújító hitel törlesztése


6 304

12 608

12 608

Fejlesztési hitel kamata


5 610

1 674

1 510

Kötvény kamata


1 692

463

210

Adósságmegújító hitel kamata


5 248

4 113

2 900






Tárgyévben keletkezett tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség





Új fejlesztési hitel




10 781

Új fejlesztési kamat, egyéb díj


2 500

3 600

3 500

Összesen:


81 504

44 381

50 582


adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek

2016.

2017.

2018.

további évek






Fejlesztési hitel törlesztése

7 852

6 202

5 195

16 910

Kötvény tőketörlesztés (visszaváltás)





Adósságmegújító hitel törlesztése

12 608

12 609



Fejlesztési hitel kamata

2 139

2 466

2 717


Kötvény kamata





Adósságmegújító hitel kamata

1 639

694








Tárgyévben keletkezett tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség





Új fejlesztési hitel

10 781

10 781

10 781


Új fejlesztési kamat, egyéb díj

 3 195

2 555

1 917


Összesen:

 38 214

35 307

20 610

16 910


4.  melléklet a 5/2013. (II. 21.) önkormányzati rendelethez

Sárbogárd Város Önkormányzat

Európai Uniós támogatással megvalósuló programok forrásösszetétele


A

B

C

D

E

F

EU Projekt megnevezése:

KDOP-4.1.1./E-11 vízrendezés

Bevételek

2013. év

2014. év

2015. év

Következő évek

Összesen

EU forrás

44 908




44 908

Egyéb forrás





0

Saját forrás





0

Összesen

44 908

0

0

0

44 908

Kiadások

2013. év

2014. év

2015. év

Következő évek

Összesen

személyi juttatások





0

személyi juttatások járulékai





0

dologi kiadások





0

felújítások





0

beruházások

43 735




43 735

átadott pénzeszközök





0

Összesen

43 735

0

0

0

43 735


EU Projekt megnevezése:

KDOP-3.1.1. Sárbogárd városközpontjának felújítása

Bevételek

2013. év

2014. év

2015. év

Következő évek

Összesen

EU forrás

184 651




184 651

Egyéb forrás





0

Saját forrás

26 699




26 699

Összesen

211 350

0

0

0

211 350

Kiadások

2013. év

2014. év

2015. év

Következő évek

Összesen

személyi juttatások





0

személyi juttatások járulékai





0

dologi kiadások





0

felújítások





0

beruházások

211 350




211 350

átadott pénzeszközök





0

Összesen

211 350

0

0

0

211 350


EU Projekt megnevezése:

KEOP-7.1.0 Ivóvízellátás Pusztegres, Sárhatvan

Bevételek

2013. év

2014. év

2015. év

Következő évek

Összesen

EU forrás

4 311




4 311

Egyéb forrás





0

Saját forrás

2 642




2 642

Összesen

6 953

0

0

0

6 953

Kiadások

2013. év

2014. év

2015. év

Következő évek

Összesen

személyi juttatások





0

személyi juttatások járulékai





0

dologi kiadások





0

felújítások





0

beruházások

6 953




6 953

átadott pénzeszközök





0

Összesen

6 953

0

0

0

6 953

































[1]

A rendelet szövegét a 6/2014 (.III. 18.) önkormányzati rendelet .1 §-a módosította. Hatályos: 2014. III. 18.-től

[2]

Módosította: 37/2013. (XI. 19.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdése. Hatályos: 2013. XI. 19-tól.



[3]

A rendelet szövegét a 6/2014 (.III. 18.) önkormányzati rendelet .1 §-a módosította. Hatályos: 2014. III. 18.-től

[4]

A rendelet szövegét a 6/2014 (III. 18.) önkormányzati rendelet 1 §-a módosította. Hatályos: 2014. III. 18-től

[5]

A rendelet szövegét a 6/2014 (III. 18.) önkormányzati rendelet 2 §-a módosította. Hatályos: 2014. III. 18-től

[6]

A rendelet szövegét a 6/2014 (.III. 18.) önkormányzati rendelet 1 §-a módosította. Hatályos: 2014. III. 18.-től 

[7]

Módosította: 32/2013. (IX. 24.) önkormányzati rendelet 4. §.  Hatályos: 2013. IX. 24-től.





[8]

A rendelet szövegét 6/2014 (.III. 18.) önkormányzati rendelet .4 §-a módosította. Hatályos: 2014. III. 18.-től

[9]

A rendelet 6/2014 (.III. 18.) önkormányzati rendelet 5 §-a módosította. Hatályos: 2014. III. 18.-től

[10]

A rendelet 6/2014 (.III. 18.) önkormányzati rendelet 6 §-a módosította. Hatályos: 2014. III. 18.-től

[11]

Módosította:  37/2013. (XI. 19.) önkormányzati rendelet 7. §.  Hatályos: 2013. XI.  19-től.





[12]

Módosította:  37/2013. (XI. 19.) önkormányzati rendelet 8. §.  Hatályos: 2013. XI.  19-től.





[13]

Módosította: 26/2013. (VI. 20.) önkormányzati rendelet 10. §.  Hatályos: 2013. VI. 20-tól.


[14]

Módosította: 37/2013. (XI. 19.) önkormányzati rendelet 9. §.  Hatályos: 2013. XI.  19-től.






[15]

A rendelet szövegé 6/2014 (.III. 18.) önkormányzati rendelet 7. §-a módosította. Hatályos: 2014. III. 18.-tőlt

[16]

A rendelet szövegét 6/2014 (.III. 18.) önkormányzati rendelet 8 §-a módosította. Hatályos: 2014. III. 18.-től

[17]

A rendelet szövegét 6/2014 (.III. 18.) önkormányzati rendelet 9. §-a módosította. Hatályos: 2014. III. 18.-től

[18]

A rendelet szövegét a 6/2014 (.III. 18.) önkormányzati rendelet 10 §-a módosította. Hatályos: 2014. III. 18.-től

[19]

Módosította: 37/2013. (XI. 19.) önkormányzati rendelet 14. §.  Hatályos: 2013. XI.  19-től



[20]

A rendelet szövegét a 6/2014 (.III. 18.) önkormányzati rendelet 11. §-a módosította. Hatályos: 2014. III. 18.-tőlt

[21]

Módosította: 32/2013. (IX. 24.) önkormányzati rendelet 17. §.  Hatályos: 2013. IX. 24-től.




[22]

Módosította: 26/2013. (VI. 20.) önkormányzati rendelet 19. §.  Hatályos: 2013. VI. 20-tól.